Gość: Gość IP: *.chello.pl 20.04.07, 17:25 Witam czy ktos brał kredyt mieszkaniowy w POLBANKU jak sie wam układa z nimi współpraca jak wypłacali transze i ogółem co sadzicie o tym banku proszę o wszelkie wasze sugestie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: analizator Re: Kredyt Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.07, 23:04 > i ogółem co sadzicie o tym banku > proszę o wszelkie wasze sugestie Ogólnie drogi - oprocentowanie WIBOR3M plus marża od 1,00% do 1,95% - to tak mniej więcej dwukrotnie więcej niż lepsze banki. Jeżeli skusiła Cię "poduszka" to pamiętaj, że nic nie jest za darmo - kredyt z "poduszką" kosztuje jeszcze więcej - marża od 1,45%. W innych bankach przy niskim wkładzie własnym możesz się starać o marżę w okolicach 1%. Tu zapewne będzie to okolica 1,95%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Kredyt Polbank IP: *.ver.airbites.pl 21.04.07, 09:28 Moze kredyt w zl faktycznie jest drogi.natomiast franki wychodza calkiem niezle.marza bez wkladu wlasnego na poziomie nawet 1,15-wszystko zalezy od wyceny nieruchomosci. przy kredycie 147tys bez wkladu wlasnego-rata wyszla 647zl.poduszke faktycznie nie oplaca sie wziac.obsluga-hmmm.czasem z wyplata kolejnej transzy nie wyrabiaja sie w 7 dni.ogolnie nie jest zle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kredyt Polbank IP: 213.225.139.* 24.04.07, 12:29 mozesz zdefiniować "lepsze banki" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analizator Re: Kredyt Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 13:21 Takie, które proponują marże o połowę niższe. I nie wymyślają jakichś tam "poduszek" które mają świadczyć o "lepszości" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kredyt Polbank IP: 213.225.139.* 24.04.07, 14:43 a możesz podac te które przy tej samej kwocie kredytu maja marże 2% mneijsza od Polbanku btw co do poduszki sie zgadzam ...choc bez niej to juz oferta całkiem trafia w próżnię bo pojawia się prowizja 1,5 % co np dla 400tys daje 6000 zł :( co myślisz co KB 1,4% dla CHF (+Libor 3M) lub Fortis 1% dla CHF (+Libor 6M) oba bez prowizji ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kredyt Polbank IP: 213.225.139.* 24.04.07, 14:46 sorki miało być ...a możesz podac te które przy tej samej kwocie kredytu maja marże 2 razy mniejsza od Polbanku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analizator Re: Kredyt Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 15:26 A co to za porównanie? Ja podałem marże Polbanku dla PLN, Ty podajesz inne banki w CHF. To dość istotna różnica. Zresztą akurat KB nie jest jak dla mnie lepszym bankiem, co najwyżej są to banki porównywalne. Fortis zaś daje dla wszystkich 1% (a Polbank "od"). Natomiast jak lepiej poszukasz, to znajdziesz banki gdzie dostaniesz bez problemu niższą marżę (w PLN) - ja przy kredycie na około 80% wartości (czyli teoretycznie powinienem dostać mniej korzystne warunki) rozważam propozycje trzech banków - od 0,75 do 0,9%. Nie wiem, ile DOKŁADNIE zaoferowałby mi Polbank, ale na pewno nie mniej niż 1%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Kredyt Polbank IP: 213.225.139.* 24.04.07, 15:37 a mozesz mi polecic jakies banki dla CHF ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: analizator Re: Kredyt Polbank IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.07, 16:00 Nie, bo CHF mnie nie interesował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fias Re: Kredyt Polbank IP: *.ghnet.pl 22.04.07, 12:58 Nie szukaj konkretnego banku tylko taniego kredytu. Poczytaj - przyda ci się. www.kredytdom.pl/poradnik/vademecum/kredyt_hipoteczny_krok_po_kroku/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghnet Re: Kredyt Polbank IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.07, 18:52 Olej tę stronę - bo co to za doradca, co go nie stać na zapłacenie za reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś