Gość: Hugzo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:15 hahaha, "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetlian Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego 12.07.07, 22:22 Nie ma to jak kariera po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 22:27 kolejne pierdoły wybiorczej - ten wasz anonimowy informator pewnie kolesia gnębił i miał radochę jak go przenieśli a teraz z zawiści oczernia. wyborcza jak zwykle napisze bo w końcu nie lubi Ziobry :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winIO Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:30 zaangażowaną politycznie mendą. Ponoć w państwie Prawa i Sprawiedliwości decydować o awansach miały tylko kompetencje. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
winku Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie 12.07.07, 23:21 No i o awansach decydują kompetencje. Ale tylko tych których uznamy za prawych i sprawiedliwych. TKM w czystym wydaniu. Wstyd! Wstyd panie Ziobro! Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie 13.07.07, 00:00 Nie ważna czy fachowiec, grunt aby był posłuszny, wybijał się ponad szefa i najlepiej nie wybijał się na tle niego inteligencją. Te zasady właśnie sprawiły że mamy ludzi w rzadzie których można uznać za autystyków: Edgara i Fotygę. Jak widać i na niższych stanowiskach tą zasadę się stosuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomi_78 Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie IP: *.chello.pl 13.07.07, 02:21 Skoro przeciwko kolesiowi prowadzono postępowania o opóźnienia w pisaniu uzasadnień to znaczy, że szukano na niego haka na siłe, a nie było się do czego przyczepić. Przy zaległościach i wyposażeniu polskich sądów 90 % sędziów opóźnia się z pisaniem uzasadnień. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie 13.07.07, 09:14 Nie wiem jak długo trwały te zaległosci. Może haki, a może nie. Zwłaszcza dla czakających na wyrok to nie jest bez znaczenia kiedy się go dostaje. A zreszta pan idzie zgodnie z polska tradycją - tą z lat 40-tych i 50-tych. Wtedy było dużo takich przypadków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie IP: *.zax.pl 13.07.07, 18:01 Panu Szafrańskiemu według mnie kompetencji nie mozna odmówić, naprawdę jest dobrym prawnikiem tylko niepokornym, a takich w Krakowie sie nie lubi Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie 16.07.07, 16:02 Gość portalu: doda napisał(a): > Panu Szafrańskiemu według mnie kompetencji nie mozna odmówić Wielka szkoda, że w swym poglądzie jesteś odosobniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmy Dominikański Naiwna Pola IP: 82.177.7.* 13.07.07, 06:08 Polu, to nie pierdoły Wyborczej. Ziobro i jego kumple są nebezpieczni dla całej Polski - nie tylko dla przeciwników obecnej ferajny u żłobu. Tu lubienie czy nie lubienie nie ma nic do rzeczy. Ziobro otacza się nie tylko miernotami, ale ludźmi skrzywonymi - jak on sam psychcznie. Gdyby (załóżmy) popierał karierę osoby uczciwej, to 1) w gruncie rzeczy wystawiłby mu wilczy bilet na przyszłość; 2) nie angażowałby się w pomoc komuś, kto może polegać na własnych siłach - bo jaką miałby z tego korzyść on i jego tandetna sitwa? "Katon" - litry wódki wypite z bandytami, żeby znaleźć haki na jednego prokuratora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:28 A jak miał nie podpaść kilka lat temu? Przecież miał na pewno inne zdanie niż ci z układu. Najwyższy już czas na zmiany w sądownictwie. Niech właśnie ci ludzie kiedyś nie chciani zaczną robić kariery. Ciekawe dlaczego tak był nielubiany? Pewnie nie mówił dzień dobry! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borsuk112 [...] IP: *.aster.pl 13.07.07, 01:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik [...] IP: 213.76.172.* 13.07.07, 01:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmy Dominikański Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: 82.177.7.* 13.07.07, 06:12 Do gościa o ksywie "gość". Czy ty przyleciałeś z innego układu planetarnego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:27 Już wiem co będzie robił Ziobro po skończeniu tej kadencji sejmu. Zostanie prostym spikerem radiowym albo wodzirejem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość janek Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:30 Możesz sobie przed snem pomarzyć, to do bardzo uspokaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtys [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość janek Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:50 Cosik mi sie zdaje , że to Twoje dzbuki chodzi Kierdziołku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Szybka kariera = miernota przyciaga miernote IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 12.07.07, 23:30 Pan Ziobro to bylo prawnicze "zero" i nadal nim pozostaje... Zwykly aparatczyk braci Kwaczynskich i nic, zupelnie nic poza tym! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Tak własnie rzadza prawnicy, zakazy, nakazy 13.07.07, 07:26 Do rządzenia potrzebni sa menedżerowie a nie menele, prawnicy moga słuzyc pomoca prawna tak jak sie dzieje w normalnych firmach. Miec idee to wspaniale, trzeba jeszcze miec talent i umiec pracować. Rząd Kaczyńskiego to typowo poczotkujaca firma gdzie plany i entuzjam góruje nad rzeczywistoscią, schemat zatrudniania też podobny, facet wymienił żarówkę? bedzie głównym energetykiem, naprawił cieknacy kran? Główny inspektor ochrony srodowiska, wie co koledzy mówia i chętnie szefowi przynosi "nowiny"?-wywiad, dostrzega misternie zapętloną aferę? kontrwywiad. Itd. Gdy nastapi jakas obsuwa(co normalne, czasem sie zdarza) uruchamiane sa osoby które wynajduja przyczyne w konkurencji zamiast samemu czasem powiedziec: ano, nie udało się i popracowac nad problemem. Duzo osób ambitnych ale za mało z doswiadczeniem, nie stażem pracy tylko doswiadczeniem. Jest taka zasada, że młodego, zdolnego człowieka daje sie do grupy ludzi doswiadczonych, jeżeli wpasuje się w ten zespół za kilka lat bedzie tworzył inny, jezeli nie, będzie szukał mozliwości szybkiego wybicia się, tak powstaja aparatczycy. Swój talent zmarnował bo był za leniwy i za mało inteligentny by poznac tę zyciowa prawdę, talent i mozolna praca. Gdy w grupie sa ludzie niedoswiadczeni i jeden fachowiec szybko sie zbuntuja i stworza własna ekipe która predzej czy później wpadnie we własne sidła z braku wiedzy i doswiadczenia. Tak sie dzieje w kazdej firmie i w kazdej branży, tak tez tworzono władze w PRL-u dlatego było tak siermieżnie, dopiero te kadry co dostały w d... po okragłym stole, z bagażem wiedzy i doswiadczenia sa wartościowe, przynajmniej część. Podobnie ma sie sprawa z "obozem posierpniowym", najwartosciowsi ludzie, wcale nie sa w obozie PiS, dlatego sa niewygodni i duzo wiedza i duzo potrafią. Dziwie sie że dyskusje polityczne nie podnosza tego zagadnienia, bo ludzie znajacy ten problem czesto o nim pisza i socjologowie i politologowie a przede wszystkim fachowcy ze świata zarządania i gospodarki, wystarczy cos poczytac i sie nad tym zastanowić. W latach 80-ych w ramach szkoleń samorzadów pracowniczych było wiele wykładów z tego zakresu, ten proces postepuje, swiat sie zmienia a my wybralismy sobie parlament którego wiekszość postepuje jak w latach 50-ych, szuka wrogów co podrzucaja stonkę. Czy nadal obowiazuje "błyskotliwość" tow. Wiesława: Każda fura gnoju to powazny cios dla imperializmu? Bo mnie sie wydaje ze kazda fura to element jakiegos cyklu, dajacego zamierzony efekt a nie propaganda. Obserwujac dzisiejsze władze mam wrazenie ze cofnelismy sie mentalnie w czasie, a głównymi wyborcami sa ludzie wierzacy w cuda a nie uczciwa pracę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Tak własnie rzadza prawnicy, zakazy, nakazy 13.07.07, 09:21 A.k.traper - otóż to! Nawet genialny człowiek po studiach robi dużo więcej błędów, niz przeciętny a mający w temacie doświadczenia. Każdy z nas to przechodzi i rozumie - bez względu na to czy pracuje w firmie czy instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elofon.pl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
info0 Panowie moderatorzy... 12.07.07, 22:33 Czemu do politycznego tematu mogą pisać anonimowe osoby? Powinny móc pisać tylko zalogowane;) Widać moralność IV RP. Koleś który NIC nie osiągnął robi karierę... Eh szkoda gadać. A Ziobro to zwyczajny gnojek, który nie skończyłby bez pomocy Wassermana nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BB Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.mmpnet216.tnp.pl 12.07.07, 22:33 Mo cóż zeszły się dwa zera i stąd ta kariera. Skoro zero potrafi zostać ministrem sprawiedliwościu to dlaczego bronić kariery innym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinogradoff Zauwazcie ,ze to Ziobro moze miec racje. IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.07, 22:35 Facet moze miec doskonale kiepele prawnicze i wyczucie chocby i inzuicyjne co do tego jak zreformowac prawo , pomimo, ze byl kontrowersyjny, rogaty , stawiajacy sie i kofliktowy gdyz tacy sa zazwyczaj ludzie wybitni a wiec koniecznie musza byc kontrowersyjni. Wiekszosc prawnikow wykonijacych zawody sedziego, prokurator araczej stara sie ulozyc z aktualnymi trendami i napewno nie wychylac sie gdyz kazdy zbyt mocny przechyl moze skukowac wypadnieciem ( czesto a nawet z reguly ci ludzie maja swoje zdanie ale godza sie na zagryzanie gornej i dolnej wargi ze swych usteczek). ten niepokorny moze byc wlasnie tym co nada nowy impuls sprawie i to on a nie ugrzecznieni moze miec racje. popieram Ministra Ziobro choc to tez pyskaty mlodzik ale ma bardzo duzo racji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan Re: Zauwazcie ,ze to Ziobro moze miec racje. IP: *.chello.pl 12.07.07, 22:42 ...zgadza się,układy krakowskie chciały dać nauczkę niepokornemu sędziemu, ot takie to zatęchłe kolesiowskie układziki rządzą palestrą! ...jedynie co można zarzucić ,to że Ziobro dał jemu drugą szansę i wyciągnął sedziego z prawniczego "grobu".-ale skoro facet był wybitny , i ma wizję a nie jest służalczym pieskiem układów krakowskich to może lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kikos Re: Zauwazcie ,ze to Ziobro moze miec racje. IP: 213.76.172.* 13.07.07, 02:01 Co ma sędzia do palestry! Takiś gó.. wszechwiedzący. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfield69 cos chyba pokreciles... IP: 201.227.188.* 12.07.07, 22:56 Kontrowersyjny, niepokorny, rogaty ...itd to moze dobry byc kierownik dzialu marketingu a nie sedzia sadu powszechnego. Nie zycze Ci aby kiedys taki sedzia rozpatrywal Twoja sprawe. Zalegal z uzasadnieniami poniewaz trudno mu bylo znalezc prawidlowe uzasadnienia swych orzeczen. Orzekajac wyroki kierowal sie glownie swoimi przekonaniami polityczno - obyczajowymi a nie litera prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerstin Re: cos chyba pokreciles... IP: *.wieczysta.krakow.pl 13.07.07, 10:53 Jesteś żałosny, tak ty i tobie podobni w komentarzach. Trzeba byc idiota, zeby pluć na kogoś o kim nie ma się bladego pojecia. Mogłabym użyć do Was bardziej ostrych słów, ale nic nie jest w stanie oddać waszej głupoty. Myślę, że mam prawo tak uważac, ponieważ przez 5 lat miałam wielką przyjemność pracowac z tym sędziom. Był to jeden z bardzo nielicznych sędziów, który traktowal kazdą sprawę bardzo indywidualnie i solidnie. Zawsze byl bardzo dobrze przygotowany do każdego posiedzenia. NIGDY nie wydal wyroku, co do którego miałby najmniejsze wątpliwości. Zdarzało się wznowienie rozprawy, jeżeli w trakcie pisania wyroku pojawił się nawet cień watpliwości i była szansa aby go wyjaśnić. Dlatego zyczę wszystkim, aby ich sprawy rozpatrywali właśnie tacy obiektywni i uczciwi sędziowie. Zdarzało się, że miał opóźnienie w napisaniu uzasadnienia, ale nie większe lub może w niektórych przypadkach nawet mniejsze niż inni sędziowie. Inne opóźnienia były dopuszczalne, ale nie tego sędziego. Owszem był może niepokorny, ale to chyba w przypadku sędziego wielka zaleta, a nie wada. Czyżbyście wszyscy chciel, aby sędziowie wydawali wyroki pod dyktando adwokatów, prokuratorów czy swoich przełożonych? Wielką wadą sędziego było nieuczestniczenie w libacjach, bronienie swoich racji w każdej sytuacji, nie dopuszczenie do manipulowania sobą. Czy gdyby się na to godził byłby waszym zdaniem dobrym sędziom? Czy chcielibyście dostawać szybkie uzasadniania, ale niesprawiedliwych wyroków. Byłam świadkiem kolejnych nagonek na sędziego, tego co przeżywał. Myślę, że wielu z was poddałoby się i stało się wiernopoddańczymi. On wolał zrezygnować z tego co robił z wielkim zaangazowaniem. Jestem przekonana, że z jego odejście z sądownictwa jest wielką stratą. Może garfield69 jest jedną z tych osób z którymi sędzia nie chciał miec nic wspólnego i stąd ta nienawiśc? Trudno zrozumieć, że w kraju 90-ciu kilku procent katolików jest tyle kłamstw, oszustw i nienawiści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: cos chyba pokreciles... IP: *.ghnet.pl 13.07.07, 20:06 chyba trochę przesadzasz, że Tomuś był taki dobry. Cóż, ja poamietam, jak Tomuś do pracy nie przychodził, bo mu się nie chciało albo miał coś innego do roboty i musieli za niego robić inni. Dawał zmiany, jak dostawał trudniejszą sprawę, to nie przychodził i wtedy też ktoś to robił za niego. Robił wszystko, żeby nic nie robić, a teraz odgrywa bohatera walki z systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: cos chyba pokreciles... IP: *.ghnet.pl 13.07.07, 20:11 a nie masz na imię Ela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jimmy Dominikański Re: cos chyba pokrecilas... IP: 82.177.7.* 14.07.07, 07:14 Po co towarzyszowi Ziobro byłby zatem taki "niepokorny", powolny do bólu w działaniu i samodzielnie myślący koleś? Gdzie tu u Pani Gerstin jakakolwiek logika i znajomość sytuacji??? Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Zauwazcie ,ze to Ziobro moze miec racje. 13.07.07, 06:23 Następny Marsjanin. Ziobro - nadambitny nieuk i kombinator, osoba programowo nieuczciwa, nagle wpadłby na pomysł popierania osoby która ma - cytuję "wyczucie chocby i inzuicyjne co do tego jak zreformowac prawo , pomimo, ze byl kontrowersyjny, rogaty , stawiajacy sie i kofliktowy gdyz tacy sa zazwyczaj ludzie wybitni a wiec koniecznie musza byc kontrowersyjni..."??? Według doświadczeń dostępnych rodzajowi ludzkiemu - nasz nowy geniusz prawniczy jest po prostu psychopatycznie konfliktowy, za to posiada poczucie solidarności grupowej. Gdyby był w nim choć cień zdolnego prawnika, po cóż Ziobro miałby sobie nim głowę zawracać? Odrobinę zwykłej ziemskiej logiki, proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antykomunista Byłby Cacy a jest Be... IP: *.ists.pl 12.07.07, 22:40 Gdyby p. Minister Ziobro promował czerwONYCH, to byłby CACY, a tak, to jest BE. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Ależ min. Ziobro właśnie czerwonych promuje 12.07.07, 22:44 tow. Kryże to tylko najjaskrawszy przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Przecież Ziobro promuje Czerwonych 12.07.07, 22:46 Kryże, Okrągła, Biegalski, Kornatowski, Kaczmarek - mało ci? Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Przecież Ziobro promuje Czerwonych 16.07.07, 02:57 rydzyk_fizyk napisał: > Kryże, Okrągła, Biegalski, Kornatowski, Kaczmarek - mało ci? Są lepsi i gorsi czerwoni. Gorsi to całe społeczeństwo, które z niewielkimi wyjątkami nienawidzi tych komucho-nazistów. Lepsi to ci, którzy roszczą sobie pretensje do wydawania opinii o tych "gorszych". Do niedawna najlepszy czerwony to był brunatny Tadek z Torunia, który wspierał tych lepszych, ale teraz porzucił ich, bo za wolno kroczą w stronę brunatnego raju. Zero by się przy każdym utrzymał, bo gnida zawsze pasożytuje na żywicielu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Byłby Cacy a jest Be... Czystej wody bzdura! IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 12.07.07, 23:37 "Antykomunista" czyli kolejny "myslacy inaczej" na forum? Minister sprawiedliwosci NIE powinien byc od "promowania" KOGOKOLWIEK - bialych, czarnych, czy tez czerwonych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart antykomunista - szkoda slow IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 23:41 widze, ze jestes kolejnym onanista zyciowym - tylko takim trzeba byc, zeby Ziobre i reszte tego talatajstwa popierac. asugestia o "komuchach" tylez nietrafiona, co idiotyczna - jesli tylko krzyczec potrafisz - zamilcz, dla higieny ogolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ai@do.pl Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.216.146.194.generacja.pl 12.07.07, 22:48 Dziękuję i kłaniam się nisko Panu Ministrowi Ziobrze. Ja , wykrztałciuch, dostawałemm torsji ze strachu pzed powiązaniami w dolnoślśkim wymiarze sssprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek jeśli Widacki wyraża się o nim źle - to tylko IP: *.net.autocom.pl 12.07.07, 23:01 dobrze o tym człowieku świadczy. Może Widacki być sobie "autorytetem" dla GieWu. Dla mnie jest to podejrzany kauzyperda, który zawsze jest tam, gdzie trzeba bronić komuchów, esbeków i inne zwykłe kanalie. Czytając jego wypowiedzi w ostatnim (dużym) wywiadzie, który raczył był udzielić "Dziennikowi Polskiemu" czułem się, jakby on mnie osobiscie pluł w twarz. A teraz dziękuję GieWu za rekomendację. Na pewno gość się spardzi, na pohybel mec.mec. wszelkiej, collowatej maści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaan Re: jeśli Widacki wyraża się o nim źle - to tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:09 masz racje jesli popadł w konflikt z mafia prawnicza to sa jego najlepsze rekomendacje i gwarancja praworzadnosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: jeśli Widacki wyraża się o nim źle - to tylko IP: *.ghnet.pl 12.07.07, 23:28 a skonczy się tak, że ten kretyn szafrański zostanie prokuratorem prokuratury krajowej, a jak pis straci władzę to go ześlą do Łaska, gdzie miał orzekać (tak jak zesłali niejaką Wilkosz Sliwę). Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: jeśli Widacki wyraża się o nim źle - to tylko 12.07.07, 23:09 załóżmy Mareczku, że pożyczyłeś mi 100 zł. ja zamiast ci oddać, pokazuję ci środkowy palec. ty idziesz do sądu - oczywiście wygrywasz sprawę. ja składam wniosek o uzasadnienie wyroku, bo chcę się odwołać. no i czekamy na uzasadnienie. tydzień, dwa, miesiąc, trzy, pół roku, rok. ja w sumie jestem zadowolony, ty nie koniecznie - bo bez prawomocnego wyroku, nie ściągniesz ode mnie tych pieniędzy. Dlatego właśnie ten pan nie jest cacy, tylko be. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary tak, tak chciałbym przypomnieć jak to było IP: *.supra.com.pl 13.07.07, 15:18 z kadydowaniem Kracika na prezydenta Krakowa. Dłuuugo czekał na uzasadnienie wyroku (który tuż przed końcem okresu zgłaszania kandydatów nagle był zapadł), aby móc się odwołać i aby PO mogła jego kandydaturę wystawić. I co? Się nie doczekał! A czyim interesie było, aby Kracik nie kandydował? Ano w interesie tego naszego krakowskiego krętacza, "wybitnego" przedstawiciela mafii prawniczej! Przecież tylko Kracik miał szansę tego... wykosić. I pewnie popracie PISu by też dostał, bo PIS sensownego kandydata nie miał... Tak to więc jest z tymi uzasadnieniami. I zgadzam się z przedmówcą (Markiem) - Widackiemu wierzyć się nie da. Też miałem wrażenie (czytając ten wywiad), że on siedzi przede mną i .... na mój dywan. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego 12.07.07, 23:09 "Tomasz Szafrański, były sędzia, którego dyscyplinarnie przeniesiono z krakowskiego sądu, robi teraz błyskawiczną karierę pod skrzydłami ministra Zbigniewa Ziobry". Dlaczego to jest "wiadomosc"? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego 13.07.07, 16:23 majster_g napisał: > Dlaczego to jest "wiadomosc"? No właśnie, mało to podobnych skandali? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma czepiacie się, i czego się obawiam najbardziej, 12.07.07, 23:18 takim postępowaniem tracicie wiarygodność, a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: czepiacie się, czy aby na pewno? 13.07.07, 06:41 tetradrachma napisał: > takim postępowaniem tracicie wiarygodność, a szkoda. Zadaniem prasy jest między innymi odnotowywanie z kronikarską skrupulatnością zachodzących procesów. A na naszych oczach zachodzi proces utylizacji śmieci w służbie partii. Opisany przypadek z pewnoścą nie jest ani pierwszy, ani ostatni. Ta partia to PiS. Czy prawda jest niewiarygodna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenk Homuś gumiś? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.07.07, 23:22 Podobno oni sie wspieraja az do grobowej deski. Znaczy do czasu aż ich AIDS wykończy jak arafata komucha. Odpowiedz Link Zgłoś
incipit Liżąc kacze kupry 12.07.07, 23:23 i wykonując każde polecenie "zieberka" można zrobić karierę, tym lepszą im większego haka ma Ziobro na niego. Zwyczajny kaszyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomunista nastepny po komuchu Kryze wybitny sedzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:23 dolozyc do tego komuszowego prokuratora Wassermanna i mamy komplet antykomunistecznej ekipy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f mecenas Widacki autorytet GW hahahaahha IP: *.eastwest.com.pl 12.07.07, 23:29 Z czyms takim sie nie spotkal Widacki. Wow..panie Widacki pan sobie przypomni z kim sie pan spotykal w calej swojej karierze. Odpowiedz Link Zgłoś
vik50 Ziobro jest tragiczny 12.07.07, 23:29 Sam ledwo się prześlizgnął przez aplikacją prokuratorską na marnych trójczynach, bez szans na pracę w prokuraturze. Beztalencie, które teraz promuje lizusów politycznych. Zakompleksione w dodatku i mszczące się na prawnikach, którzy się na studiach uczyli. Patologie w sądownictwie i prokuraturze, rozprawa z tym środowiskiem to zadanie dla kogoś, kto jest co najmniej ponadprzeciętny w tym zawodzie, kto ma osiągnięcia, nie dla Ziobry. Dlaczego PiS ciągle wciska nam, że jego "specjaliści" są kompetentni? Dno po prostu do, mniej niż zero Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bart typowe... IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 23:37 Ziobro, merytoryczny patalach i zwykly zakompleksiony pieniacz, otacza sie przydupasami - hienami, ktorzy oprocz totalnego poddanstwa i beznadziejnej sluzalczosci nic wiecej zaoferowac nie moga. minisytrze Zuiobro - musisz wiedziec, ze w branzy juz nie mas zczego szukac, nikt, kto odrobine wiedzy prawniczej nie bedzie traktowal cie powanzie. a i zwykly czlowiek, jak cie kiedys spotka na ulicy, chetnie napluje ci w twarz. pamietaj, kmiocie - nie bedziesz wiecznie na stolku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupcyngiel Re: typowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 00:56 Bart,czego sie wściekasz,jeszcze u Ziobry w kiosku będziesz gazety kupował,ten czas się nieuchronnie zblża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Swój znajdzie swego - Kryże znalazł Szafrańskiego IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 23:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodo Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 23:40 Jaki pan - taki kram! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnik Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 23:44 Pytanie zasadnicze: dlaczego Ziobro i inni "kaczyści" nie wyślą CBA z tym Kamińskim (przepraszam za wyrażenie) do Rydzyka chociażby po to aby wyjśnić "cudowne zniknięcie" pieniędzy na ratowanie stoczni nie wspominając już o jego inwektywach wobec prezydenta? No dlaczego nie? Odpowiedz Link Zgłoś
sonda.kosmiczna1 Dzieci komunistów 12.07.07, 23:55 prokuratorzy stalinowscy,diler narkotyków,łapówkarz to stała norma tego rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
obseerwator Re: Dzieci komunistów, o przepraszam 12.07.07, 23:57 diler nie ma nic wspólnego z rządem. on pracował w kancelarii pana prezydenta , nie premiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixa Tomasz to wspanialy prawnik IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 00:04 Tomasz Szafranski to wspanialy prawnik , robi swietna robote w ministerstwie , a ataki czerwono-rozowej mafii sa dowodem jego skutecznosci! Dobrze ze sa tacy ludzie , bezkompromisowi i wierzacy w Polske . Odpowiedz Link Zgłoś
2lkad1 Re: Tomasz to wspanialy prawnik 13.07.07, 06:35 Gość portalu: Mixa napisał(a): > Tomasz Szafranski to wspanialy prawnik , robi swietna robote w ministerstwie , a ataki czerwono-rozowej mafii sa dowodem jego skutecznosci! > Dobrze ze sa tacy ludzie , bezkompromisowi i wierzacy w Polske . Jesteś tak bezczelny, że ci te kłamstwa i wycieranie sobie gęby Polską kiedyś wyjdą bokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doda Re: Tomasz to wspanialy prawnik IP: *.zax.pl 13.07.07, 17:54 zgadzam się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mixa Re: Tomasz to wspanialy prawnik IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 10:16 A na jakiej podstawie tak twierdzicie ? Prosze o argumenty , a nie obelgi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roosevelt5 Nie ma to jak kruczki prawne. IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 23:58 Jak to diabeł powiedział: wszyscy prawnicy i adwokaci są u mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Szybka kariera zapomnianego sędziego 13.07.07, 00:03 pozamerytoryczny jest przede wszystkim Ziobro i wedlug tego klucza bedzie sobie dobieral wspolpracownikow. Biedna ta Polska, ale coz nie chcialo sie isc na wybory wiec stalo sie nieszczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Sędzia Kryże jest dużo bardziej kontrowersyjny IP: *.centertel.pl 13.07.07, 00:27 Np. wsadził do więzienia Komorowskiego. I co? Czy nasi apostołowie moralności przejmują się takimi drobiazgami? No więc o czym w ogóle rozmawiamy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cymes-mylec Pod szafot gnidę IP: *.accel.atl.earthlink.net 13.07.07, 00:47 Takich u ziobry jest bez liku Odpowiedz Link Zgłoś