Dodaj do ulubionych

Szybka kariera zapomnianego sędziego

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:15
hahaha, "wróg mojego wroga jest moim przyjacielem"
Obserwuj wątek
    • tetlian Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego 12.07.07, 22:22
      Nie ma to jak kariera po znajomości.
      • Gość: pola Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 22:27
        kolejne pierdoły wybiorczej - ten wasz anonimowy informator pewnie kolesia
        gnębił i miał radochę jak go przenieśli a teraz z zawiści oczernia. wyborcza jak
        zwykle napisze bo w końcu nie lubi Ziobry :D
        • Gość: winIO Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:30
          zaangażowaną politycznie mendą. Ponoć w państwie Prawa i Sprawiedliwości
          decydować o awansach miały tylko kompetencje. I tyle.
          • winku Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie 12.07.07, 23:21
            No i o awansach decydują kompetencje. Ale tylko tych których uznamy za prawych i
            sprawiedliwych. TKM w czystym wydaniu.
            Wstyd! Wstyd panie Ziobro!
            • konread Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie 13.07.07, 00:00
              Nie ważna czy fachowiec, grunt aby był posłuszny, wybijał się ponad szefa i
              najlepiej nie wybijał się na tle niego inteligencją. Te zasady właśnie sprawiły
              że mamy ludzi w rzadzie których można uznać za autystyków: Edgara i Fotygę. Jak
              widać i na niższych stanowiskach tą zasadę się stosuje.
            • Gość: tomi_78 Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie IP: *.chello.pl 13.07.07, 02:21
              Skoro przeciwko kolesiowi prowadzono postępowania o opóźnienia w pisaniu
              uzasadnień to znaczy, że szukano na niego haka na siłe, a nie było się do czego
              przyczepić. Przy zaległościach i wyposażeniu polskich sądów 90 % sędziów
              opóźnia się z pisaniem uzasadnień.
              • lucusia3 Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie 13.07.07, 09:14
                Nie wiem jak długo trwały te zaległosci. Może haki, a może nie.
                Zwłaszcza dla czakających na wyrok to nie jest bez znaczenia kiedy się go dostaje.
                A zreszta pan idzie zgodnie z polska tradycją - tą z lat 40-tych i 50-tych. Wtedy było dużo takich przypadków.
            • Gość: doda Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie IP: *.zax.pl 13.07.07, 18:01
              Panu Szafrańskiemu według mnie kompetencji nie mozna odmówić, naprawdę jest
              dobrym prawnikiem tylko niepokornym, a takich w Krakowie sie nie lubi
              • krwawy.zenek Re: Nie pierdoły, tylko koleś jest ewidentnie 16.07.07, 16:02
                Gość portalu: doda napisał(a):

> Panu Szafrańskiemu według mnie kompetencji nie mozna odmówić

Wielka szkoda, że w swym poglądzie jesteś odosobniona.
        • Gość: Jimmy Dominikański Naiwna Pola IP: 82.177.7.* 13.07.07, 06:08
          Polu, to nie pierdoły Wyborczej. Ziobro i jego kumple są nebezpieczni dla całej
          Polski - nie tylko dla przeciwników obecnej ferajny u żłobu. Tu lubienie czy
          nie lubienie nie ma nic do rzeczy. Ziobro otacza się nie tylko miernotami, ale
          ludźmi skrzywonymi - jak on sam psychcznie. Gdyby (załóżmy) popierał karierę
          osoby uczciwej, to 1) w gruncie rzeczy wystawiłby mu wilczy bilet na przyszłość;
          2) nie angażowałby się w pomoc komuś, kto może polegać na własnych siłach - bo
          jaką miałby z tego korzyść on i jego tandetna sitwa?
          "Katon" - litry wódki wypite z bandytami, żeby znaleźć haki na jednego
          prokuratora.
      • Gość: gość Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:28
        A jak miał nie podpaść kilka lat temu? Przecież miał na pewno inne zdanie niż
        ci z układu. Najwyższy już czas na zmiany w sądownictwie. Niech właśnie ci
        ludzie kiedyś nie chciani zaczną robić kariery.
        Ciekawe dlaczego tak był nielubiany? Pewnie nie mówił dzień dobry!
        • Gość: borsuk112 [...] IP: *.aster.pl 13.07.07, 01:10
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: kik [...] IP: 213.76.172.* 13.07.07, 01:59
        • Gość: Jimmy Dominikański Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: 82.177.7.* 13.07.07, 06:12
          Do gościa o ksywie "gość".
          Czy ty przyleciałeś z innego układu planetarnego???
    • Gość: sołtys Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:27
      Już wiem co będzie robił Ziobro po skończeniu tej kadencji sejmu. Zostanie prostym spikerem radiowym albo wodzirejem.
      • Gość: gość janek Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:30
        Możesz sobie przed snem pomarzyć, to do bardzo uspokaja!
        • Gość: sołtys [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:37
          • Gość: gość janek Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:50
            Cosik mi sie zdaje , że to Twoje dzbuki chodzi Kierdziołku.
        • Gość: Kacze Bajdy Re: Szybka kariera = miernota przyciaga miernote IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 12.07.07, 23:30
          Pan Ziobro to bylo prawnicze "zero" i nadal nim pozostaje...
          Zwykly aparatczyk braci Kwaczynskich i nic,
          zupelnie nic poza tym!
    • krytykow gowniana IV RP 12.07.07, 22:29
      • a.k.traper Tak własnie rzadza prawnicy, zakazy, nakazy 13.07.07, 07:26
        Do rządzenia potrzebni sa menedżerowie a nie menele, prawnicy moga słuzyc
        pomoca prawna tak jak sie dzieje w normalnych firmach. Miec idee to wspaniale,
        trzeba jeszcze miec talent i umiec pracować. Rząd Kaczyńskiego to typowo
        poczotkujaca firma gdzie plany i entuzjam góruje nad rzeczywistoscią, schemat
        zatrudniania też podobny, facet wymienił żarówkę? bedzie głównym energetykiem,
        naprawił cieknacy kran? Główny inspektor ochrony srodowiska, wie co koledzy
        mówia i chętnie szefowi przynosi "nowiny"?-wywiad, dostrzega misternie
        zapętloną aferę? kontrwywiad. Itd. Gdy nastapi jakas obsuwa(co normalne, czasem
        sie zdarza) uruchamiane sa osoby które wynajduja przyczyne w konkurencji
        zamiast samemu czasem powiedziec: ano, nie udało się i popracowac nad
        problemem. Duzo osób ambitnych ale za mało z doswiadczeniem, nie stażem pracy
        tylko doswiadczeniem. Jest taka zasada, że młodego, zdolnego człowieka daje sie
        do grupy ludzi doswiadczonych, jeżeli wpasuje się w ten zespół za kilka lat
        bedzie tworzył inny, jezeli nie, będzie szukał mozliwości szybkiego wybicia
        się, tak powstaja aparatczycy. Swój talent zmarnował bo był za leniwy i za mało
        inteligentny by poznac tę zyciowa prawdę, talent i mozolna praca. Gdy w grupie
        sa ludzie niedoswiadczeni i jeden fachowiec szybko sie zbuntuja i stworza
        własna ekipe która predzej czy później wpadnie we własne sidła z braku wiedzy i
        doswiadczenia. Tak sie dzieje w kazdej firmie i w kazdej branży, tak tez
        tworzono władze w PRL-u dlatego było tak siermieżnie, dopiero te kadry co
        dostały w d... po okragłym stole, z bagażem wiedzy i doswiadczenia sa
        wartościowe, przynajmniej część. Podobnie ma sie sprawa z "obozem
        posierpniowym", najwartosciowsi ludzie, wcale nie sa w obozie PiS, dlatego sa
        niewygodni i duzo wiedza i duzo potrafią. Dziwie sie że dyskusje polityczne nie
        podnosza tego zagadnienia, bo ludzie znajacy ten problem czesto o nim pisza i
        socjologowie i politologowie a przede wszystkim fachowcy ze świata zarządania i
        gospodarki, wystarczy cos poczytac i sie nad tym zastanowić. W latach 80-ych w
        ramach szkoleń samorzadów pracowniczych było wiele wykładów z tego zakresu, ten
        proces postepuje, swiat sie zmienia a my wybralismy sobie parlament którego
        wiekszość postepuje jak w latach 50-ych, szuka wrogów co podrzucaja stonkę. Czy
        nadal obowiazuje "błyskotliwość" tow. Wiesława: Każda fura gnoju to powazny
        cios dla imperializmu? Bo mnie sie wydaje ze kazda fura to element jakiegos
        cyklu, dajacego zamierzony efekt a nie propaganda. Obserwujac dzisiejsze władze
        mam wrazenie ze cofnelismy sie mentalnie w czasie, a głównymi wyborcami sa
        ludzie wierzacy w cuda a nie uczciwa pracę.Pozdrawiam
        • lucusia3 Re: Tak własnie rzadza prawnicy, zakazy, nakazy 13.07.07, 09:21
          A.k.traper - otóż to!
          Nawet genialny człowiek po studiach robi dużo więcej błędów, niz przeciętny a mający w temacie doświadczenia. Każdy z nas to przechodzi i rozumie - bez względu na to czy pracuje w firmie czy instytucji.
    • Gość: Elofon.pl [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:29
      • info0 Panowie moderatorzy... 12.07.07, 22:33
        Czemu do politycznego tematu mogą pisać anonimowe osoby? Powinny móc pisać tylko
        zalogowane;)

Widać moralność IV RP. Koleś który NIC nie osiągnął robi karierę... Eh szkoda
        gadać. A Ziobro to zwyczajny gnojek, który nie skończyłby bez pomocy Wassermana nic.
    • Gość: BB Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.mmpnet216.tnp.pl 12.07.07, 22:33
      Mo cóż zeszły się dwa zera i stąd ta kariera. Skoro zero potrafi zostać
      ministrem sprawiedliwościu to dlaczego bronić kariery innym?
    • Gość: vinogradoff Zauwazcie ,ze to Ziobro moze miec racje. IP: *.dip.t-dialin.net 12.07.07, 22:35
      Facet moze miec doskonale kiepele prawnicze i wyczucie chocby i inzuicyjne co
      do tego jak zreformowac prawo , pomimo, ze byl kontrowersyjny, rogaty ,
      stawiajacy sie i kofliktowy gdyz tacy sa zazwyczaj ludzie wybitni a wiec
      koniecznie musza byc kontrowersyjni. Wiekszosc prawnikow wykonijacych zawody
      sedziego, prokurator araczej stara sie ulozyc z aktualnymi trendami i napewno
      nie wychylac sie gdyz kazdy zbyt mocny przechyl moze skukowac wypadnieciem (
      czesto a nawet z reguly ci ludzie maja swoje zdanie ale godza sie na zagryzanie
      gornej i dolnej wargi ze swych usteczek). ten niepokorny moze byc wlasnie tym co
      nada nowy impuls sprawie i to on a nie ugrzecznieni moze miec racje. popieram
      Ministra Ziobro choc to tez pyskaty mlodzik ale ma bardzo duzo racji.
      • Gość: jaan Re: Zauwazcie ,ze to Ziobro moze miec racje. IP: *.chello.pl 12.07.07, 22:42
        ...zgadza się,układy krakowskie chciały dać nauczkę niepokornemu sędziemu,
        ot takie to zatęchłe kolesiowskie układziki rządzą palestrą!
        ...jedynie co można zarzucić ,to że Ziobro dał jemu drugą szansę i wyciągnął
        sedziego z prawniczego "grobu".-ale skoro facet był wybitny , i ma wizję a nie
        jest służalczym pieskiem układów krakowskich to może lepiej?
        • Gość: kikos Re: Zauwazcie ,ze to Ziobro moze miec racje. IP: 213.76.172.* 13.07.07, 02:01
          Co ma sędzia do palestry! Takiś gó.. wszechwiedzący.
      • Gość: garfield69 cos chyba pokreciles... IP: 201.227.188.* 12.07.07, 22:56
        Kontrowersyjny, niepokorny, rogaty ...itd to moze dobry byc kierownik dzialu
        marketingu a nie sedzia sadu powszechnego.
        Nie zycze Ci aby kiedys taki sedzia rozpatrywal Twoja sprawe.
        Zalegal z uzasadnieniami poniewaz trudno mu bylo znalezc prawidlowe
        uzasadnienia swych orzeczen.
        Orzekajac wyroki kierowal sie glownie swoimi przekonaniami polityczno -
        obyczajowymi a nie litera prawa.
        • Gość: gerstin Re: cos chyba pokreciles... IP: *.wieczysta.krakow.pl 13.07.07, 10:53
          Jesteś żałosny, tak ty i tobie podobni w komentarzach. Trzeba byc idiota, zeby
          pluć na kogoś o kim nie ma się bladego pojecia. Mogłabym użyć do Was bardziej
          ostrych słów, ale nic nie jest w stanie oddać waszej głupoty.
          Myślę, że mam prawo tak uważac, ponieważ przez 5 lat miałam wielką przyjemność
          pracowac z tym sędziom. Był to jeden z bardzo nielicznych sędziów, który
          traktowal kazdą sprawę bardzo indywidualnie i solidnie. Zawsze byl bardzo
          dobrze przygotowany do każdego posiedzenia. NIGDY nie wydal wyroku, co do
          którego miałby najmniejsze wątpliwości. Zdarzało się wznowienie rozprawy,
          jeżeli w trakcie pisania wyroku pojawił się nawet cień watpliwości i była
          szansa aby go wyjaśnić. Dlatego zyczę wszystkim, aby ich sprawy rozpatrywali
          właśnie tacy obiektywni i uczciwi sędziowie. Zdarzało się, że miał opóźnienie w
          napisaniu uzasadnienia, ale nie większe lub może w niektórych przypadkach nawet
          mniejsze niż inni sędziowie. Inne opóźnienia były dopuszczalne, ale nie tego
          sędziego. Owszem był może niepokorny, ale to chyba w przypadku sędziego wielka
          zaleta, a nie wada. Czyżbyście wszyscy chciel, aby sędziowie wydawali wyroki
          pod dyktando adwokatów, prokuratorów czy swoich przełożonych? Wielką wadą
          sędziego było nieuczestniczenie w libacjach, bronienie swoich racji w każdej
          sytuacji, nie dopuszczenie do manipulowania sobą. Czy gdyby się na to godził
          byłby waszym zdaniem dobrym sędziom? Czy chcielibyście dostawać szybkie
          uzasadniania, ale niesprawiedliwych wyroków.
          Byłam świadkiem kolejnych nagonek na sędziego, tego co przeżywał. Myślę, że
          wielu z was poddałoby się i stało się wiernopoddańczymi. On wolał zrezygnować z
          tego co robił z wielkim zaangazowaniem. Jestem przekonana, że z jego odejście z
          sądownictwa jest wielką stratą.
          Może garfield69 jest jedną z tych osób z którymi sędzia nie chciał miec nic
          wspólnego i stąd ta nienawiśc?
          Trudno zrozumieć, że w kraju 90-ciu kilku procent katolików jest tyle kłamstw,
          oszustw i nienawiści.
          • Gość: kk Re: cos chyba pokreciles... IP: *.ghnet.pl 13.07.07, 20:06
            chyba trochę przesadzasz, że Tomuś był taki dobry. Cóż, ja poamietam, jak Tomuś
            do pracy nie przychodził, bo mu się nie chciało albo miał coś innego do roboty
            i musieli za niego robić inni. Dawał zmiany, jak dostawał trudniejszą sprawę,
            to nie przychodził i wtedy też ktoś to robił za niego. Robił wszystko, żeby nic
            nie robić, a teraz odgrywa bohatera walki z systemem.
          • Gość: kk Re: cos chyba pokreciles... IP: *.ghnet.pl 13.07.07, 20:11
            a nie masz na imię Ela?
          • Gość: Jimmy Dominikański Re: cos chyba pokrecilas... IP: 82.177.7.* 14.07.07, 07:14
            Po co towarzyszowi Ziobro byłby zatem taki "niepokorny", powolny do bólu w
            działaniu i samodzielnie myślący koleś?
            Gdzie tu u Pani Gerstin jakakolwiek logika i znajomość sytuacji???
      • 2lkad1 Re: Zauwazcie ,ze to Ziobro moze miec racje. 13.07.07, 06:23
        Następny Marsjanin. Ziobro - nadambitny nieuk i kombinator, osoba programowo
        nieuczciwa, nagle wpadłby na pomysł popierania osoby która ma -
        cytuję "wyczucie chocby i inzuicyjne co do tego jak zreformowac prawo , pomimo,
        ze byl kontrowersyjny, rogaty , stawiajacy sie i kofliktowy gdyz tacy sa
        zazwyczaj ludzie wybitni a wiec koniecznie musza byc kontrowersyjni..."???
        Według doświadczeń dostępnych rodzajowi ludzkiemu - nasz nowy geniusz prawniczy
        jest po prostu psychopatycznie konfliktowy, za to posiada poczucie solidarności
        grupowej. Gdyby był w nim choć cień zdolnego prawnika, po cóż Ziobro miałby
        sobie nim głowę zawracać? Odrobinę zwykłej ziemskiej logiki, proszę!
    • Gość: Antykomunista Byłby Cacy a jest Be... IP: *.ists.pl 12.07.07, 22:40
      Gdyby p. Minister Ziobro promował czerwONYCH, to byłby CACY, a tak, to jest BE.
      • obseerwator Ależ min. Ziobro właśnie czerwonych promuje 12.07.07, 22:44
        tow. Kryże to tylko najjaskrawszy przykład.
      • rydzyk_fizyk Przecież Ziobro promuje Czerwonych 12.07.07, 22:46
        Kryże, Okrągła, Biegalski, Kornatowski, Kaczmarek - mało ci?
        • mark.parker Re: Przecież Ziobro promuje Czerwonych 16.07.07, 02:57
          rydzyk_fizyk napisał:

> Kryże, Okrągła, Biegalski, Kornatowski, Kaczmarek - mało ci?

Są lepsi i gorsi czerwoni. Gorsi to całe społeczeństwo, które z niewielkimi
          wyjątkami nienawidzi tych komucho-nazistów. Lepsi to ci, którzy roszczą sobie
          pretensje do wydawania opinii o tych "gorszych". Do niedawna najlepszy czerwony
          to był brunatny Tadek z Torunia, który wspierał tych lepszych, ale teraz
          porzucił ich, bo za wolno kroczą w stronę brunatnego raju. Zero by się przy
          każdym utrzymał, bo gnida zawsze pasożytuje na żywicielu.
      • Gość: Kacze Bajdy Re: Byłby Cacy a jest Be... Czystej wody bzdura! IP: *.natpool5.outside.ucf.edu 12.07.07, 23:37
        "Antykomunista" czyli kolejny "myslacy inaczej" na forum?
        Minister sprawiedliwosci NIE powinien byc od "promowania"
        KOGOKOLWIEK - bialych, czarnych, czy tez czerwonych!
      • Gość: Bart antykomunista - szkoda slow IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 23:41
        widze, ze jestes kolejnym onanista zyciowym - tylko takim trzeba byc, zeby
        Ziobre i reszte tego talatajstwa popierac.
        asugestia o "komuchach" tylez nietrafiona, co idiotyczna - jesli tylko
        krzyczec potrafisz - zamilcz, dla higieny ogolnej.
    • Gość: ai@do.pl Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.216.146.194.generacja.pl 12.07.07, 22:48
      Dziękuję i kłaniam się nisko Panu Ministrowi Ziobrze. Ja , wykrztałciuch,
      dostawałemm torsji ze strachu pzed powiązaniami w dolnoślśkim wymiarze
      sssprawiedliwości
    • Gość: Marek jeśli Widacki wyraża się o nim źle - to tylko IP: *.net.autocom.pl 12.07.07, 23:01
      dobrze o tym człowieku świadczy. Może Widacki być sobie "autorytetem" dla GieWu.
      Dla mnie jest to podejrzany kauzyperda, który zawsze jest tam, gdzie trzeba
      bronić komuchów, esbeków i inne zwykłe kanalie. Czytając jego wypowiedzi w
      ostatnim (dużym) wywiadzie, który raczył był udzielić "Dziennikowi Polskiemu"
      czułem się, jakby on mnie osobiscie pluł w twarz. A teraz dziękuję GieWu za
      rekomendację. Na pewno gość się spardzi, na pohybel mec.mec. wszelkiej,
      collowatej maści.
      • Gość: jaan Re: jeśli Widacki wyraża się o nim źle - to tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:09
        masz racje
        jesli popadł w konflikt z mafia prawnicza to sa jego najlepsze rekomendacje i
        gwarancja praworzadnosci
        • Gość: kk Re: jeśli Widacki wyraża się o nim źle - to tylko IP: *.ghnet.pl 12.07.07, 23:28
          a skonczy się tak, że ten kretyn szafrański zostanie prokuratorem prokuratury
          krajowej, a jak pis straci władzę to go ześlą do Łaska, gdzie miał orzekać (tak
          jak zesłali niejaką Wilkosz Sliwę).
      • obseerwator Re: jeśli Widacki wyraża się o nim źle - to tylko 12.07.07, 23:09
        załóżmy Mareczku, że pożyczyłeś mi 100 zł.

ja zamiast ci oddać, pokazuję ci środkowy palec.

ty idziesz do sądu - oczywiście wygrywasz sprawę.

ja składam wniosek o uzasadnienie wyroku, bo chcę się odwołać.

no i czekamy na uzasadnienie. tydzień, dwa, miesiąc, trzy, pół roku, rok.

ja w sumie jestem zadowolony, ty nie koniecznie - bo bez prawomocnego wyroku,
        nie ściągniesz ode mnie tych pieniędzy.

Dlatego właśnie ten pan nie jest cacy, tylko be.
        • Gość: stary tak, tak chciałbym przypomnieć jak to było IP: *.supra.com.pl 13.07.07, 15:18
          z kadydowaniem Kracika na prezydenta Krakowa. Dłuuugo czekał na uzasadnienie
          wyroku (który tuż przed końcem okresu zgłaszania kandydatów nagle był zapadł),
          aby móc się odwołać i aby PO mogła jego kandydaturę wystawić. I co? Się nie
          doczekał! A czyim interesie było, aby Kracik nie kandydował? Ano w interesie
          tego naszego krakowskiego krętacza, "wybitnego" przedstawiciela mafii
          prawniczej! Przecież tylko Kracik miał szansę tego... wykosić. I pewnie popracie
          PISu by też dostał, bo PIS sensownego kandydata nie miał...
          Tak to więc jest z tymi uzasadnieniami. I zgadzam się z przedmówcą (Markiem) -
          Widackiemu wierzyć się nie da. Też miałem wrażenie (czytając ten wywiad), że on
          siedzi przede mną i .... na mój dywan.
    • majster_g Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego 12.07.07, 23:09
      "Tomasz Szafrański, były sędzia, którego dyscyplinarnie przeniesiono z
      krakowskiego sądu, robi teraz błyskawiczną karierę pod skrzydłami ministra
      Zbigniewa Ziobry".

Dlaczego to jest "wiadomosc"?
      • krwawy.zenek Re: Szybka kariera zapomnianego sędziego 13.07.07, 16:23
        majster_g napisał:

> Dlaczego to jest "wiadomosc"?

No właśnie, mało to podobnych skandali?
    • tetradrachma czepiacie się, i czego się obawiam najbardziej, 12.07.07, 23:18
      takim postępowaniem tracicie wiarygodność, a szkoda.
      • 2lkad1 Re: czepiacie się, czy aby na pewno? 13.07.07, 06:41
        tetradrachma napisał:

> takim postępowaniem tracicie wiarygodność, a szkoda.
        Zadaniem prasy jest między innymi odnotowywanie z kronikarską skrupulatnością
        zachodzących procesów. A na naszych oczach zachodzi proces utylizacji śmieci w
        służbie partii. Opisany przypadek z pewnoścą nie jest ani pierwszy, ani
        ostatni. Ta partia to PiS.
        Czy prawda jest niewiarygodna??
    • Gość: lenk Homuś gumiś? IP: *.multimo.gtsenergis.pl 12.07.07, 23:22
      Podobno oni sie wspieraja az do grobowej deski. Znaczy do czasu aż ich AIDS
      wykończy jak arafata komucha.
    • incipit Liżąc kacze kupry 12.07.07, 23:23
      i wykonując każde polecenie "zieberka" można zrobić karierę, tym lepszą im
      większego haka ma Ziobro na niego.

Zwyczajny kaszyzm.
    • Gość: antykomunista nastepny po komuchu Kryze wybitny sedzia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 23:23
      dolozyc do tego komuszowego prokuratora Wassermanna i mamy komplet
      antykomunistecznej ekipy
      • Gość: f mecenas Widacki autorytet GW hahahaahha IP: *.eastwest.com.pl 12.07.07, 23:29
        Z czyms takim sie nie spotkal Widacki. Wow..panie Widacki pan sobie przypomni z
        kim sie pan spotykal w calej swojej karierze.
    • vik50 Ziobro jest tragiczny 12.07.07, 23:29
      Sam ledwo się prześlizgnął przez aplikacją prokuratorską na marnych trójczynach,
      bez szans na pracę w prokuraturze. Beztalencie, które teraz promuje lizusów
      politycznych. Zakompleksione w dodatku i mszczące się na prawnikach, którzy się
      na studiach uczyli.

Patologie w sądownictwie i prokuraturze, rozprawa z tym środowiskiem to zadanie
      dla kogoś, kto jest co najmniej ponadprzeciętny w tym zawodzie, kto ma
      osiągnięcia, nie dla Ziobry.

Dlaczego PiS ciągle wciska nam, że jego "specjaliści" są kompetentni? Dno po
      prostu do, mniej niż zero
    • Gość: Bart typowe... IP: *.adsl.inetia.pl 12.07.07, 23:37
      Ziobro, merytoryczny patalach i zwykly zakompleksiony pieniacz, otacza sie
      przydupasami - hienami, ktorzy oprocz totalnego poddanstwa i beznadziejnej
      sluzalczosci nic wiecej zaoferowac nie moga.
      minisytrze Zuiobro - musisz wiedziec, ze w branzy juz nie mas zczego szukac,
      nikt, kto odrobine wiedzy prawniczej nie bedzie traktowal cie powanzie.
      a i zwykly czlowiek, jak cie kiedys spotka na ulicy, chetnie napluje ci w twarz.
      pamietaj, kmiocie - nie bedziesz wiecznie na stolku.
      • Gość: dupcyngiel Re: typowe... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.07, 00:56
        Bart,czego sie wściekasz,jeszcze u Ziobry w kiosku będziesz gazety kupował,ten
        czas się nieuchronnie zblża.
    • Gość: jack Swój znajdzie swego - Kryże znalazł Szafrańskiego IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 23:39
    • Gość: rodo Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 23:40
      Jaki pan - taki kram!
    • Gość: wodnik Szybka kariera zapomnianego sędziego IP: *.icpnet.pl 12.07.07, 23:44
      Pytanie zasadnicze: dlaczego Ziobro i inni "kaczyści" nie wyślą CBA z tym
      Kamińskim (przepraszam za wyrażenie) do Rydzyka chociażby po to aby
      wyjśnić "cudowne zniknięcie" pieniędzy na ratowanie stoczni nie wspominając już
      o jego inwektywach wobec prezydenta? No dlaczego nie?
    • sonda.kosmiczna1 Dzieci komunistów 12.07.07, 23:55
      prokuratorzy stalinowscy,diler narkotyków,łapówkarz to stała norma tego rządu.
      • obseerwator Re: Dzieci komunistów, o przepraszam 12.07.07, 23:57
        diler nie ma nic wspólnego z rządem.

on pracował w kancelarii pana prezydenta , nie premiera
      • Gość: Mixa Tomasz to wspanialy prawnik IP: *.adsl.inetia.pl 13.07.07, 00:04
        Tomasz Szafranski to wspanialy prawnik , robi swietna robote w ministerstwie ,
        a ataki czerwono-rozowej mafii sa dowodem jego skutecznosci!
        Dobrze ze sa tacy ludzie , bezkompromisowi i wierzacy w Polske .
        • 2lkad1 Re: Tomasz to wspanialy prawnik 13.07.07, 06:35
          Gość portalu: Mixa napisał(a):

> Tomasz Szafranski to wspanialy prawnik , robi swietna robote w
          ministerstwie , a ataki czerwono-rozowej mafii sa dowodem jego skutecznosci!
          > Dobrze ze sa tacy ludzie , bezkompromisowi i wierzacy w Polske .

Jesteś tak bezczelny, że ci te kłamstwa i wycieranie sobie gęby Polską kiedyś
          wyjdą bokiem.
        • Gość: doda Re: Tomasz to wspanialy prawnik IP: *.zax.pl 13.07.07, 17:54
          zgadzam się
          • Gość: Mixa Re: Tomasz to wspanialy prawnik IP: *.adsl.inetia.pl 14.07.07, 10:16
            A na jakiej podstawie tak twierdzicie ? Prosze o argumenty , a nie obelgi .
    • Gość: Roosevelt5 Nie ma to jak kruczki prawne. IP: *.toya.net.pl 12.07.07, 23:58
      Jak to diabeł powiedział: wszyscy prawnicy i adwokaci są u mnie.
    • gburiaifuria Szybka kariera zapomnianego sędziego 13.07.07, 00:03
      pozamerytoryczny jest przede wszystkim Ziobro i wedlug tego klucza bedzie sobie
      dobieral wspolpracownikow. Biedna ta Polska, ale coz nie chcialo sie isc na
      wybory wiec stalo sie nieszczescie.
    • Gość: ja Sędzia Kryże jest dużo bardziej kontrowersyjny IP: *.centertel.pl 13.07.07, 00:27
      Np. wsadził do więzienia Komorowskiego. I co? Czy nasi apostołowie moralności
      przejmują się takimi drobiazgami? No więc o czym w ogóle rozmawiamy?
    • Gość: cymes-mylec Pod szafot gnidę IP: *.accel.atl.earthlink.net 13.07.07, 00:47
      Takich u ziobry jest bez liku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka