mirza83 04.08.07, 01:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Buba Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: *.radioalfa.pl 04.08.07, 08:38 Powinni cię posadzić koło takiej osoby to byś inaczej śpiewał. To czy trzeba wykupić dodatkowy bilet zależy od stopnia i skomplikowania złamania- jeśli osoba może sama się poruszać nie ma problemu, jeśłi potrzebuje specjalnej opieki trzeba kupić dodatkowe miejsca nic w tym nadzwyczajnego. Aurowi podpowiem, że osoby szczególnie otyłe muszą też wykupić dodatkowe miejsca i też obsługa może odmówić im wejścia na pokład samolotu jeśłi mają tylko jeden bilet. Zresztą takich przykłądów mogę podać więcej. Proponuję zrobić cykl- Polacy prześładowani przez linie lotnicze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 08:45 czsekam buba z niecierpliwością az sobie coś złamiesz za granicą ha ha ha Przeraża mnie brak współczucia i empatii no ale co można wymagać od buby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Amerykanin by zapłacił za 1 jeszcze by w pupę liza IP: *.gorzow.mm.pl 04.08.07, 17:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomik Re: Amerykanin by zapłacił za 1 jeszcze by w pupę IP: *.acn.waw.pl 04.08.07, 18:32 Nikt z Was nie wzial pod uwage powodow, ktorymi kierowali sie pracownicy lotniska, ktorzy na miejscu sa przedstawicielami przewoznika. Otoz ile razy czytaliscie o odszkodowaniach z powodu zakrzepow i tego typu powiklan, spowodowanych lotami samolotem. Pracowalem przez kilka lat jako pilot wycieczek i ilekroc dalo sie ukryc niepelnosprawnosc czy dolegliwosc, zachecalem, pewnie niezgodnie z prawem, moich turystow, do przemilczenia i ukrycia faktu. Bylem bowiem przekonany, ze w 90% przypadkow asekurujace sie linie lotnicze nie wezma takiej osoby na poklad. Nie pomagaly wowczas nawet pisma od lekarza, ze taka osoba moze leciec... Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Amerykanin by zapłacił za 1 jeszcze by w pupę IP: *.crowley.pl 04.08.07, 19:54 10 lat temu dostałam zapalenia żył w związku z przelotem do Kanady. Nawet do głowy mi nie przyszło ze można byłoby żądać odszkodowanie Odpowiedz Link Zgłoś
pavle Włochy to bardzo katolicki kraj... 04.08.07, 20:39 Włochy to bardzo katolicki kraj, nie spodziewałbym się po jego mieszkańcach szczególne ludzkich odruchów czy wyrozumiałości. Odpowiedz Link Zgłoś
bezportek [...] 04.08.07, 22:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka faszyści tylko czekają na duce. 04.08.07, 23:11 mentalności włoch nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 23:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis07 Do jana IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.08.07, 01:21 Szanowny Janie ten Twoj poprzednik nie jest w pelni sprawny - on jest niesprawny umyslowo, nie denerwuj sie i ignoruj go, takich jak on jest wiecej. Uposledzenie umyslowe jest duzo wiekszym kalectwem niz fizyczne. Nawiasem mowiac usprawnienia w budownictwie pomagajace poruszac sie niepelnosprawnym przyszly nie z komuny, ale z zachodu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel [...] IP: *.dhcp-ripwave.irishbroadband.ie 05.08.07, 01:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miś Re: Włochy to bardzo katolicki kraj... IP: *.dsl.rcsntx.swbell.net 05.08.07, 01:19 pavle napisał: > Włochy to bardzo katolicki kraj, nie spodziewałbym się po jego mieszkańcach > szczególne ludzkich odruchów czy wyrozumiałości. To prawda! Smutne to jest ale wszystkie reżymy faszystowskie były w krajach katolickich - Włochy, Niemcy, Hiszpania, Chile. Gdy przyjechałem do Stanów to pomogła mi parafia katolicka. Ludzie dziwili się mówiąc, że zwykle emigrantom pomagają kościoły protestanckie, nie katolickie. Okazało się, że proboszcz w parafii katolickiej był byłym pastorem protestanckim, który przeszedł na katolicyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Tu nie chodzi o "empatię" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:42 Tu nie chodzi o "empatię". O takie rzeczy należy dowiadywać się wcześniej, ewentualnie wziąć jakieś zaświadczenie od lekarza, że można się poruszać w stopniu wystaczającym dla samodzielności. Pracownik lotniska nie jest lekarzem - widział wózek, usztywnioną nogę o zastosował procedurę. Pewnie jest o tym jakaś wzmianka w regulaminie przewoxnika, no, ale przeież kto by to czytał - łatwiej pójść do gazety.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 04.08.07, 19:14 Współczucie i empatia to zupełnie inna kwestia niż zmuszanie przewoźnika do czegoś, do czego się wcale nie zobowiązał. Jak jesteś taka współczująca, to sama woź niepełnosprawnych po niższych cenach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: libertarian front Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 21:20 słusznie, to już jakis obłęd z tymi niepełnosprawnymi, wszędzie jakieś ułatwienia, kurde buduja pomosty za cięzkie tysiące żeby sobie raz na tydzień pan niepełnosprawny mógł wjechać. socjalistyczna mentalnosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan [...] IP: *.devs.futuro.pl 04.08.07, 21:51 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? 05.08.07, 01:29 Gość portalu: libertarian front napisał(a): > słusznie, to już jakis obłęd z tymi niepełnosprawnymi, wszędzie jakieś ułatwien ia, kurde buduja pomosty za cięzkie tysiące żeby sobie raz na tydzień pan niepełnosprawny mógł wjechać. socjalistyczna mentalnosc No proszę, niepełnosprawny językowo, a ma komputer! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? 05.08.07, 07:28 maupa13 napisała: > Gość portalu: libertarian front napisał(a): > > > słusznie, to już jakis obłęd z tymi niepełnosprawnymi, wszędzie jakieś > ułatwien ia, kurde buduja pomosty za cięzkie tysiące żeby sobie raz na tydzień > pan niepełnosprawny mógł wjechać. socjalistyczna mentalnosc > > > No proszę, niepełnosprawny językowo, a ma komputer! Raczej - umysłowo... > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: 195.39.217.* 05.08.07, 08:48 Bylem niedawno w Warszawie i widzialem jak przed wejsciem do metra na chodnik sikal bezdomny, bardzo mu wspolczulem, ze nie moze sie wysikac przy wyjsciu z metra w Londynie. Moze mu Aga kupisz bilet do Londynu? Tak bardzo wspolczujaca jestes. A opisywane w artykule cwaniaczki chcialy zaoszczedzic na bilecie. To nie pierwszyzna, ze sa przypadki, iz nalezy dla jednej osoby kupic wiecej niz jeden bilet, o czym wspomina buba. No ale to pewnie wina kaczorow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: *.brzesko.net.pl 04.08.07, 17:44 Przeciez pisze buraku że mogła siedziec normalnie. Jak wazysz 195kg i każą ci kupowac dwa bilety to sie nie ma co dziwić , bo zajmujesz dwa miejsca i obciążasz samolot za trzech. Ale jak ktoś siedzi normalnie , zajmóje jedno miejsce , lot bedzie trwał około 2h , to można chyba zakładać że nikt nie bedzie cierpiał z jej powodu. Ciekawe co by sie stało jak w balicach nie wpuścili by starej włoszki ze złamaną nogą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iksik Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: *.ppcor.org.pl 04.08.07, 18:02 "uje" się nie kreskuje, BURAKU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ppp321 Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? 04.08.07, 20:22 przede wszystkim na Polakach ciagle msci sie fakt, iz nie wykupuja ubezpieczenia od nieszczesliwych wypadkow - czy to w Elvii, czy Hestii czy Alianz za tydzien kosztuje ono 20-30 pln za pobyt. jezeli taki wypadek sie wydarzy towarzystwo ubezpieczeniowe bierze na siebie trud spowadzenia poszkodowanego do kraju. wtedy ono konkatkuje sie z linia lotnicza i uzyskuje od prowadzacego lekarza tzw. "mede" - zaswiadczenie ze osoba moze podrozowac i w jakich warunkach. wtedy lekarz okresla czy ta osoba moze siedzioc w pozycji pionowej na 1 siedzeniu, czy musi siedziec w pozycji polezacej (3 siedzenia), czy tylko np. z noga wciagnieta po przodu - czyli istnieje konicznosc wymontownanie oparcia siedzenia przed poszkodowanym. NIestety za te bilety firma ubezpieczeniowa placi dla linni. Jezeli ta osoba nie powiadomila linii o wypadku, nie posadala stosownego zaswiadczenia lekarskiego - pracownicy mogli odmowic wpuszczenia takiej osoby na poklad samolotu. pomimo sezonu ogrokowego, szkoda ze gazeta, zanim takie rzeczy publikuje i okresla je jako karygodne, po pierwsze nie sprawadza jakie sa warunki przewozu osob chorych, po drugiej nie sprawdza, czy ktos sobie za jej posrednictwem nie zalatwia sobie prywaty. Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? 04.08.07, 18:42 Tylko, widzisz tzw Public Relations - po polsku reputacja - jest duzo wiecej warta niz przychod z jednego czy dwu miejsc w jednym locie. Poza tym bylo napisane, ze Pani ze zlamana noga poruszala sie samodzielnie. W Easy Jet nie ma takich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monic Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: *.hsd1.fl.comcast.net 05.08.07, 06:21 Buba, masz racje. Tak sie sklada ze przez 8 lat zciagalam naszych turystow z calego swiata, ambulansem i samolotem. Jesli pracownik lini lotniczych zauwazy ze nie wygladasz najlepiej, jestes po wypadku i td moze odmowic przyjecia cie na pokald samoloty (to tyczy sie wszystkich lini lotniczych na swiecie). nawet jesli masz zaswiadczenie od lekarza ze szpitala ze mozesz leciec to pilot samolotu podejmuje ostateczna decyzje. Jesli on oceni sytuacje jako przyszle zagrozenie podczas lotu (stan pacjenta moze sie pogorszyc i wowczas samolot musi miec awaryjne ladowanie) wowczas w 100% moze odmowic przyjecia pasazera na poklad. W tym wypadku jesli w samolocie bylo by kilka wolnych miejsc wowczas mozna by przesadzic pasazera z pierwszego rzedu gdzie jest wiecej miejsca z przodu. Jesli samolot jest maly i pelen wowczas dla bezpieczenstwa pasazera i samego lotu pilot moze odmowic pasazerowi przyjecia na poklad. Jesli dodatkow pacjentka nie miala przy sobie dokumentacji medycznej i "zalecen co do transportu" (wypisanych przez lekarza prowadzacego), to mogo tylko pogorszyc jej sytuacje. Nie wiadomo w tym momencie jakiego typu ma zlamanie, czy jest przed czy po operacji, czy zazywa leki przeciwzakzepowe itd. Ta sytuacja wyglada smiesznie, prosto i bulwersujaco tylko dla laika ktory nie ma pojecia o zasadach dzialajacych w transporcie, regulacjiach prawnych, zaleceniach medycznych itd. Normalnie pasazerka powinna miec wykupione 2 bilety (jeden dla niej a drugi extra seat czyli na noge). Siedzenie przed pasazerka powinno byc zlozone badzi wymontowane tak ze miala by ona noge w bezpiecznej pozycji (uniesiona, nie narazona na udezenia itd). To ze linie zadaja 3 biletow czasem sie zdaza, lecz raczej w ciezszych przypadkach gdzie konieczny jest transport na noszach (wymontowuje sie 3 siedzenia i montuje nosze). Taki transport odbywa sie w asyscie personelu medycznego. T%o by bylo na tyle z punktu widzenia osoby ktora zciaga setki turystow rocznie z calego swiata. Pozdrawiam i polecam zajzenie w dodatkowe zrodla informacji przed wypisywaniem bzdur itd itp.... (dziennikarze i czytelnicy). Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Nie jest przypadkiem, ze (Alitalia) bankrutuja 04.08.07, 10:51 Fakt, ze UE musiala uregulowac dzialania zlodziejskich lini lotniczych, ktore nie zwracaly odszkodowan za zgubiony bagaz, za spoznienia na przesiadki, za hotele dla pasazerow, ktorzy nie mogli odleciec z powodu problemow organizacyjnych lini przewozowej czy technicznych samolotu swiadczy o stanie zupelnego braku konkurencji wsrod europejskich przewoznikow pasazerskich. Zwrot za niezbedny mi w Kanadzie reprezentacyjny garnitur zagubiony wraz z bagazem przez British Airlainers na normalnym kursowym rejsie zajal urzednikom tej lini 6 miesiecy i wymagal z mojej strony licznych telefonow i kilku pism ponaglajacych bezposrednio do dyrekcji. Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1spag Re: Nie jest przypadkiem, ze (Alitalia) bankrutuj IP: *.hers.adsl.virgin.net 04.08.07, 12:16 dobrze ze to nie byl ryanair , chlopcu zdaje sie 16 letniemu z usztywniona noga kazali stac godzin podczas lotu, wylot byl rowniez z Wloch moze to ten sam pracownik ;)) tutaj link www.uk-airport-news.info/luton-airport-news-210407.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Tak to jest we Włoszech.... IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.07, 17:20 Ja też latałem tam liniami wewnętrznymi i dziękuję. Pobnie funkcjonują inne środki transportu - np. kolej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Re: Tak to jest we Włoszech.... IP: *.wi.res.rr.com 04.08.07, 18:17 Tak jest wszedzie. W USA na przyklad, osoba z dostatecznie duza nadwaga musi wykupic dwa miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek No cóż... IP: *.blich.krakow.pl 05.08.07, 12:51 ...jeśli rozlewa się na sąsiednie siedzenia to trudno się dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hex ludzki odruch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 17:48 Oczekiwali po Włochach ludzkiego odruchu? A Polacy znają coś takiego? No, chyba że mowa o odruchach wymiotnych podczas uchlewania się do nieprzytomności. Chcesz ludzkich odruchów to kup sobie psa. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Wyobrazam sobie miedzynarodowa histerie 04.08.07, 17:50 gdyby to zdarzenie dotyczylo jankesa, a juz nie daj boziu: z izraelskim paszportem. A co robia nasze sluzby dyplomatyczno/konsularne biorace wynagrodzenie za WSZELKA pomoc i opieke dla Obywateli RP? Unia Lotnictwa Cywilnego tez polozyla uszy po sobie i zajela pozycje wyczekujaca. Tylko na co? Zaczyna byc straszno do bycia Polakiem? Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.L. Re: Wyobrazam sobie miedzynarodowa histerie IP: *.wi.res.rr.com 04.08.07, 18:18 Slusznie. Ambasada Polski powinna wykupic dwa dodatkowe bilety. Platne z panskiej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Wyobrazam sobie miedzynarodowa histerie 04.08.07, 18:35 Gość portalu: A.L. napisał(a): > Slusznie. Ambasada Polski powinna wykupic dwa dodatkowe bilety. Platne z > panskiej kieszeni. ==================== Riposta do Goscia bedzie nieelegancka, ale hipokryzja Przedmowcy mnie do tego niejako zmusza: czy ma Pan taka sama opinie w sprawie wypadku pod Grenoble? Jezeli tak, to nie zadnego sensu ponizania sie do konwersacji z Panem. Pieniadze z mojej, Panskiej i wszystkich kieszeni w formie podatkow przeznaczana jest na fukcjonowanie Rzadu i jego przedstawicielstw. Jesli to jest nie do zaakceptowania, proponuje zlozyc wymowienie polskiego obywatelstwa, ze wszystkimi tego skutkami. Zwlaszcza publikacji postow w jezyku polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Wyobrazam sobie miedzynarodowa histerie IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 04.08.07, 19:33 > gdyby to zdarzenie dotyczylo jankesa ... Uważasz że żadnemu Jankesowi nigdy nie zdarzyło się złamać nogi przed podróżą samolotem tak żeby mu nie pozwolono lecieć na jednym siedzeniu? Zdarzyło się nie raz, tylko amerykańskie media nie robią z tego sensacyjnych newsów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd o co cho? IP: *.aster.pl 04.08.07, 18:18 no i o co chodzi? przeciez w regulaminach jest jak byk napisane ze sie wykupuje dodatkowe miejsca.. polukajcie np w ryanair.. www.ryanair.com/site/PL/faqs.php?sect=spn&quest=brokenleg ale jak ktos nigdy ze swojej wioski nie wyszedl to nie wie Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajama Re: o co chodzi 04.08.07, 18:46 To jest zupelnie normalne. Po co jest ubezpieczenie dla podrozajacych? Moja kuzynka zlamala noge w Kanadzie i ubezpieczenie zaplacilo dodatkowe koszty lotu powrotnego, juz sporo lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: o co cho? IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 04.08.07, 19:29 Chodzi jak zwykle o bzdurny sensacyjny artykuł na temat "biednych, poszkodowanych Polaków źle traktują za granicą i nie mają za grosz wobec nas 'solidarności społecznej'". To się dobrze ostatnio sprzedaje. Do ludzi, którzy mówią o "braku współczucia" ze strony firmy (jakby firma miała wykazywać uczucia...). Transakcje typu bilety lotnicze to nie oznaka przyjaźni, współczucia, itd, lecz zwykły biznes, coś jak np. sprzedawanie lodówek. Jak ja potrzebuję lodówki a nie mam kasy, to nie liczę na "litość i współczucie" producenta lodówek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdetrzeźwy I bardzo dobrze, że tam została. IP: *.chello.pl 04.08.07, 18:28 Przepis każe kupić 3 bilety? NO TO TRZEBA KUPIĆ 3 BILETY. Polak musi inaczej? No to Polak ma. (już widzę tego cymbała, jak mamrocze: przecież zmieściłaby się jakoś, a przepisy bezpieczeństwa można obejść, bo to mama... ;>>>) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis07 [...] IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.08.07, 19:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rok3 jaki rzad... 04.08.07, 19:32 takie poszanowanie polakow...klaniam sie panowie z PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca na Sycyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.07, 19:41 tylko sycylijskimi metodami dochodzi się sprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Włosi to najbardziej chamski naród w Europie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.07, 20:36 Juz wiele razy się przekonałem, że na każdym kroku chcą cię zrobić w balona. Jak jadę na wakacje do Włoch to zawsze ich traktuje jak cwaniaczków i dre na nich mordę. Wtedy rozumieją i jest ok. Miłym słowem i empatią nic sie nie załatwi. Odpowiedz Link Zgłoś
szlomcio1 Re: Włosi to najbardziej chamski naród w Europie 05.08.07, 01:19 nie w Europie ale i na calym Swiecie,mieszkam w NYCity od 30 lat i znam tych krzykaczy,zacznie sie z toba klocic o byle co,wyzywac a jak jestes twardy i wyjmiesz piesci z kieszeni pod ich nos prosto to zaczna sie usprawiedliwiac jak np.sorry,no problem....chamski narod z faszystowska przeszloscia,SORRY Odpowiedz Link Zgłoś
maupa13 Re: Włosi to najbardziej chamski naród w Europie 05.08.07, 01:34 Jak to dobrze, że Polacy to taki uczciwy, rzetelny, miły i uprzejmy naród. Wystarczy przejechać się samochodem po Warszawie. A jeszcze lepiej spotkać rodaka za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamp Re: Włosi to najbardziej chamski naród w Europie IP: 195.39.217.* 05.08.07, 09:07 No tak tylko, ze ci "warszawiacy" jak piszesz to nie warszwiacy tylko buraki ktorzy zabukowali sie w warszawie. I po roku juz rzna warszawiakow haha To widac jak na dloni po slomie ktora wystaje im z butow. A chamstwo w warszawie widac wlasnie na drogach, z pewnoscia te wsiokii warszawskie przebijaja wszystkich wlochow razem wzietych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeee nowe czasy IP: *.wwwcache.cam.ac.uk 04.08.07, 20:51 takie nastaly czasy: niepelnosprawni, grubi i rudzi nie powinni wychodzic z domow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuunk alitalia IP: *.retsat1.com.pl 04.08.07, 20:52 ja miałem nie miłą przygodę z alitlią. wracałem z usa gdzie min. kupiłem deskę snowboardową. przy odprawie na lotnisku miła pani poinformowała mnie, że nie mogę tego nadać bo jest nie wymiarowe (było zapakowane w kartony), nie mogę także dopłacić do bagażu - bo nie, złe wymiary - koniec kropka. w czasie kilkunasto minutowej wymiany argumetów/kłótni użyłem słowa snowboard (wcześniej nie mówiłem co jest w kartonach)na co ku mojemu zdziwieniu pani nie oczkiwanie powedziała, że mogę go bez problemu nadać, bez dopłat, itd., ponieważ w alitali jest promocja na przewóz sprzętu narciarskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: alitalia IP: 67.97.42.* 04.08.07, 23:05 Ja rowniez nie lubie alitalii. Zgubili moj bagaz, ktory sie nigdy nie odnalazl, a sposob traktowania klienta pozostawia wiele do zyczenia. Krotko mowiac, wole doplacic pare USD wiecej i leciec innymi liniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk nie dziwic sie ze Alitalia bankrutuje IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.08.07, 04:32 Odpowiedz Link Zgłoś
rudies8 [...] 04.08.07, 21:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta [...] 04.08.07, 21:12 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Trzy bilety lotnicze na jedną złamaną nogę? IP: *.ipslin.dsl-w.verizon.net 04.08.07, 22:54 Dopłaciłeś za tą panią? Nie? To w czym jesteś lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajo Procedury IP: *.aster.pl 05.08.07, 12:12 Przede wszystkim trzeba zacząć od podstawowej sprawy - mianowicie sprawdzić jakie są procedury dotyczące przewozu osob chorych (np. z nogą w gipsie) na pokładach samolotów AliItalia. Dalej należałoby sprawdzic czy osoba kupująca bilet w AlItalia dla chorej matki powiedziała jaki jest powód zakupu biletu czy może zataiła przed pracownikami biura AlItalia tę kwetsię. I dalej należąałoby sprawdzić czy jeśli pracownik wiedział o fakcie choroby to dlaczegop nie sprawdził obowiązujacych przepisów związanych z przewozem chorych osób i nie poinformował nabywcę biletu iz istnieje konieczność zakupu 3 a nie jesdengo biletu. Oczywiście cały powyższy wywód "bierze w łeb" jeśli AlItalia nie ma procedur dotyczących przewozu chorych osób - wynika z tego, że winni są pracownicy tych linii i zasadne jest zatem wystapienie o odszkodowanie. Z całym szacunkiem ktoś tutaj jednak nawali, bo chorej kobiety nie powinno sie tak traktować - to nie worek kartofli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w sumie mnie to nie dziwi... IP: *.chello.pl 04.08.07, 23:40 ...bo Alitalia to koszmarne linie lotnicze, jak ktos moze to niech unika ich jak ognia, lecialem z nimi dwa razy: do Nowego Jorku i z powrotem - wydawaloby sie, ze warunki w cattle class powinny byc wszedzie takie same, bo gorzej byc nie moze...a jednak nie, Alitalia jest gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Dziwne IP: *.ramtel.pl 05.08.07, 02:44 A dlaczego rządowy samolot po nią nie poleciał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konon no i co sie stalo sie?? IP: *.dyn.iinet.net.au 05.08.07, 03:13 wszedzie na swiecie tak jest, nawet w Bialymstoku wiemy a krakusy nie wiedza?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: almahler Re: no i co sie stalo sie?? IP: *.aster.pl 05.08.07, 05:14 a mnie sie podobala wypowiedz i prosba pani z biura przewoznika: prosila gazete zeby w imieniu firmy przeprosic pasazerke. sama nie mogla? a moze sie czepiam? Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: no i co sie stalo sie?? 05.08.07, 08:01 czepiasz się bo nie rozmawiałś z tą pania, tylko cytujesz co dziennikarz napisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podróznik Alitalia to najgorsze linie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 19:54 Leciałem tym badziewiem kilka razy i za każdym z "przygodami". Najgorsza spotkała mnie, gdy bagaż, który miał trafić ze mną do Johanesburga doleciał do... Buenos Aires i przez ponad tydzień czekałem aż wróci (cieply klimat). Jesli ktoś jest wegetrianinem, to serdecznie odradzam wybierania tego typu menu w Alitalia. Na trasie do Berlin - San Francisco cały czas serwowano grubo siekaną surową marchewkę ze starymi liśmi sałaty + gazowaną wodę mineralną. Królik by tego nie przeżył, a co dopiero dorosły chłop ;-) Najlepsze linie to Singapur Airlines - i piękne stewardesy :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max trzy bilety.... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.08.07, 11:45 Cóż, jeżeli naruszono prawo to należy skarżyć o odszkodowanie, a za granicę wybierać się z polisą KL/NW (kosztów leczenia/nieszczęśliwych wypadków)poszerzoną o assistance (transport/poszukiwania)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max trzy bilety.... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 06.08.07, 11:49 Ech...dziennikarze! Mogliby najpierw poczytać zanim napiszą... Ale uregulowań prawnych i regulaminów przewoźników nie czytają pasażerowie, a co dopiero niemającynanicczasu dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś