Dodaj do ulubionych

mundurki w ILO

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.03, 16:37
idę do Nowodworka,moi rodzice nie mmogli się pojawić na zebraniu...
czy ktoś mi powie o co z tymi mundurkami chodzi? codziennie? jak to
szkaradztwo będzie wyglądać? cieszycie się z pomysłu naszej kochanej pani
dyrektor?
Obserwuj wątek
    • Gość: lilka Re: mundurki w ILO IP: *.skawsoft.com.pl / 192.168.1.* 29.07.03, 16:36
      Hej, własnie dzisiaj byłam w 1 (też tam idę) dowiedziec sie paru rzeczy. Moi
      rodzice tez nie byli na zabraniu. Mundurki bedą obowiązywały codziennie, a tak
      w ogóle to nie bedą typowe mundurki, a jedynie kamizelki. Dziewczęce sięgają
      bioder, a chłopięce są normalnej długości. Mnie wcale się ten pomysł nie
      podoba, podejrzewam, że nie tylko mnie. Niestety ,jeżeli to wypali, to nie
      pozostanie nic innego, jak w tym chodzić... Narka, pozdr:)
      • kuba203 Re: mundurki w ILO 30.07.03, 21:59
        Hahaha, zawsze mówiłem, że to nie jest zwykła szkoła, ona jest pojebana :D
        • Gość: wiem coś o tym Re: mundurki w ILO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 00:25
          ja nie będę mówiła co, a raczej kto tu jest pojebany.... większość uczniów w
          Krakowie dała by się zabić aby móc chodzić w marynarce Nowodworka, co by nie
          mówić ta szkoła ma renomę i nie ma się czego wstydzić!!!!!!!!
          • Gość: wiem coś o tym Re: mundurki w ILO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 00:26
            tfu, nie marynarce ale kamizelce :P nevermind
          • kuba203 Re: mundurki w ILO 11.08.03, 01:45
            Gość portalu: wiem coś o tym napisał(a):

> większość uczniów w
            > Krakowie dała by się zabić aby móc chodzić w marynarce Nowodworka

Możliwe, niemniej dla większości uczniów tej szkoły to straszny obciach :/ Ja
            bym w życiu czegoś takiego nie ubrał...
          • soczewica Re: mundurki w ILO 11.08.03, 08:44

> ja nie będę mówiła co, a raczej kto tu jest pojebany.... większość uczniów w
            > Krakowie dała by się zabić aby móc chodzić w marynarce Nowodworka,

oj dzieci, dzieci...
            zaczynają się studia, potem praca, i nikt nie będzie zwracał uwagi na to, jaką
            szkołę skończycie. tylko Wy, absolwenci, na wspomnieniowych spotkaniach.
            • mc_chomik Re: mundurki w ILO 11.08.03, 15:18
              soczewica napisała:

> oj dzieci, dzieci...
              > zaczynają się studia, potem praca, i nikt nie będzie zwracał uwagi na to,
              jaką
              > szkołę skończycie. tylko Wy, absolwenci, na wspomnieniowych spotkaniach.
              >
              I tu sie mylisz, fakt skonczenia, ktoregos z renomowanych Krakowskich liceow
              daje Ci spora ulge w porownaniu do innych...

pozdrawiam
          • Gość: SEVEN Re: mundurki w ILO IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 13:58

> ja nie będę mówiła co, a raczej kto tu jest pojebany.... większość uczniów w
            > Krakowie dała by się zabić aby móc chodzić w marynarce Nowodworka, co by nie
            > mówić ta szkoła ma renomę i nie ma się czego wstydzić!!!!!!!!
            to, ze lubisz takie ciuszki to juz twoj problem:D ja tam wole
            normalne ubranie w piatce, ale moze jestem w mniejszosci,
            hehehe
          • yennzfiolkowymioczami Re: mundurki w ILO 05.09.03, 21:27

> większość uczniów w
            > Krakowie dała by się zabić aby móc chodzić w marynarce Nowodworka, co by nie
            > mówić ta szkoła ma renomę i nie ma się czego wstydzić!!!!!!!!

nie sądzę... na przykład moja koleżanka nie poszła do Nowodworka (chociaż się
            dostała) właśnie ze względu na mundurki...
            • kuba203 Re: mundurki w ILO 06.09.03, 12:04
              yennzfiolkowymioczami napisała:

> nie sądzę... na przykład moja koleżanka nie poszła do Nowodworka (chociaż się
              > dostała) właśnie ze względu na mundurki...

Zrobiłbym dokładnie tak samo...
              • yennzfiolkowymioczami Re: mundurki w ILO 06.09.03, 22:56
                Ja też;))
    • Gość: ed Re: mundurki w ILO IP: 212.160.130.* 12.08.03, 13:28
      skończyłem szanowne ILO w 2002... ta szkoła była ciekawa bo składała się z
      oryginalnych osób, oryginalnie ubranych, (nie chodzi mi tylko o różnorodność
      subkultur - no bo to było dużo różnych) ale po prostu ludzie ubrani modnie
      stanowili część uczniów... a teraz uniformizacja, wszyscy nowodworkowicze będą
      jednakowi... kurwa mać... szkoła schodzi na psy... przyjde kiedyś sie pośmiać z
      nowego ILO... ciekawe czy nauczyciele też muszą mieć kamizelki...
      • Gość: ask no to się zgadzamy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 18:51
        co to ma być? tworzenie sztucznej elitarności? przecież to jest beznadziejny
        pomysł! Nie umie pani dyrektor znależć innego sposobu na przekonanie o
        wyjątkowości (hi, hi) nowodworczyków? nawiasem mówiąc będę tam chodzić i
        przyjdż, Ed, popatrzyć choćby na mnie, bo będę z pewnością wyglądała jak klaun.
        nie umiem w uniformach chodzić
        • Gość: Alinka ale są też plusy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 00:47
          ale przecież w ten sposób także można pokreślić swoją indywidualność :) jestem
          przekonana, że uczniowie wyjdą z siebie i staną obok aby tylko ich kamizelka
          była jedyna w swoim rodziaju - no wiecie, jakieś doszywki, przeróbki itd :) to
          moze być całkiem ciekawe, będzie można podziwiać inwencję twórczą młodzieży
          nowodworskiej :) ja już sama mam pewnien pomysł na moją kamizelkę, hieh hieh :P
          walka z przepisami to sama przyjemność! :)
          • kuba203 Re: ale są też plusy :) 15.08.03, 18:16
            Gość portalu: Alinka napisał(a):

> walka z przepisami to sama przyjemność! :)

Walczcie i nie dajcie się ;)
            A jak właściwie ta kamizelka wygląda?
          • kuba203 Re: ale są też plusy :) 20.08.03, 21:55

> uczniowie wyjdą z siebie i staną obok aby tylko ich kamizelka
            > była jedyna w swoim rodziaju - no wiecie, jakieś doszywki, przeróbki itd :)
            to
            > moze być całkiem ciekawe, będzie można podziwiać inwencję twórczą młodzieży
            > nowodworskiej :)

No tak, jak każdy ma sobie sam uszyć, to każda będzie inna, czyli jaki mają
            sens takie "mundurki"? No i zrozum tu Sadzię :D
            • Gość: Alinka Re: ale są też plusy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 23:09

> No tak, jak każdy ma sobie sam uszyć, to każda będzie inna

Nie nie, nie o to mi chodziło hihih :P mundurki będą pewnie ustalone z góry
              przez szkołę i właśnie w szkole rozprowadzane... no ale znając inwencję moich
              kolegów, to napewno większość z tych mundurków będzie "poprawiana" :))
              • Gość: titus to kiedyś były krzyże maltańskie.... IP: 212.160.130.* 21.08.03, 09:32
                chyba w gdy bylem w 3 klasie (2000/2001) chyba chcieli wprowadzić krzyże
                maltańskie które każdy miał nosić, i woźny sprawdzał czy je mamy... ale mało
                kto nosił je na klacie... jedni trzymali w portfelach, inni w rozporku,
                kieszeni, zakładali przy kimś... tak było przez 2 tygodnie góra... potem już
                nikogo nie obchodziło...

ale załóżmy że z mundurkami jest trudniej niż krzyżykami... nie powiesz że
                schowało się go do plecaka.... póki będzie zima może i ludzie będą nosić ale
                jak w kwietniu/maju/czerwcu albo jescze teraz we wrześniu będą upały rada
                pedagogicza nie będzie w stanie uczniów zmusić do noszenia mundurków! a jeśli
                będą chcieli aby noszono w gorąc mundurki... to znaczy że są pojebani.
                • Gość: ifd Re: to kiedyś były krzyże maltańskie.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 10:19
                  hehe pamietam te jaja z odznakami ja swoja nosilem w dziurce na sznurowke przy
                  moich glanach czasem sie zdarzalo ze ktos po lekcjach wchodzil z taka odznaka
                  do knajpy ech...to byly czasy;-)
                  • Gość: mary Re: to kiedyś były krzyże maltańskie.... IP: *.ceti.pl 21.08.03, 17:01
                    Widziałam rysunek tej kamizelki - wygląda to głupio, a krzyż maltanski też ma
                    na niej być- pod kieszonką. przeżyliśmy już garnitury w społecznym gimnazjum
                    na Stradomskiej, przeżyjemy i to. Aha - bo nie do końca zrozumiałam- każdy
                    sobie szyje sam, czy szkoła rozprowadza?
                    • Gość: Ktosiek Re: to kiedyś były krzyże maltańskie.... IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.03, 22:14
                      Żal mi ciebie! Jak można czegoś tak prostego nie zroumieć? I ty idziesz do I
                      LO? WSYTD i HAŃBA!
                      • Gość: mary Re: to kiedyś były krzyże maltańskie.... IP: *.ceti.pl 22.08.03, 19:19
                        Gość portalu: Ktosiek napisał(a):

> Żal mi ciebie! Jak można czegoś tak prostego nie zroumieć? I ty idziesz do I
                        > LO? WSYTD i HAŃBA!

SPADAJ!!!
                    • kuba203 Re: to kiedyś były krzyże maltańskie.... 22.08.03, 00:56
                      Gość portalu: mary napisał(a):

> Aha - bo nie do końca zrozumiałam- każdy
                      > sobie szyje sam, czy szkoła rozprowadza?

Z moich informacji to każdy sobie sam. Idiotyczne...
                      A odznaki pamiętam, przypiąłem ją sobie może 1 raz, potem się jakoś
                      rozwaliła... :D
                      • Gość: Alinka a my i tak na przekór :P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.03, 18:05
                        Każdy robi sam?!?!?! huhuhuh, to dopiero zobaczycie kreatywność młodzieży
                        Nowodworskiej, hihih :)))
                        Pytanie do poinformowanych: te kamizelki to takie klasyczne, na guziczki??
                        litości... :P ja myślałam że to po prostu będą takie sweterki bez rękawów, też
                        czasami nazywane "kamizelkami"...
                        Tak czy siak czuję, że będzie jeszcze weselej u nas w szkole :P :):) hieh hieh,
                        ludzie za to zaczną inwestować w nienormalne spodnie albo buty... i tak wyjdzie
                        na nasze, jak zwykle :] semper in altum moi drodzy :D
                        • Gość: mary Re: a my i tak na przekór :P IP: *.ceti.pl 22.08.03, 19:18
                          To niestety nie są takie blezerki, co by było mądrzejsze, tylko klasyczne
                          KAMIZELKI NA GUZICZKI- chyba trzy- jakoś tego nie widzę...
                          • Gość: mary no i naprawdę mają być! IP: *.ceti.pl 01.09.03, 22:55
                            Ponoć do 15. września każdy ma mieć kamizelkę!!!
                            • kuba203 Re: no i naprawdę mają być! 02.09.03, 14:34
                              Gość portalu: mary napisał(a):

> Ponoć do 15. września każdy ma mieć kamizelkę!!!

Spokojnie, jeszcze przesuną ten termin ze 2 razy :)
                              • Gość: Alinka Re: no i naprawdę mają być! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.03, 13:42
                                buahaha, wczoraj dane mi było przymierzyć taki przykładowy damski mundurek...
                                to nic, że mogłabym się nim owinąć dwukrotnie, hihih :))) ale mimo wszystko
                                najlepsze są te męskie mundurki, na których widok mnie skręca :):)
                                • kuba203 Re: no i naprawdę mają być! 07.09.03, 21:02

> ale mimo wszystko
                                  > najlepsze są te męskie mundurki, na których widok mnie skręca :):)

Aż takie seksowne? ;P
                              • Gość: mary Re: no i naprawdę mają być! IP: *.ceti.pl 18.09.03, 17:14
                                I przeczucie cię nie myliło!!!Teraz wszyscy (ale tylko pierwszoklasiści)mają
                                być odziani w kamizelki od 1. października:)))
    • Gość: Zuzia Re: mundurki w ILO IP: *.zab.citynet.pl / *.zab.citynet.pl 27.10.03, 17:24
      Chyba mnie skreci na myśl o mundurku, ze mam w czymś takim chodzić. A może by
      grono sie postroiło w uniformy co?a zwłaszcz taka jedna..... .
      • ask_nonkonformistka do zuzi 28.10.03, 23:33
        ja wyglądam w tym czymś tragicznie..czyżbyś pisząc o "takiej jednej" miała na
        myśli prof.Z.M. ???:)
        • Gość: Zuzia Re: do zuzi IP: *.zab.citynet.pl / *.zab.citynet.pl 29.10.03, 17:01
          I nie tylko.
      • Gość: 2klasa Re: mundurki w ILO IP: *.centrume.krakow.pl 30.10.03, 00:28
        no dzieci... to sie wpakowalyscie... trzeba bylo walczyc z dyrekcja... nam
        (2klasom) tez chceili wcisnac te obciachowe kamizelki ale powiedzielismy
        stanowcze nie i nic nie mogli zrobic :) no coz pozostaje mi tylko wspolczuc wam
        i posmiac sie czasem na szkolnym korytarzu :) trzymajcie sie :)
        • Gość: Alinka =^.^= Re: mundurki w ILO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.03, 23:19
          oj tak, śmiechu trochę jest... :)
          Ostatnio pierwszoklasista wszedł do nas na lekcję (jestem w 2 klasie) z jakimś
          ogłoszeniem... jednak nie był w stanie cokolwiek powiedzieć, gdyż klasa
          przywitała go, a raczej jego mundurek potężnym wybuchem śmiechu :))) Stał sobie
          tak biedny chłopaczek kilka minut i się czerwienił, co klasę jeszcze bardziej
          śmieszyło... w końcu nauczyciel się zdenerwował, stwierdził, że chłopak
          rozprasza klasę i wyrzucił go (tak, tak, podwójnie mu się oberwało! :))) za
          drzwi... w końcu się nie dowiedzieliśmy co to za ogłoszenie, buu ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka