Dodaj do ulubionych

Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żubr - u

IP: *.autocom.pl 16.11.07, 18:29
Obserwuj wątek
    • Gość: zuzia Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.autocom.pl 16.11.07, 18:32
      czy ktoś próbował wynegocjować zmiany umowy? w moim przypadku nie chcą się
      zgodzić na żadną z propozycji.
      Piszcie proszę
      • Gość: jagooo1 Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.autocom.pl 16.11.07, 18:33
        nie, wysłałem im kilka propozycji zmian zaproponowanych przez prawnika i
        odrzucili wszystkie. argumentowali to tym, że przeciez już podpisali tyle umów z
        innymi, więc po co cokolwiek zmieniać.
        • Gość: Pro Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 09:52
          dla mnie firma która nie chce rozmawiać z klientami co do
          dodatkowych zapisów bądź zmiany niektórych zapisów w umowie jest po
          prostu oszustem!!!!! Widocznie wiedzą że przez zapisy jakie chcecie
          w umowie zawrzeć może mieć potem problemy. Ja bym się trzymał od
          takiej firmy z daleka!!!!!!!!
          • Gość: h Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.devs.futuro.pl 23.11.07, 20:08
            dajcie sobie spokoj z tym developerem !!!!!! oni nie moga oddac
            czterech malych bloczkow od dwoch lat w Wieliczce !!!!!!!!!!!
            • Gość: Klient Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.chello.pl 29.11.07, 10:26
              Niestety, ale ja kupiłem u nich mieszkanie na osiedlu Pod Wawrzynami w Wieliczce
              przy ulicy Chrobrego. Miało być oddane najpóźniej do czerwca 2007, ale patrząc
              na postęp robót, jak będzie oddane w czerwcu 2008 to będzie dobrze. Sposób
              traktowania klienta, który już podpisał umowę jest po prostu skandaliczny. Nie
              polecam tego dewelopera!
          • e.jakubiec Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub 05.12.08, 19:39
            Witam,
            Poszukuję osoób które kupiły mieszkanie w II lub III etapie w
            Providentii w Osiedlu Żubr w Niepołomicach.Prosze o kontakt pod
            adresem e.jakubiec@interia.pl
        • Gość: RAV Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 11:06
          Witajcie

Przecież ich odpowidź to tylko dodatkowe zbłaźnienie się w oczach
          Klientów - żałosne.

Ja kupiłem domek u jednego z Krakowskich develloperów i nie chce nic
          zapeszać ale jak na razie poziom współpracy jest wiecej niz
          zadawalający :). Budowa wyprzedza plan, wszelkie zmiany
          zaproponowane przezemnie omówione, dostosowane i przyjete.

Zycze tego Wam wszystkim
          RAV
          • Gość: serwer Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:00
            Ja niestet równiez kupiłem od nich mieszkanie w Wieliczce. Niestety
            firma jest nieżetelna, jakość wykonania mieszkań kiepska, opóżnienie
            na dzien dzisiejszy 7 miesięcy a ile to jeszcze potrwa to nie
            wiadomo. Firma bez doświadczenia, olewająca klienta jak juz podpisze
            umowę. Podejrzewam że na osiedlu żubr w niepołomicach które
            reklamują od 2 lat a jeszcze nic nie wbudowali tez sie sytuacja
            powtórzy.Przykre:(
            • Gość: przeciw malkontent Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:24
              Polacy to jest zgraja malkontentów, którzy uwielbiają się użalać nad
              sobą, i zwłaszcza w takich miejscach jak forum.
              Jak Ci nie odpowiada mieszkanie to zawsze można je sprzedać i
              zarobisz na tym praktycznie dwukrotnie. Ale o tym już sie nie pisze,
              bo po co ...
              • Gość: serwer Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:00
                Dwukrotnie? Na mieszkaniu w PODŁĘŻU? Chyba oszalałeś. Ceny idą w
                dół. Wiec nie wmawiaj ludziom ze jak kupią mieszkanie w strefie
                przemysłowej i do tego na wsi, 30 km od centrum Krakowa za 4500 tys.
                to sprzedadzą je póżniej za 9000. No chyba ze za 30 lat, ale wtedy
                to te bloki będą się już sypac.
                • Gość: Mops Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żubr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:05
                  Zastanawiałem się nad kupnem domu u tego dewelopera, jednak okolica
                  jest fatalna. Nie wiecie co to za nową fabrykę budują zaraz za
                  przejazdem kolejowym w Podłężu?
                  • Gość: kosmaty Re: to elektrownia atomowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 21:51
                    ...potrzeby energetyczne Niepołomic są ogromne. Aby je zaspokoić
                    władze zaczynają już eksperymentować z uranem;) A tak na poważnie to
                    pewnie fabryka jednego z podwykonawców MANa, zakład Kolastyny
                    budowany przez Skanske lub baza DHL.
                    • Gość: MARIUSZ Re: Povidenta !!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 19.02.08, 21:06
                      APELUJE DO WAS WSZYSTKICH NIE!!!! KUPUJCIE ZADNYCH MIESZKAN ANI
                      DOMOW W PROVIDENTII PONIEWAZ MOJA ZNAJOMA KUPILA MIESZKANIE W
                      WIELICZCE I JUZ OD DWOCH LAT NIE MOGA IM MIESZKAN ODDAC !!!!!!!!!!!!!

UWAZAJCIE NA PROVIDENTIE !!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: czesio Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.chello.pl 04.11.08, 00:38
                A Ty AntyMalkontenciku, przestań pieprzyć głupoty. Nie mogę słuchać takich patafianów którzy siedzą na garnuszku u mamusi i tylko się wymądrzają. Sam spróbuj coś sprzedać gdy teoretycznie jest Twoje jednak aktu własności nie możesz się doprosić. Boże chroń nas przed takimi mądralami. Co do Providentii to omijać z daleka! Skąd wiem? Bo sam jestem ich ofiarą.
            • Gość: drago Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.ha3.agh.edu.pl 20.02.08, 21:27
              ja jestem w tej samej sytuacji podaj namiary email lub telefon to
              może we dwójkę zbierzemy reszte ludzi którzy kupili mieszkanie w
              wieliczce i razem coś zrobimy, kontakt do mnie to
              drago1980@interia.pl
              • Gość: iwcia Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: 82.160.57.* 20.02.08, 21:42
                przeciez mamy forum osiedla pod wawrzynami. adres podwawrzynami.fora.pl
              • Gość: feeliposs Wykonawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 17:31
                Nie wydaje mi się, żeby problemy z wieliczki miały przełożenie w
                związku z faktem, że jest inny (ponoć lepszy wykonawca), zresztą
                widać, że robota idizie...
                Pozdrawiam
                • Gość: Ania Re: Wykonawca IP: *.chello.pl 21.02.08, 21:25
                  We wieliczce też szła od lipca do grudnia 2006. Potem zaczęły się
                  problemy z pieniążkami. W rezultacie mają 8 miesięcy opóźnienia i
                  kolejny termin podali mi.. za 2 miesiące.

Od kilku miesięcy chcemy (mieszkańcy) się z Providentią spotkać..
                  niestety do tej pory nie znaleźli dla nas czasu na spotkanie. Co 2
                  miesiące zdobywają się jedynie na e-mail o treści: "z przykrością
                  informujemy, iż podane 2 miesiące temu terminy znów nie zostaną
                  dotrzymany, oczywiście nie z naszej winy, tylko wykonawcy.."

mam dość.
                  • Gość: Piotr Re: Wykonawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 07:24
                    Niestety potwierdzam. Wczoraj dostałem po raz kolejny emaila z
                    informacją o przesunięciu terminu oddania, tym razem do końca maja
                    2008. W umowie mam termin ostateczny czerwiec 2007. Co do spotkania
                    to deweloper nie widzi konieczności spotkania się z klientami,
                    którzy są traktowani jak frajerzy, którzy podpisali umowy i
                    większość pieniędzy już wpłacili. NIE POLECAM TEJ FIRMY.
                    • Gość: Andrzej Re: Wykonawca IP: *.bdk.pl 05.03.08, 10:33
                      Sądzę, że jeśli Providentia wyrobi się z oddaniem bloków w
                      Wieliczce (dwóch najbardziej zaawansowanych do kwietnia, kolejnych
                      dwóch do czerwca), pokaże wówczas "charakter" oraz że może sobie
                      radzić nawet w trudnych sytuacjach (problemy z wykonawcą).
                      • Gość: Matth Re: Wykonawca IP: *.watf.cable.ntl.com 09.03.08, 16:45
                        zubr.phorum.pl

Zapraszam
                      • Gość: g Re: Wykonawca IP: *.ksknet.pl 20.05.08, 21:20
                        No i oczywiście providentia znowu się nie wyrobiła, ale tym razem nie może zrzucić winy na złego wykonawcę. Dodam jeszcze całkowite olewanie klientów, nie odpowiadanie na maile i nieudzielanie żadnych informacji poza lakonicznymi mailami typu "z przykrością informujemy, ale kolejny termin nie zostanie dotrzymany", albo "mamy nadzieję że rozmowy tym razem zakończą się sukcesem". Nadzieja to jedyne czym providentia może sie pochwalić. Jeżeli ktoś się zastanawia nad kupnem mieszkania, ZDECYDOWANIE odradzam tego developera, omijać go z daleka!
    • Gość: userfor Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:23
      www.zubrowszczanie.net

Zapraszamy,
    • Gość: me Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.09, 12:43
      biznes.onet.pl/0,1909339,wiadomosci.html
      • Gość: edek Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: 80.53.178.* 03.02.09, 21:33
        witam. współczucia dla niedoszłych i nabitych w butelke mieszkańców tego
        osiedla. Szkoda ludzi i ich nadziei. Juz dawno prawo wobec takich nieuczciwych
        deweloperów powinno byc bardzo surowe
        • Gość: wedel Osiedla wirtualne IP: *.chello.pl 03.02.09, 22:31
          a powiedzcie skąd taka firma maiła ziemie na kórej budowali budynki.
          Na kredyt ja kupili a kto da kredyt firmie która nie jest w żadne sposób
          wiarygodna której kapitał zakładowy jest 50 tys zł

a jak ktos moze dostać kredyt na mieszkanie którego jeszcze nie ma
          to co chyba dostaje kredyt na budowe domu systemem gospodarczym

Ludzie jaka tu jest logika to co9 kupujecie dziure w ziemi na której kiedys ktos
          ma postawic dom
          A komu na takie cos bank dął kredyt ?>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka