Gość: zuzia Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.autocom.pl 16.11.07, 18:32 czy ktoś próbował wynegocjować zmiany umowy? w moim przypadku nie chcą się zgodzić na żadną z propozycji. Piszcie proszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagooo1 Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.autocom.pl 16.11.07, 18:33 nie, wysłałem im kilka propozycji zmian zaproponowanych przez prawnika i odrzucili wszystkie. argumentowali to tym, że przeciez już podpisali tyle umów z innymi, więc po co cokolwiek zmieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pro Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.07, 09:52 dla mnie firma która nie chce rozmawiać z klientami co do dodatkowych zapisów bądź zmiany niektórych zapisów w umowie jest po prostu oszustem!!!!! Widocznie wiedzą że przez zapisy jakie chcecie w umowie zawrzeć może mieć potem problemy. Ja bym się trzymał od takiej firmy z daleka!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.devs.futuro.pl 23.11.07, 20:08 dajcie sobie spokoj z tym developerem !!!!!! oni nie moga oddac czterech malych bloczkow od dwoch lat w Wieliczce !!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.chello.pl 29.11.07, 10:26 Niestety, ale ja kupiłem u nich mieszkanie na osiedlu Pod Wawrzynami w Wieliczce przy ulicy Chrobrego. Miało być oddane najpóźniej do czerwca 2007, ale patrząc na postęp robót, jak będzie oddane w czerwcu 2008 to będzie dobrze. Sposób traktowania klienta, który już podpisał umowę jest po prostu skandaliczny. Nie polecam tego dewelopera! Odpowiedz Link Zgłoś
e.jakubiec Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub 05.12.08, 19:39 Witam, Poszukuję osoób które kupiły mieszkanie w II lub III etapie w Providentii w Osiedlu Żubr w Niepołomicach.Prosze o kontakt pod adresem e.jakubiec@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAV Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.07, 11:06 Witajcie Przecież ich odpowidź to tylko dodatkowe zbłaźnienie się w oczach Klientów - żałosne. Ja kupiłem domek u jednego z Krakowskich develloperów i nie chce nic zapeszać ale jak na razie poziom współpracy jest wiecej niz zadawalający :). Budowa wyprzedza plan, wszelkie zmiany zaproponowane przezemnie omówione, dostosowane i przyjete. Zycze tego Wam wszystkim RAV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwer Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 20:00 Ja niestet równiez kupiłem od nich mieszkanie w Wieliczce. Niestety firma jest nieżetelna, jakość wykonania mieszkań kiepska, opóżnienie na dzien dzisiejszy 7 miesięcy a ile to jeszcze potrwa to nie wiadomo. Firma bez doświadczenia, olewająca klienta jak juz podpisze umowę. Podejrzewam że na osiedlu żubr w niepołomicach które reklamują od 2 lat a jeszcze nic nie wbudowali tez sie sytuacja powtórzy.Przykre:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciw malkontent Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.08, 19:24 Polacy to jest zgraja malkontentów, którzy uwielbiają się użalać nad sobą, i zwłaszcza w takich miejscach jak forum. Jak Ci nie odpowiada mieszkanie to zawsze można je sprzedać i zarobisz na tym praktycznie dwukrotnie. Ale o tym już sie nie pisze, bo po co ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: serwer Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.08, 13:00 Dwukrotnie? Na mieszkaniu w PODŁĘŻU? Chyba oszalałeś. Ceny idą w dół. Wiec nie wmawiaj ludziom ze jak kupią mieszkanie w strefie przemysłowej i do tego na wsi, 30 km od centrum Krakowa za 4500 tys. to sprzedadzą je póżniej za 9000. No chyba ze za 30 lat, ale wtedy to te bloki będą się już sypac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mops Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żubr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.08, 18:05 Zastanawiałem się nad kupnem domu u tego dewelopera, jednak okolica jest fatalna. Nie wiecie co to za nową fabrykę budują zaraz za przejazdem kolejowym w Podłężu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmaty Re: to elektrownia atomowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.08, 21:51 ...potrzeby energetyczne Niepołomic są ogromne. Aby je zaspokoić władze zaczynają już eksperymentować z uranem;) A tak na poważnie to pewnie fabryka jednego z podwykonawców MANa, zakład Kolastyny budowany przez Skanske lub baza DHL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARIUSZ Re: Povidenta !!!!!!!!!!!! IP: *.devs.futuro.pl 19.02.08, 21:06 APELUJE DO WAS WSZYSTKICH NIE!!!! KUPUJCIE ZADNYCH MIESZKAN ANI DOMOW W PROVIDENTII PONIEWAZ MOJA ZNAJOMA KUPILA MIESZKANIE W WIELICZCE I JUZ OD DWOCH LAT NIE MOGA IM MIESZKAN ODDAC !!!!!!!!!!!!! UWAZAJCIE NA PROVIDENTIE !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesio Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.chello.pl 04.11.08, 00:38 A Ty AntyMalkontenciku, przestań pieprzyć głupoty. Nie mogę słuchać takich patafianów którzy siedzą na garnuszku u mamusi i tylko się wymądrzają. Sam spróbuj coś sprzedać gdy teoretycznie jest Twoje jednak aktu własności nie możesz się doprosić. Boże chroń nas przed takimi mądralami. Co do Providentii to omijać z daleka! Skąd wiem? Bo sam jestem ich ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drago Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.ha3.agh.edu.pl 20.02.08, 21:27 ja jestem w tej samej sytuacji podaj namiary email lub telefon to może we dwójkę zbierzemy reszte ludzi którzy kupili mieszkanie w wieliczce i razem coś zrobimy, kontakt do mnie to drago1980@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwcia Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: 82.160.57.* 20.02.08, 21:42 przeciez mamy forum osiedla pod wawrzynami. adres podwawrzynami.fora.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feeliposs Wykonawca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 17:31 Nie wydaje mi się, żeby problemy z wieliczki miały przełożenie w związku z faktem, że jest inny (ponoć lepszy wykonawca), zresztą widać, że robota idizie... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Wykonawca IP: *.chello.pl 21.02.08, 21:25 We wieliczce też szła od lipca do grudnia 2006. Potem zaczęły się problemy z pieniążkami. W rezultacie mają 8 miesięcy opóźnienia i kolejny termin podali mi.. za 2 miesiące. Od kilku miesięcy chcemy (mieszkańcy) się z Providentią spotkać.. niestety do tej pory nie znaleźli dla nas czasu na spotkanie. Co 2 miesiące zdobywają się jedynie na e-mail o treści: "z przykrością informujemy, iż podane 2 miesiące temu terminy znów nie zostaną dotrzymany, oczywiście nie z naszej winy, tylko wykonawcy.." mam dość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Wykonawca IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.08, 07:24 Niestety potwierdzam. Wczoraj dostałem po raz kolejny emaila z informacją o przesunięciu terminu oddania, tym razem do końca maja 2008. W umowie mam termin ostateczny czerwiec 2007. Co do spotkania to deweloper nie widzi konieczności spotkania się z klientami, którzy są traktowani jak frajerzy, którzy podpisali umowy i większość pieniędzy już wpłacili. NIE POLECAM TEJ FIRMY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Wykonawca IP: *.bdk.pl 05.03.08, 10:33 Sądzę, że jeśli Providentia wyrobi się z oddaniem bloków w Wieliczce (dwóch najbardziej zaawansowanych do kwietnia, kolejnych dwóch do czerwca), pokaże wówczas "charakter" oraz że może sobie radzić nawet w trudnych sytuacjach (problemy z wykonawcą). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matth Re: Wykonawca IP: *.watf.cable.ntl.com 09.03.08, 16:45 zubr.phorum.pl Zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Wykonawca IP: *.ksknet.pl 20.05.08, 21:20 No i oczywiście providentia znowu się nie wyrobiła, ale tym razem nie może zrzucić winy na złego wykonawcę. Dodam jeszcze całkowite olewanie klientów, nie odpowiadanie na maile i nieudzielanie żadnych informacji poza lakonicznymi mailami typu "z przykrością informujemy, ale kolejny termin nie zostanie dotrzymany", albo "mamy nadzieję że rozmowy tym razem zakończą się sukcesem". Nadzieja to jedyne czym providentia może sie pochwalić. Jeżeli ktoś się zastanawia nad kupnem mieszkania, ZDECYDOWANIE odradzam tego developera, omijać go z daleka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: userfor Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.08, 12:23 www.zubrowszczanie.net Zapraszamy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: me Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.02.09, 12:43 biznes.onet.pl/0,1909339,wiadomosci.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Providentia Invest - osiedle mieszkaniowe Żub IP: 80.53.178.* 03.02.09, 21:33 witam. współczucia dla niedoszłych i nabitych w butelke mieszkańców tego osiedla. Szkoda ludzi i ich nadziei. Juz dawno prawo wobec takich nieuczciwych deweloperów powinno byc bardzo surowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wedel Osiedla wirtualne IP: *.chello.pl 03.02.09, 22:31 a powiedzcie skąd taka firma maiła ziemie na kórej budowali budynki. Na kredyt ja kupili a kto da kredyt firmie która nie jest w żadne sposób wiarygodna której kapitał zakładowy jest 50 tys zł a jak ktos moze dostać kredyt na mieszkanie którego jeszcze nie ma to co chyba dostaje kredyt na budowe domu systemem gospodarczym Ludzie jaka tu jest logika to co9 kupujecie dziure w ziemi na której kiedys ktos ma postawic dom A komu na takie cos bank dął kredyt ?> Odpowiedz Link Zgłoś