jakub1100 18.12.07, 17:21 mam pytanie czy na obwodnicy skonczyli juz remont mostu na wisle czy dalej jedzie sie od balic do zakopianki bardzo powoli.dzieki za info, w piatek bede jechal a niemam ochoty na 2godz. postoju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
clas_sic Re: most na wisle 19.12.07, 16:32 chyba nie skończyli, bo co prawda jedzie się dwoma pasami, ale dziś koło 15 był korek od Opatkowic w stronę Balic - jak długi był to nie wiem, ale na pewno parę kilometrów, bo przejeżdżając nad obwodnicą do Skawiny nie widziałam ani początku ani końca korka, w żadną stronę Odpowiedz Link Zgłoś
jakub1100 Re: most na wisle 19.12.07, 17:13 dzieki za informacje, chyba wybiore miasto, w nocy przeskocze szybko, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: most na wisle 19.12.07, 20:19 1. To nie jest remont mostu, tylko remont odcinka południowej obwodnicy Krakowa. Termin zakończenia: kwiecień 2008. 2. Na obwodnicy nie ma mostu na królowej naszych rzek. Wisłę przekraczasz jadąc po koronie Stopnia Wodnego Kościuszko. 3. Jeśli będziesz jechał w nocy, to nie ma sensu wjeżdżać do miasta. Nocny ruch na obwodnicy jest tak znikomy, że mimo remontów nie grozi ci stanie w korku. W dzień też mniej czasu stracisz jadąc obwodnicą, mimo remontu. Pozdrawiam K. Odpowiedz Link Zgłoś
clas_sic Re: most na wisle 19.12.07, 21:09 krzychut - masz niedokładne informacje. Oczywiście, że to nie "most" jeno korona Stopnia Wodnego Kościuszki... ale koniec remontu planowany był na jesień 2008 a Mota Engil i tak przyznała, że będą mieć ponad rok opóźnienia. A co do szybszej jazdy w dzień obwodnicą też bym polemizowała... Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: most na wisle 20.12.07, 21:14 clas_sic napisała: > krzychut - masz niedokładne informacje. Oczywiście, że to nie "most" jeno koron > a > Stopnia Wodnego Kościuszki... ale koniec remontu planowany był na jesień 2008 a > Mota Engil i tak przyznała, że będą mieć ponad rok opóźnienia. > A co do szybszej jazdy w dzień obwodnicą też bym polemizowała... Fakt - remont rozpocząl się wiosną 2007 i powinien zakończyć po 19 miesiącach. O opóźnieniu nie slyszalem. Na Wiśle jedziemy koroną zapory ale na trasie remontu są w sumie 24 obiekty mostowe. Co do jazdy przez miasto: w dzień 75 minut nie wystarczy na przejazd od bramek w Balicach do Opatkowic. Obwodnicą przy największych korkach potrzebujesz 3 kwadranse. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub1100 Re: most na wisle 20.12.07, 15:48 sory za wyrazenia ze most i tak dalej ale ja nie jestem z krakowa, a jesli chodzi o jazde w nocy to skoro remont trwa to pojade przez miasto, bo tak jak ja w piatek beda tamtedy jechac tysiace ludzi z zagranicy bo od jutra wiekszosc ma juz wolne, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś