Gość: krak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 22:20 wszyscy sie swietnie bawili - i to najwazniejsze! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krawiec Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.chello.pl 03.01.08, 22:20 "chodziłyśmy z dyktafonem wśród tłumu" - Jeeeezu... ręce opadają ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.08, 22:26 New Year's Day Party? Tak? Było coś takiego w Krakowie? Z tego co wiem,to raczej było New Year's Eve party. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ibn ezra Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.autocom.pl 03.01.08, 22:26 nie jestem fanem sylwestra na krakowskim rynku (eksponaty z wykopalisk rok w rok, co tu dużo gadać) ani jego organizatorów, ale sposób przeprowadzenia tego wywiadu mnie cokolwiek razi. nie jestem fanem polsatu, ale nie lubię, jak mi ktoś tłumaczy, co jest plebejskie, a co jest cool. interesujące jest też bardzo taktowne zmienianie tematu ("zostawmy to"), kiedy rozmówca, o zgrozo, przedstawia trafne argumenty. a co do chemical brothers - o ile pamiętam planowano ich przyjazd do Polski, ale okazało się, że w kraju nad Wisłą zainteresowanie ich twórczością jest zbyt małe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOKO Re: Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 22:39 Mnie też zraził styl prowadzenia wywiadu, jakieś wmawianie an siłę swoich subiektywnych i głupich ocen, zwłaszca gdy samemu dopiero copromuje się tego samego rodzaju muzykę. Do tego jeszcze krakowskie nabzdyczenie.. To jest sylwester który ma swoje prawa ,nie musi być bardzo ambitnie, ważne żeby sie dobrze bawic, a te najwieksze gwiazdy i tak nie biorą udziału w tego typu koncertach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomik Re: Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 09:50 Ja także jestem zniesmaczony sposobem prowadzenia tej rozmowy. Powinni podac nazwisko tego człowieka. Napastliwośc i arogancja. Polsatu nie oglądam, ale ocenianie publiki jako plebejska jest niesmaczne. O gustach sie nie dyskutuje, a to jaką TV ktos ogląda i jakiej muzyki słucha nie powinno podlegać ocenie jakiegoś mydłka z Wyborczej. Chemical Brothers nie znam i pewnie bym nie przyszedł na Rynek, ale cóż, widać jestem plebejski. Grunt że mamy takich klasowych redaktorków, którzy w trosce o kulturę przez duże K wolą tu mieć gwiazdy przy których co prawda nikt sie nie bawi, ale lubi ich jakiś arogant z GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kas No to już wiemy kto nam zapewnia kulturę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 22:40 Dobrze że ludzie nie żyją dłużej niż 120 lat bo te dwie panie chciałyby zaprosić jeszcze rówieśnika Krakowa z czasów lokacji. A tak na poważnie żeby kulturę robić to trza mieć perspektywę jaką. Tu wąsko dosyć, jeszcze tylko Wioletty brakowało . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkkg Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.autocom.pl 03.01.08, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkkg Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.autocom.pl 03.01.08, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu styl wywiadu - żenada!!! IP: *.autocom.pl 03.01.08, 22:54 Tak to wlasnie jest jak sie zabiera za pisanie artykułu bez jakiegokolwiek rozeznania. Zgadzam sie z Paniami ze impreza masowa w stylu cross-age (dla każdego coś milego - wszystkie grupy wiekowe dobrze sie bawia) to nie open air koncert gwiazdy swiatowej slawy. Panie Redaktorze - na szczescie nie wszyscy maja gusta takie jak Pan a jesli dla Pana wyznacznikiem jakosci satysfakcji tych którzy byli są opinie Pana znajomych - to nie zazdroszcze. Szczerze! www.tripadvisor.com/ShowTopic-g274772-i961-k1632572- A_shaky_new_year-Krakow_Southern_Poland.html - przypadkowa opinia turysty znaleziona dzis na forum odwiedzanym co tydzien przez 19mln ludzi! Panie Redaktorze - czy dziennikarstwo jest sztuka? czy może juz tylko chałtura? Był Pan na rynku? Widzial? rozmawial z ludzmi? Apropos selekcji artystów - de gustibus non est disputandum! i prosze nie porównywać festiwali Misteria Paschalia (górna półka) z imprezą masową na rynku. To nie ta liga - ktoś tak wyrobiony turystycznie powinien o tym wiedzieć! Nie moge jednak zrozumiec w jakmcelu te Panie nagrywaly w Sylwestra opinie gosci na rynku? Czyżby obawa o wlasne stołki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nes Re: styl wywiadu - żenada!!! IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.08, 23:43 No wlasnie to przypadkowa opinia... ze ktos byl na Sylwestrze we Wroclawiu. I o czym ma swiadczyc? Gwiazdy przebrzmiale, mocno przebrzmiale, zenujaco przebrzmiale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiu Re: styl wywiadu - żenada!!! IP: *.autocom.pl 03.01.08, 23:56 o czym to ma świadczyć? - proszę bardzo: Opinia redaktora: "Z tego co wiem, Shakin Stevens od wielu lat nudzi się w domu, nikt nie zaprasza go na koncerty, tylko Kraków się zgłosił... jak na teledysku "Pink Shampagne" - z gitarą, w beżowej skórce i obcisłych portkach? Kiedyś go uwielbiałem, ale to było dawno...Na razie w Krakowie efekt jest taki, że zamiast imprezy na światowym poziomie mamy raczej masówkę dla konsumentów oferty Polsatu. " opinia turysty: "how fantastic to see good old shaking stevens looking as good as ever. i did not have the pleasure of seeing him live as i was at the party in wroclaw, but refused to go out untill i had seen him on the tv.best new years party ever. poland certainly knows how to throw great party :-)" tlumacze ostatnie zdanie " POLSKA wie dokladnie jak zorganizowac swietna impreze" Krakow wizytowka POLSKI dla przecietnego zjadacza chleba z UK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.ghnet.pl 03.01.08, 23:13 A pan "redaktor" prowadzący wywiad z Warszawy czy Wrocławia?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ql Re: Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.chello.pl 03.01.08, 23:33 rafal romanowski zwyciezca plebiscytu na sobowtora leo di caprio? no jasne ze z krakowa! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: someone Pomyłka!!! IP: *.net.autocom.pl 03.01.08, 23:30 Lenny Kravitz nie grał w Londynie tylko w NOWYM JORKU!!! A w to że potrzebuje on pieniędzy szczerze wątpię... Poprostu jest to część promocji jego nowej płyty która wychodzi na początku lutego. I nie zgodzę się też z tym że wielkie gwiazdy nie przyjmują ofert na noworoczne granie... wspomtę tylko, że obok Kravitza w NY grała też Alicia Keys... To raczej są światowe gwiazdy! Wywiad żenujący! Tego autora powinno się zwolnić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lEn Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.08, 23:48 ojej - i tak niezly sukces - sciagnac na wiejska impreze 190 tys ludzi to jest cos Odpowiedz Link Zgłoś
pj.pj Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? 03.01.08, 23:56 Czy ja dobrze przeczytałam, że U2 i !! The Police !! to są obecnie megagwiazdy z pierwszych stron??? Te panie chyba nieco zbyt kurczowo trzymają się swojej młodości - to już chyba reklamowane kremy przeciwzmarszczkowe są bardziej skuteczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun da menta Też na to IP: *.ghnet.pl 05.01.08, 01:35 zwróciłam uwagę. Zatrzymały się w odbiorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.ghnet.pl 04.01.08, 00:02 muszę powiedzieć, że panie Gilarska i Drexler zrobiły na mnie bardzo pozytywne wrażenie kompetentnymi i rzeczowymi odpowiedziami. natomiast red. Romanowskiemu życzę na przyszłosc wiekszej dozy kultury osobistej. nie ma bowiem powodu wyzywać artystów, czy ich lubimy czy nie, od starych rupieci...w mojej ocenie dali całkiem dobry wystep, a pradoksalnie najsłabiej wypadły najmłodsze Liszowska czy Górniak...ten motyw z płytą "Gazety" bardzo zabawny - prztyczek w nos jak najbardziej sie należał... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus265 Re: Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.chello.pl 04.01.08, 00:12 A ja się tak zastanawiam, czy te Panie pracują dla Krakowa czy Polsatu? Skoro pojawia się z rozbrajającą szczerością komentarz "Gdyby zjechała tu największa gwiazda, nie byłaby to już impreza telewizyjna". Czyli disco polo prezentujemy, bo nabije wiecej kasy z sms-ów Polsatowi? I taki wizerunek plebejskiego Krakowa - mojego ukochanego, królewskiego miasta ma iść w świat? Smutne i żenujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WG Re: Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.ghnet.pl 04.01.08, 01:21 mały szczegół: większość kasy wykładają Polsat i sponsorzy...poza tym, skoro mamy się przez tego Sylwestra promowac, to musi to być impreza telewizyjna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carson KBF na pasku Polstau ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 08:36 Niestety sugestie przemówcy są,a raczej wydaja się słuszne.Drexler cały czas jest człowiekiem Polsatu,jej funkcja w KBF jest tak naprawdę "przykrywką". Pomijam fakt, czemu w tak małej strukturze jak KBF (raptem 3-4 imprezy dużego formatu rocznie, z czego dwie na poważnie) ma służyć sowicie zapewne opłacany rzecznik prasowy, ok niech będzie zwany "Derektorem Ds Komunikacji".To jest budżetowa firma!!! Chyba temu, że Gilarska ma kłopoty z wysłowieniem się i może zapomnieć co jej Polsat przykazał... Czyli wykopanie Golców spod ziemi (nie koncerują praktycznie wcale, nikt ich nie chce), Lou Begę (kto jest u licha) i kuzynkę kierowcy Boney M byle się cyfry zgadzały. Jest "Rekord" - jest dobrze. Można szykować noworoczne pierogi, może się Majchrowski znowu nie zorientuje, że to był jarmark w złym stylu. I wystawiający jemu złe świadectwo.Pan/kram. Szkoda tylko,że jak sugeruje Romanowski (wywiad faktycznie w złym stylu to inna bajka) nie można "zaoszczędzić" troszkę kasy i pójść na jakośc nie na ilość.Bajki o honorariach,o U2, o Police świadczą tylko o tym, że Gilarska i jej kołchoz już nie są z tego świata.To bełkot ignorantki. Dodatkowe brawa za fotę. Widać pani dyrektor Maxmarę zamieniła na Robana, czyżby Nin Tyntyryntyn spóźnił sią z ratą ? Albo jakieś tureckie zapasy :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: KBF na pasku Polstau ? IP: *.cust.tele2.pl 05.01.08, 00:41 Carson - moje pięc za trafność osądów. Dawno nie czytałem tak idealnie trafionej opinii. Martwie się tylko, że Gilarska to beton zbrojony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kNH "i jad mu się leje i z jadu kałuża..." IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 10:46 nie podniecajcie się tak tym złośliwym zoilem, "kto rodzi się prostakiem prostakiem przemija, nawet gdyby słoma w butach ze złota była" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valter Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.crowley.pl 04.01.08, 10:52 Nie oszukujmy się - to miasto jest plebejskie jak i cały nasz kraj. Przecież stanowi przekrój społeczeństwa podobny do reszty Polski. Nie wiem dlaczego się tak bronić i przed używaniem tego określenia i przed tym że po prostu ludziom z małopolski (jak w całej Polsce) podobają się darmowe, masowe imprezy jak sylwester na rynku? Z jakiego powodu ludzie z małych miasteczek i wsi małopolskich mają mieć jakiś super wyrobiony gust? Oni chcą się zabawić przy jakiejś muzyce z przytupem i byle było nie za nudno, a i tez pochwalić się że byli w wielkim mieście na masowej imprezie. Pomyślmy - ilu małopolan wie co to jest The Police, U2 albo tym bardziej Chemical Brothers i czy większości by się taki koncert w ogóle spodobał? To nie jest ta nisza. Ktoś kto ma gust i potrafi sobie sylwestra zorganizować na rynek nie idzie, bo po co? W następnym roku proponuję zaprosić takie gwiazdy jak Wioletta Willas - przecież ona mogłaby naprawdę sporo ludzi przyciągnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plebs O, arystokrata się odezwał... ;-P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 15:10 Panie hrabio, czy pan chwali się udziałem w wiedeńskim balu noworocznym ?... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Valter ja bylem na 2 koncertach U2 a ty ?? IP: *.betanet.pl 06.01.08, 15:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gniewko_syn_ryba Chemical Brothers - co to takiego ?... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.08, 15:15 Znam Diagram Brothers, Allman Brothers, Blues Brothers ;), Flying Buritto Brothers etc. ale o chemicznych braciach jakoś nie słyszałem... Czy to jakieś Boney M dla wykształciuchów ?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beat man Re: Chemical Brothers - co to takiego ?... IP: *.chello.pl 04.01.08, 21:31 hehe - może i dla wykształciuchów, na studiach tego namiętnie słuchaliśmy z kolegami, no i to już stary zespół bo z końca lat 90tych. Ale ich Hey Boy Hey Girl musiałeś słyszeć. Jak chcesz się oświecić to wpisz to w jakieś youtube albo coś takiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: Chemical Brothers - co to takiego ?... IP: *.chello.pl 06.01.08, 13:24 O, już myślałem, że nikt tego nie zauważy. Lata 80-te miały swoją specyfikę, lata 90-te swoją. Przecież Chemical Bros to nie żadna awangarda, ale takie same wykopaliska jak Shakin'. Lou Bega zdaje się jest z tego samego okresu :-D Pani Mai gratuluję bardzo celnej szpileczki z płytą "Wyborczej", a redaktorowi radzę by do rozmowy z drugim człowiekiem nie podchodził z założoną z góru tezą, bo jak widać łatwo się wtedy wystawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie dla pana R.R Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.zax.pl 04.01.08, 18:38 Panie Romanowski zabierz się pan do jakiejś innej pracy bo czytając te różne pana wypociny dostaje białej gorączki. Kończ pan wstydu sobie oszczędż.Pisz na na stronach pana ulubionego klubiku piłkarskiego a nie w GW, może tam pana tendecyjne felietony znajdą uznanie wśród czytelników. Żegnam ozięble !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fun da menta Chemical Brothers IP: *.ghnet.pl 05.01.08, 01:18 bardziej pasuje do Gdańska, tam ludzie maja otwarte głowy, tu jest Kraków - muzyczny zaduch i dulszczyzna, nawet Możdżer wyniósł się do Wrocławia. A do organizacji takich imprez nie nadają się urzędniczki, to muszą być ludzie operatywni, komunikatywni, mówiący po angielsku,z wyczuciem, PASJONACI Wątpię, żeby te paniusie na etacie jakąś imprezę z inną, mniej jarmarczną muzą potafiły zorganizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ooo Re: Kraków zaprasza tylko przebrzmiałe gwiazdy? IP: *.160.unknown.vectranet.pl 05.01.08, 17:32 zeulandia.myminicity.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mad kompleksy IP: *.ghnet.pl 22.04.08, 21:47 Pan Romanowski próbuje grac na kompleksach Krakowian i wmawiać im, że nie może być ok, bo przecież my mamy wieeeelkieee aspiracjeeeee!!!!! Chyba ma jakiś problem ze swoją egzystencją, niech przeniesie się do Warszawy jeśli chce mieszkać w "najlepszym" mieście, bo widac rzeczowe argumenty organizatorów Sylwestra na Rynku nie trafiają do jego chorej ambicji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa shakin IP: *.159.16.59.static.crowley.pl 14.08.09, 10:35 Ja np. specjalnie jechałam tylko dla Shakin Stevensa, inaczej wogole by mnie to nie interesowalo Odpowiedz Link Zgłoś