trudny2002 11.08.03, 15:52 a myślcie sobie każdy co mu się podoba, jednak może uda się rozstrzygnąć gdzie ? No niechże będzie, że w jednym temacie może istnieć dwuwątkowość byle nie nachalna...;-) trudny Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grazynaa Re: Najlepsze lody ... IP: *.net.autocom.pl 11.08.03, 15:56 W Nowym Targu obok Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
gph jako że oryginalności dziś u mnie tyle 11.08.03, 16:02 co ralizmu we wczesnych poezjach Goethego powiem - starowiślna. Odpowiedz Link Zgłoś
ceper_pepper Re: jako że oryginalności dziś u mnie tyle 11.08.03, 16:07 Herbaciarnia u Dziwisza - Kazimierz Dolny; Jagoda na Lipowej (Lublin) A gdzie w Krakowie?? Nie wiem, chyba jeszcze nie jadłem lodów w Krakowie. A napewno dobrych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pjd Re: Najlepsze lody ... IP: 212.160.200.* 11.08.03, 16:08 Starowiślna rządzi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seven Re: Najlepsze lody ... IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 16:16 najlepsze sa z automatow, ktore stoja na rynku i florianskiej. i nie mowcie, ze to sama chemia, czy cos w tym stylu;))) mnie naprawde smakuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kambodza Re: Najlepsze lody ... IP: *.pool.mediaWays.net 11.08.03, 19:47 Gość portalu: seven napisał(a): > najlepsze sa z automatow, ktore stoja na rynku i > florianskiej. i nie mowcie, ze to sama chemia, czy cos w tym > stylu;))) mnie naprawde smakuja nooooooooo..Mikolajku, te sa najlepsze i posypane zelkami niemieckimi ( najbardziej zmyslnymi pod sloncem), czyz nie mam racyji Panie?? :) benzoesan sodu i B1245 GORA!:)ciao ps, lodow nie jadam zbyt czesto, bo tucza:) ale rzeczywiscie najlepsze w krakowie jadlam pod koniec starowislnej! Odpowiedz Link Zgłoś
ferla Re: Najlepsze lody ... 11.08.03, 18:00 jest taka cukiernia przy placu inwalidow ( naprzeciw dawnego klubu wolnosc ) i tam maja calkiem dobre lody, szczegolnie bakaliowe. ale chyba faktycznie nic nie pobije tych ze starowislnej. tylko te kolejki... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
leofritz Re: Najlepsze lody ... 11.08.03, 19:08 Ta cukiernia to cukiernia Śliwy i tam wszystko jest najlepsze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kambodza Re: Najlepsze lody ... IP: *.pool.mediaWays.net 11.08.03, 19:50 trudny2002 napisał: > a myślcie sobie każdy co mu się podoba, jednak może uda się rozstrzygnąć > gdzie ? > No niechże będzie, że w jednym temacie może istnieć dwuwątkowość byle nie > nachalna...;-) > trudny hahahaha, dwuwatkowosc! Widze, ze lekarz leczy skutecznie:) A ktos moze podac przepis na dobre, bardzo dobre lody :))/czekam z otwartymi rekami ps. nie cierpie gotowac, ale lod to co innego, czyz sie ze mna zgodzisz? pzdr raz jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
leofritz Re: Najlepsze lody ... 11.08.03, 20:09 Chcesz sama robić lody!? Nie lepiej kupić, np. CartDor Tiramisu, mniam... Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Łapać w lot 11.08.03, 21:47 to polot...i za to Cię Kambodża też lubię... dziwi mnie tylko to oczekiwanie z ...otwartymi rękami, choć jest pewnie kilka szkoł np. na patyku, z wafla, z puchara... Technik Ci co niemiara trudny Lekarz, proszę ja Ciebie , lekarz to niech sobie spokojnie śpi ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 Re: Najlepsze lody ...przepis ;) 11.08.03, 22:43 1. wsiąść do pociągu / samochodu byle jakiego... 2. pojechać do Nowego Sącza 3. trafić do Rynku 4. vis a vis Ratusza znaleźć restaurację "Kupiecka" 5. zejść do piwniczki 6. usiąść przy stoliku 7. zamówić "Gorącą Miłość" 8. mniam...mniam... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: Najlepsze lody ...przepis ;) 11.08.03, 22:51 Szóste jest - nie códzołóż, a jak widzę siódme ...Gorąca Miłość... I to wszystko przez banalne lody... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
bluetab70 to wszystko przez 11.08.03, 23:18 tą dwuwątkowość... a w kwestii siódmego: nie obiecuję poprawy, a i grzeszyć więcej zamierzam... Pozdr. B trudny2002 napisał: > Szóste jest - nie códzołóż, a jak widzę siódme ...Gorąca Miłość... > I to wszystko przez banalne lody... > trudny Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 Re: to wszystko przez 11.08.03, 23:29 I to jest lepsze siódme . lepsze od standardowego... Grzeszmy tedy...ile wola...byle nie zostać na ...lodzie trudny Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: Najlepsze lody ...przepis ;) 11.08.03, 23:40 bluetab70 napisała: > 1. wsiąść do pociągu / samochodu byle jakiego... > 2. pojechać do Nowego Sącza > 3. trafić do Rynku > 4. vis a vis Ratusza znaleźć restaurację "Kupiecka" > 5. zejść do piwniczki > 6. usiąść przy stoliku > 7. zamówić "Gorącą Miłość" > 8. mniam...mniam... :)))) Właśnie 2 godziny temu wróciłem z Nowego Sącza, i teraz się o tym dowiaduję??? ;P Odpowiedz Link Zgłoś
trudny2002 R??? ...przepis ;) 11.08.03, 23:43 Na prawdziwą Gorącą Miłość...nigdy nie jest za późno...każda pora dobra, a ta nawet lepsza... trudny Odpowiedz Link Zgłoś
kuba203 Re: R??? ...przepis ;) 11.08.03, 23:47 trudny2002 napisał: > Na prawdziwą Gorącą Miłość...nigdy nie jest za późno... Tym się właśnie pocieszam. Ale teraz muszę na Gorącą Miłość trochę poczekać... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lou Re: Najlepsze lody ... IP: *.bb.netvision.net.il 12.08.03, 02:25 Starowislna zdecydowanie! Bakaliowe- mmmmm..... i borowkowe toze. Odpowiedz Link Zgłoś
kathy38 Re: Najlepsze lody ... 12.08.03, 08:06 To ja będę oryginalna i powiem - Meiselsa, róg placu Żydowskiego. Lody na wagę, naprawdę duże porcje. I moje ulubione grejfrutowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora5 Włoska lodziarnia Gelateria IP: Roland:* / 192.168.1.* 09.09.03, 20:26 Lody i likier Amaretto. Ciekawa jestem, czy są też w Krakowie? ( a powinny być, bo pyszne!!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabella Najlepsze lody IP: *.chello.pl 09.09.03, 23:53 Wiem gdzie są, ale nie powiem, bo wszyscy się rzucą i będę musiała stać w kolejkach. :)) Odpowiedz Link Zgłoś