IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 23:04
Tak się tylko zastanawiam czy Cracovia oprócz bydła ma jeszcze kibiców. Jeśli
tak to muszą bardzo kochać swoją drużynę ryzykując życiem przyjście na mecz.
Moim zdaniem PZPN powinien rozwiązać ten klub a przyjezdnych do Krakowa
małopolskich wieśniaczków - kibicków policja powinna osadzić w kamieniołomach.
Precz z debilami!
Obserwuj wątek
    • ejno Re: cracovia 17.08.03, 23:16
      Ma kibicow prawdziwych ale niestety biernych, czyli nie chodzacych na sped
      bydla zwany meczem. Moj szwagier jest kibicem ale wlasnie nie chodzi na mecze
      bo chce zyc i ma dla kogo:)))
      • Gość: kibic Re: cracovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 23:19
        no więc po co ten klub!!!
        w cholere z nim i jego tradycjami, kiedy staje się ostoją debili, dresiarzy i
        innych popaprańców
        • Gość: wilk Re: cracovia IP: *.chello.pl 18.08.03, 23:04
          kibic - twoje wypowiedzi atakują cały klub, łącznie z durnym postulatem
          zamknięcia w/w - skoro siedzisz poza Krakiem (może i Polską) to co się
          wpieprzasz między wódkę i zakąskę, swoją drogą gdyby iść za twoją dziwaczną
          logiką takich klubów jak Liverpool, Ajax itp. już też by nie było (nie mówiąc o
          polskiej lidze - gdzie co krok to zadyma. Ja w przeciwieństwie do ciebie byłem
          na tym meczu i ... uważam że warto było (dla 2 bramki i euforii z nią
          związanej) widziałem na trybunach dzieci z rodzicami i staruszków, ludzi ok 30-
          tki i 40-tki (sam byłem na meczu z ojcem i żoną). Jeżeli czegoś dokładnie nie
          znasz, jeżeli coś cię nie dotyczy to nie zabieraj głosu - a swoją drogą
          huliganów w każdym normalnym kraju wyłapałaby policja a sądy surowo ukarały
          (najlepiej finansowo), tak poradzono sobie z nimi w tak "zadymiarskich" krajach
          jak Anglia czy Holandia - bo kule świstające nad głowami to żadna frajda.
          Kierujący ogniem policjant powinien zostać wysłany do wypisywania mandatów
          chłop sobie nie radzi - policja "wjechała" pomiędzy rzucających do siebie
          huliganów i otwarła ogień w jedną i drugą stronę (nic nie robiąc sobie z tego
          że kierunek ostrzału huliganów z krakowa był zbieżny z sektorem ludzi
          normalnych - widziałem paroletnie dzieci z rodzicami kulące się przed
          świstającymi kulami).
    • ejno Re: cracovia 17.08.03, 23:27
      No na to pytanie nie znam odpowiedzi ale sie szwagra spytam hehehehe, ja
      kibicem nie jestem :)))
      • Gość: kibic Re: cracovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.03, 23:47
        no szwagra nie morduj może on chodzi na Wisłę tam biją mniej, pewnie dlatego że
        w telewizji pokazują mecze - ostatnio bardzo dobre w wykonaniu tego klubu
        Nie będzie murzyn pluł nam w twarz!!!!
        • Gość: tygiel Re: cracovia IP: *.chello.pl 18.08.03, 01:00
          nie ma to jak kibic wisly uprawiajacy anty-cracoviacka propagande

Twoja logika mnie poprostu powala

nie jestem fanem chuliganstwa i nie zamierzam go tu bronic

ale

albo jestes idiota albo kibicem wisly i wtedy to wszystko uklada sie w jakas
          calosc

czy to ze np. na dyskotekach (nie boj sie nie uczeszczam tam) czesc ludzi
          bierze dragi to jest powod zeby takie dyskoteki zamykac ?

lub...

czy to ze czesc prac magisterskich na uczelniach to plagiaty to powod zeby te
          uczelnie zamykac ?

odpowiedz sobie na to pytanie..

ja na tym meczu bylem dzisiaj i widzialem co sie dzialo, z tej burdy jakos
          dumny nie jestem, z Krakowa z Ruchem i policja bilo sie moze.. 100.. 200 osob
          nie wiecej, a na stadionie bylo ok 8 tysiecy

nazywasz bandytami ludzi ktorzy przyszli ogladac mecz i kibicowac druzynie

ja Ci gwarantuje ze gdyby chocby polowa z kibicow Cracovii to byli chuligani to
          na dzisiejszym meczu przepedziliby zarowno ruch jak i policje i tej ostatniej
          by ani armatka wodna ani strzelby nie pomogly
          • Gość: kibic Re: cracovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 10:03
            Iście podkrakowska odpowiedż. Ja jestem tylko biernym obserwatorem zdarzeń z
            innej części Ojczyzny. piszę bo tak to widzę a nie tobie oceniać czy moje
            wywody są idiotyczne czy wiślackie - piszę o ogóle, o społeczeństwie czy też o
            trendzie, ale ty tego nie zrozumiesz jesteś mały...
            • Gość: klima Re: cracovia IP: gnom:* / 10.30.42.* 18.08.03, 11:18
              też byłem na tym meczu i jakoś w nikogo kamieniami nie rzucałem, podobnie jak
              6000 innych kibiców. Niestety, bandyci popsuli mecz.
            • Gość: tygiel Re: cracovia IP: *.chello.pl 18.08.03, 12:01
              generalizowac, uogolniac to sobie mozesz ale o rzeczach o ktorych masz jakies
              pojecie

widziales cos w tv przez minute, przeczytales notatke PAP i myslisz ze cos wiesz

ja nie zabieram glosu w sprawie np Legii bo jej meczy nie ogladam skoro Cie
              wczoraj nie bylo to sobie daruj nazywanie KS Cracovia klubem bandyckim
              bo byndyckich rzeczy to nie robi klub a kibice a swego czasu przed '89
              faktycznie niektore kluby bandyckimi mozna bylo nazwac ale nie bede sie na ten
              temat rozwodzil
              • Gość: kibic Re: cracovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 14:39
                ty biedny Tygielku
                Szkoda, że słabo czytasz i nie rozumiesz polemiki ani tego o czym mówię.
                Sam chętnie wybrał bym się na mecz Cracovi. Nie nazywaj tego klubu bandyckim -
                zwróć uwagę - to ty piszesz!!!!!
                jesteś śmieszny i szkoda czasu...
                • Gość: tygiel Re: cracovia IP: *.chello.pl 18.08.03, 15:32
                  cytat z forum sport:

podpisane Kibic...
                  "
                  Jak się kibicuje przestępcom,to nie dziw się teraz dziadku...Po
                  coś tam polazł? Bycie kibicem tego klubiku bandytów niesie ze
                  sobą pewne ryzyko! Ten stadion trzeba było zaorać parę lat temu
                  wraz z chołotą tam chodzącą...
                  "

to nie Ty napisales ?
                  • Gość: tygiel Re: cracovia IP: *.chello.pl 18.08.03, 15:36
                    zreszta jest tam jeszcze pare postow osoby "kibic" o IP *.neoplus.adsl.tpnet.pl

oczywiscie to mozesz nie byc Ty.. ale wybacz zalozylem ze jestescie tymi samymi
                    osobami a tam sobie lecisz po Cracovii per bandycki klub itp..

jesli to nie Ty to mea culpa chociaz w tej chwili zaloze sie ze obojetne czy
                    jestes ta sama osoba czy nie i tak napiszesz ze to nie Ty
                    • Gość: kibic Re: cracovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 16:09
                      to na cholerę się wogóle odzywasz; nie wiesz z kim piszesz lub nie rozumiesz co
                      piszą nie zabieraj głosu, inni dyskutują a ty się miotasz; jakby ktoś twojej
                      cracovi miał cos za złe
                      Daj se siana i idż na spacer
                  • Gość: kibic Re: cracovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 16:05
                    nie ja
                    najpierw sprawdz dane a potem cytuj...
                    jestem pierwszy raz na krakforum
    • peteen Re: cracovia 18.08.03, 20:33
      niestety, mimo że jestem zapraszany na kolejny mecz - nie pójdę... boję się
      bydła, które mieni się być kibicami craxy... w rzeczywistości to
      najnormalniejsi w świeci bandyci, trzeba do nich strzelać...
      prawdziwych fanów craxy szanuję i życzę im, by ich klub uwolnił się od bydła...
      a skóra mi na dupie cierpnie, jak pomyślę o wcale nie tak niemozliwym derby
      wisła - cracovia, na przykład za rok...
      rozruchy uliczne ? stan wyjątkowy ?...
      • Gość: Zbigniew Mogą zamknąć stadion IP: 80.48.20.* 18.08.03, 20:43
        Zakaz rozgrywania meczów piłkarskim z udziałem publiczności na stadionie
        Cracovii byłby zbyt surową karą - uważa prezes krakowskiego klubu Paweł Misior
        i zapowiada złożenie odwołania od decyzji Wydziału Dyscypliny PZPN.

W niedzielę przed drugoligowym meczem gospodarzy z Ruchem Chorzów, podczas
        spotkania, a także po jego zakończeniu, doszło do incydentów. Kibice Cracovii
        zaatakowali autokar z szalikowcami gości oraz policjantów, którzy użyli armatek
        wodnych i broni gładkolufowej. Także w czasie spotkania musieli interweniować
        funkcjonariusze, aby nie dopuścić do walk pomiędzy kibicami miejscowych i
        przyjezdnych.

Rannych zostało dwóch policjantów oraz jeden kibic. Najbardziej agresywni
        szalikowcy zostali zatrzymani przez policję. Wydział Dyscypliny PZPN
        natychmiast zareagował na te incydenty i postanowił zastosować środek
        zapobiegawczy w postaci zakazu rozgrywania zawodów z udziałem publiczności na
        stadionie Cracovii. Zamknąć stadion może także wojewoda małopolski na wniosek
        policji i taka ewentualność jest również rozważana.

- Uważam, że zakaz rozgrywania spotkań piłkarskich z udziałem publiczności jest
        karą zbyt surową i dlatego będziemy się od decyzji PZPN odwoływać - powiedział
        prezes Cracovii Paweł Misior - Zrobiliśmy już wiele dla poprawienia
        bezpieczeństwa na naszym obiekcie. Jest monitoring, zainstalowaliśmy plastikowe
        siedzenia, sektor dla kibiców gości został ogrodzony i oddzielony buforem od
        kibiców gospodarzy. Mimo to nie udało się uniknąć incydentów.

W czwartek na posiedzeniu Wydziału Dyscypliny PZPN będzie ponownie omawiana
        sprawa ewentualnego zamknięcia stadionu Cracovii. Na to posiedzenie zaproszeni
        zostali przedstawiciele krakowskiego klubu. Ma przyjechać także delegacja Ruchu
        Chorzów.

- Dokonamy dalszych prac, które poprawią bezpieczeństwo na tym stadionie -
        dodał Misior. - Wzmocnimy ogrodzenie sektora dla kibiców przyjezdnych,
        powiększona zostanie także strefa buforowa pomiędzy tym sektorem a sąsiednim.
        Kibice, którym udowodniony zostanie udział w ostatnich incydentach, otrzymają
        zakaz wstępu na stadion. Zwiększymy także liczbę ochroniarzy podczas meczów
        podwyższonego ryzyka. Dla przyjezdnych wybudowaliśmy specjalne wejście, aby nie
        mieli bezpośredniego kontaktu z naszymi kibicami. Mam nadzieje, że Wydział
        Dyscypliny weźmie pod uwagę te przedsięwzięcia i stadion Cracovii nie zostanie
        zamknięty dla widzów, lecz o trzymamy mniej dotkliwą karę, na przykład
        finansową.

W czwartek zapadną w tej sprawie ostateczne decyzje. W tym samym dniu
        rozpatrzone zostanie także odwołanie Cracovii.(PAP)
      • Gość: kibic Re: cracovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 22:07
        no w końcu ktoś kto pojął o czym ja tu piszę a swoją drogą może ruskie ze
        skwareczkami od teściowej? do zimnej wódeczki
        • peteen Re: cracovia 18.08.03, 22:26
          początek niezły, potem ni w ząb nie ponimaju...

cracovia ZASŁUGUJE na dobrych, oddanych kibiców, będzie zawsze jedna z
          najpierwszych kart w historii polskiego futbolu (pierwszy mistrz, było nie
          było), ale grupa kilkuset zwyrodnialców przyprawia jej rogi od dłuższego
          czasu...
          to jak, sześć tysięccy nie poradzi sobie z pięćsetką ???
          • Gość: tygiel Re: cracovia IP: *.chello.pl 18.08.03, 22:34
            osiem nie szesc :)

Cracovia ma takich kibicow ale domyslasz sie chyba ze to nie takie proste
            uteperowac zadymiarzy...

chcialbym zeby to zaproszenie ktore dostajesz i odrzucasz bylo aktualne ale
            prawdopodobnie do pazdziernika Cracovia bedzie grala przy pustych trybunach..

co to zmieni ?

• Gość: wilk zadymiarz ?!? IP: *.chello.pl 18.08.03, 23:14
      www.cracovia.bmp.net.pl/foto/ruch/104_0476.JPG
      Jerzy Wyrobek (trener Ruchu): Bardzo dobry mecz, tylko to strzelanie policji
      niepotrzebne. Czułem się jak na westernie. W drugiej połowie zdecydowanie
      lepsza była Cracovia, Ruch nie wytrzymał tempa.

???
    • Gość: Kibic Re: cracovia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.03, 02:24
      Lyse i kwadratowe paly ,byli czy aktualni zadymiarze spod znaku Ligi
      Republikanskiej -to trzon zorganizowanych kibicow Cracovii-wszyscy wiedza jak
      sie nazywaja-maja po kilka kolegiow -wiadomo gdzie sie spotykaja w jakim pubie -
      i policja nie moze sobie z nimi poradzic -liczba tych kiboli to nie weicej jak
      100-150 osob -przeciez na czas meczu mozna ich do przymusowych prac wyslac -
      np.kopac doly pod budowy
      • Gość: kibic Re: cracovia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.03, 10:52
        Oto cytat z lubelskiego forum

...Byłem w Łęcznej gdy byl ich pierwszy mecz sezonu - cała Łęczna pomykała na
        stadion - ale nie słyszalem zeby kogoś pobito, a stada "młodych gniewnych"
        przemykały całkiem niewinnie - może to nowy duch piłki nadciąga do regionu,
        bo pamietam że jak był mecz Motoru to raczej nie należało przebywać w okolicy
        bo można było zawsze dostać, nie wiedząc za co...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka