Gość: jaaa IP: *.autocom.pl 19.03.08, 22:43 nie piszcie glupot !!! mayland buduje tam centrum handlowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: w Biurowiec bezpieczny jak "Dama z łasiczką" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.08, 22:58 dawid hajok - znawca architektury! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qnick Jakby Ruczaj zbudowali z marmuru ... IP: *.iop.krakow.pl 20.03.08, 14:32 ... to wcale nie byłby ładniejszy. Cały "myk" współczesnej architektury polega na tym żeby do hiperbanalnej bryły dorzucić trochę piaskowca, marmuru czy innego kamienia. I już znawcy sie rozpływają jakiż to nowatorski pomysł, a jakie piękno ukryte w kamieniu. Swoją drogą głupszego tytułu to już Pan redaktor nie był w stanie wymyślić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc I tak trzymac IP: *.autocom.pl 19.03.08, 22:59 Mam nadzieje, ze jakies oszolomy nie zablokuja tej inwestycji w ramach ochrony urody obszaru widokowego skrzyzownia Opolskiej z Pradnicka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: I tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 06:15 A co z terenami słynnego "Kraka" i przylegającym do niego skrzyżowaniem zwanym "Rondem".Świetny już kolejny artykuł pana redaktora Mancewicza poświecony wielce nam urzedującemu prezydentowi- "Co ja widzę.Oderwany od rzeczywistości".Polecam rownież artykuł redaktora Sid "Prezydent nie chce płacić za pokój".To skandal,ze profesor prawa i prezydent zarazem za istotę sprawy jako najważniejszą w temacie słynnego już pokoju 71 w motelu "Krak" uważa,nie to ,że nie wywiązął się z umowy (nawet gdyby to była ustna) i w odróznieniu od gubernatora Nowego Jorku za skorzystanie z możliwości przebywania w "apartamencie prezydenckim" nie uiścił stosownej opłaty,ale fakt nieprawidłowego opisu na dostarczonym nakazie i braku informacji o pierwszym awizie pocztowym.Kilka miesięcy wcześniej wogóle twierdził,że na terenie obiektu "Krak" NIGDY nie przebywał??? O co w tym wszystkim "chodzi" prezydentowi? Jak nie wiadomo o co "chodzi",to "chodzi" jak zwykle o ...pieniądze.A czy tylko o to? "Mimo wszystko "Familia" została już delikatnie ale skutecznie "nadkłuta"-[Niezatapialny Jan T. i B- 5,rozmowy z urzędniczkami i studentkami] i tylko należy czekać cierpliwie na dalszy rozwój toczących się spraw.Powodzenia w wyjaśnianiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: I tak trzymac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 07:50 A co ma piernik do wiatraka? PS. Dla mnie gdyby Prezydent mial 10 panienek na boku, bym traktowal jako jego prywatna sprawe. Dla mnie najwazniejsze jest ze za jego prezydentury tyle sie buduje w Krakowie i zakonczylo inwestycji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Vinci, to nazwa stawiajaca poprzeczke wysoko. IP: *.gprs.plus.pl 20.03.08, 08:33 Cos architekci nie sprostali wyzwaniu. Bryla jest OK, ale ozdoby u gory wygladaja smiesznie. Ale - niech buduja, bo biurowcow potrzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajkonik Biurowiec bezpieczny jak "Dama z łasiczką" IP: *.ists.pl 20.03.08, 08:46 bardzo ładny projekt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Chyba jesteś ślepy IP: *.chello.pl 20.03.08, 08:54 I pewnie pasuje do Zajazdu Kościuszkowskiego. Ładna mi zasada dobrego sąsiedztwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki Chyba Cie potluklo IP: *.crowley.pl 20.03.08, 13:25 ok to naszkicuj jak mialby wygladac biurowiec pasujacy do Zajadzu. W staropolskim ku..wa stylu ma byc ? Latwo sie czepiac ale zrobic to trudniej no nie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Chyba Cie potluklo IP: *.chello.pl 20.03.08, 13:38 głupku, przeczytaj w ustawie o co chodzi w zasadzie dobrego sąsiedztwa. Chodzi o parametry funkcji i wymiarów, a nie stylu. Nikt nie każe budować repliki zajazdu lub dworku, ale gabarytami i gęstością zabudowynowy budynek ma odpowiadać zabudowie istniejącej w sąsiedztwie (w sąsiedztwie, a nie w poblizu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc No to gdzie w końcu? IP: *.chello.pl 20.03.08, 09:01 No to gdzie w końcu ma stanąć ten budynek: koło Dworku Białoprądnickiego i Zajazdu koścuszkowskiego, pomiędzy Opolska a Imbramowską czy na skrzyżowaniu Opolskiej z 29 Listopada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hutnik.krakow.pl Re: No to gdzie w końcu? IP: *.wnaft.agh.edu.pl 20.03.08, 15:05 Rzut beretem od bloku Imbramowska 7. Jakieś 100 m na zachod od Placu Imbramowskiego. Do Dworku Bialoprądnickiego jest jakieś 400 m. i nie widać go stamtąd bo oddzielają je drzewa, bloki, domy (i rzeka, ale ona nie zaslania) :) Pzdr. www.hutnik.krakow.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Biurowiec bezpieczny jak "Dama z łasiczką" IP: 83.238.175.* 20.03.08, 09:17 Owszem, bardzo ładny budynek, chociaż przyznam że lokalizacja mnie zaskakuje (mieszkam tuż obok). Sąsiedztwo biurowca mi nie przeszkadza, ale nie bardzo pasuje on do okolicy, która jest w zasadzie całkowicie mieszkalna. Nie wspominając już o Placu Imbramowskim, który regularnie powoduje kompletne zastawienie okolicy samochodami klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyczliwy Biurowiec bezpieczny jak "Dama z łasiczką" IP: *.171.9.18.crowley.pl 20.03.08, 09:44 To tyko namiastka tego co sie tam bedzie budowalo Pan HAJOK nie sprawdził dokładnie i zapomnial napisac o najwiekszej w tamtej okolicy inwestycji a mianowicie dzialce o ktorej wiele razy pisano w gazecie tzw. dawnym POLMOZBYCIE (4,5 ha?) Właśnie tam kielecka spółka ECHO zrealizuje jeszcze ciekawszy biurowiec. 50 tyś m2 czyba jakoś tak pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawka Re: Biurowiec bezpieczny jak "Dama z łasiczką" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 09:56 A na czym to kolego opierasz swoje święte przekonanie? Problem polega na tym, że się mylisz, a mimo, że nie masz zielonego pojęcia o tym co mówisz, jeszcze się wymądrzasz. W kompleksie z centrum handlowym Mayland wybuduje 3 wieże: hotel i 2 biurowce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K. nieciekawa bryła, lokalizacja dobra IP: *.wlan-114-137.betanet.pl 20.03.08, 11:44 tak bym w skrócie opisał tą inwestycję cieszy na pewno 50tys mkw klasy A ale bryła przypomina mi na siłę nowoczesne dokonania końca lat 90tych ale czego można się spodziewać po zakopiańskich architektach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwierzyniecki czego sie mozna spodziewac po tobie miernoto IP: *.crowley.pl 20.03.08, 13:26 kolejny cwok co tylko czepic sie potrafi wez zaproponuj lepsza bryle i podeslij szkic, palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qnick A co ciekawego jest w prostopadłościanie? IP: *.iop.krakow.pl 20.03.08, 14:37 Nazywanie tego "ciekawą bryłą" to nielekka przesada. Cóż tak ciekawego jest w bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: IP: *.wlan-114-137.betanet.pl 20.03.08, 16:08 z wielką chęcią, ale co by to dało? nie do mnie zgłosił się inwestor, a podesłać szkic to możesz sobie na konkurs o wspomnieniach z wakacji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mulder Boże co za gniot... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.03.08, 15:08 A inwestorowi nawet nie wstyd z jakimi rzemieślnikami ma do czynienia... Cóż... takich mamy "byznesmenów" ... wychowanych w oborze i zaczynających od hanelków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Biurowiec bezpieczny jak "Dama z łasiczką" IP: *.citynet.pl 20.03.08, 20:03 Wszystko wygląda fajnie, tylko co z dojazdem do tego budynku i parkowaniem koło niego? Jako mieszkaniec tej ulicy wiem, że z miejscami parkingowymi jest bardzo duży problem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gentelmen Biurowiec bezpieczny jak "Dama z łasiczką" IP: *.ghnet.pl 20.03.08, 22:07 Może ktoś mi powiedzieć kto to jest ten pan Hłajok?!Gość pisze artykuły o architekturze nie mając o tym zielonego pojęcia.Żal czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
makabi Biurowiec bezpieczny jak "Dama z łasiczką" 21.03.08, 21:59 "...Właśnie rozpoczęła się tam budowa kolejnego centrum biurowego pod nazwą Vinci, które powstanie w sąsiedztwie zabytkowego Dworku Białoprądnickiego oraz odrestaurowanego Zajazdu Kościuszkowskiego. Na 35-arowej działce między ul. Opolską a Imbramowską pojawi się nowoczesny obiekt, którego elewacje szklano-aluminiowe wzbogacone będą płytami z czarnego granitu oraz podświetlonymi pylonami reklamowymi..." W sasiedztwie Dworku Białoprądnickiego nie ma ulicy Imbramowskiej! A jak któś przejźdża Opolska czy jedzie na zakupy na plac Imbramowski wie, że budowa zaczyna się włąśnie nieopodal przystanku autobusowego przy placu imbramowskim. redaktora wprowadziły w błąd ulokowane w tym miejscu wysokie i masywne tzw ekrany dzwiekochlonne. Ciekawe czy po wybudowaniu tego biurowca te szkardne ekrany znikna, bo jak tu pokazać piekny business center otoczony szkardanym płótem na kilka metrów wysokim? Ciekawe czy któś sie zastanawiał jak wybudowanie nastęnego wielkiego budybku użytkowego na Białym Prądniku wpłynie na przepustowść ul Mackiewicza, Siewnej, Imbramowskiej i Grażyny. Ale przeciez developera to nie interesuje. On zaciera ręce, bo jakiś ignorant urzednik wydał zgode, zeby w miejsce zakładu blacharsko-ślusarskiego wynbudować wieżowiec. Czy nie wystraczy juz to groteskowe "ekologiczne" osiedle MOzarta przy Siewnej i budawa czegoś wielkiego obok okrąglaka na Bociana? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z bloku obok Ta budowa powinien zajac sie prokurator.... IP: *.betanet.pl 23.03.08, 17:06 jeszcze nie jest za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KSC kto wydal pozwolenie na to monstrum z lat 90 IP: *.autocom.pl 25.03.08, 22:04 Inwestor powinien lepiej na targ rybny isc.Tam jest jego miejsce.Architekci nie zostana juz przy tych goralskich chatach ktore projektuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moniqua3 Biurowiec VINCI bezpieczny jak "Dama z łasiczką" IP: *.autocom.pl 29.03.08, 14:25 nie wiem, nie wiem ale znajac PL i KRK realia pewnie cos sie tam obsunie, cos zaleje, a na koniec przwroci na nowiutki apartamentowiec obok i bedzie chryja..... a wogole to wiadomo, ze PLAC IMBR idzie stamtad, zbyt cenna lokalizacja, tylko NIKT tego glosno nie powie... Odpowiedz Link Zgłoś