Dodaj do ulubionych

Dobra karma dla pieska

26.03.08, 13:16
Od niedawna jestem posiadaczką małej labradorki.
Gdzie można kupić dobre karmy dla piesków za przystępna cenę?

Labra.dorka
Obserwuj wątek
    • trudny2002 milosc psa jest bezcenna... 26.03.08, 13:43
      apoki co to moze karm ja piersia? nie zartuje...nie jest drogo,
      wiecej was zwiaze, bedziecie sobie bardziej niz bliskie...i w
      dodatku wartosci odzywcze zaleza niemal wylacznie od diety...a
      adresy swoich sklepow juz pewnie masz...
      trudny
      A biszkoptowa czy ...??/ eee napewno biszkoptowa:)))
    • kr_kr Re: Dobra karma dla pieska 26.03.08, 13:52
      www.krakvet.pl
    • not4everybody Re: Dobra karma dla pieska 26.03.08, 16:56
      Za malo jest danych aby dobrze doradzic.W jakim wieku jest psinka,
      czy jest zdrowa, czy ma jakies dolegliwosci, jest niejadkiem czy
      zdrowo wcina?Dobre karmy ma Royal Canin, gorzej z cena, Purina jest
      nieco tansza, nie wiem jak Eukanuba.Warto jednak poszukac i znalezc
      metoda prob i bledow najlepsza karme dla pieska, oszczedzisz na
      wecie.Pozdrawiam takze pieska, niech zdrowo sie chowa.
    • weronka77 Royal Canin 27.03.08, 11:41
      ja kupuję dla kotów i psa w Arce na Gersona(lecznica dla zwierząt i
      sklep).
      • odre eukanuba 27.03.08, 12:51
        Mam 10 letniego sznaucera. Przez pierwszy rok jadł tylko filety z
        kurczaka , indyka, chude mięso wołowe, warzywa, ryż, biały ser. Do
        tego oczywiście dobre witaminy. Po roku przeszedł( nie bez obrazy)
        na eukanubę. Pies przez 10 lat nigdy nie był chory, nie miał
        problemów żołądkowych ani żadnych innych. Nikt nie wierzy, że
        skończył już 10 lat. Najważniejsz jest pierwszy rok, potem są tylko
        efekty dobrego lub złego żywienia. Pozdrawiam
        • weronka77 I jeszcze Purina;-)) 30.03.08, 22:18

• klaczkafiglaczka Re: Dobra karma dla pieska 30.03.08, 17:32
      Na pewno żadna marketowa! Jak zaczniesz dobrze karmić psiaka od początku, zmniejszysz ryzyko chorób w jego życiu dorosłym. Warto więc zainwestować w dobrą, choć droższą karmę. W prawie każdej lecznicy wet. i dobrych sklepach zool. możesz takie kupić (byle nie na wagę!!! Bywają z domieszkami starych, zwietrzałych lub innych). Gotowanie dla psa jest może niezłym pomysłem, ale w sumie wypada drożej bo i tak musisz dodawać uzupełniające preparaty witaminowo - mineralne. Labradory mają delikatny układ pokarmowy, w mojej lecznicy kilka psów miało biegunki po karmie dla tej rasy firmy Royal Canin, więc akurat tej nie polecam, choć producent jest naprawdę rzetelny jakościowo. Ale wypróbuj dla juniora - Eukanubę, Hillsa, Europremium (w Krakowie trudna do dostania). Możesz też, gdy psiak skończy pół roku, dawać mu Dog Chow junior z jagnięciną lub kurczakiem, to tańsza, ale niezła karma. Ze względu na okrywę włosową, możesz psu podawać niewielkie ilości tranu jako uzupełnienie diety. Porozmawiaj na forum labradorskim lub innym psim, sympatycy tej rasy udzielą ci wielu cennych rad; wbrew pozorom labrador to wymagający czworonóg! Pozdrawiam.
      • havi1 Re: Dobra karma dla pieska 30.03.08, 21:15
        Cielencinka!, tylko zadnia!!!!!!!!!!!!

lub batony z Tesco!!!
        żre jak złoto i rośnie jak na drożdzach!!!!!!
    • qoobaq Re: Dobra karma dla pieska 30.03.08, 21:42
      dobrej karmy nie można sobie kupić, trzeba na nią zasłużyć - wytresuj swojego
      pieska to jak będzie posłuszny i grzeczny może na dobra karme zasłuży
    • zolinkaa Re: Dobra karma dla pieska 02.04.08, 17:40
      polecam purine ( my mamy 8 tyg buldożkę i bardzo się zajada:)) najlepiej zamów
      na allegro, duzo duzo taniej wychodzi! jesli chcesz w sklepie to polecam sklep
      przy lecznicy na brodowicza ( w galerii purina 22 zł tam 16zł)
      pozdrawiam
      • ankalien Re: Dobra karma dla pieska 09.06.08, 16:02
        Ja znalazłam tani sklep na Piaseckiego14 w Borku Fałęckim przy
        lecznicy kupuję eucanubę dla owczarka niemieckiego za 199zł 15 kg co
        jest naprawdę tanio jak na tą firmę.
        • kr_kr Re: Dobra karma dla pieska 09.06.08, 18:51
          Ale co to wersja? Jakaś dietetyczna?
          Bo jak na którąś zwykłą to drogo.
          • klaczkafiglaczka Re: Dobra karma dla pieska 09.06.08, 19:17
            Kiepskie karmy to tylko w efekcie wielkie kupy, pies chodzi głodny (sypiesz do michy sporo karmy, a jej wartości odżywcze są marne!). Dobra karma jest z mięsem, nie zawiera pomielonych kości i piór czy innych takich odpadów plus ile się da wypełniaczy, sztucznych aromatów i byle jakich tłuszczy. Dobrej karmy sypiesz w miskę dużo mniej i opakowanie wystarcza np. na 2 tygodnie, nie na tydzień. Więc w rzeczywistości nie wychodzi tak drogo. A przy tym zwierz nie jest truty badziewiem. Współczuję zwierzakom, których właściciele kupują w marketach tanie TIPowe karmy lub inną marketową taniochę. Ciekawe, czy sam właściciel psa wyżyłby w dobrym zdrowiu, gdyby przez miesiąc lub dwa jadł tylko hamburgery z Mc Donalda albo najtańsze parówki...
            • kr_kr Re: Dobra karma dla pieska 09.06.08, 21:49
              Ale do czego ten wykład?
              Czyżby Eukanuba była takim dziadostwem, że żal Ci psów nią karmionych?
              Bo mnie chodziło o to, że 199zł za 15 kg ZWYKŁEJ EUKANUBY to BARDZO drogo.
              • klaczkafiglaczka Re: Dobrze już, dobrze... 10.06.08, 12:41
                Może to zboczenie zawodowe... ;)
                Ale czasem mnie ponosi do wykładu, gdy właściciel zwierzaka narzeka na drożyznę, karmi byle g.... (Eukanuby są ok) a potem asystuję lekarzom przy odtykaniu psa lub kota. Jak się nie powiedzie lewatywa, to operacyjnie usuwa się zawartość kiszek. Pamiętam jak wyciągnęliśmy niestrawione, zalegające parę dni krokieciki (nawet barwy nie zmieniły). Jak zwierzak musiał się męczyć! Tania karma z bazaru... Dziś właścicielka kupuje lepsze żarcie, może policzyła koszty weterynarza? :)) I druga historyjka: pani mieszała karmę drogą (Royal) z marketową TIP, żeby było taniej. Mówię ci, ludzie zadziwiają pomysłami na karmienie psów i kotów! Obierki gotowane z tuszkami kurczaka, makaron z kostką rosołową...("bo ja psu zawsze gotuję, niczym suchym nie karmię").Jeśli właśnie oni czytają czasem Krakforum, może dzięki mojemu "wykładowi" nieco się opanują. Wszak zwierzę to członek rodziny, więc czemu miałoby jadać byle co? Źle pojęta oszczędność to częsta przyczyna zwierzęcego cierpienia. Kr_kr, wybacz, wyszedł mi kolejny długi wpis...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka