doktor_hiszpan 12.04.08, 23:32 sport.onet.pl/0,1248675,1728953,wiadomosc.html Witajcie piłkarze. DH Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzychut Re: Filipiak w pudle 13.04.08, 00:15 Rzygać się chce. Należy rozpirzyć wszystkie polskie kluby piłkarskie - wylęgarnie korupcji - do czwartej ligi włącznie na conajmniej trzy sezony. Zamknąć wszystkie "stadiony" - wylęgarnie bandytyzmu, na pięć sezonów. Niech piłkarze - "zawodowcy" szukają roboty za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
kwakwarakwa ależ oni są w większości jakk ten Manuel 13.04.08, 10:24 > Niech piłkarze - "zawodowcy" szukają roboty za granicą. umieją tylko smarować (i to nie chodzi bynajmniej o kanapki). A poza tym nie ma aż tylu zmywaków za granicą, chyba że będą się kopać z ludnością tubylczą w podrzędnych lokalach. Radykał z Ciebie, hoho, ale podoba mi się Twój pomysł. Rzucam hasło: zaorać stadiony! :) Odpowiedz Link Zgłoś
gph zaraz zaraz... 14.04.08, 10:41 w tej sprawie chodzi o fałszowanie dokumentów. gdyby chciano zamknąc wszystkich deweloperów co fałszują dokumenty przy budowie to nikt by domów nie budował :d i nie pisze tego zeby jakoś bronić profesora F ale generalizowanie jest troche zabójcze. Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: zaraz zaraz... 14.04.08, 11:03 Ja też uważam, że jedyna rzecz którą potrafią nasze "łorgany ścigania" to na zlecenie wyżej ustawionych skuwać ludzi, którzy stawiliby się na normalny telefon od prokuratury. Ale gangrena toczy polską piłkę kopaną od kilkudziesięciu lat i bez radykalnych rozwiązań będzie ją toczyć dalej. Trzeba rozpędzić na cztery wiatry całe to towarzystwo trenersko- działaczowsko-zawodnicze na cztery wiatry i zacząć z nowymi ludźmi pracę od podstaw z młodzieżą. Odpowiedz Link Zgłoś
gph z młodzieżom? 14.04.08, 11:12 ale ja już stary jestem. mogę nie doczekać sukcesu :D Odpowiedz Link Zgłoś
krzychut Re: z młodzieżom? 14.04.08, 11:17 Nawet gdybyś był jeszcze młodszy to i tak nie doczekasz;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_hiszpan W tej sprawie generalizowanie jest trochę zabójcze 14.04.08, 14:21 "gdyby chciano zamknąć wszystkich deweloperów co fałszują dokumenty przy budowie to nikt by domów nie budował :d" i dalej: "...ale generalizowanie jest trochę zabójcze." (c: A u was murzynów biją. A co to ma do rzeczy? Jeśli praktyka fałszowania dokumentów w budownictwie jest powszechna, to nie znaczy, że jest normą - ale co najwyżej zwyczajem. Każdy ma takie zwyczaje, na jakie sobie zapracował. Nie wiem o rynku mieszkaniowym tyle, co zacny Przedpiśca - ale to i owo się czasem usłyszało. Praktyka fałszowania dokumentów nie jest powszechna. Bo nikt za parę złotych nie zamierza nadstawiać siedzenia. A dokumentów, za których fałszowanie idzie się do pudła nie ma w tej branży aż tak wiele. Ponadto - w przeciwieństwie do tzw piłki nożnej - mijające się z prawem poczynania osób budujących domy biorą się dość często z absurdalności przepisów,lub rozmyślnych szkód czynionych przez urzędników. Jeśli ktoś jest na liście Forbesa, i to w pierwszej dwudziestce, o ile mnie pamięć nie myli, to co to za bagno? Chciałbym się też dowiedzieć, czy P.prof F nadal wspiera bandytyzm kibolski w swoim klubie? Czy też może ja się zdrzemnąłem? A może zacnemu Przedpiścy trzeba odświeżyć pamięć? A może mam uwierzyć, że SSA Cracxa weszła do pierwszej ligi bez "cudów w toalecie sędziowskiej"? A kto kazał ochroniarzom wyprowadzić ze stadionu członka Zarządu KS Cracovia? Ja? A słupy i robienie wała z normalnego miasta - przez pięć lat? Wymieniać dalej? No po prostu cudny gość... Zatem uogólniać w żadnym razie nie należy. Należy zrobić to, co proponuje Krzychut, bo jakiekolwiek związki tzw pomiędzy piłką nożną a sportem już ustały. Nie życzę sobie, by pieniądze z moich podatków były wydawane na uprawianie przez bandytów działalności gospodarczej pn "Piłka nożna". DH Odpowiedz Link Zgłoś