Gość: alex IP: *.crowley.pl 10.07.08, 14:31 Co sądzicie o tym developerze i tej inwestycji. Zastanawiam się nad apartamentem ale nie znam tego develop. i nic nie wiem o nim Dzieki za rade albo uwagi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: d Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.eranet.pl 26.07.08, 13:52 Zbudowali blok na Kazimierza Wielkiego 116. Piszę blok, chociaż reklamowali go jako apartamentowiec. Mieszkania średnio 30-40 m2. Ceny za dziurę w ziemi zaczynały się od pozimu 3500 za metr, ale trafili akurat na boom i przez 5400 doszli do bodajże 8500 za metr. Termin oddania budynku przesuwał się z I kwartału 2007 na III 2007, a i teraz część lokali nie jest zajęta. Na wykończeniach zewnętrznych oszczędzali, jeszcze przed oddaniem na nowo przemalowywali część elewacji, barierki przy balkonach robili z fatalnie spawanych płaskowników. Całość wizualnie do luftu (obok stoi budynek Konstelacji, który wygląda o kilka klas lepiej). Zbudowali też garaże w parterze, chociaż w tym wypadku i to słowo to jest za dużo, bo są to wąskie miejsca parkingowe oczywiście każde z własnym wjazdem jak w garażu, ale oddzielone od innych siatką, a nie ścianą. W parterze zmontowali też dwa lokale usługowe, w jednym jest placówka banku, drugi stoi pusty (nie ma nawet zaplecza sanitarnego). Przy budowie oszczędzali chyba na projekcie i materiałach, bo zamiast zrobić opaskę dookoła budynku to postawili go poniżej poziomu chodnika, co przy ostatniej ulewie na początku lipca spowodowało zalanie banku i wejścia do budynku. Na szczęście jestem tylko obserwatorem i nie kupowałem od nich niczego. Jednak jeśli taki z nich deweloper jak z tych mieszkań apartamenty, to omijałbym ich szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.crowley.pl 28.07.08, 11:44 dzięki za info, czy trzeba uważać, ciekawa jestem czy jest w krakowie jakiś porządny developer tzn., że wiem za co płacę a nie ciągłe mistyfikacje. Widziałam, że oni tez budują coś na Bronowicach, ale ta lokalizacja mi nie odpowiada i wygląd budynków też, ciekawe jak tam im poszło, przydałoby się, żeby ktoś napisał szczerze jaka jakość i jak się z nimi współpracuje, zawsze lepiej wiedzieć coś wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henia Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 23:28 Zastanów sie zanim cos od nich kupisz...mam zle doswiadczenia, zero profesjonalizmu, slownosci.....nie wspomnę opóźnieniach w oddaniu budynku do użytku. Zastanawiam sie czy jest choc jeden kompetentny pracownik w tej firmie....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valdi Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.ghnet.pl 10.10.08, 01:27 Zdecydowanie nie. Właścicielka firmy także do niczego się nie nadaje, wydaje mi się że nie ma pojęcia o tym co robi. Z tego co wiem to zaczynała jako pośrednik i na tym powinna skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nnn Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.gprs.plus.pl 28.01.09, 20:13 ZASTANOW SIE CO PISZESZ CZLOWIEKU CO TY MORZESZ WIEDZIEC O WLASCIELCE PANI MAGIEROWSKIEJ..PRACUJE JUZ 10 LAT NA RYNKU I TO CO ROBI ROBI DOBRZE ..A CZEMU O INNYCH SIE NIE PISZE PRZECIERZ ROBIA WIELE WINCEJ ZLA ZAZDROSC LUDZKA NIEZNA GRANIC... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:47 jeśli się zna na budowaniu tak jak ty na gramatyce to odpowiedź już znamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: 194.153.115.* 27.03.09, 10:39 Lepiej uważac na jakikolwiek związek z firma Magierowska. Inwestycja na ulicy Łokietka/Pachońksiego ciągnie sie już ponad 2 lata. W tej chwili kupujący zostają ZMUSZENI do podpisania aktu notarialnego nabycia udziałow w nieruchomości i umorzenia wszelkich odszkodowań czy praw wynikajacych z umów pod pozorem upadku firmy. Na dodatek kupujący mają ponieść jeszcze wszystkie koszty związane z wykończeniem budynku i doprowadzeniem go do użytkowania, koszty dodatkowych aktów notarialnych etc, w zamian nie mają żadnych praw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.ghnet.pl 31.03.09, 23:22 rozumiem ze nie powinno podpisywac sie tego aktu - ale jakie jest inne wyjscie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 11:01 Co za bzdury piszesz...znam osobiści panią prezes, kupuje mieszkanie na Głowackiego; nie ma zadnych opóźnień, etc. Wszystko jest ok. Goraco polecam te firmę!!! a co do tego, że jest także (pani Magierowska) pośrednikiem to, czy to grzech? Też jestem posrednikiem....to naprawde ciężki kawałekk chleba, wymagający sporyej wiedzy i sporych kwalifikacji. A te pani Magierowska posiada jak mało kto...ale cóż jakie forum atakie komentarze....wiarygodnośc GW od dwana delikatnie mówiąc pozostawia wiele do życzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 14:17 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Co za bzdury piszesz...znam osobiści panią prezes, kupuje mieszkanie na > Głowackiego; nie ma zadnych opóźnień, etc. Wszystko jest ok. Goraco polecam te > firmę!!! a co do tego, że jest także (pani Magierowska) pośrednikiem to, czy to > grzech? Też jestem posrednikiem....to naprawde ciężki kawałekk chleba, > wymagający sporyej wiedzy i sporych kwalifikacji. A te pani Magierowska posiada > jak mało kto... Proszę Cię nie pi..... Pani M. jest na dnie finansowym. Przeinwestowała się bidulka. Popytaj gdzie trzeba jak nie wiesz a nie wciskaj ludziom ciemnoty. No ale zapewne ty wiesz lepiej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 14:32 Zapewne wiem lepiej bo w nieruchomosciach siedzę od 10 lat, i troche sie orientuje w przeciwieństwie do napinaczy forumowych bez bladego pojęcia. Nie siejcie paniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 16:54 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Zapewne wiem lepiej bo w nieruchomosciach siedzę od 10 lat, i troche sie > orientuje w przeciwieństwie do napinaczy forumowych bez bladego pojęcia. Nie > siejcie paniki!!! Ciekawe panie "wiem lepiej" - Zapytaj się swojej znajomej M. czy nie potrzebuje dwudziestu paru dużych baniek pożyczyć na chory procent ;) Ja odpowiedź znam niestety. Jak dla mnie koniec tematu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:33 Firmę M. omijalbym szerokim lukiem, a tym co już coś wplacili serdecznie wspolczuję - zapewne nie musze wyjasniac dlaczego :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient "Magierowska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:18 szefowa firmy (żadna tam Magierowska, M. to nazwisko jej babki)posadziła mnie parę lat temu na kilkusettysięczna minę, skasowała bardzo wysoka opłatę "za wyłączność" i zostawiła sam na sam z problemem mogę jej prosto w gębę powiedzieć, że jest złodziejką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 5% Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 16:13 Uważajcie,ja niestety wpłaciłem 5%, Termin oddania mieszkań znowu się przeciąga. Wiem z dość pewnego źródła, że mają spore problemy finansowe, nie zdziwcie się że za jakiś czas okaże się bankrutem. Zasadniczo zalecam wyjątkową ostrożność. dihil@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient2 Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: 80.55.125.* 11.05.09, 09:55 Witam, poszukuję nr KW dzialek dla tej nieruchomości czy ktoś może mi podać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woytek Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 12:53 Blok wybudowany.Transakcje w notariacie ida jedna po drugiej....Gdzie jestescie oszczercy i Fforumowi napinacze??? no gdzie??? nie widzę....no cóż....widocznie zabrakło cywilnej odwagi na słowo PRZEPRASZAM Wobec firmy MAGIEROWSKA..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tehacjusz Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.net.autocom.pl 17.06.09, 21:50 1. Blok wybudowany może, ale miał być na koniec marca... 2. Transakcje w notariacie? Chyba umowy przedwstpne podpisują bo na przekazanie prawa do własności się nie mogę doczekać - mimo wyraźnego zapisu daty w umowie notarialnej 3. Nie jestem forumowym napinaczem, tylko niezadowolnym klientem 4. Dzwonią po pięniądze za ostatnią ratę a nie dokańczają swoich zobowiązań 5. Podczas 1 roku współpracy kontaktowało się ze mną 3 różnych pracowników tej firmy, każdy poprzedni rozstał się z firmą - ciekawe o czym to świadczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:03 Pierwszy kontakt z Monika M sierpień 2008. Wpłaciłem zaliczkę za dwa mieszkania i jeden garaż (drugi miał być za free ze względu na kupno dwóch mieszkań). Kolejne raty wpłacałem regularnie a w marcu miała być ostatnia po której to dostane akt notarialny i budynek będzie oddany do użytku. Mamy koniec czerwca i co... - Magierowska już o drugim garażu nic nie pamięta - aktu notarialnego nadal nie mam (otrzymałem jedynie na maila jakaś śmieszną propozycje - mój prawnik parsknął śmiechem na jego widok) - budynek nadal nie ukończony - kierownik budowy jest zdania, że budynek jeszcze długo nie będzie oddany do użytku bo nie ma podłączonego gazu i nic w tej sprawie nie posuwa się na przód Podsumowując Pani Magierowska obraca od jakiegoś czasu moim milionem złotych. W zamian za to dostaje jednego maila z propozycja aktu !! ODRADZAM JAKIEGOKOLWIEK KONTAKTU Z TĄ OSZUSTKĄ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytacz Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:46 no i co panie woytek - pracowniku magierowskiej? jakoś nie bronisz swojej, pożal się boże, pryncypałowej? to niezła cwaniara, nie mająca pojęcia o etyce biznesu życzę jej wszystkiego najgorszego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woytek Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 15:07 Nie jestem pracownikiem firmy Magierowska panie "pytaczu". Jestem klientem firmy MAGIEROWSKA - nabywcą mieszkania przy Głowackiego. Wcale też nie bronię na siłę tej firmy; po prostu staram się byc obiektywny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magierowska [...] IP: 78.133.192.* 26.06.09, 15:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Odpowiedz na nieuczciwie zarzuty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 15:59 hmm, to kancelaria SPCG nie wie że jedyną stroną postępowania w sprawie o pozwolenie na użytkowanie jest inwestor? Nie chcę mi się wierzyć, aby tak dobra kancelaria nie znała przepisów prawa budowlanego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magierowska Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: 78.133.192.* 26.06.09, 19:43 Po pierwsze osobiście nie rozmawiam z klientami. Po drugie nie przypominam sobie abym dawała komukolwiek garaż wart 54000 zł za free, a jeśli tak to powinien być zapis o tym w umowie przedwstępnej. Po trzecie projekt umowy był analizowany przez renomowaną kancelarię SPCG, więc jeśli pański mecenasina nie rozumiemie jej treści oraz pełnomocnictw w niej powołanych niech kontaktuje się z kancelarią.Umowa została skonstruowana z myślą o bezpieczeństwo tej inwestycji bo chyba pan nie wie że każda osoba która przenosi na siebie własność staje się stroną w postępowaniu o wydanie decyzji o pozwolenie na użytkowanie budynku. Po czwarte media o których Pan wspomina są na etapie wykonawstwa i proszę się wybrać na inwestycję i sprawdzić a nie wypisywać brednie. Jeśli nie jest pan zadowolony z inwestycji i mieszkań proszę zrezygnować a sąd zapewne zajmie odpowiednie stanowisko i niech pan mi wierzy że przy tej inwestycji raczej ciężko było by mi obracać pańskim milionem, bo wszelkie wpłaty idą na rachunek wyodrębnionych wpływów . Na koniec mógłby pan mieć cywilną odwagę na upublicznienie swoich danych osobowych bo chętnie osobiście odstąpie z panem od umowy i zaskarżę o pomówienia wobec mojej osoby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uderz w stół a... Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: 217.70.48.* 07.09.09, 13:53 Sam kiedyś brałem pod uwagę ofertę biura Magierowska ale kilku znajomych mnie ostrzegało i jak widać zrobiłem dobrze, słuchając ich rad. Inwestycja miała być zakończona w marcu (jest już wrzesień)a na budowie ciągle widać robotników. Z tego co się orientuje to puki co, sprzedane jest zaledwie 30% inwestycji ale tu winę upatrywał bym głownie w kretyńsko rozplanowanych rozkładach. Ludzie mamy 21 wiek a tutaj chcą wcisnąć ślepe kuchnie albo ~96 metrowe mieszkanie na parterze z dwoma oknami (będziecie dopłacać klientom do antydepresantów?). Nie sztuką jest wycisnąć z danej powierzchni/budynku jak najwięcej metrów, sztuką jest to później sprzedać. O ile w hossie takie cuda się sprzedawały na etapie dziury w ziemi tak teraz.. to se ne vrati No nic.. pozostaje mieć jedynie nadzieję, że kierownictwo firmy Magierowska spokornieje i wyciągnie wnioski na przyszłość Pozdrawiam Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były klient Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 20:20 dlaczego podpisujesz się Magierowska, skoro się tak nie nazywasz? nie masz cywilnej odwagi się przedstawić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Magierowska- Odpowiedź na nieuczciwe zarzuty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.09, 22:06 Szczerze mówiąc po przeczytaniu wpisów na tym forum zacząłem się zastanawiać o co wam wszystkim chodzi... Jestem jednym z klientów Magierowskiej - nabyłem mieszkanie przy ul. Głowackiego. Budynek został wybudowany zgodnie z umową, transakcja sprzedaży została zawarta. Projekt umowy został przeanalizowany przez kancelarię która obsługuje moją firmę (jedna z wiekszych w Krakowie)i nie znaleziono nic co udeżałoby w moją osobę. Zapisy które tam się znajduja maja na celu umożliwienie dokończenia inwestycji bez zbędnej zwłoki. Wszystkim przyszłym sąsiadom radzę podejść do sprawy bez emocji i obiektywnie ocenić stan inwestycji który moim zdaniem jest bardzo dobry. Firma zrealizowała inwestycję pomimo szalejącego w ich branży kryzysu i za to należy jej się uznanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woytek Re: Magierowska- Odpowiedź na nieuczciwe zarzuty IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.09, 08:55 Ja również jestem bardzo zadowolony z współpracy z firmą MAGIEROWSKA. Jak juz pisałem w poprzednich postach kupiłem mieszkanie i garaż. W rozmowach, negocjacjach, ustaleniach i wszelkiej wspólpracy z ludxmi z firmy zawsze spotykałem się z profesjonalnym podejściem do sprawy, rzetelnoscią i fachowością. Teraz czekam cierpliwie aż nadzór budowlany odbierze inwestycję i zaraz potem wprowadzam się.... Dużo pogody ducha życzę wszystkim...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niezadowolony Re: Magierowska- Odpowiedź na nieuczciwe zarzuty IP: 94.42.85.* 03.03.10, 17:31 Bu Ha Ha Ha , zabawny tekst. Nie znam ani jednej osoby zadowolonej ze wspolpracy z panią M. Oszustka i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie właściciel Re: Magierowska- Odpowiedź na nieuczciwe zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 15:26 Dziękuję za życzenia pogody ducha:-) To dość trudne niestety:-( Od dwóch lat mimo wpłaty za mieszkanie na Głowackiego kilkuset tysięcy Magierowska wciąż nie podpisała ze mną umowy ostatecznej. Więc zgodnie z prawem to nie ja jestem włascicielem mieszkania:-) Aktualnie sytuacja jest tak skomplikowana, że stać ją teraz jedynie na szantaż.... I skąd mam wziąć tę pogodę ducha, pytam???? ..... Odpowiedz Link Zgłoś