Dodaj do ulubionych

Willa Twardowskiego _BN MAgierowska

IP: *.crowley.pl 10.07.08, 14:31
Co sądzicie o tym developerze i tej inwestycji. Zastanawiam się nad
apartamentem ale nie znam tego develop. i nic nie wiem o nim
Dzieki za rade albo uwagi
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.eranet.pl 26.07.08, 13:52
      Zbudowali blok na Kazimierza Wielkiego 116. Piszę blok, chociaż
      reklamowali go jako apartamentowiec. Mieszkania średnio 30-40 m2.
      Ceny za dziurę w ziemi zaczynały się od pozimu 3500 za metr, ale
      trafili akurat na boom i przez 5400 doszli do bodajże 8500 za metr.
      Termin oddania budynku przesuwał się z I kwartału 2007 na III 2007,
      a i teraz część lokali nie jest zajęta. Na wykończeniach
      zewnętrznych oszczędzali, jeszcze przed oddaniem na nowo
      przemalowywali część elewacji, barierki przy balkonach robili z
      fatalnie spawanych płaskowników. Całość wizualnie do luftu (obok
      stoi budynek Konstelacji, który wygląda o kilka klas lepiej).
      Zbudowali też garaże w parterze, chociaż w tym wypadku i to słowo to
      jest za dużo, bo są to wąskie miejsca parkingowe oczywiście każde z
      własnym wjazdem jak w garażu, ale oddzielone od innych siatką, a nie
      ścianą. W parterze zmontowali też dwa lokale usługowe, w jednym jest
      placówka banku, drugi stoi pusty (nie ma nawet zaplecza
      sanitarnego). Przy budowie oszczędzali chyba na projekcie i
      materiałach, bo zamiast zrobić opaskę dookoła budynku to postawili
      go poniżej poziomu chodnika, co przy ostatniej ulewie na początku
      lipca spowodowało zalanie banku i wejścia do budynku. Na szczęście
      jestem tylko obserwatorem i nie kupowałem od nich niczego. Jednak
      jeśli taki z nich deweloper jak z tych mieszkań apartamenty, to
      omijałbym ich szerokim łukiem.
      • Gość: alex Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.crowley.pl 28.07.08, 11:44
        dzięki za info, czy trzeba uważać, ciekawa jestem czy jest w
        krakowie jakiś porządny developer tzn., że wiem za co płacę a nie
        ciągłe mistyfikacje. Widziałam, że oni tez budują coś na
        Bronowicach, ale ta lokalizacja mi nie odpowiada i wygląd budynków
        też, ciekawe jak tam im poszło, przydałoby się, żeby ktoś napisał
        szczerze jaka jakość i jak się z nimi współpracuje, zawsze lepiej
        wiedzieć coś wcześniej.
        • Gość: henia Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.08, 23:28
          Zastanów sie zanim cos od nich kupisz...mam zle doswiadczenia, zero
          profesjonalizmu, slownosci.....nie wspomnę opóźnieniach w oddaniu
          budynku do użytku. Zastanawiam sie czy jest choc jeden kompetentny
          pracownik w tej firmie.......
          • Gość: Valdi Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.ghnet.pl 10.10.08, 01:27
            Zdecydowanie nie. Właścicielka firmy także do niczego się nie
            nadaje, wydaje mi się że nie ma pojęcia o tym co robi. Z tego co
            wiem to zaczynała jako pośrednik i na tym powinna skończyć.
            • Gość: nnn Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.gprs.plus.pl 28.01.09, 20:13
              ZASTANOW SIE CO PISZESZ CZLOWIEKU CO TY MORZESZ WIEDZIEC O
              WLASCIELCE PANI MAGIEROWSKIEJ..PRACUJE JUZ 10 LAT NA RYNKU I TO CO
              ROBI ROBI DOBRZE ..A CZEMU O INNYCH SIE NIE PISZE PRZECIERZ ROBIA
              WIELE WINCEJ ZLA ZAZDROSC LUDZKA NIEZNA GRANIC...
              • Gość: gosc Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.09, 21:47
                jeśli się zna na budowaniu tak jak ty na gramatyce to odpowiedź już
                znamy
                • Gość: Klient Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: 194.153.115.* 27.03.09, 10:39
                  Lepiej uważac na jakikolwiek związek z firma Magierowska. Inwestycja
                  na ulicy Łokietka/Pachońksiego ciągnie sie już ponad 2 lata. W tej
                  chwili kupujący zostają ZMUSZENI do podpisania aktu notarialnego
                  nabycia udziałow w nieruchomości i umorzenia wszelkich odszkodowań
                  czy praw wynikajacych z umów pod pozorem upadku firmy. Na dodatek
                  kupujący mają ponieść jeszcze wszystkie koszty związane z
                  wykończeniem budynku i doprowadzeniem go do użytkowania, koszty
                  dodatkowych aktów notarialnych etc, w zamian nie mają żadnych praw.
                  • Gość: anna Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.ghnet.pl 31.03.09, 23:22
                    rozumiem ze nie powinno podpisywac sie tego aktu - ale jakie jest inne wyjscie?
            • Gość: wojtek Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 11:01
              Co za bzdury piszesz...znam osobiści panią prezes, kupuje mieszkanie na
              Głowackiego; nie ma zadnych opóźnień, etc. Wszystko jest ok. Goraco polecam te
              firmę!!! a co do tego, że jest także (pani Magierowska) pośrednikiem to, czy to
              grzech? Też jestem posrednikiem....to naprawde ciężki kawałekk chleba,
              wymagający sporyej wiedzy i sporych kwalifikacji. A te pani Magierowska posiada
              jak mało kto...ale cóż jakie forum atakie komentarze....wiarygodnośc GW od dwana
              delikatnie mówiąc pozostawia wiele do życzenia.....
              • Gość: Andy Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 14:17
                Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Co za bzdury piszesz...znam osobiści panią prezes, kupuje
                mieszkanie na
                > Głowackiego; nie ma zadnych opóźnień, etc. Wszystko jest ok.
                Goraco polecam te
                > firmę!!! a co do tego, że jest także (pani Magierowska)
                pośrednikiem to, czy to
                > grzech? Też jestem posrednikiem....to naprawde ciężki kawałekk
                chleba,
                > wymagający sporyej wiedzy i sporych kwalifikacji. A te pani
                Magierowska posiada
                > jak mało kto...

Proszę Cię nie pi..... Pani M. jest na dnie finansowym.
                Przeinwestowała się bidulka. Popytaj gdzie trzeba jak nie wiesz a
                nie wciskaj ludziom ciemnoty. No ale zapewne ty wiesz lepiej :)))
                • Gość: wojtek Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.09, 14:32
                  Zapewne wiem lepiej bo w nieruchomosciach siedzę od 10 lat, i troche sie
                  orientuje w przeciwieństwie do napinaczy forumowych bez bladego pojęcia. Nie
                  siejcie paniki!!!
                  • Gość: Andy Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.09, 16:54
                    Gość portalu: wojtek napisał(a):

> Zapewne wiem lepiej bo w nieruchomosciach siedzę od 10 lat, i
                    troche sie
                    > orientuje w przeciwieństwie do napinaczy forumowych bez bladego
                    pojęcia. Nie
                    > siejcie paniki!!!

Ciekawe panie "wiem lepiej" - Zapytaj się swojej znajomej M. czy nie
                    potrzebuje dwudziestu paru dużych baniek pożyczyć na chory
                    procent ;) Ja odpowiedź znam niestety. Jak dla mnie koniec tematu.

• Gość: Andy Re: Willa Twardowskiego _BN MAgierowska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.09, 13:33
      Firmę M. omijalbym szerokim lukiem, a tym co już coś wplacili
      serdecznie wspolczuję - zapewne nie musze wyjasniac dlaczego :(
      • Gość: były klient "Magierowska" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.04.09, 18:18
        szefowa firmy (żadna tam Magierowska, M. to nazwisko jej babki)posadziła mnie
        parę lat temu na kilkusettysięczna minę, skasowała bardzo wysoka opłatę "za
        wyłączność" i zostawiła sam na sam z problemem
        mogę jej prosto w gębę powiedzieć, że jest złodziejką
      • Gość: 5% Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.09, 16:13
        Uważajcie,ja niestety wpłaciłem 5%,
        Termin oddania mieszkań znowu się przeciąga.
        Wiem z dość pewnego źródła, że mają spore problemy finansowe, nie zdziwcie się
        że za jakiś czas okaże się bankrutem.

Zasadniczo zalecam wyjątkową ostrożność.

dihil@wp.pl

• Gość: klient2 Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: 80.55.125.* 11.05.09, 09:55
          Witam, poszukuję nr KW dzialek dla tej nieruchomości czy ktoś może
          mi podać
          • Gość: woytek Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.09, 12:53
            Blok wybudowany.Transakcje w notariacie ida jedna po drugiej....Gdzie jestescie
            oszczercy i Fforumowi napinacze??? no gdzie??? nie widzę....no cóż....widocznie
            zabrakło cywilnej odwagi na słowo PRZEPRASZAM Wobec firmy MAGIEROWSKA.....
            • Gość: tehacjusz Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.net.autocom.pl 17.06.09, 21:50
              1. Blok wybudowany może, ale miał być na koniec marca...
              2. Transakcje w notariacie? Chyba umowy przedwstpne podpisują bo na
              przekazanie prawa do własności się nie mogę doczekać - mimo
              wyraźnego zapisu daty w umowie notarialnej
              3. Nie jestem forumowym napinaczem, tylko niezadowolnym klientem
              4. Dzwonią po pięniądze za ostatnią ratę a nie dokańczają swoich
              zobowiązań
              5. Podczas 1 roku współpracy kontaktowało się ze mną 3 różnych
              pracowników tej firmy, każdy poprzedni rozstał się z firmą - ciekawe
              o czym to świadczy?
              • Gość: zniesmaczony Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:03
                Pierwszy kontakt z Monika M sierpień 2008. Wpłaciłem zaliczkę za dwa mieszkania i jeden garaż (drugi miał być za free ze względu na kupno dwóch mieszkań). Kolejne raty wpłacałem regularnie a w marcu miała być ostatnia po której to dostane akt notarialny i budynek będzie oddany do użytku.

Mamy koniec czerwca i co...
                - Magierowska już o drugim garażu nic nie pamięta
                - aktu notarialnego nadal nie mam (otrzymałem jedynie na maila jakaś śmieszną propozycje - mój prawnik parsknął śmiechem na jego widok)
                - budynek nadal nie ukończony
                - kierownik budowy jest zdania, że budynek jeszcze długo nie będzie oddany do użytku bo nie ma podłączonego gazu i nic w tej sprawie nie posuwa się na przód

Podsumowując

Pani Magierowska obraca od jakiegoś czasu moim milionem złotych. W zamian za to dostaje jednego maila z propozycja aktu !!

ODRADZAM JAKIEGOKOLWIEK KONTAKTU Z TĄ OSZUSTKĄ

• Gość: pytacz Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 10:46
                  no i co panie woytek - pracowniku magierowskiej? jakoś nie bronisz swojej, pożal
                  się boże, pryncypałowej?
                  to niezła cwaniara, nie mająca pojęcia o etyce biznesu
                  życzę jej wszystkiego najgorszego
                  • Gość: woytek Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.adsl.inetia.pl 26.06.09, 15:07
                    Nie jestem pracownikiem firmy Magierowska panie "pytaczu". Jestem klientem firmy
                    MAGIEROWSKA - nabywcą mieszkania przy Głowackiego. Wcale też nie bronię na siłę
                    tej firmy; po prostu staram się byc obiektywny...
                • Gość: Magierowska [...] IP: 78.133.192.* 26.06.09, 15:04
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: nick Re: Odpowiedz na nieuczciwie zarzuty.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 15:59
                    hmm, to kancelaria SPCG nie wie że jedyną stroną postępowania w sprawie o
                    pozwolenie na użytkowanie jest inwestor?
                    Nie chcę mi się wierzyć, aby tak dobra kancelaria nie znała przepisów prawa
                    budowlanego.
                • Gość: Magierowska Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: 78.133.192.* 26.06.09, 19:43
                  Po pierwsze osobiście nie rozmawiam z klientami. Po drugie nie przypominam sobie abym dawała komukolwiek garaż wart 54000 zł za free, a jeśli tak to powinien być zapis o tym w umowie przedwstępnej. Po trzecie projekt umowy był analizowany przez renomowaną kancelarię SPCG, więc jeśli pański mecenasina nie rozumiemie jej treści oraz pełnomocnictw w niej powołanych niech kontaktuje się z kancelarią.Umowa została skonstruowana z myślą o bezpieczeństwo tej inwestycji bo chyba pan nie wie że każda osoba która przenosi na siebie własność staje się stroną w postępowaniu o wydanie decyzji o pozwolenie na użytkowanie budynku. Po czwarte media o których Pan wspomina są na etapie wykonawstwa i proszę się wybrać na inwestycję i sprawdzić a nie wypisywać brednie. Jeśli nie jest pan zadowolony z inwestycji i mieszkań proszę zrezygnować a sąd zapewne zajmie odpowiednie stanowisko i niech pan mi wierzy że przy tej inwestycji raczej ciężko było by mi obracać pańskim milionem, bo wszelkie wpłaty idą na rachunek wyodrębnionych wpływów . Na koniec mógłby pan mieć cywilną odwagę na upublicznienie swoich danych osobowych bo chętnie osobiście odstąpie z panem od umowy i zaskarżę o pomówienia wobec mojej osoby!
                  • Gość: uderz w stół a... Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: 217.70.48.* 07.09.09, 13:53
                    Sam kiedyś brałem pod uwagę ofertę biura Magierowska ale kilku znajomych mnie ostrzegało i jak widać zrobiłem dobrze, słuchając ich rad. Inwestycja miała być zakończona w marcu (jest już wrzesień)a na budowie ciągle widać robotników. Z tego co się orientuje to puki co, sprzedane jest zaledwie 30% inwestycji ale tu winę upatrywał bym głownie w kretyńsko rozplanowanych rozkładach. Ludzie mamy 21 wiek a tutaj chcą wcisnąć ślepe kuchnie albo ~96 metrowe mieszkanie na parterze z dwoma oknami (będziecie dopłacać klientom do antydepresantów?). Nie sztuką jest wycisnąć z danej powierzchni/budynku jak najwięcej metrów, sztuką jest to później sprzedać. O ile w hossie takie cuda się sprzedawały na etapie dziury w ziemi tak teraz.. to se ne vrati

No nic.. pozostaje mieć jedynie nadzieję, że kierownictwo firmy Magierowska spokornieje i wyciągnie wnioski na przyszłość

Pozdrawiam
                    Piotr
                  • Gość: były klient Re: Głowackiego-Magierowska-UWAGA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.09, 20:20
                    dlaczego podpisujesz się Magierowska, skoro się tak nie nazywasz? nie masz
                    cywilnej odwagi się przedstawić?
    • Gość: Paweł Re: Magierowska- Odpowiedź na nieuczciwe zarzuty IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.06.09, 22:06
      Szczerze mówiąc po przeczytaniu wpisów na tym forum zacząłem się
      zastanawiać o co wam wszystkim chodzi... Jestem jednym z klientów
      Magierowskiej - nabyłem mieszkanie przy ul. Głowackiego. Budynek
      został wybudowany zgodnie z umową, transakcja sprzedaży została
      zawarta. Projekt umowy został przeanalizowany przez kancelarię która
      obsługuje moją firmę (jedna z wiekszych w Krakowie)i nie znaleziono
      nic co udeżałoby w moją osobę. Zapisy które tam się znajduja maja na
      celu umożliwienie dokończenia inwestycji bez zbędnej zwłoki.
      Wszystkim przyszłym sąsiadom radzę podejść do sprawy bez emocji i
      obiektywnie ocenić stan inwestycji który moim zdaniem jest bardzo
      dobry. Firma zrealizowała inwestycję pomimo szalejącego w ich branży
      kryzysu i za to należy jej się uznanie.
      • Gość: woytek Re: Magierowska- Odpowiedź na nieuczciwe zarzuty IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.09, 08:55
        Ja również jestem bardzo zadowolony z współpracy z firmą MAGIEROWSKA. Jak juz
        pisałem w poprzednich postach kupiłem mieszkanie i garaż. W rozmowach,
        negocjacjach, ustaleniach i wszelkiej wspólpracy z ludxmi z firmy zawsze
        spotykałem się z profesjonalnym podejściem do sprawy, rzetelnoscią i
        fachowością. Teraz czekam cierpliwie aż nadzór budowlany odbierze inwestycję i
        zaraz potem wprowadzam się.... Dużo pogody ducha życzę wszystkim...:-)
        • Gość: Niezadowolony Re: Magierowska- Odpowiedź na nieuczciwe zarzuty IP: 94.42.85.* 03.03.10, 17:31
          Bu Ha Ha Ha , zabawny tekst.
          Nie znam ani jednej osoby zadowolonej ze wspolpracy z panią M.
          Oszustka i tyle
        • Gość: prawie właściciel Re: Magierowska- Odpowiedź na nieuczciwe zarzuty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.10, 15:26
          Dziękuję za życzenia pogody ducha:-) To dość trudne niestety:-( Od dwóch lat mimo wpłaty za mieszkanie na Głowackiego kilkuset tysięcy Magierowska wciąż nie podpisała ze mną umowy ostatecznej. Więc zgodnie z prawem to nie ja jestem włascicielem mieszkania:-) Aktualnie sytuacja jest tak skomplikowana, że stać ją teraz jedynie na szantaż.... I skąd mam wziąć tę pogodę ducha, pytam???? .....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka