Gość: AFORYSTA WWW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.08, 23:54 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gh Hutnik: będzie za wysoko i za głośno? IP: *.autocom.pl 30.10.08, 07:22 i znowu ciemnota zablokuje inwestycje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fucktheduck Hałas jest tak wielki, że ludziom otwierają się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 10:02 drzwi w szafkach. No, to jest jakiś argument. Opatowi z Mogiły obluzowuje się sztuczna szczęka - to też jest istotna okoliczność. Kurna olek, większego odludzia w tym mieście można by długo szukać, ale i tu jakieś podmiejskie pieniactwo musi się burzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M czy hotel to sport? IP: *.chello.pl 30.10.08, 13:09 Niech kluby sportowe zajmą się sportem a nie biznesem. To jest jakies wynaturzenie - kluby sportowe oraz kościół wyciągają publiczne grunty a potem zamiast swojej działalności statutowej prowadzą tam dzialalność biznesową. Księża do kruchty, sportowcy na boisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Hutnik: będzie za wysoko i za głośno? IP: *.n4u.airbites.pl 30.10.08, 16:46 Jeszcze nic nie przesądzone a już uaktywnili się "protestanci". Co to za buractwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Sieczkę masz w głowie IP: *.chello.pl 30.10.08, 19:50 A kiedy się mają uaktywnić? Jak już zostanie przesądzone? Coś chyba z twoją głową nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 3kala hutnik.krakow.pl IP: *.ists.pl 30.10.08, 09:25 Kibice Hutnika Kraków zdecydowanie protestują przeciwko niekorzystnym i szkodliwym dla całego środowiska sympatyków naszego klubu rozwiązaniom dotyczącym przebudowy i sposobu użytkowania stadionu „Suche Stawy”. Arbitralne decyzje miasta dotyczące użyczenia naszego obiektu drużynom Cracovii i i Wisły Kraków przerzucają na Hutnik Kraków i jego kibiców skutki prowadzania przez te kluby remontów swoich stadionów. Planowany montaż krzesełek i oświetlenia nie będzie stanowił adekwatnej rekompensaty za degradowanie pozycji naszego klubu i zniszczenie infrastruktury stadionu, wynikające z nadmiernej eksploatacji. Najnowsze informacje dotyczące wycofania się z planów przebudowy stadionu KS Hutnik Kraków uzupełniają ten obraz. Przyszłość wygląda bowiem w ten sposób, że za kilkanaście miesięcy Cracovia i Wisła będą dysponowały nowoczesnymi stadionami, a Hutnik wciąż starym, kosmetycznie odnowionym obiektem. „Suche Stawy” budowane były przez mieszkańców Nowej Huty, jako dom dla ich drużyny – Hutnika Kraków – dlatego domagamy się od osób decyzyjnych w mieście poszanowania prawa naszej drużyny i jej kibiców do tego stadionu i wywiązania się z obietnic dotyczących przebudowy obiektów przy ul. Ptaszyckiego. ______________ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala3 Re: hutnik.krakow.pl IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.08, 12:17 a ilu jest tych kibiców czwartoligowego Hutnika? 100, 200? no może na "derby" z Garbarnią przyszło aż 300. rekompensaty? za co? za to, że za pieniądze podatników Huta kupiła Wam kiedyś I ligę... Stadion tez byl z pieniedzy Huty i budowanz w ramach godzin pracy hutnikow. Demagogia nie podparta zadnymi argumentami. i tzle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec_XVIII Hutnik: będzie za wysoko i za głośno? IP: 195.20.2.* 30.10.08, 10:10 Radni XVIII dzielnicy.Proszę zwrócić uwagę, iż każda nowa iwestycja dla tej dzielnicy to szansa na rozwój.Uciążliwości przeplatają się z korzyściami. Mecze odbywające sie raz na dwa tygodnie po zakończeniu euro 2012 to nic strasznego. Pozostanie stadion, przyzwoity dojaz do stadionu, a nie jak teraz 1 tramwaj na 30 minut, a potem próba przejścia przed pędzącymi samochodami niosąca zagrożenie dla setek dzieci, które będą przyjeżdżały do Centrum sportu. A zakoniccy, przeżyją. Mnie codziennie budzą kościelne dzwony o 6:25, tak głośne, że meble podskakują.KOMPROMIS a nie blokada inwestycji, niech to będzie wasze motto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Hałas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 10:34 Jako kibic Pasów jestem w stanie zrozumieć rację kibiców Hutnika (choć wolałbym jeździć na mecze na Suche Stawy niż do Sosnowca) ale nic mnie bardziej nie ..... niż takie wypowiedzi: Alicja Pęgiel, mieszkanka Mogiły, mówi podobnie: - Nawet po godz. 22 bywa tu potwornie głośno, nie wspominając o burdach kibiców." potwornie głośno?? na tym odludziu? Stadion Cracovii jest położony centrum w sąsiedztwie bloków i kamienic, jak jest mecz na Wiśle to też cała Czarnowiejska a nawet Kazimierza Wlk. słyszy...i jakoś się da. Ale uszy mieszkańców Mogiły są bardziej wrażliwe, tak? I jeszcze burdy...rzeczywiście, co mecz to burda...kiedy p. Pęgiel była na meczu? I czy w ogóle kiedyś była? Odpowiedz Link Zgłoś
3cik <------- kalendarium 30.10.08, 10:51 Czy nie widzicie, że te artykuły układają się w logiczną całość? 1 - propozycja JM żeby Wisła i Pasy grały w Hucie (poniedziałek?) 2 - artykuł o sprzeciwie Rady Dzielnicy XVIII (wczoraj) 3 - artykuł o niezgodności WZ i protestach mieszkańców (dziś) Wniosek: 20 mln przeznaczone w budżecie na modernizację stadionu Hutnika pod kątem Euro2012 znalazło już inne przeznaczenie: Co będzie dalej? - Umowa zostanie podpisana, na stadionie zamontują oświetlenie (JUŻ ARCHITEKTOWI NIE PRZESZKADZA???), stare krzesełka i dach. - WZ zostanie wstrzymana, fundusze przesunięte (no po co remontować stadion jak dopiero postawiono oświetlenie i krzesełka oraz dach) - W czerwcu 2010 architekt przypomni sobie, że oświetlenie zasłania klasztor - nastąpi demontaż masztów. - Na inwestycje E20012 nie będzie już pieniędzy (z resztą w maju 2009 okaże się że Kraków nie będzie miastem Euro, więc boiskiem treningowym będzie stadion Wisły lub Cracovii) Nie zdziwię się jak zaraz ten post zostanie skasowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyran gumioki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 12:44 Ja oczywiście zdawałem sobie sprawę, że Nową Hutę zamieszkuje znacznej mierze buractwo, ale to już przegiecie. Pani, której zasłanią widok na klasztor w Mogile można jedynie doradzić, żeby sobie zakupiła (oczywiście na warunkach w pełni komercyjnych) działkę przed swoimi oknami hen, aż pod klasztor i wtedy już nic jej nie będzie przeszkadzać w kontemplowaniu umiłowanego widoku. Tym co im będzie przeszkadzać hałas proponuję z kolei wizyte u laryngologa, bo to ciekawe zjwisko; hałas miejski na codzień im nie dokucza, a stadionowy od czasu do czasu - nie daje żyć. Ja mieszkam blisko jednego kościoła parafialnego i co mam żądać jego likwidacji bo mi procesje na Boże Ciało przeszkadzają, albo dzwony o 6.30 w niedzielę? Natomiast temu co napisał oświadczenie kibiców Hutnika (o ile to nie prowokacja - oczywiście) to radzę wizytę u psychiatry. Jest taka jednostka chorobowa jak mania wielkości, może to to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aha Re: gumioki IP: *.ists.pl 30.10.08, 12:49 Mania wielkości: "gumioki" "Nową Hutę zamieszkuje znacznej mierze buractwo" Zainteresuj się najpierw przyczynami protestu a potem kogoś wysyłaj do lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Acha Re: gumioki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 13:00 Ja chodzę i sobie chwalę... Dlatego innym, radzę. A przyczyn protstu nie qmam, bo to zbyt trudne jest jednak... Mało jakoś logiczne się wydaje. Mi przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aha Re: gumioki IP: *.ists.pl 30.10.08, 13:37 1) wypożyczenie stadionu wstrzyma lub wykluczy inwestycje, które miały się zacząć wiosną 2009 2) kilka miesięcy temu na propozycję, żeby podczas remontu swojego stadionu Pasy grały na Reymonta rzecznik prasowy Wisły prychnął dziennikarzowi śmiechem w twarz - dlaczego? 3) wiesz jak skończył Wawel Kraków? Jako gość na własnym stadionie (po wypożyczeniu go Wiśle). 4) chcemy stałego dopływu młodych kibiców na Hutnika. Nie będzie tego dopływu, jeśli co tydzień będą grały u nas drużyny z Krakowa... itd, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Aha Re: do Aha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.08, 14:26 ad1) Hutnik od zaraz zyska oświetlenie, dach, parę tysiecy krzesełek, monitoring, kołowrotki. Pewnie też kasę od Wisły i Cracovii za korzystanie. Co do inwestycji, to jakoś w nie wątpię. Przykrótka kołdra. A jak myślisz komu w pierwszej kolejności obetną środki: Wiśle? 10-15 tysiecy kibiców na meczu, Cracovii? 3-5 tysięcy czy Hutnikowi 200-500? Na który stadion w pierwszej kolejności pójdą pieniądze na Hutnika w III (czy II wg nowej nomenklatury) czy Wisłę (prawdopodobnie stadion na euro 2012) i Cracovię w najwyższej klasie rozgrywek? A do tego Wisła i Cracovia mają majętnych właścicieli, którzy inwestują w kluby, a Hutnik ma Mittala i co z tego, że ma i że on też bogaty? Miasto wyjdzie z logicznego założenia, że lepiej dołożyć, niż dać całość. Zresztą z komunikatu prasowego wynikało, że doszło do trójporozumienia, czyli działacze Hutnika też wynajem stadionu zaaprobowali. Trudno zakładać, że na swoją szkodę działają. Trzeba też brać pod uwagę, że jakieś pieniądze nie wyjadą na Śląsk/ Zagłębie czy (to już trochę lepiej) do Tarnowa ale w Krakowie pozostaną. ad 2) To że Pasy z Wisłą to skrajna nienawiść to oczywisty fakt ale Hutnik może zyskać na zasadzie: gdzie dwóch się bije tam trzeci korzysta. Realia są takie, że głównie - ale nie tylko, przez kibiców Cracovia na Reymonta grać nie będzie za żadne skarby, ani Wisła na Kałuży (oczywiśce jako gospodarz). Podobnie jak Arab w synagodze się nie pomodli... Tacy ludzie są i może się to komuś podobać albo nie. Rady nie ma. Zresztą postęp jakiś jest już teraz: godzą się grać na jednym stadionie. Może za sto lat... ad. 3) Sprawy Wawelu - przynam - nie znam, ale z tego co wiem po jakimś meczu rezerw Wisła słono zapłaciła za szkody spowodowane przez jej kibiców. I Wawel na tym na pewno nie stracił. Jak wynajmujesz mieszkanie, to też godzisz się na ograniczenie swoich praw do lokalu. ad 4) Młodzi/nowi kibice będa na stadionie jak będą mieć na co popatrzyć (czyli wyniki)i będą mieć warunki. A te ostatnie mogą się poprawić właśnie dzięki wynajmowi stadionu. Wyniki idą - z grubsza rzecz biorąc - za kasą, a na to innej rady, jak sposor, właściciel, czy jak go tam nazwiesz nie ma. Zresztą Hutnik dowiadczył tego szczytując lata temu w I lidze, prawda? Poza tym realia i tak są takie, że na Wisłę i Cracovię chodzą ludzie z całego Krakowa, w tym także oczywiście z Huty. Nie wrócą (pewnie niestety) lata siedemdziesiąte, kiedy jak ktoś lubił piłkę, to w sobotę szedł na Wisłę, a w niedzielę na Hutnika czy Cracovię a i po drodze jeszcze na Garbarnie zdążył zaglądnąć - to se ne vrati, pane Havranek... A za gumioka - przepraszam. Internet taki jest, że człowiekowi czasem przyzwoitości zabraknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aha Re: do Aha IP: *.ists.pl 30.10.08, 14:45 Ad 1: właśnie chodzi o to że nie ZYSKA. Zarówno dach jak i oświetlenie najprawdopodobniej zniknie wraz z zakończeniem umowy użyczenia stadionu. Argument o krótkiej kołdrze mnie nie przekonuje - mamy ZAGWARANTOWANE w budżecie pieniądze, dlaczego mamy się zgodzić na ich zabranie? Ad 2: zysk o którym mówisz jest iluzoryczny i nie rekompensuje (nie tylko moim zdaniem) szkód wyrządzonych przez decyzję o wypożyczeniu stadionu. Ad 3: Wawel musiał rozgrywać swoje mecze np w piątek o 13, jego piłkarze nie mogli trenować na własnym boisku (żeby nie zniszczyć murawy przed meczami Wisły). Odpowiedz sobie na pytanie - gdzie jest teraz drużyna WAWELU? Jeśli Wasze Kluby nie mogą się dogadać aby remontować stadiony w różnym czasie i wzajemnie udzielić sobie gościny to a) dlaczego nasz Klub ma na tym cierpieć? b) może zagrają np. w Zabierzowie? - jest nas (kibiców Hutnika) mało i walczymy o to, aby nie zniknąć z kibicowskiej mapy Polski. Spójrz na kibiców Bałtyku Gdynia - jaki regres w ich szeregach spowodowało rozgrywanie meczów na jednym stadionie z Arką. ad4) Jeśli młodzi będą patrzeć na drużyny grające w LM albo PUEFA to za nic w świecie nie zostaną przy Hutniku. I znowu piszesz o potencjalnych - iluzorycznych zyskach a ja na to: Wiosną 2009 miała ruszyć budowa nowej trybuny na Hutniku - wypożyczenie stadionu zatrzyma ten proces. Zamiast nowej trybuny - nowe krzesełka - widzisz co jest zyskiem a co stratą ? A co do realiów (kibicowskich) to są takie: Przy IV ligowym klubie zostali najwierniejsi. Ci, którzy byli z nami dzięki sukcesom lat 90tych odeszli wraz z kolejnymi degradacjami Hutnika. Uszanuj nasze dążenia do zachowania swojej tożsamości. PS: przeprosiny przyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fev Re: do Aha IP: *.chello.pl 30.10.08, 17:15 Ad.1. Jeśli to "zadaszenie" będzie tym samym badziewiem, które teraz "spełnia wymogi licencyjne Ekstraklasy" na Cracovii to lepiej niech Hutnik zostanie przy swoim malutkim fragmencie nad budynkiem klubowym i lożą prasową. Filipiak to cwaniak, nie wiadomo ile by sobie zafakturował na poczet wynajmu za ten pseudobarak rodem z targów płodami rolnymi. O ile podgrzewaną murawę czy jupitery można jakoś uzasadnić, to w przypadku dachu Hutnik nie powinien dać sobie wcisnąć tej prowizorki zamiast kasy. To szkaradzieństwo zepsuje cały klimat Suchych Stawów i zniechęci do klubu resztki kibiców. No, może nie zniechęci, ale dlaczego narażać ich na jeszcze większą frustrację? I tak nie jest im łatwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyran Re: do Aha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.08, 11:16 O zadaszenie kopii kruszył nie będę, bo to na Cracovii faktycznie dość badziewne jest. Ale krzesełka, oświetlenie, podgrzewana płyta, monitoring itd. to przecież na Hutniku zostanie! Niby po co Wisła czy Cracovia miałby je z powrotem zabierać? I jakim sposobem? Co do zagwarantowanych środków na kompleks Hutnika. Szczerze życzę wszstkiego najlepszego ale gdyby gwarancje rzeczywiście były gwarancjami, to już z rok byśmy w Krakowie np. ligę światową w siatkówce oglądali w nowej hali przy ulicy Lema - być może nawet los by nawet sprawił, że siedząc sobie po sąsiedzku. Bez urazy, ale gdyby w sposób złośliwy potraktować Twoją wypowiedź, można by przyjąć, że liczysz, iż Wisła i Cracovia, rozgrywając swoje mecze gdzieś daleko od Krakowa, po prostu utracą swoich kibiców i zaczną oni przychodzić na Hutnika. No tak nie ma... Ja uważam, że takie kluby jak Hutnik w obecnej swojej kondycji (głównie finasowej) mają do spełnienia funkcje aktywowania i szkolenia okolicznej młodzierzy. Przecież wszyscy chłopcy z Krakowa i okolic nie będą jeździć do szkółki piłkarskiej Wisły ze względów oczywistych. Co do kibiców, to właśnie z takich młodych chłopaków, którzy będą darzyć sentymentem swój pierwszy klub, mogą się oni rekrutować. I nawet chodząc na Wisłę czy Cracovię i tak na Hutnika zaglądną, o ile będą mieć warunki. Zapewniam Cię, że nie chcę broń Boże odbierać Waszej tożsamości. Zawsze powtarzam, że kibicuje w pierwszym rzędzie swojej drużynie, później krakowskiej, a później - jeśli chodzi np. o puchary - polskiej. I na prawdę daleko mi do nienawiści do drużyny z przeciwnej - tej gorszej (he!he!he!) - strony Błoń. Mało tego; mam bliskich kolegów im kibicujących i żaden gó...arz z szalikiem mi nie zabroni się z nimi przyjaźnić. I jeszcze jedno, żeby było jasne: kibicuje swoim od kilkudziesięciu już lat i to nie w pierwszym pokoleniu. Uważam ze swojej strony, że Ty prezentujesz trochę filozofię otoczonej twierdzy: jest nas mało, pewnie wszyscy się sprzysięgli przeciw nam, no to my się na wszelki wypadek zamkniemy, nikomu nie zaufamy i nawet zginiemy ale nie popuścimy i nic nie zmienimy. Można i tak, ale po co? Kiedy się dowiedziałem, że Cracovia, Hutnik i Wisłą dogadały się w sprawie stadionu autentycznie uznałem to za ewidentnie i bezwględnie korzystne dla wszystkich rozwiazanie. (Moja agresja w pierwszej wypowiedzi wzięła się właśnie stąd, że znaleźli się tacy co im to nie pasuje.) I nadal pozostaję przy swoim zdaniu, ale po Twoich wyjaśnieniach zrozumiałem, że ktoś może mieć jakieś - choćby tylko w swoim mniemaniu uzasadnione - rzeczowe obawy. Może rozwiązaniem jest po prostu pilnować, żeby Was różne Filipiaki czy Cupiały w konia nie zrobiły? I wyegzekwować z całą bezwzględnością to co się Wam należy. Od tego są działacze czy klub kibica. Dodam tylko, że argumenty o zasłanianiu widoku na klasztor czy o hałasie są po prostu żenujące i właściwe ludziom z zasady nie zgadzającym się na nic. A ludzie, którzy tak podchodzą do życia mnie osobiście odstręczają. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dandi 79 Hutnik: będzie za wysoko i za głośno? IP: *.chello.pl 30.10.08, 17:26 Pani Pęgiel! Na hutniku nigdy nie był rozgrywany mecz do godz. 22 więc co pani mówi, że jest hałas!Chyba, że Cystersi ostro balują!Radnym z Nowej Huty nie zależy aby dzielnica wreście była inaczej rozpoznawana niż do tej pory!Zróbcie wreście coś dla ludzi, a nie tylko narzekajcie!Po to was wybrano! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śmich z Grobli koszmarny Filipiak IP: *.2.20.195.pp.com.pl 30.10.08, 19:48 Sprawa jest oczywista. Zdemolował Pasy a teraz chce oszpecić swoim złomem piękny nawet w tym stanie stadion Hutnika. Jego buta i pewność siebie graniczą z chorobą tzw.manią wielkości.Decyduje za nas z kolesiami o reputacji dziadów bo to jest włażenie w zadek podupadającemu Majchrowskiemu. Sama polityka. Pamiętam jak się cieszyli naiwniacy z tzw. cudu stadionów w Krakowie. Tusko jest wielki to będzie śmierdzący koniec.A dla nas popis dziadostwa. Niech se burzy trybunę po trybunie i gra na gruzowisku a odpieprzy się od Suchych Stawów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filipiak Kto patrzy zza stadionu na opactwo? IP: *.2.20.195.pp.com.pl 30.10.08, 19:51 Czy to nie jest jakaś zabawa w robienie z ludzi debili? Nie słyszałem,żeby ktoś z Nowej Huty protestował przeciwko budowie nowoczesnego stadionu.Bombowce rodzynkowe nad idiotami którym wali w dekle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Kto patrzy zza stadionu na opactwo? IP: *.chello.pl 30.10.08, 19:53 Nie wiedziałem że słowo hotel jest synonimem stadionu. Czego to sie można nauczyć na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus2 stadiony piłkarskie IP: *.centertel.pl 30.10.08, 20:18 stadiony powinno się budować daleko od siedlisk ludzkich kibolom nie należy ułatwiać dotarcia na mecze nie bedą wtedy mieli siły na demolwanie miasta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HKS Re: stadiony piłkarskie IP: *.2.20.195.pp.com.pl 30.10.08, 21:28 Stary pierniku tu chodzi o to,że ni mosz p[pojęcia o czym dymisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: remix Na Hutniku IP: *.netia.com.pl 02.11.08, 07:28 Nareszcie rozsądne rozwiązanie. Drużyny z Błoń nie stracą tak wiele, a Suche Stawy zyskają. Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
tommyl.pl [...] 03.11.08, 15:53 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marten Hutnik: będzie za wysoko i za głośno? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 17:39 ja wszystko rozumiem zrozumcie i mieszkańców tego terenu, wiadomo można iśc na kompromis, i to myśle ze jest najważniejsze w tej kwesti , mieszkam akurat w tej okolicy i naprawde przy ciaglych wyciach karetek ze szpitala zeromskiego i dzwonach cystersow brakuje mi wycia ze stadionu hutnika, bariery dzwikoszczelne jak najbardziej , nie zapominajmy o zadbaniu właśnie też o ten ów Klasztor bodaj z 1222 roku Odpowiedz Link Zgłoś