Dodaj do ulubionych

Studencie, płać więcej, bo jest kryzys

• Gość: laser Studencie, płać więcej, bo jest kryzys IP: 195.205.202.* 25.02.09, 16:10
      rząd powinien zapewnic każdemu studentowi bezpłatne zakwaterowanie, co te ch...e robią prócz sciagania podatków?
    • Gość: alfa Jakim za drogo niech jadą do Unii studiować IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 16:17
      Zgodnie z obietnicami
    • Gość: znowu ten bełkot brednie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:26
      pani AZ chyba się kasa na chlanie skończyła bo znów zaczyna swój bełkot. a wspomniana studentka Joasia jest chyba kretynką jeżeli wynajmuje 2 pokoje na ruczaju za 1700 zł podczas gdy niewiele dalej może cenę zbić o jakieś 500 zł i to bez łaski. no ale studentka Joasia musiałaby trochę więcej czasu spędzić w komunikacji miejskiej. więc lepiej poutyskiwać na wysokie koszty wynajmu zamiast rozejrzeć się za czymś tańszym. no ale o czym wtedy byłyby radosne opowieści p. AZ.
      • Gość: tyle w temacie Re: brednie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 16:47
        1200 za dwupokojowe mieszkanie. Chyba w budynku z płyty 30-40 letnim
        a karaluchami, bądź w jakimś mieście gdzie nie ma studentów.
        • Gość: i jeszcze tyle Re: brednie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 21:27
          Kraków okolice Kobierzyńskiej, tylko trzeba ruszyć dupsko i poszukać a nie skamleć koleżance która myśli o sobie że jest dziennikarką
        • Gość: chyba zguba Re: brednie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 21:36
          a Ty piszesz o wynajmie czy o kupnie bo chyba się trochę pogubiłeś - jeżeli chcesz wynająć to co Cię obchodzi ilu letni jest budynek??
        • terion czyżby? 25.02.09, 22:15
          1100, Kraków okolice Tesco przy Kapelanka, budynek z 2003, w pełni wyposażone. Jedyna wada to aneks kuchenny.
    • Gość: kar_ma Studencie, płać więcej, bo jest kryzys IP: *.chello.pl 25.02.09, 17:50
      Poszukuję do wynajęcia od lipca 2009 niedużego 1- lub 2-pokojowego mieszkania
      dla pracującego małżeństwa bez dzieci. Najchętniej na Krowodrzy Górce. Czy za
      1500 zł (z czynszem) + media coś znajdę?
      • nameko Re: Studencie, płać więcej, bo jest kryzys 26.02.09, 09:16
        Auf hundert prozent!
    • Gość: Damianu Re: Studencie, płać więcej, bo jest kryzys IP: 192.100.112.* 25.02.09, 18:50
      Zgadzam się z spinek, ja również mam znajomych, którzy poszukują
      współlokatorów i mają problem bo za cenę jaką proponują ludzie
      rezygnują. Moi znajomi zmuszeni byli obniżyć cenę wynajmu żeby kogoś
      znaleźć. Nie wiem kto pisze te artykuły, ale to dyrdymały jakieś są
      moim zdaniem.
    • Gość: z Berlina W Niemczech nawet by do glowy nie przyszlo nikomu IP: *.dip0.t-ipconnect.de 25.02.09, 19:00
      W Niemczech nawet by do glowy nie przyszlo nikomu aby ta sytuacje
      wykorzystywac. Ceny za wynajem sa stabilne i nikt nie mowi, ze prad, gaz itd
      wzrosly i dlatego trzeba oplaty podniesc na wynajem.
      Super Polska dla polakow !!!!
    • Gość: pipen Studencie, płać więcej, bo jest kryzys IP: 195.116.242.* 25.02.09, 20:31
      bohaterowie tego artykulu nie rozumieja takiej prostej rzeczy, jak to, ze ceny
      najmu wzrosly, bo trudniej jest dostac kredyt na kupno mieszkania, co takze
      spowodowalo obnizke cen kupna mieszkania - zatem: im tansze kupno, tym drozszy
      wynajem
    • az.anonim Re: Studencie, płać więcej, bo jest kryzys 25.02.09, 20:36
      spieprzaj na drzewo, razem z tymi linkami, którymi zaśmiecasz forum.
    • Gość: bebe69 Studencie, płać więcej, bo jest kryzys IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 20:56
      To nie pchajcie się do miast na studia, tylko siedźcie na wsiach, z
      których pochodzicie.
      Za moich czasów miastowi studiowali, a mieszkańcy wsi uprawiali pole.
      W mojej grupie na studiach tylko dwie osoby DOJEŻDŻAŁY zza miasta, a
      reszta mieszkała z rodzicami w Warszawie.
    • Gość: realista bzdura bzdra bzdura - w Gdańsku staniały IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.09, 22:53
      artykuł na podstawie 3 przypadków snuje hipoteze że ceny najmu leca w górę. Otóż nie - lecą w dół.
      W Gdańsku bez większego problemu można już znaleźć kawalerki za 900złz opłatami. Zalezy czy się szuka przez posredników czy w anonsach...

Ceny najmu pójda jeszcze w dół bo kończą się budować setki mieszkań pod obwodnicą - ludzie którzy teraz wynajmują mieszkania przeprowadzą się na swoje (tak jak ja). Do tego wejdzie bardziej liberalne prawo że można człowieka wylać z mieszkania jeśli nie płaci, więc ryzyko wynajmu będzie mniejsze czyli cena też niższa (więcej osób się na to zdecyduje).

A jeśli chodzi o studentów to teraz niż demograficzny i pomieszczą się wszyscy w akademikach.
    • Gość: michasz Re:Bzdrura, ja mam do wynajęcia IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:29
      ciche, spokojne mieszkanie przy Mazowieckiej (100m od alejek), 1200zł + opłaty (woda, gaz, net), kawalerka, w dobrym stanie z CO, wolna od kwietnia

może ktoś chętny?

nick124@gazeta.pl
    • Gość: USA Studencie, płać więcej, bo jest kryzys IP: *.sttlwa.dsl-w.verizon.net 26.02.09, 04:53
      Zmiany w prawie dotyczace latwosci eksmisji spowodowaly by obnizenie
      oplat. Polskie (idiotyczno/komunistyczne)prawo chroni nieuczciwego
      najemce przed wywaleniem na bruk. Jesli by to prawo zmienic i
      chronic uczciwego wlasciciela lokalu wtedy wiecej mieszkan do
      wynajecia trafilo by na rynek. Sam i znam takich w mojej rodzinie
      wynajol bym swoje mieszkanie gdybym wiedzial ze nieuczciwego najemce
      moge szybko wyzucic. A tak nie niech stoi puste.
    • faq ciekawe, ciekawe 26.02.09, 09:41
      ceny mieszkan spadaja na leb na szyje, deweloperzy nie mogac sprzedaz rzucaja
      do wynajmu a tu pisza o podwyzkach.. ciekawe..
    • Gość: mr Studencie, płać więcej, bo jest kryzys IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.09, 12:01
      Nie dziwne. Kupno mieszkania stało sie trudniejsze więc wiecej osób
      decyduje się na wynajem. Deweloperzy ciągle w małym stopniu decyduja
      sie na wynajmowanie swoich nowowybudowanych mieszkań, a nawet jeśli
      już, to ich cena jest zbyt wysoka. Najwiekszy popyt jest przecież na
      wynajem mieszkań tańszych.
    • Gość: mgr inż. Nowak za komuny to się studiowało... IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.09, 15:03
      prawie darmowy akademik, zarabiałem na prostych pracach w spółdzielni więcej niż
      rodzice na urzędniczych etatach. Kiedy na czwartym roku się ożeniłem ze
      studentką, to dostaliśmy stypendium socjalne ponieważ nasza rodzina (ja i żona)
      nie mieliśmy dochodów.
      Współczucie dla współczesnej młodzieży.
    • Gość: Tina Studencie, płać więcej, bo jest kryzys IP: *.187.243.3.ip.airbites.pl 27.02.09, 17:27
      Czesne to opłata z tytuu nauki a czynsz to opłata z tytułu
      wynajmowania mieszkania. Autorowi artykułu sugeruje korzystanie Ze
      sownika poprawnej polszczyzny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka