Dodaj do ulubionych

Ulica Czarnowiejska do remontu

IP: *.adsl.inetia.pl 29.06.09, 22:43
Jasne - to POGADA ma największy wpływ na remonty
Obserwuj wątek
    • Gość: informatyk z CBL Ulica Czarnowiejska do remontu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 23:33
      A pojechałbys raz andrzeju informatyku z biurowca galileo autobusem
      i korkował Czarnowiejskiej to bys dobrze zrobił. A gdzie parkujesz
      swój pojazd ? Porzucasz go byle gdzie ?
      • ondskan Re: Ulica Czarnowiejska do remontu 30.06.09, 00:15
        Chyba miało być 'nie korkował'.
        Jeden informatyk woli wypić, inny jechać samochodem.
      • Gość: djrace Re: Ulica Czarnowiejska do remontu IP: 62.233.151.* 30.06.09, 08:18
        ja jezdze 80% autobusem, 20% autem (jak jest naprawdę brzydko, troska o dziecko)
        i nie pracuje Galileo etc. Tez jestem informatykiem.
    • Gość: dd Ulica Czarnowiejska do remontu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 23:56
      Wreszcie Gazeta zauważyła, to czym ludzie żyją na co dzień
      • Gość: gość Re: Ulica Czarnowiejska do remontu IP: *.chello.pl 30.06.09, 00:57
        nie każdy lubi jeździć zatłoczonymi autobusami. w których nie ma czym oddychać.
        w dodatku zdarzają się pasażerowie, którzy nie dość, że oszczędzają na paliwie
        to jeszcze na wodzie ...

a jeśli chodzi o stan dróg w Krakowie. to są tak fatalne jak nigdy ... to
        żenada. wszystkie po kolei rozsypują się. leżą wielkie kawałki asfaltu czy
        czegoś asfaltopodobnego. nie mówiąc o koleinach.
        • Gość: krakus_z_wyboru Re: Ulica Czarnowiejska do remontu IP: *.ghnet.pl 30.06.09, 05:50
          Ludzie! Przesiądźcie się na rowery! Tymbardziej ze lato w pełni...
          • Gość: hrwy Re: Ulica Czarnowiejska do remontu IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:09
            nie! lepiej - zróbmy "dzień pieszego pasażera"! To świetny pomysł
            rodem z ulubionej epoki urzędasków krakowskich. Aż dziwne że jeszcze
            na to nie wpadli.
    • Gość: al Ulica Czarnowiejska do remontu IP: *.ghnet.pl 30.06.09, 06:54
      No to wreszcie na Czarnowiejskiej będzie można spokojnie przejść przez ulicę,
      oby remont trwał jak najdłużej
    • Gość: pytacz Ulica Czarnowiejska do remontu IP: 213.17.128.* 30.06.09, 06:58
      Ciekawe, czy po remoncie pozostanie taka wąska jak jest, czy zdecydują się na
      poszerzenie. Jest gdzie!
      • Gość: djrace Re: Ulica Czarnowiejska do remontu IP: 62.233.151.* 30.06.09, 08:19
        a widzialem mapy na ktorych Czarnowiejska jest dwupasmowa (ciekawe gdzie bedzie
        chodnik :|)
    • Gość: polo ZIKiT to taka korupcyjna jednostka IP: *.devs.futuro.pl 30.06.09, 07:31
      a gdzie macie 7 milionów 2 przetargi na parkomaty i ludzi
      obsługujących strefe korupcja i marnotractwo kasy !!!
    • Gość: ciekowski Ulica Czarnowiejska do remontu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.09, 08:48
      w którym miejscu na Opolskiej są doły?
    • Gość: getq Ulica Czarnowiejska do remontu IP: *.chello.pl 30.06.09, 09:07
      Dajcie spokój! Ważne że był koncert Lennego Kravitza, to się liczy.
      Przecież sam pan Berkowicz mówił na łamach GW jak tanio to wyszło,
      więc warto poświęcić kilka (dziesiąt) dróg żeby tylko taki gwiazdor
      przyjechał i zabawił naszych urzędasów, którzy na co dzień muszą się
      takimi przyziemnymi sprawami jak drogi zajmować.
    • tbarbasz Krakowskie priorytety 30.06.09, 10:17
      Jak wygląda Czarnowiejska - każdy widzi. Prowadzi ona sporo ruchu - nie dość, że
      lokalnego, to jeszcze wiele samochodów wyjeżdża (lub wjeżdża) nią z kierunku
      Katowic.
      Do tego dochodzą parkujace samochody studentów AGH (Uczelnia umywa ręce).
      ( Wiem, wiem - wszyscy powinni jeździć na rowerach, tylko jakoś to
      "nieświadome tałatajstwo" nie chce. Warto by wymienić trochę społeczeństwa...)

"Miasto" twierdzi (ja zwykle), że "nie ma kasy". Ale za ciężkie miliony -
      "rewitalizuje" ulice w centrum (Szpitalna, Jana a przedtem Karmelicka,
      Zwierzyniecka) układając na nich kostkę, instalując wysepki, przygotowuje się
      (planowana totalna wycinka drzew!!!) do zdewastowania al. 3 Maja - a wszystko to
      są ulice o drugorzędnym znaczeniu dla układu komunikacyjnego Krakowa! Poza tym -
      zafundujemy sobie fontannę i ławeczki (szkoda, że nie palmy!) na
      pl.Szczepańskim, dwie kładki "rowerowo-piesze" przez Wisłę (ciekaw jestem, czy
      będą się przez nie przewalać tłumy?).
      No i oczywiście zlikwiduje się parking przy Wiśle. Goście z Sheratona nie będa
      musieli patrzyć się na wycieczkowy plebs wylewający się z autobusów! Będzie
      śliczne Centrum czegoś tam. Wizualizacja wygląda wspaniale - pusty, wykostkowany
      plac (co za zlecenie do wzięcia!) od wału do ulicy. Ale parkingu tam być nie
      może, bo byłaby konkurencja dla "podwodnego". A tak w ogóle - czy na Groblach
      będzie jeszcze "Międzyszkolny Stadion Sportowy"? Czy takie obiekty (również
      baseny "Cracovii" przy Błoniach) magistratu już w ogóle nie interesują? Aha,
      przepraszam - kondycję fizyczną zapewnią wszystkim tylko rowery!

A Czarnowiejska, Igołomska, Kuźnicy... - czyli ulice wylotowe, obciążone
      naprawdę dużym ruchem? NIE MA KASY! Łata na łatę i dobra!!! Nie se ta te
      "blachosmrody" za dużo nie myślą! Europa, Panie to w Rynku i pod Wawelem ma być!
      Siądziesz se Pan na ławeczce na Szczepańskim, podumasz o Drobnerze i jego
      wiekopomnym dziele. Albo popatrzysz nad Wisłą na balon - to przecież taki
      śliczny akcent widokowy! Po co ci widok na Skałkę!?
      Na ślicznej (tureckiej czy cypryjskiej?) kostce Pani na szpilkach skręci sobie
      nogę - nic to.

• Gość: mp Re: Krakowskie priorytety IP: *.if-pan.krakow.pl 30.06.09, 15:04
        Oprócz tego, że trochę ironicznie jedziesz po rowerach to bardzo mi się
        podoba język postu :>

Lubię inteligentną ironię.

Aż dziwne, że taka inteligentna osoba, jest taka antyrowerowa ;>
        • tbarbasz Re: Krakowskie priorytety 30.06.09, 22:50
          Protestuję!!! Nie jestem antyrowerowy!!!
          Rower mam, jeżdżę od... (ale dziś rekreacyjnie - do pracy trochę za daleko jak
          na mój wiek).
          Nieco czasu spędziłem w Holandii - nie mogę być antyrowerowy!!!

Trochę jednak mnie wkurza nachalna propaganda "rowerowych talibów" (chyba uraz z
          dzieciństwa i młodości w PRL) - ludzie naprawdę nie są idiotami. Jak uznają, że
          warto, to na pewno sami wsiądą na rowery! Ale nie należy ich zmuszać na siłę i
          uznawać za wroga każdego, kto nie jedzie rowerem - pieszego czy kierowcę!
          "Na rowerze przystoi jechać z uśmiechem!"
    • Gość: krakowiak W sobotę wjechałem w mega dziurę na Czarnowiejskie IP: *.bph.pl 30.06.09, 12:05
      łupnęło tak że się aż zatrzymałem na stacji benzynowej - zeszło powietrze z
      prawej przedniej opony, na szczęście nie przebiło, udało się napompować...
      Hardcore, a ja raczej mało wrażliwy jestem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka