Gość: UJ IP: *.clienti.tiscali.it 19.08.09, 21:08 Pozdrawiam z Rzymu. Olalem Hiszpanie, Barcelona zbyt oblozona, ale widzac te setki rzymskich monumentow i placow nie zaluje. Polecam wszystkim erasumsua w Rzymie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: z Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:15 Erasmus to najlepsza sprawa jak mi się w życiu przydarzyła. Poznanie ludzi z całego świata, nauka języka, poszerzanie horyzontów, bezcenne doświadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Egzaminy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 21:46 Z tymi egzaminami to wielka bzdura! Moi znajomi po semestrze za granicą i tak musieli zdawać wszystkie egzaminy, bo albo nie było takiego przedmiotu jak u nas, albo były jakieś różnice w programie danego przedmiotu, albo wykładowca miał takie widzimisię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Umgh.... Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.devs.futuro.pl 19.08.09, 22:47 Ja tam nie wiem, ale mój znajomy zwał ten program SOCRATES ORGASMUS. To by tłumaczyło,dlaczego Hiszpania jest tak popularna. Czy dla obu płci, czy przede wszystkim dla kobiet- nie śmiem zgadywać;) Coś mi mówi, że zaraz potem będą Włochy, Francja na miejscu trzecim. Nie o naukę tu może chodzić,a o merdanie d*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentka Re: Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 00:57 Hehe...Ciekawa hipoteza:) A przecież Hiszpanie - wbrew obiegowej opinii - wcale przystojni nie są:D Hiszpanki do piękności też nie należą:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UJ Re: Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.clienti.tiscali.it 20.08.09, 08:09 Haha, troche w tym prawdy jest. Do Wloch jezdza praktycznie same laski. Tytul grupy Erasmus 2010 Roma na facebooku to "The only Erasmus group with 80% of women". Chlopcy za to marza o Skandynawii i pieknych Szwedkach. Z drugiej strony na moim wydziale UJ, ktory ma najwiecej podpisanych umow i do wyboru ponad 50 uniwersytetow, ludzie w tym roku pozabijali sie o Holandie i Hiszpanie, Niemcy wciaz popularne. Szkoda, ze stypendium nedzne. 300 euro, a sam czynsz za mieszkanie, bez rachunkow, w dwuosobowym pokoju place 275 euro. No ale, jazda skuterem 60km/h wokol Koloseum to niezapomniane przyzycie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hagen3@vp.pl Re: Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.1-87-r.retail.telecomitalia.it 03.11.09, 19:32 Witaj Mam probe do ciebie. Jade na zjazd erasmusow do Rzymu od 13 - 15 listopada. Szukam noclegu dla siebie na te dwa dni. Podloga mi wystarczy, mam spiwor, karimate itp Prosze odpowiedz hagen3@vp.pl Pawel Miskowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PK Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.09, 09:07 wysokosci tych stypendiow/grantow to jest jakas farsa, na PK jest to samo w zeszlym roku bylo 300 - 450 euro teraz dla wszystkich zrobili 200. To jest skandal studenci przyjezdzajacy z zagranicy do Krakowa dostaja po okolo 600 EURO !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UJ Re: Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.clienti.tiscali.it 20.08.09, 10:41 Bo im rzad albo uczelnia doplaca. Np. rzad Andaluzji daje erasmusowi 1000 euro miesiecznie, czyli ma 1300. Dlatego najwiecej erasmusow, to Hiszpanie. UJ daje tylko deklaracje do podpisania, ze mnie nie bedzie utrzymywal hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Erasmus alternatywą dla studentów IP: 139.191.142.* 20.08.09, 11:02 Ano...gdyby nie Erasmus to pewnie siedzialbym teraz w kraju i pracowa za 1000PLN na reke. A tak to sie szlajam po Europie...jakies wyjscie to jest ;) BTW. Pozdrowienia z polnocnych Wloch! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Be Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.09, 20:31 Zastanawia mnie dlaczego w artykule pominięto trzecią co do wielkości uczelnię w Krakowie, która słynie właśnie z bogatego programu wymian (nie tylko Erasmusa, ale także Direct Entry i innych umów międzyuczelnianych). W wymianach UEK wyprzedza tylko UJ, przy czym ten drugi jest sporo większy niż UEK, więc nie ma się czemu dziwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hagen3@vp.pl Re: Erasmus alternatywą dla studentów IP: *.1-87-r.retail.telecomitalia.it 03.11.09, 19:25 Witaj Mam probe do ciebie. Jade na zjazd erasmusow do Rzymu od 13 - 15 listopada. Szukam noclegu dla siebie na te dwa dni. Podloga mi wystarczy, mam spiwor, karimate. Prosze odpowiedz hagen3@vp.pl Pawel Miskowicz Hej Odpowiedz Link Zgłoś