Dodaj do ulubionych

nowy cennik mpk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 12:27
jak wam sie podoba nowa oferta biletowa mpk na 2004?
likwidacja biletu tygodniowego za 22 zl i wprowadzenie biletu 3-dniowego za
24 zl to najwieksze przegiecie noworoczne. chetnie pogadalbym z zarzadem mpk
o ich bezsensownej decyzji
Obserwuj wątek
    • Gość: mj Re: nowy cennik mpk IP: *.spine.pl 03.01.04, 12:56
      Pogadać to sobie o tym możesz ale raczej z Radą Miasta Krakowa.
      Bo to oni uchwalili taki, a nie inny cennik biletów (Uchwała Nr XXXIV/302/03
      Rady Miasta Krakowa z dnia 17 grudnia 2003 r., Dz. U. Woj. Małoplskiego Nr 439)
      Numeru pozycji niestety nie pamiętam.

• Gość: majik Re: nowy cennik mpk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.04, 13:38
        banda bandyckich bandytow
        • mouset Re: nowy cennik mpk 03.01.04, 16:02
          Nikt tego nie kupi, cen jest z sufitu wzięta, nie przy takiej komunikacji nocnej
          • voith221047 Re: nowy cennik mpk 03.01.04, 22:18
            a mnie się podoba kara za jazde bez bileciku - 96 złociszy :P
            • Gość: mouset komentarze w/s cennika IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 03.01.04, 23:43
              Kłopoty z nowymi biletami MPK
              Gość: PeBe 02.01.2004 20:29 odpowiedz na list

Bezczelnością rzecznika krakowskiego MPK pani F.Serwin była wypowiedź na
              łamach prasy iż jeżeli nie będzie można dostać biletów o nowej stawce z nocy
              31 na 1 styczna można kupić u kierowcy. Oczywiście za jeszcze większą
              dodatkową opłatą. Sam dzisiaj się dowiedziałem iż są dwa rodzaje biletów
              ulgowych. Nie poinformowano krakowian o tym wcześniej. To jeszcze nic!
              Kierowcy i motorowi krakowskiego MPK bilety "dopłaty" mają rozprowadzać
              tylko i wyłącznie do 4.01. Gratulacje. Jak zwykle zapomnieli iż to MPK jest
              dla nas a nie odwrotnie.

Re: Kłopoty z nowymi biletami MPK
              Gość: g 03.01.2004 06:28 odpowiedz na list

dlatego ja mam w dupie MPK, wszędzie jeżdże samochodem i nie obchodzą mnie
              zadne apele o pozostawianiu auta pod domem i skorzystania z tramwaju lub
              autobusu. Teraz auto może kupić sobie każdy.. no prawie każdy, wiec wybor jest
              prosty.

Gość: -b- 03.01.2004 11:19 odpowiedz na list

kupujac bilet w tramwaju trzeba placic dodatkowo 50 gr? to chyba przesada....

Gość: majik 03.01.2004 21:42 odpowiedz na list

najwiekszym skandalem jest likwidacja biletu tygodniowego w cenie 22 zlote i
              wprowadzenie biletru 72 godziny w cenie 24 zlote. to zwyczajne zlodziejstwo. ja
              do tej pory uzywalem tygodniowego - latwiej bylo mi wydac 4x w tygodniu 22 POLN
              niz raz w miesiacu 80. dlaczego zlikwidowano bilet tygodniowy, zamiast podniesc
              jego cene tak by jak do tej pory nieco przewyzszala ona cene biletu
              miesiecznego?
              wiem ze nie jestem jedynym przypadkiem ludzi uzywajacych biletow tygodniowych -
              dlaczego nasze potrzeby zostaly tak brutalnie pominiete z jednoczesna proba
              wymuszenia ofd nas haraczu na biletach 72 godzinnych.
              mam nadzieje ze nikt nie bedzie kupowal tych biletow, a MPK poniesie straty
              zwiazane z ich wydrukowaniem.
              ja juz wyslalem im e-mail protestujacy przciw ich nowemu taryfikatorowi do
              czego chce zachecic wszystkich
              • Gość: Michał Wojtaszek Re: komentarze w/s cennika IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.04, 17:08
                Wybór był taki:
                a) miasto dofinansuje MPK
                b) zostaną podniesione ceny biletów
                c) zostanie bez zmian i będziemy się wozić składami na 13 co 15 minut :D

Puntku A nie uznają władze miasta, punktu C nie uznałby zapewne Bieżanów, więc
                pozostał punkt B

Michał Wojtaszek
                • Gość: mouset Re: komentarze w/s cennika IP: *.ghnet.pl / *.ghnet.pl 04.01.04, 17:13
                  Z Twoich słów wynika ze coś dużo od Bieżanowa zależy... a to już pachnie
                  korupcją

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka