joasiapa 08.12.05, 12:24 Dziewczyny, gdzie we Wrocławiu polecacie przeprowadzenie zabiegu wycięcia trzeciego migdałka? Może być prywatnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yenna_m Re: trzeci migdał 08.12.05, 22:03 a Klinika otolaryngologii na Chałubińskiego 2? Z tego, co wiem, robia tez zabiegi tzw "komercyjne". No i jest tam oddzial dzieciecy. rejestracja: 071/784 24 91 Odpowiedz Link Zgłoś
patysia81 Re: trzeci migdał 12.12.05, 10:07 a czy nie ma juz odwrotu od wycięcia tego migdałka?? z tego co wiem to niezbyt przyjemny zabieg dla dziecka. mialam zajecia z medycznych podstaw logopedii z panią doktor z wrocławia która mówiła, że robi wszystko żeby uniknąć wycięcia migdałka. Pewnie już byłaś u lekarzy, ale jak coś mogę podać namiary na tą panią doktor. Jak cos pisz na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
pompea Re: trzeci migdał-do patysi 12.12.05, 20:18 Bardzo proszę o namiary na panią doktor, o której pisałaś. Może być na forum, bo to chyba OK polecać dobrych lekarzy:)) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: trzeci migdał-do patysi 13.12.05, 14:17 mi logopeda powiedziala, że absolutnym wskazaniem do wycinania migdalka jest niedosluch powstaly u dziecka w wyniku przerostu tego migdalka poza tym w nauce jest bardzo mocny spór, czy migdalek nalezy wycinac, czy tez nie podobno migdalek potrafi odrosnąć po takim wycięciu i podobno czasem wycina sie ten migdalek kilka razy nie wiem ile w tym prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
agqa9 Re: trzeci migdał 30.12.05, 08:54 Zabiegi na NFZ wykonują szpitale na Chałubińskiego, im. Marciniaka, na Kamieńskiego i na 1-go Maja. ż terminami jest różnie, najszybciej chyba w Marciniaku, poza tym jeśli masz wskazania do wykonania zabiegu na cito np. bezdechy to po konsultacji u lekarza w przychodni przyszpitalnej terminy potrafią się znacząco skróćić. Mi powiedzieli np. w Marciniaku że będziemy czekać ok. miesiąca. Prywatnie zabieg można wykonać w Pliklinice na Grobli na pl. Hirszfelda, zabieg robi tam dr Gul ordynator 1-go Maja oraz Medoconcept na Krzyckiej, zabieg robią tam dr Ryszkowski i dr Resler. Terminy w Mediconcepcie praktycznie na już, my umówialismy się na zabieg we wtorek a sam zabieg był w czwartek. Odpowiedz Link Zgłoś