piscatio 28.10.09, 12:51 Witam, sytuacja wygląda tak: 31.10 jest ślub a wesele dwa tygodnie później; na obydwa się udaję, ale teraz pytanie - kiedy dać prezent? po ślubie czy na weselu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.milia Re: kiedy dać prezent 28.10.09, 13:11 To chyba bez różnicy? Ale może wygodniej byłoby dać po ślubie - na pewno będzie wtedy jakiś moment składania życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
zabciap Re: kiedy dać prezent 28.10.09, 13:21 ja chyba też bym dała po ślubie przy składaniu życzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: kiedy dać prezent 28.10.09, 13:24 Po ślubie. Przecież prezent jest z okazji ślubu, dla nowożeńców. Przy okazji składania życzeń wręcz prezent. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: kiedy dać prezent 01.11.09, 08:59 Wydaje mi się dobrym pomysłem podesłanie prezentu do domu nawet przed ślubem. W wielu krajach tak robią i uważam to za praktyczne. Prezenty mogą być bardzo ciężkie, duże objętościowo, kruche, niewygodne do noszenia. Nie wyobrażam sobie aby wystrojona na wesele para taszczyła wielkie pakunki nawet pięknie opakowane. Przy dużej liczbie gości jak para młoda ma te prezenty wręczone na weselu przewieźć do domu? Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: kiedy dać prezent 01.11.09, 10:39 kol.3 napisała: > Przy dużej liczbie gości jak > para młoda ma te prezenty wręczone na weselu przewieźć do domu? Zwykle się to rozwiązuje w taki sposób, że jest kosz na prezenty (albo i kilka koszy), który po napełnieniu zanosi się do samochodu. To samo z kwiatami. Inna sprawa, że na większości ślubów, z jakimi się spotkałam, dawało się głównie koperty. Odpowiedz Link Zgłoś
kol.3 Re: kiedy dać prezent 01.11.09, 12:04 No i wrzuca się do tego kosza góry paczek, tu się uderzy, tam się trąci i prezenty delikatniejsze mogą być w proszku. Żadne wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: kiedy dać prezent 01.11.09, 12:06 Nigdy nie widziałam, żeby ktoś wrzucał. Daje się świadkowej, a ona odkłada ostrożnie - przecież nigdy nie wiadomo, co jest w środku. Rzucają paczkami to na poczcie. Odpowiedz Link Zgłoś