misself 10.01.10, 15:47 Na wszystkich zdjęciach, jakie dotąd widziałam, obrączki były przywiązane do poduszki. Jak się to technicznie załatwia na ślubie - ktoś odwiązuje (młodzi, świadkowie?) czy się urywa, czy to wiązanie jest tylko do zdjęcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilowka Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 15:54 Myślę, ze to się rozwiązuje, ale ja bym się obawiała, że mi w trakcie rozwiązywania zleci obrączka, ew. że zrobi się supeł, jak nie za ten koniec pociągnę. Planowałam przeprowadzić doświadczenie i oznaczyć jakoś koniec wstążki przeznaczony do ciągnięcia, ale... w końcu zrobiłam to, co już kiedyś pokazywałam Odpowiedz Link Zgłoś
k.l2 Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 16:30 Mielismy, wiec sie wypowiem Tak, byly zawiazane na wstazeczce, przed ich poswieceniem podeszy do nas z poduszeczka male druhenki i podaly mezowi. On rozwiazal wstazeczke - faktycznie chwilke mu to zajelo,ale nie bylo tragedii Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 16:57 Dzięki za wyjaśnienie Wilówko, Twoje gniazdko jest urocze. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:01 Mój brat rozwiązywał na swoim ślubie. A raczej odpinał, bo wstążka miała rzepy Odpowiedz Link Zgłoś
monikapers Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:04 nie lubie poduszek bo wielokrotnie widzialam platanine placow i wstazek + spadanie obraczek podczas przysiegi klasyczna piekna podstawka /srebro, porcelana, inne/ lub miseczka/poduszeczka z kwiatow to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:19 Właśnie mnie to zastanawia, bo poduszeczki z kwiatów też widziałam z przywiązanymi obrączkami. Większość poduszek ma taki kształt, że pierścionek może z niej spaść. Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:23 Dlatego my rezygnujemy z poduszek. W kościele księża mają tacki na obrączki. Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 19:00 najta napisała: > Dlatego my rezygnujemy z poduszek. W kościele księża mają tacki na obrączki. Ja nie myślałam jeszcze, czy poduszka, czy tacka, czy gniazdko - chciałam tylko wiedzieć tak teoretycznie, o co chodzi z tym przywiązywaniem Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:29 Dziękuję, plotłam w noc przedślubną Odpowiedz Link Zgłoś
najta Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 13.01.10, 17:37 Natknęłam się na jeszcze inny sposób zamocowania obrączek na poduszce kwiatowej - tu z pomocą przychodzą eleganckie...szpilki Odpowiedz Link Zgłoś
misself Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 13.01.10, 17:45 O, to ładne Odpowiedz Link Zgłoś