Dodaj do ulubionych

Poduszki na obrączki - pytanie techniczne

10.01.10, 15:47
Na wszystkich zdjęciach, jakie dotąd widziałam, obrączki były przywiązane do
poduszki. Jak się to technicznie załatwia na ślubie - ktoś odwiązuje (młodzi,
świadkowie?) czy się urywa, czy to wiązanie jest tylko do zdjęcia?
Obserwuj wątek
    • wilowka Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 15:54
      Myślę, ze to się rozwiązuje, ale ja bym się obawiała, że mi w trakcie rozwiązywania zleci obrączka, ew. że zrobi się supeł, jak nie za ten koniec pociągnę. Planowałam przeprowadzić doświadczenie i oznaczyć jakoś koniec wstążki przeznaczony do ciągnięcia, ale... w końcu zrobiłam to, co już kiedyś pokazywałam smile

https://2.bp.blogspot.com/_mxlbGvsiMcc/SlumM7qBjNI/AAAAAAAAAuE/WJVDVW8IFTA/s400/_DSC0513.JPG
      • k.l2 Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 16:30
        Mielismy, wiec sie wypowiem wink Tak, byly zawiazane na wstazeczce, przed
        ich poswieceniem podeszy do nas z poduszeczka male druhenki i podaly
        mezowi. On rozwiazal wstazeczke - faktycznie chwilke mu to zajelo,ale
        nie bylo tragedii wink
        • misself Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 16:57
          Dzięki za wyjaśnienie smile
          Wilówko, Twoje gniazdko jest urocze.
          • najta Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:01
            Mój brat rozwiązywał na swoim ślubie. A raczej odpinał, bo wstążka miała rzepy tongue_out
            • monikapers Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:04
              nie lubie poduszek bo wielokrotnie widzialam platanine placow i wstazek +
              spadanie obraczek podczas przysiegi

klasyczna piekna podstawka /srebro, porcelana, inne/ lub miseczka/poduszeczka z
              kwiatow to jest to
              • misself Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:19
                Właśnie mnie to zastanawia, bo poduszeczki z kwiatów też widziałam z
                przywiązanymi obrączkami. Większość poduszek ma taki kształt, że pierścionek
                może z niej spaść.
                • najta Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:23
                  Dlatego my rezygnujemy z poduszek. W kościele księża mają tacki na obrączki.
                  • misself Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 19:00
                    najta napisała:

> Dlatego my rezygnujemy z poduszek. W kościele księża mają tacki na obrączki.

Ja nie myślałam jeszcze, czy poduszka, czy tacka, czy gniazdko - chciałam tylko
                    wiedzieć tak teoretycznie, o co chodzi z tym przywiązywaniem smile
          • wilowka Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 10.01.10, 18:29
            Dziękuję, plotłam w noc przedślubną smile
            • najta Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 13.01.10, 17:37
              Natknęłam się na jeszcze inny sposób zamocowania obrączek na poduszce kwiatowej
              - tu z pomocą przychodzą eleganckie...szpilki smile

https://tomekkurzydlak.com/wp-content/uploads/2009/eliza/018.jpg
              • misself Re: Poduszki na obrączki - pytanie techniczne 13.01.10, 17:45
                O, to ładne smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka