zia86 15.03.10, 13:33 Zróbmy może takie zestawienie. Bo jak coś znajdujemy na youtube to nie ma sensu żeby za każdym razem powstawał nowy temat. To na początek wyszperany dzisiaj ładny układ polskiej pary. Pierwszy taniec Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kotka.zielonooka Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 13:48 Układ super ale to dziecko - jakas masakra..... Dobrze ze z komentarzy Panny Mlodej pod filmikiem wynika ze jej nie przeszkadzało - mnie by szlag jasny trafił .... dzieciak psuł wszystko i łapałam sie na tym ze zwracam wieksza uwage czy sie z nim para zderzy albo ono sie wywali a nie an samym - bardzo ładnym - ukladzie tanecznym Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 14:51 kotka.zielonooka napisała: > Układ super ale to dziecko - jakas masakra..... > wywali a nie an samym - bardzo ładnym - ukladzie tanecznym oj tak podpisuję się dwiema rękoma i nogami. Ogólnie dzieci na weselu mi nie przeszkadzają,ale w takich przypadkach wkurzają niemożebnie,a przede wszystkim ich rodzice bez grama wyobraźni:żeby je zabrać na bok. Może się nie tylko para młoda wywalić w szale tańca,ale operator z kamerą też tudzież fotograf. Już bez przesady że dzieci muszą być wszędzie wyeksponowane. Odpowiedz Link Zgłoś
freciczka Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 15:05 Zia, Śliczny ten taniec!! ale dzieciom na weselach mówię stanowcze nie!! to jest właśnie ten problem, że rodzice nie zauważają że ich pociecha może komuś przeszkadzać - przeciez tak ślicznie tańczy... Szkoda, że tak mało pierwszych tańców jest ładnych...MZ problem polega na tym, że większość facetów nie lubi/nie chce/krępuje się tańczyć, ale zostają zmuszeni...i na ile kursów by nie chodził to nigdy nie będzie dobrze tańczył - kroki będzie ok, ale będzie brakowało lekkości. Drugi filmik jest też fajny, bo wszyscy są mocno wyluzowani i fajnie to wyszło. Trzeci to porażka...pomijając że nie trawię takiego mieszania piosenek (najlepiej jak para się rozgląda "zdziwiona" co się dzieje) to wyszło im to bardzo sztucznie i za grosz talentu. Czwarty tez jest ok, bardzo podobny do tego, który nasi znajomi tańczyli u siebie na weselu, tylko że im wyszło jeszcze lepiej Super jest ten co wstawiła graazaa. Ale do takiego tańca oprócz umiejętności to trzeba mieć super wyczucie rytmu i nieziemską kondycję!! No i raczej to dla panów młodych, którzy są w miarę szczupli bo wszystkie takie żywe tańce wyglądają dziwnie jak tańczy je jakiś "misio". Z tych co derenka wrzuciła to pierwszy jest fajny a w drugim strasznie mi przeszkadza pan młody, który ma jakąś dziwną postawę (marynarka mu chyba do góry poszła i w ogóle taki jakiś skulony czy coś). Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 18:43 kotka.zielonooka napisała: > przeszkadzało - mnie by szlag jasny trafił .... dzieciak psuł wszystko i łapała > m > sie na tym ze zwracam wieksza uwage czy sie z nim para zderzy albo ono sie > wywali a nie an samym - bardzo ładnym - ukladzie tanecznym mam te same odczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 22:47 Co Wy, Dziewczyny! Tylko dzięki tym dzieciom wytrwałam do końca filmiku. Z pozycji gościa weselnego wiem, że ten pierwszy taniec to nudy, im krócej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 22:59 Ja uwielbiam ogladac pierwszy taniec Młodej Pary, tez z pozycji goscia weselnego Wiec ilu ludzi tyle opinii jakkolwiek wydaje mi sie, ze dzieci puszczone tak samopas na welesu gdzie bawia sie dorosli jest troche nieodpowiedzialne. PM nie skupia sie na tym, zeby nie podeptac dziecka przeciez tylko na tym by zatanczyc, podobnie zreszta jest potem. Jako gosc weseleny wiem, ze drazni mnie jak rodzic jest zajety piciem a dziecko biega miedzy nogami ludzi. Po prostu nie kazdy patrzy pod nogi, a juz na pewno nie lekko pijany. Dlatego rodzic lub opiekn powien uwazac na dziecko w trakcie takiej imprezy. Co innego jak samemu sie opiekuje takim dzieckiem, wyrecza sie rodzica czy rodzic pilnuje dziecka. Wiadomo, ze ktos zareaguje w razie czego, a tam? Nikogo w poblizu. Odpowiedz Link Zgłoś
kr_ka_11 Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 16.03.10, 11:32 aqua.0 napisała: > Co Wy, Dziewczyny! Tylko dzięki tym dzieciom wytrwałam do końca filmiku. Z > pozycji gościa weselnego wiem, że ten pierwszy taniec to nudy, im krócej tym > lepiej. ja osobiscie jednak wolalabym ogladac tanczaca pare mloda niz te bachory miedzy ich nogami. z wypowiedzi wynika, ze nie bylam odosobnionym przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 16.03.10, 15:13 aqua.0 - przy "normalnymn" nudnym tancu - zgodzilabym sie z Toba i podsmiewala z podrygów dziewczynki oraz pewnej dyskusji jaka sie wywaizala miedzy nia a jej (chyba) tata tudzież nieudolnych prób migitowania dziewczynki (ach ci "miszczowie" drugiego planu) . Ale nie przy tym 1! Ten taniec był - jesli nawet nie piękny (choc mi sie podobal) to ciekawy (podnoszenia, podrzuty etc) faktycznie patrzylo sie troche jak na YCD czy "Gwiazdy tańczą.." i dodatki w postaci latajacego bez skladu i ładu dziecka, jego podrygiwania, krecenia sie i kolizje z PM - moim zdaniem byly zbedne. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua.0 Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 16.03.10, 19:14 Ok, Ok, poddaję się Ale zdania nie zmienię, bo pierwszy taniec wytrzymuję góra 3 minuty, potem się nudzę... Ten taniec był ładny, ale za dłuuuuugi. Przecież chodzi o symboliczny pierwszy taniec żony i męża, a nie o wygranie tańca z gwiazdami. Ale co ja wiem o byciu panną młodą, patrzę z pozycji gościa. Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 13:52 Tutaj może umiejętności brakuje ale wszyscy się dobrze bawią. No i cały "orszak" uczestniczy w tańcu. Klik Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 13:57 Całkiem "inaczej". Klik Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 13:59 A tutaj już klasycznie, walc. Walc Pannie Młodej pięknie wiruje suknia. Odpowiedz Link Zgłoś
graazaa Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 14:11 a mnie się ten podoba www.youtube.com/watch?v=hSgRisUdh0I&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
zia86 Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 14:18 Bardzo fajny. Co to jest, jive? Odpowiedz Link Zgłoś
graazaa Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 14:27 Zia, nie mam pojęcia, zupełnie się nie znam . Pewnie coś w tym stylu . Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 14:58 graazaa napisała: > Zia, nie mam pojęcia, zupełnie się nie znam . Pewnie coś w tym stylu . tak jive .no i to się nazywa mądre podejście: górę nad modą wzięła u tej pary wygoda. A taniec fajny racja . Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 14:55 zia86 napisała: > A tutaj już klasycznie, walc. Walc Pannie Młodej pięknie wiruje suknia. oj kobieto, naprawdę nie widziałaś co znaczy "suknia pięknie wiruje". Tutaj jej ruch w całej krasie jaki powinien być niestety został marnie skrzywiony przez co rusz sprężynujące koło obijające się przód-tył o łydki partnera. To jest właśnie to, co urok sukien psuje niestety. A na marginesie: wykonanie walca do tego utworu jednak piękniejsze widziałam na żywo niż tu na tym filmie . Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje wirujące suknie 15.03.10, 15:10 to są wirujące suknie w całej krasie-moment jak pokazują tance standardowe: www.youtube.com/watch?v=aV1xpY_UvnI Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 17:59 no to rzeczywiscie ja tez nie widzialam, bo odebralam ta suknie jako pieknie wirujaca, ale chetnie zobaczylabym jakis filmik jesli masz stworzenje z tego typu suknia bez kola w akcji. p.s. uwazam, ze para zatanczyla pieknie i nie ma sie do czego przyczepic Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 19:07 caprichito napisała: > no to rzeczywiscie ja tez nie widzialam, bo odebralam ta suknie jako > pieknie wirujaca, ale chetnie zobaczylabym jakis filmik jesli masz > stworzenje z tego typu suknia bez kola w akcji. coś wynalazłam: walc mocno średni,ale ta suknia by dała ten piękny efekt jakby dziewczyna w niej się pokręciła żywiej, ale już przy tym widać, że miękko się układa w ruchu. No moim zdaniem warto byłoby taką suknię jeszcze ze 2cm jednak skrócić: www.youtube.com/watch?v=vOh3Bs5bCbQ a bańki-to nie jest dobry pomysł - można się potem wywalić bo powodują śliską podłogę. chociażby i ta suknia nie posiada owego wynalazku, moim zdaniem rewelacja,dziewczyna jak zadziera na moment w górę nogę super,ładnie opływa, jak podskakuję super naturalnie materiał się układa i widać, że w sukni czuje się swobodnie: www.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4 tą z centymetr skrócić . tutaj taniec słaby,ale kiecka też by zrobiła niezły szał w walcu(nota bene śliczna),ale miejsca do tańca to mają słabo: www.youtube.com/watch?v=1xcKSoyO0N4 mam też fajną parę tańczyli do Metallicy, ale kamery od wirującej sukni to oderwać nie mogłam. Coś wspaniałego: suknia od połowy ud posiadała wszyte godety, od spodu tylko halka z tiulami.To ten model: www.spybaby.com/images/products/full/Pronovias%20Oleaje.jpg o tu w sukni o podobnym kroju dołu dziewczyna tańczy.Ale zdjęcia góry przez pana młodego nic nie usprawiedliwia, oby wasi partnerzy takiej gafy nie robili: www.youtube.com/watch?v=AAsK7ndZEJo a to mnie urzekło w każdym calu,od sukni począwszy: www.youtube.com/watch?v=1k4laDBN81s a mając taki dół kiecki to i tango się super zatańczy jak widać: www.youtube.com/watch?v=K6WXUFKgzHE począwszy od sukni, samych młodych suuper, wybaczam młodemu zdjętą marynarkę hihi: www.youtube.com/watch?v=gIEH-BqRSEU Odpowiedz Link Zgłoś
caprichito Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 19:29 Dzieki wielkie za taka obszerna odpowiedz Wlasciwie to dziewczyna z tanca numer 1 ma taka suknie o jaka mi chodzilo. Chcialam zobaczyc real princesske w akcji Co do wszystkich tiulowych sukni no to wiadmo, ze pieknie beda wirowac... Powiedz mi jeszcze prosze ile centymetrow wedlug Ciebie suknia slubna powinna byc nad ziemia? Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 20:56 caprichito napisała: > Dzieki wielkie za taka obszerna odpowiedz Wlasciwie to dziewczyna > Powiedz mi jeszcze prosze ile centymetrow wedlug Ciebie suknia > slubna powinna byc nad ziemia? 2cm - ja miałam tyle. ogólnie zasada jest taka żeby partnerowi swobodnie noga się wsunęła pod dolny brzeg sukni - nie zabiją się oboje o kieckę . Tu fajnie widać jak tańczą tango i właśnie jak wygląda jego stopa pod jej suknią. Czubki butów żeby było widać u kobiety.Poza tym mierząc suknię zrób sobie test: np. podstawowy krok walca - idąc w tył się lekko ugnij i potem szybko w przód więc zobaczysz czy się nie potkniesz. Podrzucę Ci na maila jaką ja mam długość ile mi butów widać było . Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 20:58 tiul ale tez organza, ze nie wspomniec o żorżecie, gdzie dwa z tych ostatnich poza wirowaniem charakterystycznie płyną Odpowiedz Link Zgłoś
derenka Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 14:05 www.youtube.com/watch?v=PlYWPCJO9P4 Odpowiedz Link Zgłoś
derenka Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 14:08 www.youtube.com/watch?v=HeJuZ-BFoTY&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
stworzenje Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 15:02 sprężynowanie kiecki-porażka, czystość przestrzeni rewelacja-nie plączą się żadne dzieciaki. Układ, hm w 1:37 minuty powinno się coś dziać za mdło jest.Zdecydowanie wtedy podniesienie partnerki . Odpowiedz Link Zgłoś
doxi_mara Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 16:36 ja odrazu jak widzialam te dzieciaki, szczegolnie dziewczynke, bylam pewna tych komentarzy na forum. mie sie bardziej te dzieci podobaly niz uklad mlodych, ale ja tych tancow pokazancow poprostu nienawidze Odpowiedz Link Zgłoś
derenka Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 20:19 www.youtube.com/watch?v=PrJ98FlXNH4&feature=related uważam, że ten jest bardzo naturalny i o to chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
doxi_mara Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 20:25 troche szarpal ta zonka Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 21:01 Zabiłabym kamerzyste za krecenie kołeczka zamiast tanca, oraz montazyste ze tego nie wycial. Dramat Odpowiedz Link Zgłoś
derenka Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 20:40 www.youtube.com/watch?v=kZqYYIybYPI to chyba jeden z ładniejszych jakie widziałam facet umie prowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
erillzw Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 15.03.10, 21:05 Patrze na poziom tych filmów i słabo mi się robi. Pierwsze były super, widac było wszystko co trzeba, a im dalej tym gorzej xD Sorry za dygresje ale jak zobaczyłam brak deinterlecingu na filmie oddanym do uzytku to słabo mi sie zrobiło.. A tak aporpo tanców.. Przejrzałam praktycznie wszystkie i mam kilka reflekcji. Przy długich sukienkach tance w których głowną rolę pełnią kroki wygladają trochę pokracznie i smiesznie. Nie bardzo wiadomo o co kaman. Mnie sie to nie podoba. O niebo lepiej wygląda moim zdaniem taniec klasyczny jak własnie walc czy jakies połącznie jakie było w pierwszym linku. Bo i sukiebnka pieknie sie prezentuje i para wygląda tak no.. no tak olśniewająco, nawet jak myli kroki, rytm, czy PM jest spiety jak agrafka. Pocieszyło mnie to, ze tango da sie zatanczyc w sukni slubnej, mniej to, ze w tym tangu zabrakło ognia Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 16.03.10, 13:33 darenka masz rację klasyczny walca zawsze dobrze wygląda, lekko, zwiewnie, bez sztucznych wyuczonych póz i kroków. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka.zielonooka Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 16.03.10, 15:19 Faktycznie, facet widac ze czuje sie pewnie w tancu. TYo co mi sie nie podoba to ten dym od czapy i głupie komentarze wodzireja(?) w trakcie tanca ("brawa dla PM!" ) I po co? Tylko psuje muzyke i nastrój " No ale to juz kwestia gustu i na uklad jako taki nie wplywa Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: Najładniejsze/najciekawsze pierwsze tańce 16.03.10, 13:40 film z pierwszego linku udowadnia, ze jak kobieta potrafi tańczyć, to jej ani buty ani sukienka wąska nie przeszkadzają.....Brawo dla nich, bo wyszło fajnie, a dodatkowy plus za komentarze pod filmikiem...wzięła w obronę''bachory''. Tak więc ten filmik powinny sobie wziąć do serca te panie, które zamawiają na 1 taniec specjalne sukienki i buty...''chusteczkowej baletnicy to przeszkadza rąbek spódnicy'', tak mawiała moja babcia. Odpowiedz Link Zgłoś