Dodaj do ulubionych

szukam sukienki i zdecydować się nie mogę...

16.11.10, 17:38
Hej dziewczyny!

Biegam po tych warszawskich salonach i biegam i ciągle nie wiem którą sukienkę powinnam kupić. Wrzucę wam kilka, które jak do tej pory mi się podobają a Wy napiszcie co o nich myślicie.... I przepraszam, ale nie umiem wrzucać zdjęć, więc będą linki...

1. Marisa Pronovias www.pronovias.com/bridal-dresses-photographies/marisa2010.html (uważam, że wyglądam w niej ładniej niż modelka wink)
2. Atelier Diagonal 5040 www.atelierdiagonal.es/
3. San Patric Cabaret www.sanpatrick.com/vestidos-novia/nueva-coleccion-style/ (kolekcja style, nr3, bez tego czegoś ciągnącego się od pleców)
4. Anna Kara Mitra bądź Niobe (ze zmniejszonym dekoltem) www.annakara.pl/suknie-slubne.html

Jak widać szukam prostej, zwiewnej sukienki smile Może macie jakieś swoje ciekawe typy w tym stylu?
Obserwuj wątek
    • maddalena81 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 17:47
      Zacznijmy od prostego pytania: ktora z tych sukienke mierzylas? Jak leza? Podobasz sie sobie w nich? Bo wiesz, obrazki w internecie obrazkami,a suknia na Tobie to inna historia.
    • marenka.w Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 17:49
      Jakbym chciał "zaszaleć", to wybrałabym tą drugą smile Nie przepadam za dekoracjami kwiatowymi na sukniach, ale tutaj wyglądają uroczo smile
      Ale ostatecznie skończyłoby się na tej pierwszej. Jest prosta i piękna zarazem. Lubię proste sukienki smile
      • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 17:55
        Mierzyłam wszystkie poza tymi od Anny Kary smile Wstawiłam tu tylko te, w których się sama sobie podobam... Na Anne Karę czekam aż przywiozą je do Warszawy.

marenka.w ten motyw kwiatowy jest tak delikatny, że nie od razu go zobaczyłam gdy mierzyłam sukienkę smile
      • maddalena81 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 18:42
        No troche sobie nie doczytalam, bo czesciowo mozna bylo wywnioskowac z Twojej wypowiedzi, ze mierzylas suknie big_grin

1. Marisa Pronovias www.pronovias.com/bridal-dresses-photographies/marisa2010.html (uważam, że wyglądam w niej ładniej niż modelka wink)
        nie podoba mi sie jak sie na bokach uklada

Cos jest ta gora jakas nakombinowana.....

3. San Patric Cabaret www.sanpatrick.com/vestidos-novia/nueva-coleccion-style/ (kolekcja style, nr3, bez tego czegoś ciągnącego się od pleców)
        to cos z tylu rzeczywiscie jest fatalne smile (odpina sie to jakos? ) bez tego to bedzie piekna suknia.

Te od Anna Kara tez mi sie bardzo podobaja, Mitra chyba bardziej (jesli Ci dobrze w takim fasonie, bo ja wiem, ze na mnie srdenio taka wyglada .... wink Ale skoro dwie w podobnym fasonie byly dla Ciebie odpowiednie to ta tez powinna ), Niobe musialabys zmierzyc, tu duzo zalezy jak sie uklada na biuscie.

To z tych 3 co mierzylas, moim faworytem jest ostatnia bez wlekacej sie firanki. zmierz jeszcze Anna Kara i powiedz jak poszlo smile
        • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 20:33
          > Cos jest ta gora jakas nakombinowana.....
          >
          Ta góra i w ogóle sukienka dużo delikatniej wygląda w rzeczywistości, prościej i tak dziewczęco, ładniej niz tutaj...

> 3. San Patric Cabaret www.sanpatrick.com/vestidos-novia/nueva-coleccion-styl
          > e/ (kolekcja style, nr3, bez tego czegoś ciągnącego się od pleców)

> to cos z tylu rzeczywiscie jest fatalne smile (odpina sie to jakos? ) bez tego to
          > bedzie piekna suknia.

od razu zapytałam czy mi to coś odetną smile nie ma problemu, zniknie jak zły sen...
          >
          > Te od Anna Kara tez mi sie bardzo podobaja, Mitra chyba bardziej (jesli Ci dobr
          > ze w takim fasonie, bo ja wiem, ze na mnie srdenio taka wyglada .... wink Ale sk
          > oro dwie w podobnym fasonie byly dla Ciebie odpowiednie to ta tez powinna ), Ni
          > obe musialabys zmierzyc, tu duzo zalezy jak sie uklada na biuscie.

Mierzyłam taka jak Niobe w Biancaneve (tylko, że jest tam dużo droższa....) i było mi ładnie. W Mitrze z moich obserwacji tez powinno mi być dobrze... Zobaczymy smile
    • zia86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 17:55
      W sumie to ładne wszystkie. smile Ciężko coś wybrać. Rzeczywiście najbardziej oryginalna 2 ale mnie się chyba najbardziej podoba Marisa. Choć co wybierzesz będzie dobrze, bo wszystkie sukienki ładne. smile
      • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 18:22
        Zia a przechodzisz może czasem obok Anny Kary? Gdybyś akurat tam była albo przechodziła zobaczyłabyś ile kosztują te dwie sukienki w salonie firmowym? smile Jestem ciekawa jaka będzie marża warszawska!
        Ta z kwiatkami jest taka "normalniejsza" w rzeczywistości, dobrze się w niej czułam.. hmm.. z resztą jak we wszystkich trzech pierwszych! Dlatego wybór taki trudny...
        • zia86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 18:26
          Jak będę przechodzić to się zapytam a jakie dokładnie modele? smile
          • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 20:34
            Mitra i Niobe smile
    • marudaf Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 19:23
      Hej! mam pytanie smile gdzie w Warszawie mierzyłaś tę sukienkę Pronovias Marisa? i ile kosztuje ? jeśli to nie tajemnicasmile ewentualnie proszę o informację na priv
      • aqua.0 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 19:48
        Moim zdaniem na tym forum powinien byc zakaz wklejania zdjec sukienek z katalogów na tych powykrzywianych modelkach smile Te stylizacje są ohydne, a modelki wyglądają czasem jak zombi. Trudno zresztą dyskutować o gustach, i wyrokować, która sukienka ładniejsza.
        Jedynie zdjęcia z przymiarki mają jakikolwiek sens. Pamiętacie zdjęcia Zia z mierzenia sukienek? Okazywało sie, ze ładne na modelce nie oznacza absolutnie ładne na każdym. Z kolei zupełnie nieciekawie sfotografowana sukienka na konkretnej osobie może wyglądać cudownie smile
        Poza tym nie rozumiem z racji chyba wieku, czemu często zaczyna się poszukiwania sukienki od obejrzenia stron w internecie?

• iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 20:26
          rozumiem, że ten zarzut to do mnie, tak? smile Ale tak jak pisałam, 3 pierwsze sukienki mierzyłam, Anny Kary nie miałam jeszcze szans, bo siedzą w Krakowie i nie chcą przyjechać złośliwe do Warszawy. Jak wiadomo w salonach nie wolno robić zdjęć dlatego też wrzuciłam foto z katalogów! smile Co więcej nieskromnie uważam, że w tych 3 wyglądam ładniej niż modelki ;P Tak więc nie wklejam wam tu owoców poszukiwań w świecie internetu, ale w świecie realnym. smile
          • aqua.0 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 21:37
            iness_86 napisała:

> rozumiem, że ten zarzut to do mnie, tak? smile >
            Iness, jaki zarzut??? Ja sie do Ciebie uśmiecham smile Zycze powodzenia w wyborze sukienki
            • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 21:42
              "Poza tym nie rozumiem z racji chyba wieku, czemu często zaczyna się poszukiwania sukienki od obejrzenia stron w internecie?"

o to mi chodziło, ale miałam na mysli raczej "zarzut" niz zarzut i tez zdecydowanie z uśmiechem smile Dzięki, mam nadzieję, że niedługo się z tym problemem uporam...
      • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 20:28
        Marise mierzyłam w madonnie, co więcej raz w jednej i raz w drugiej i podano mi różne ceny smile Raz chyba 3300 a drugi raz już 3600.. Gdy wyraziłam moje zdziwienie, że w odstępie kilku dni cena tak wzrosła Pani powiedziała, że właśnie dostali mail z Hiszpanii z nowymi cenami...
    • nadia_m Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 16.11.10, 19:48
      mnie sie najbardziej podoba atelier diagonal
    • mechantloup Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 17.11.10, 11:33
      Marisa smile
    • kotek123.4 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 19.11.10, 08:38
      kochana ja mam taki sam problem..sad
      w przyszlym roku tez wychodze za mąż i nic nie moge zarąbistego znaleść
      już się skłaniam do uszycia sukni...
      chyba tylko wtedy bedzie taka wymarzona..smile
      • kochammacka Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 19.11.10, 13:32
        Kotek 123.4 a jaka jest Twoja wymarzona? W sensie masz dokładną wizję sukni? Są takie salony/atelier czy jak to nazwać gdzie są tylko bazowe kroje i kolory i jak już wybierzesz to co Ci się podoba i w czym dobrze wyglądasz to Pani mogą uszyć co tylko zechcesz. Tylko trzeba mieć wizję smile ... której ja na przykład nie mam, bo nie mam wymarzonej sukienki.
        • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 19.11.10, 15:58
          No właśnie! mój problem z wyborem nie bierze się z tego, że żadna nie jest wymarzona, tylko z tego, że sama nie wiem czego chcę smile Wiem, że ma być prosto, delikatnie i dziewczęco, żądnych taft, koronek, księżniczek... ale to nadal mało precyzyjna wizja wink
          • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 03.12.10, 14:59
            No i kupiłam smile Atelier Diagonal 5040, mam zdjęcie ale nie wiem jak się wrzuca więc nie wrzucę... Cieszę się, że mam już ten problem z głowy!!!
            • maddalena81 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 03.12.10, 17:54
              iness! zdjecie? w sensie Twoje zdjecie w sukni? Chetnie bym zobaczyla, bo nie bylam przekonana do gory tej sukni, a Ty mowials, ze na zywo wyglada lepiej.
              Muisz zalogowac sie na fotogorum, wrzucic fotke i dac do niej linka.
              A jak ie chcesz jej umieszczac tutaj to moze masz ochote wyslac na maila gazetowageo.... chetnie zobacze smile
              • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 03.12.10, 19:25
                maddalena wysłałam Ci @. Wydaje mi się, że na tych foto z komórki wyglądam gorzej niż w rzeczywistości, ale kto to tam wie wink
                • maddalena81 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 03.12.10, 20:23
                  Widzilam juz smile
                  To ja tu publicznie napisze, ze suknia na iness_86 wyglada lepiej niz na modelce. Gora nie wydaje sie taka 'nakombinowana' bo ma na czym sie ulozyc, a nie na pani-z-photoshopa.
                  Iness wyglada znakomicie!!!!
                  Nim rozpocznie sie dyskujsa o dodatkach d sukni od razu ddaje soj glos na dlugi welon smile bo z takim zjdjecie widzialm, i wyglad bardzo ladnie.
                  • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 03.12.10, 20:32
                    Dzieki smile to miłe co piszesz... niedługo założę sobie wątek i będziemy dyskutowały o dodatkach...
                • zia86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 03.12.10, 21:19
                  Ja też bardzo chętnie zobaczę zdjęcie sukni. smile
                  • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 04.12.10, 09:41
                    Zia wysłałam Ci na mail, który znalazłam na stronie ślubne inspiracje a nie na gazetowego smile
                    • zia86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 04.12.10, 18:56
                      Dostałam. smile Wyglądasz prześlicznie w tej sukni. smile Sama suknia też bardzo ładna, lekka zwiewna ale oryginalna. Bardzo mi się ten kwiat podoba. Idealna dla twojej figury. smile
                      Świetny wybór!
                      • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 05.12.10, 12:29
                        Dzięki Zia smile A Ty kiedy będziesz miała jakieś foto z przymiarki swojej Pronovias?

Powiem wam Dziewczyny, że ciągle się zastanawiam czy dobrze zrobiłam, ale jak mi mówicie, że ładnie i że ok, to od razu mi lepiej... smile
                        • koliberek15 Re: do ines_86 28.01.11, 22:09
                          Ines, a kiedy Ty wychodzisz za mąż?Bo może wczesniej niz ja i chciałabyś potem odsprzedac tą sukienkę? smile. Masz dokładnie takie preferncje sukienkowe jak ja, wypisałas wszystkie modele które mi się podobały i zdecydowalas sie ba kieckę w której ja sie bardzo dobrze czułam.

tylko ze ja ide do kościoła i wracam do domu, więc pomysł by kupic nowa suknie jest troche absurdalny. Mam już rocznego synka wolę zapłacić za jego szczepienia a kupic suknię uzywaną.

gdybyś była zinteresowana moją prpozycją to daj znać: agata.pacucha@wp.pl. tylko podaj rozmiar, bo może to będzie jedyną przeszkodą (opórcz terminu ślubu).
              • dor_57 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 04.12.10, 17:50
                iness....w kolekcji 2011 Sweetheart jest bardzo fajna sukienka w stylu jaki poszukujesz 5928.....możesz ją przymierzyć w salonie "Młoda Para" przy ul.Świętokrzyskiej.....
                • celinea Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 05.12.10, 22:11
                  Ja z kolei szukam sukienki dopasowanej u góry, gorsetowej, ale z bardzo "strojnym" dołem. Nie chcę żadnej rybki, bo przy mojej figurze gruszki zdecydowanie to odpada, ani przesadnej bezy. Ma być kontrastować z górą, ale z klasą. Biegam po całej Warszawie i nic takiego nie mogę znaleźć... Jeżeli chodzi natomiast o zwiewne, lejące się koronkowe sukienki w hiszpańskim stylu, to odnoszę wrażenie, że takich jest najwięcej, widać są teraz na topie.
            • marenka.w Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 06.12.10, 18:32
              Gratuluję wyboru smile
    • melis-a1984 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 06.12.10, 22:25
      Twoje suknie to fason empire jak tutaj www.welonimuszka.pl/?p=928, wydaje mi się, że do takich sukienek najlepszy będzie bardzo delikatny makijaż, no i zdecydowanie ładniej wyglądają na dziewczynach wysokich, jest jeszcze taka firma z Rosji czy Białorusi- jej suknie sprzedają w wielu polskich miastach i oni też mają dużo takich propozycji klasycznych www.welonimuszka.pl/?p=1904
    • ola-ltd Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 05.01.11, 10:17
      jeżeli o taką lekką zwiewną sukienkę chodzi, to może spodoba Ci się taka:
      (też mam problem z tymi zdjęciami)
      1 miejsce - Nolina, kolekcja Ivory, musisz wejść na stronę salonu (www.nolina.pl) i to będzie druga sukienka na zdjęciu.
      2 miejsce - www.zwt.pl/wp-content/uploads/2008/12/suknia-slubna-lara-helene-rose.jpg
      3 miejsce - www.biancaneve.pl/images/suknie-slubne.jpg
      smile
      • wiolka188 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 28.01.11, 22:49
        innes... ja również 2 tygodnie temu zamówiłam tę suknię... ciekawa jestem jak Ty w niej wyglądasz i jakie dobierasz dodatki... odezwij się tro się wymienimy spostrzeżeniami smile PS. Mam nadzieje,że podjęłyśmy najlepsza decyzję z możliwych smile
        • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 29.01.11, 09:16
          Hej wiolka smile No ja się generalnie cieszę, bo po pierwsze nie kosztowała fortuny, po drugie mi się podoba a po trzecie ma ramiączka które zapewnią mi spokój i uchronią od gestu kaczki wink Całą koncepcję już mam obmyśloną, poza biżuterią, fryzurą i nakryciem ramion...

Bukiet- peonie, bladoróżowe - to troche jakby nasz motyw przewodni, będą na zaproszeniach, na stołach w restauracji itd.
          Buty- bladoróżowe (jeśli znajdę) w ostateczności jakis taki cielisty odcień, na pewno nie białe (no i znów się tak zarzekam ale oczywiście to rzeczywistość zweryfikuje)
          welon długa mgiełka (po namowach maddaleny i mariolki) do kościoła a potem opaska/wstążka/kwiatek. Generalnie coś wygodnego.
          Fryz: szukam czegoś romantycznego, pozaplatanego luźnego, mam długie włosy, ciemny bląd

No i nie wiem jaka biżuteria i co na ramiona, bolerka odpadają, szale muślinowe też nie są jakoś szczytem moich marzeń. Ktoś ma jakieś rady? smile

Napisz Wiolka o swoim pomyśle na siebie w tej sukni! smile
          • stworzenje gest kaczki :-) 29.01.11, 11:58
            iness_86 napisała:

> y, po drugie mi się podoba a po trzecie ma ramiączka które zapewnią mi spokój i
            > uchronią od gestu kaczki wink Całą koncepcję już mam obmyśloną, poza biżuterią,
            > fryzurą i nakryciem ramion...

ooo to już wybrałaś i to jedną z moich faworytek przez Ciebie proponowanych. Hahaha genialne stwierdzenie "gest kaczki" hahaha już mi się podoba smile. Ja ogólnie te kiecki gołe nazywam: ręcznikiem owiniętym dookoła piersi. Oj tak gestu kaczki to się niejednokrotnie naoglądałam.

>
            > Bukiet- peonie, bladoróżowe - to troche jakby nasz motyw przewodni, będą na zap
            > roszeniach, na stołach w restauracji itd.
            > Buty- bladoróżowe (jeśli znajdę) w ostateczności jakis taki cielisty odcień, na
            > pewno nie białe (no i znów się tak zarzekam ale oczywiście to rzeczywistość zw
            > eryfikuje)
            > welon długa mgiełka (po namowach maddaleny i mariolki) do kościoła a potem opas
            > ka/wstążka/kwiatek. Generalnie coś wygodnego.
            > Fryz: szukam czegoś romantycznego, pozaplatanego luźnego, mam długie włosy, cie
            > mny bląd
            > No i nie wiem jaka biżuteria i co na ramiona, bolerka odpadają, szale muślinowe
            > też nie są jakoś szczytem moich marzeń. Ktoś ma jakieś rady? smile
            >

odnośnie butów są pracownie które robią buty w danym kolorze smile. np. białe buty wejdź na ich stronę, można im materiał posłać smile. Biżuteria myślę, że coś delikatnego, hm a może kryształy Swarovskiego w kolorze bladoróżowym. Np. kolczyki - o ile masz uszy przekłute + zawieszka na łańcuszek smile. A na ramiona o tej etoli niżej pisałam - ale nie wiem w jakim miesiącu masz ślub latem będzie wyglądać nie halo taka etola wink.
            Np. taka biżuteria tylko blaady róż:

https://www.babskiraj.pl/images/babskiraj_komplet_cannes_ruby_d%5B1%5D.jpg?osCsid=0739c66f8e089b0b8ecf3dacd8848ae2
            • stworzenje Re: gest kaczki :-) 29.01.11, 12:04
              albo takie coś:

https://www.jubiler.pl/media/products/1586/images/thumbnail/large_b8989-1_1_.jpg?lm=1291368405
            • iness_86 Re: gest kaczki :-) 30.01.11, 12:57
              Stworzenje, dzięki za rady! smile Z sukienki jestem zadowolona, uważam że to dobry wybór. Sukienki AK bardziej mi się podobały ze względu na materiał i gdyby jej pracownia była w warszawie a nie w Krakowie to pewnie skorzystałabym, ale ponieważ żadna sukienka nie przypadła mi do gustu w 100% to obawiałam się wprowadzać zmiany na odleglość. A w tej nie mam sie do czego przyczepić, także cena była super, więc suma sumarum jestem zadolona smile Choć przyznam się, że pierwszą noc po zakupie prawie nie spałam taka byłam zdenerwowana czy na pewno dobrze wybrałam, teraz jest już lepiej.

Co do biżuterii to chcę tylko kolczyki i bransoletkę, boję się, że wisiorek przeładowałby ten dekolt. No i kryształy, hmm.. niby mi sie podobają, ale mam jakiś przesyt nimi. A co myślisz o takiej biżuterii troche w stylu kolczyków, które wybrała maddalena, są w jej wątku marcowym. pasowałyby? Lubię taką biżuterię smile Ale nie wiem czy to pasuje...

Gest kaczki jest koszmarkiem wiekszosci zdjeć i filmików ślubnych, zaraz obok wylewającego się na pleckach biustu, który radośnie wędruje po ciele bo w staniku się nie mieści. Moja fobia na tym punkcie jest tak duża, że cały dzien bym sie tym martwiła, po co mi to wink
              • stworzenje Re: gest kaczki :-) 30.01.11, 16:46
                iness_86 napisała:

> Gest kaczki jest koszmarkiem wiekszosci zdjeć i filmików ślubnych, zaraz obok w
                > ylewającego się na pleckach biustu, który radośnie wędruje po ciele bo w stanik
                > u się nie mieści. Moja fobia na tym punkcie jest tak duża, że cały dzien bym si
                > e tym martwiła, po co mi to wink

masz po prostu zdrowe czasem krytyczne podejście do tematu,a nie lecisz ślepo za modą, nie patrząc czy pasuje mi do figury, okazji itp.
                • stworzenje biżuteria 30.01.11, 16:49
                  masz na myśli te kolczyki ze srebra oksydowanego z jej wątku? Tak jak najbardziej będą pasować smile. Pewnie jak czujesz przesyt kryształami to po co na siłę. Mam takie kolczyki z tego srebra, takie stylizowane na starodawne właśnie smile. Efektownie wyglądają.
                  • karmelo_pl Re: biżuteria 18.08.13, 18:00
                    zajrzyj tutaj www.karmelo.pl napewno znajdziesz to czego szukasz smile
          • wiolka188 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 30.01.11, 11:07
            Iness, widzę że już masz dość sprecyzowany pomysł na dodatki... Ja może nie mam jeszcze konkretnie ustalonej koncepcji, ale założyłam sobie pewne sprawy smile
            Zacznę od tego,że podobnie jak Ty jestem zadowolona z zakupu tej sukni, bo nie kosztuje tak wiele, w porównaniu z innymi hiszpańskimi modelami (swoją drogą, gdzie ją kupiłaś i za ile?, bo ja za 2350 zł)... Odwiedziłam chyba wszystkie salony w Warszawie i zaczęłam się załamywać, bo większość sukni była z odkrytymi ramionami, a ja z góry takie odrzuciłam, bo źle się czuję w takim fasonie i obawiałam się własnie wspomnianego przez Ciebie "gestu kaczki" smile No i już myślałam , że będę musiała wybierać z tych, które w miarę mi się podobały, gdy moja Bratowa przesłała mi link własnie do Tej Jedynej smile No i jak ją przymierzyłam, to poczułam się w niej świetnie smile Szukałam sukni, która będzie miała własnie taką górę... Jest dla mnie idealna! Uważam, że suknia jest delikatna i prosta, ale właśnie ta prostota czynią z niej wyjątkową i kobiecą... Myślę, że ta suknia, w przeciwieństwie do standardowo wybieranych oraz księżniczek, eksponuje Pannę Młodą, podkreśla jej urodę, a nie zwraca uwagę na siebie... I o to chyba chodzi... smile
            Może przejdę w końcu do dodatków smile
            Co do welonu - to na pewno mgiełka (może wykończona delikatnie kryształkami svarowskiego) - znalazłam w necie stronkę kobiety, która specjalizuje się w szyciu przeróżnych (pododno przepieknych) welonów, woalek i innych dodatków... wybiore się do niej w przyszłym tyg. i zoabczę co mi zaproponuje... Natomiast co do długości welonu, to ja na razie nie jestem przekonana do takiego długiego (choć wygląda to pięknie), ponieważ tył sukni (te kwiatki i ułożenie) są jej dużą ozdobą, to nie wiem czy chciałabym żeby to było w Kościele zasłonięte przez długaśny welon...
            Odnośnie butów, to ja nie szukam kolorowych - zdecyduję się zapewne na klasyczny kolor - pewnie jakieś ivory. Z tym, że mi jakoś do tak delikatnych i zwiewnych sukien nie pasują zakryte buty i chciałabym buciki typu peep toe... powstaje tylko problem pończoch, bo nie znoszę widoku odkryte paluszki i pończocha uncertain.. Wiem, że sa specjalne pończochy do tego typu obuwia, więc będę musiała zdecydowac sie pewnie na takie rozwiązanie (przy czym jak na razie bardziej przekonują mnie pończochy cieliste niż białe)..
            Co do fryzury, to nie mam jeszcze żadnej konkretnej koncpecji, ale także chciałabym coś lekkiego... w sobotę umówię się na jakąs próbną i będziemy kombinować smile
            Odnośnie biżuterii, to ja chciałabym jakieś dość wyraźne długie kolczyki, do tego bransoletkę... Na szyjkę już nic - ozdobą będą głównie kolczyki....
            We włoskach zapewne będzie też kwiatek...
            Aaaaa... w kwestii kwiatów, to uważam że peonie są piękne.... Ale tak wstępnie mysląc o wiązance, wymyśliłam że możnaby w niej nawiązać do kwiatów, które sa na sukience (z tego co widziałam to sa chyba anemony) - można zrobić kompozycję w której będą własnie między innymi one...
            Ufff... to się rozpisałam smile Napisz, co sądzisz o moich pomysłach... Ja nie mam niestety zdjęcia w sukni, ale czy mogłabyś przesłać mi na maila swoje zdjątko w naszej wybrance? smile
            • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 30.01.11, 12:49
              Hej smile No widzę, że Twoja wizja też dość klarowna! Ja zapłaciłam 2200 bądź 2300, nie pamiętam dokładnie, kupowałam w salonie Młoda i Moda na Grochowie. I też jestem zadowolona, ja w ogóle nie z tych co to mają jakieś och i ach na widok sukni ślubnej, ta mi sie po prostu spodobała najbardziej i tyle smile Zgadzam się z Tobą ona ładnie wydobywa walory kobiecości i delikatności a nie przyćmiewa PM, to nie jest tak, że jest najpierw sukienka a potem kobieta. Czuję się w niej po prostu ładnie ubrana a nie jak jakaś księżniczka, która w ogóle nie jestem. Chyba jestem już zbyt dorosła na przebieranki wink

Pomysł z anemonami wydaje mi się bardzo fajny smile No ale ja już wpadłam po uszy w koncepcję peonii, uwielbiam je i nie ma odwrotu wink ale gdyby nie ta miłość to pewnie też myślałabym o anemonach.

Welon- proszę, daj mi koniecznie namiary na tą dziewczynę. Ja myślałam o zwykłej długaśnej mgiełce, którą po ślubie zamienię na opaskę jakąś czy wstążkę, więc osiągnę kompromis (sama ze sobąwink będzie i romantyczny welon i później piękny dekolt z tyłu.

Buty- no ja nie wiem co ze mną nie tak, ale jakoś mam wewnętrzny sprzeciw do białych (ivory) butów. Dlatego szukam takich cielisto-różowawych, tez peep-toe. Takie mam szansę jeszcze kiedyś do czegoś założyć. Nad pończochami w ogóle się jeszcze nie zastanawiałam, skąd się bierze takie bez palców? smile No i raczej na pewno skuszę się na cieliste, białe to jakoś nie moja bajka, ale ja się na tym wszystkim nie znam.

U mnie z biżuterią podobnie, jakieś efektowniejsze kolczyki, może coś w stylu tych, które ma maddalena (piekne smile) i bransoletka. Nic na szyję, boje się żeby nie przeładować dekoltu. Tym bardziej, że ja na co dzień w ogóle nie noszę biżuterii, tylko pierścionek.

A gdzie i kiedy bierzecie ślub? Organizujecie wesele? Nasza data to 4 czerwca, ślub w katedrze praskiej a potem obiad w pobliskiej restauracji. jak wszystko dobrze pójdzie, to wieczorem impreza dla znajomych w klubie.

Teraz ja się rozpisałam. Nie wiem czy wysyłać Ci zdjęcie, bo wyglądam w niej (ja wyglądam i nasz wybranka też) średnio, dużo słabiej niż w rzeczywistości. Nie chcę, żebyś się odkochała wink
              • wiolka188 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 30.01.11, 20:18
                Baaardzo Cię proszę - prześlij mi zdjęcie! Odkochanie mi raczej nie grozi A poza tym nie bądź taka skromna, Kochana, bo z tego co czytałam dziewczyny uważają, że wyglądasz cudnie!
                Widzę, że suknię kupowałyśmy w tym samym salonie - ja też zamówiłam na Koprzywiańskiej, ale skoro Ty zaplaciłas 2200 czy 2300, to najwyraźniej troszkę zdrożała A kiedy zamówiłas i na kiedy jest szacowana jest dostawa? bo u mnie na połowę maja...
                Dziewczynę, która szyje welony znajdziesz wpisując w wyszukiwarkę jej nazwisko: "Sprycha welony" Jeśli ją odwiedzisz wcześniej, to daj proszę znak, co Ci zaproponowała...
                Co do pończoch bez palców, to wydaje mi się, że są powszchnie dostępne w sklepach sprzedających bieliznę i rajstopy, ale jeszcze nie chodziłam w tej sprawie, więc nie wiem jak to wygląda w praktyce
                Pisałaś o biżuterii Maddaleny... jak ona wygląda??
                Co do daty ślubu, to ja wychodzę za mąż tydzień po Tobie - 11 czerwca ) Fajnie, zdasz mi może relację jaka była reakcja gości i Męża na suknię
                Będziemy mieli wesele i to dość spore, ale nie w W-wie,a 150 km od niej...
                PS. A czy planujesz mieć jakąś delikatną halkę pod suknią? Bo ja się boję jednego - żeby mi się nie majtała między nogami... na przymiarce będziemy coś kombinować, choć jest jeden problem - po muślinem niestety wszytsko się odznacza... a na lewej nodze nie ma już tych zakładek, tylko materiał od uda spada dośc gładko i tam może sie odznaczac... poza tym czy te drapowania dobrze się będą układać pod halką...
                Najchętniej jakby byla bez halki, ale baaardzo się boję tego plątania pod nogami - poza tym chciałanbym, zeby halka lekko dodała sukni szyku... Myślałaś o tym?
                • stworzenje bez halki 30.01.11, 22:20
                  wiolka188 napisała:

> dko i tam może sie odznaczac... poza tym czy te drapowania dobrze się będą ukła
                  > dać pod halką...
                  > Najchętniej jakby byla bez halki, ale baaardzo się boję tego plątania pod nogam
                  > i - poza tym chciałanbym, zeby halka lekko dodała sukni szyku... Myślałaś o tym
                  > ?

cały szyk takiej sukni polega w tym właśnie że z takiego a nie innego materiału jest uszyta. Nie, nie dawaj halki z żadnymi tiulami broń boże zepsuje ją, będzie widać odznaczenia. Miałam klientkę w takiego typu sukni i nie narzekała na plątanie się między nogami. poza tym to jest tak lekki materiał że jak się wdzięcznie wplącze to i szybko się wyplącze smile.
                  • iness_86 Re: bez halki 30.01.11, 22:27
                    Ja na 100% bez halki, myślę sobie że jakos kobitki łażą w dlugich, niekoniecznie slubnych sukniach, bez halek i jest ok, więć ja też dam radę. Za dużo się na tym forum naczytałam o odznaczających się halkach więc jestem nawrócona i nie, dziękuje smile Z resztą wtedy sukienka moim zdaniem straci swój delikatny, romantyczny charakter smile
                    • stworzenje Re: bez halki 30.01.11, 22:30
                      iness_86 napisała:

> Ja na 100% bez halki, myślę sobie że jakos kobitki łażą w dlugich, niekonieczni
                      > e slubnych sukniach, bez halek i jest ok, więć ja też dam radę. Za dużo się na
                      > dziękuje smile Z resztą wtedy sukienka moim zdaniem straci swój delikatny, romanty
                      > czny charakter smile

dokładnie, zobacz sobie ten film z linka niżej podałam w innym wątku. Z pierwszego tańca jak kiecka fruwała smile. AAa czekaj chyba mam gdzieś fotkę, zerknij na gazetowego smile.
                • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 30.01.11, 22:32
                  Biżuterię maddaleny znajdziesz jej w jej wątku, mój marcowy ślub a nawet dwa czy jakoś tak. Chodzi o te z apartu smile Nie będę bezczelnie kopiowac jej wyboru, ale chyba poszukam czegos w tym stylu smile
                  Ja chyba nie mam szans do tych welonów dotrzeć, pracuję codziennie do 18... więc chyba pozstaje mi kupić długa mgiełkę jak będę odbierala sukienkę smile Przymiarkę mam dopiero 26 maja chyba a odbieram suknie 30 czerwca. Ale to chyba dlatego, że ja chudnę jak sie stresuję wink
                  • maddalena81 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 31.01.11, 00:11
                    Iness mozesz smialo kopiowac smile
                    Wiolo i Iness szczesliwe posiadaczki takiej samej pieknej sukni, spojrzcie sobie jeszcze na bizuterie Kruka z serii koronki, moze cos z tego wam spasuje.
    • stworzenje Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 29.01.11, 11:48
      iness_86 napisała:

> Hej dziewczyny!
      >
      > Biegam po tych warszawskich salonach i biegam i ciągle nie wiem którą sukienkę
      > powinnam kupić. Wrzucę wam kilka, które jak do tej pory mi się podobają a Wy na
      > Jak widać szukam prostej, zwiewnej sukienki smile Może macie jakieś swoje ciekawe
      > typy w tym stylu?

zdecydowanie najbardziej ta Niobe-tak ze zmniejszonym dekoltem smile i 5040 z Atelier Diagonal. Nawiasem odnośnie modelek: co to za głupawa moda teraz jest, że modelkę ubraną w kieckę stawia się tak aby wciągała piersi i wywala do przodu ramiona? Wygląda jakby była kaleką okropnie to wygląda.
      A z kolei w tej kiecce co napisałaś: "bez tego czegoś z tyłu" miałam pannę młodą. Układała się super i ten rodzaj kiecek z piersi nie zjeżdża są hiper lekkie. Efektownie wyszła w ruchu na zdjęciach i filmie smile. Ta dziewczyna też nie miała tego czegoś z tyłu. Pamiętam, że do kościoła założyła taką etolę - raz żeby goła nie być, dwa październik więc nie zmarzła i dłuuuuugi welon miała bardzo.
      • stworzenje taki typ sukni 29.01.11, 14:15
        w ruchu, więc spodziewaj się że tak pięknie będzie fruwać smile, przykładowy film z netu:

www.youtube.com/watch?v=pVjQYPkBGFU&feature=related
        pamiętaj o tym,aby za długa nie była!
    • wiolka188 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 30.01.11, 16:09
      Mój e-mail: wiolka188@interia.pl smile
    • chat_chat Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 30.01.11, 17:25
      hej, tak sie sklada, że mialam podobne typysmile tydzien temu mierzylam zarowno Mitrę z AK jak i Cabaret z SP i Marisę z Pronovias; Atelier Diagonal mierzyłam podobną, ale bez kwiatków; podsumowując:
      - w Cabaret nie pasował mi zupełnie ten kawałek materiału z tyłu, ale pani z Madonny powiedziała, że można z niego zrezygnować; ale bez szału generalnie;
      - najlepiej z nich wszystkich czułam się w Mitrze (chyba ok 2400 zł w Desirer na Żurawiej);
      i mi się ta Mitra najbardziej podoba z Twoich typów; fajny, mięsisty materiał, ładny kolor;
      - co do Marisy to nie wiem jak u Ciebie z biodrami - ja mam dużą różnicę między talią a biodrami (rozmiar 36/38) więc dla mnie ten fason nie był dobry- cytując panią z Madonny: "to sukienka dla dziewczyn o chłopięcej figurze"wink
      PS. oczywiście finalnie wybrałam zupełnie inną sukienkę (Calais z SP) smile))
      • iness_86 Re: szukam sukienki i zdecydować się nie mogę... 30.01.11, 22:42
        Hmm nie wiem jak to jest z tą marisą, bo ja też mam większy rozmiar na dole niz na górze a w niej wyglądalam super proporcjonalnie, idealna klepsydra, nie wiem dlaczego smile Jakoś te marszczenia ukrywały moje wdzięki smile

Cabaret sliczna, ale bez tej szmaty na plecach, Anna Kara - swietne materiały ale w mitrze jakoś topornie wyglądałam a Niobe miała za duży dekolt i jakoś nie umialam sobie wyobrazić jak mi go zmniejszą. Z resztą w tej, którą wybralam akurat dekolt jest idealnie taki, jak mi się marzył smile

Widac coraz więcej dziewczyn wybiera takie delikatne sukienki a nie napuszone bezy smile
    • maddalena81 Zdjecia sukni 03.02.11, 13:04
      Tak nam chyba bedzie latwiej rozmawiac o dodatkach

https://www.mlodaimoda.pl/images/stories/atelier-diagonal-2011/5040/5040-A-min.jpg
      https://www.mlodaimoda.pl/images/stories/atelier-diagonal-2011/5040/5040-B-min.jpg
      • maddalena81 Re: Zdjecia sukni 03.02.11, 13:07
        dobra, nie tu mialam wkleic zdjecia, z komanatrzami przenosimy sie do watku Iness smile o jej slubie, skoro suknia juz wybrana...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka