Dodaj do ulubionych

płatki - dylemat techniczny;)

29.08.11, 14:00
Dziewczyny, sluchajcie, mam dylematsmile
Jak rozdać gościom na ślubie rożki z płatkami do sypania? Tzn rozdać to nie problem, mogą sobie czekać w fajnym koszu przy drzwiach, ale...
To my - para młoda - wychodzimy z kościoła jako pierwsi. Goście drepcą za nami. To jak oni mają nas czymś obsypać? Mamy wyjść, poczekać, aż oni się wszyscy wygramolą i wrócić pod drzwi, żeby się dać malowniczo obsypać?
Jakoś nigdy nie zwróciłam na to uwagi, podpowiedzcie!smile

Pauli
Obserwuj wątek
    • zia86 Re: płatki - dylemat techniczny;) 29.08.11, 14:08
      Różnie się to rozwiązuje. Np. świadkowie(czy druhny i drużbowie jeśli masz ich więcej), rozdają rożki i wychodzą z częścią gości i czekają na Was. Możecie też przejść przez kościół i np. podejść do bocznego ołtarza i poczekać aż goście wyjdą i się ustawią.
      • sajolina Re: płatki - dylemat techniczny;) 29.08.11, 14:36
        Rozdać przed ślubem płatki kilku gościom ( nie wszyscy muszą sypać, żeby był fajny ekekt) i poczekać przy ołtarzu aż goście wyjdą z kościoła ( jak Ci z płatkami wyjdą pierwsi, to reszta gości pójdzie za nimi). Sprawdzone w praktyce i działasmilesmile
    • wrzesniowa.panna Re: płatki - INNY dylemat techniczny;) 29.08.11, 14:52
      Myślę, że najlepiej będzie jeśli świadkowie przed ślubem zaproponują sypanie kilku osobom, które wcześniej wyjdą z kościoła.

Moje pytanie brzmi: czy któraś z Was spotkała się sytuacją, że sypane płatki ubrudziły białą suknię / koszulę itp.? wink
      • zia86 Re: płatki - INNY dylemat techniczny;) 29.08.11, 15:22
        Nie spotkałam się, byliśmy obsypani dość mocno i nic się nie stało.
      • unaragazza Re: płatki - INNY dylemat techniczny;) 22.01.12, 20:12
        Prawdziwe platki moga ubrudzic suknie, szczegolnie jak beda wilgotne.
        Lepiej uzyc sztucznych.
        • anka7961 Re: płatki - INNY dylemat techniczny;) 22.01.12, 20:49
          Jeśli będziesz mieszała płatki z ryżem, to pamiętaj, że ryż trzeba wcześniej umyć, bo taki wsypany od razu z torebki brudzi na biało. I o tyle, że na sukni tego nie widać, to na ciemnym garniturze młodego może być znać.
    • pinquinek Re: płatki - dylemat techniczny;) 29.08.11, 15:06
      Ja się spotykam raczej z tym że to młodzi wychodzą jako ostatni a wszyscy już czekają pod kościołem. Inaczej to przy wyjściu jakoś tak pusto jest...
    • marina111 Re: płatki - dylemat techniczny;) 29.08.11, 15:19
      Poproś kilka osob aby wyszły przed Wami. Po za tym częśc ludzi która jest na końcu i tak wyjdzie pierwsza.
      Choć przewidziec cos takiego jest trudno bo zdazało się na slubach na których wywałam ze para młoda wychodziła przy pustym kosciele a goscie czekali na zewnątrz. Ale widziałam i tak ze para wyszła i czekała na gosci bo się tak jakos ociagali
    • stworzenje Re: płatki - dylemat techniczny;) 29.08.11, 15:21
      pauli7 napisała:

> Dziewczyny, sluchajcie, mam dylematsmile
      > Jak rozdać gościom na ślubie rożki z płatkami do sypania? Tzn rozdać to nie pro
      > blem, mogą sobie czekać w fajnym koszu przy drzwiach, ale...
      > To my - para młoda - wychodzimy z kościoła jako pierwsi. Goście drepcą za nami

zwykle Ci co chcą czymś obrzucić młodych wychodzą chybcikiem na chwilę przed wyjściem młodych. A za młodymi to idą Ci co zostali w kościele.
    • arbuzunia Re: płatki - dylemat techniczny;) 22.01.12, 18:06
      Dziewczyny a jakich używacie płatków? Prawdziwych wysuszonych? Z czego, czy tylko z róż? W czym je trzymacie, w jakiś woreczkach?

Ja myślałam o sztucznych, w tubach:

https://decomariage.pl/xyz/tuba%2060cm%20-%20WKR-60-FZ_.jpg

Z tego względu że są łatwe w obsłudze i dają fajny efekt ale z drugiej strony zaśmiecają.

Chciałabym, aby wyglądało tak jak poniżej, zastanawiam się jak to osiągnąć...pomóżcie smile
      https://img38.imageshack.us/img38/9038/confetti1.jpg

• skrytapiromanka Re: płatki - dylemat techniczny;) 23.01.12, 17:40
        my mieliśmy te 'płatki' - białe i bordowe, polecamsmile u nas było tak, że rodzice dali je w tajemnicy świadkowej, a ona już zorganizowała kilka osób, które wyszły z kościoła wcześniej i tak nas zaskoczylismile spory huk te tuby robią, na zdjęciach mamy lekko przerażone minywink
        • skrytapiromanka Re: płatki - dylemat techniczny;) 23.01.12, 17:43
          a co do zaśmiecania... te płatki nie były zrobione z rozkładającego się 1000 lat plastiku tylko z bardzo cienkiego papieru, rozkładającego się prawie tak szybko jak prawdziwe płatki. pierwszy wiatr je rozwiał. na taki dzień chyba można udzielić sobie eko-dyspensywink
      • paskud_agg Re: płatki - dylemat techniczny;) 23.01.12, 18:29
        Widziałam te strzelające tuby w akcji; były dla Młodych niespodzianką i niestety Para Młoda trochę się wystraszyła, co widać na jednym zdjęciu. Tak więc lepiej być o czymś takim uprzedzonym smile
        • martina.15 Re: płatki - dylemat techniczny;) 24.01.12, 09:14
          przede wszystkim to te tuby są strasznie głośne, więc jeśli nie wszyscy zdają sobie sprawę z takich atrakcji to lepiej sobie odpuścić...
        • arbuzunia Re: płatki - dylemat techniczny;) 25.01.12, 10:48
          Bardzo Wam dziękuję za odpowiedzi dziewczyny smile Kupiłam 2 różne tuby na próbę więc przetestuję poziom hałasu smile
          • maklina Re: płatki - dylemat techniczny;) 27.01.12, 12:27
            Najlepiej zorganizuj druhny lub koleżanki, by rozdawały gościom malutkie saszetki z płatkami kwiatów. Dziewczyny zrobią to dyskretnie i dzięki temu, Ty zostaniesz obsypana kwieciem ,a goście nie będa musieli się martwić, gdzie upchac ryż/płatki.

• zia86 Re: płatki - dylemat techniczny;) 27.01.12, 12:54
        U nas zadziałały rożki rozdawane gościom, ale te tuby to też fajny pomysł. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka