Dodaj do ulubionych

kościół - sala 30km

07.04.12, 00:14
Czy odległość 30 km z kościoła do sali weselnej to nie za daleko?
Obserwuj wątek
    • shirley_shirley Re: kościół - sala 30km 07.04.12, 00:45
      Niekoniecznie, powinnas tylko zorganizowac transport dla gosci z kosciola na sale
      • green.maschine Re: kościół - sala 30km 07.04.12, 01:06
        Transport by był, tylko nie byłam nigdy na weselu, gdzie z kościoła na salę jechało się dłużej niż 10 min;/ Tymbardziej, że nie chodzi tu o wyjechanie z kościoła w mieście do sali na przedmieścia tylko przejazd ze wsi do wsi pół godziny...
        • shirley_shirley Re: kościół - sala 30km 07.04.12, 01:35
          Ja bylam kiedys na takim slubie i nie bylo problemu, po kosciele czekal na gosci autokar i razem pojechalismy sobie na wesele, podroz trwala jakies pol godzinki. Bylo to nawet mile, w autokarze goscie pogadali sobie i juz sie wstepnie zintegrowali smile
    • niebieski_lisek Re: kościół - sala 30km 07.04.12, 14:14
      Je będę miała odległość ok. 20 km, nawet nie pomyślałam, że to może być problem. Zwłaszcza w mniejszych miejscowościach tak jest, że jeśli ktoś chce brać ślub w swojej parafii, to musi dojechać do większej miejscowości bo tam jest sala. Zresztą pewnie ludzie po Warszawie też pokonują spore odległości od kościoła do domu weselnego. Sama niedawno byłam na ślubie kuzynki i przejechałam około 35 km - w sobotę po południu nie ma korków, wiec nie jest to utrudnieniem. Co do załatwienia transportu - to dobry pomysł z tymże, może wystarczy busik. Moim zdaniem przy potwierdzeniach dobrze jest zapytać, czy dana osoba oczekuje, że będzie dowieziona do sali - może się okazać że takich osób będzie mało i będziesz mogła zapłacić mniej za mniejszy pojazd.
    • maraviella Wesołych świąt gwiazdki :) 07.04.12, 15:13
      Nie, nie za daleko.
      WWW.SEBASTIANKOWO.BLOGSPOT.COM
    • martina.15 Re: kościół - sala 30km 07.04.12, 17:22
      u nas są 24 km, nie ma potrzeby organizowania przejazdu grupowego
      jeśli trasa jest dobra, ciężko się zgubić smile i goście są w miarę zdyscyplinowani to nie powinno być problemu
    • erillzw Re: kościół - sala 30km 07.04.12, 18:51
      Rzekłabym normalnie smile Bardzo wiele sal szczegolnie wmiastach znajduje sie na ich obrzezach i czasem taka albo i wieksza odleglosc trzeba pokonac by dojechac smile
      Mysmy mieli wesele 35 km od miasta zamieszkania autostrada. Dojazd zajal 20 min smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka