Dodaj do ulubionych

Obrączki Warszawa

11.04.12, 19:51
Hey,

znacie/możecie polecić gdzie zamówić obączki?

szukam wzoru w miarę klasycznego/prostego z żółtego złota, dobra jakoś + cena niższa niż aparty i inne kruki smile

jak zapytałam w 2-3 salonach to tak 2 tys. chcą (rozmiar 4-5mm, bez kamieni, próba 585)
Czy da się taniej?

dzięki
Obserwuj wątek
    • ali_mak123 Re: Obrączki Warszawa 11.04.12, 20:58
      Da się. My kupiliśmy w Aren - na al. Jerozolimskich mają duży salon. Polecam, szczególnie jeśli szukasz klasycznych obrączek. Co ważne - cena obrączki zależy od wagi i próby złota. Czyli jak masz mały rozmiar, to płacisz mniej - co jest logicznesmile

pozdrawiam
    • shirley_shirley Re: Obrączki Warszawa 11.04.12, 23:34
      W swiat zlota w Al. Jerozolimskich takie obraczki tylko 3 mm kosztuja niecaly tys zl
      • karolkapm [...] 26.02.13, 16:37
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • amancjuszka Re: Obrączki Warszawa 26.02.13, 17:01
      My zaplacilismy za dwie obraczki w Aparcie bez roznicy rozmiar, z bialego zlota 4mm bez kamieni ok 1500. Tyle ze proba 333. Ale zadnej roznicy to nam nie robi.
    • limonka_90 [...] 26.02.13, 19:12
    • duchess85 Re: Obrączki Warszawa 27.02.13, 21:54
      Chcesz namiar na sprawdzonego jubilera? Będzie na giełdzie jubilerskiej w ten weekend w PKiNie smile Z mojego doświadczenia wynika, że sieciówki mają mocno wywindowane ceny, a Apartowi w ogóle nie ufam w kwestii kamieni i ich nie lubię.
    • karolkaaa1 Re: Obrączki Warszawa 28.02.13, 13:06
      my również zamawialiśmy w Arenie. Bardzo miła obsługa, ceny przystępne. Można również oddać swoje złoto i wtedy będzie jeszcze taniej
    • kam90ila [...] 04.03.13, 08:34
    • ali_mak123 Aren - jednak nie 10.03.13, 20:54
      Wcześniej polecałam Aren - ale w tej chwili odradzam go wszystkim znajomym, szczególnie tym, którzy chcą mieć białe złoto. Nasze obrączki zostały okropnie niestarannie porodowane; po pół roku noszenia wyglądają brzydko - to nawet nie jest kwestia tego, że rodowanie zeszło - ale porobiły się takie brzydkie zacieki. Mój dużo starszy pierścionek z białego złota nadal wygląda świetnie, więc to nie kwestia wybranego kruszcu - ale raczej stopu (brzydki odcień wyjściowy) no i nieumiejętnego rodowanie właśnie.

I jeszcze kwestia cen: Aren jest tańszy niż sieciówki, ale zwróćcie uwagę na gramaturę - niektóre model w Aren wydają się dużo tańsze, ale to kwestia tego, że są 2 razy lżejsze niż podobne w innych sklepach.
    • viktorop [...] 08.04.13, 08:30
    • pelissa81 Re: Obrączki Warszawa 08.04.13, 20:46
      heh no my widze tez malo oryginalnie, bo tez w Arenie. Klasyczne, zolte zloto. Duzo dostepnych od reki, grawer gratis.
      • pina_july Re: Obrączki Warszawa 21.11.13, 13:03
        Odnawiam wątek. Zaczynamy szukać obrączek, chodzi nam o klasyczne obrączki w stosownej cenie. Ktoś poleci jakiegoś jubilera? smile
        • kwiat_aloesu Re: Obrączki Warszawa 21.11.13, 16:52
          Z całego serca polecam Aren w Alejach Jerozolimskich. Nie pamiętam, ile zapłaciliśmy za proste, klasyczne 5 mm, ale chyba niecałe półtora tysiąca z kuponem rabatowym po zakupie pierścionka. Trafiliśmy tam bowiem właśnie szukając pierścionka zaręczynowego (tak, wybieraliśmy razem, dostałam oficjalnie potem, nie, to nie było specjalnie romantyczne i tak, bardzo się cieszę, że tak zrobiliśmy), po tym, jak w salonach sieciówek kompletnie nas zlekceważono. Pan był miły, kompetentny i pomocny, i to nie głupio nadskakujący, a rzetelnie "pani ma duże ręce, proszę się nie gniewać, ale ten kształt będzie lepiej wyglądał" - i miał rację. Wybrany pierścionek zwiększono nam gratis prawie na poczekaniu i uważam, że jest to najpiękniejszy element biżuterii, jaki kiedykolwiek miałam. smile Oczywiście po obrączki poszliśmy właśnie tam. Gratis dostałam srebrny wisiorek z koniczynką na szczęście i oczywiście grawerowanie.
          • siuxwawa Re: Obrączki Warszawa 21.11.13, 17:00
            My zakupiliśmy 2 tyg temu rónież w Arenie. Do konca roku jest zniżka -20% i dodatkowo -100zł od pary obraczek. My kupilismy klasyczne, polokręgłe, złoto 585, soczewkowe 3mm oraz 4mm i wytargowalismy jeszcze rabat -5% i zaplacilismy ponizej 1100zl. Gwarancja dożywotnia, grawer i zmiana rozmiaru rowniez
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka