Dodaj do ulubionych

Podróż poślubna

07.08.12, 20:45
Planujecie? Jeśli tak, to gdzie się wybieracie?
Obserwuj wątek
    • duchess85 Re: Podróż poślubna 07.08.12, 21:01
      Do Paryża na 2 tyg. Będziemy tam mieć udostępnione (puste) mieszkanie u rodziny. Nie mogę się doczekać smile
      • izu21 Re: Podróż poślubna 08.08.12, 14:23
        zazdroszcze smile marze zeby miec rodzine w Paryzu, niestety tego mi poskapiono smile z drugiej strony ja uwielbiam zwiedzac Paryz, wchodzic do kazdego muzeum i szwedac sie po uliczkach. Wiec raczej trudno mi wyobrazic sobie romantyczna podroz poslubna z wizyta w Muzeum Kanalizacji, ktore zreszta polecam smile
        Ale i tak zazdroszcze!
    • apsik87 Re: Podróż poślubna 07.08.12, 21:19
      w sobotę ślub w niedzielę o północy wyjazd z katowic do kołobrzegu tydzien nad morzem smile
      • tomorro.w Re: Podróż poślubna 07.08.12, 22:45
        Paryż po raz drugi wink Ależ jesteśmy nudni tongue_out
      • duchess85 Re: Podróż poślubna 08.08.12, 15:35
        Ależ my tak właśnie sobie wyobrażamy naszą podróż poślubną smile Od placyku do placyku, od muzeum do muzeum. No i musimy w końcu poszukać Dzwonnika z Notre Dame wink
        • duchess85 Re: Podróż poślubna 08.08.12, 15:35
          (źle się podpięłam - sorry)
    • pamoz Re: Podróż poślubna 08.08.12, 14:04
      Planujemy, wybieramy, rzucamy moneta i ciagle nie mozemy sie zdecydowac... uncertain
    • sushi_girl Re: Podróż poślubna 08.08.12, 14:26
      My backpakujemy od zawsze i w ramach perzentu zbieraliśmy fundusze na niemożliwy do zrealizowana od kilku lat cel - Madagaskar. Póki co ceny biletów przerażają, ale polujemy dalej.
      • pamoz Re: Podróż poślubna 08.08.12, 14:40
        Sushi, a gdzie szukasz biletow i skad chcecie leciec?
        • sushi_girl Re: Podróż poślubna 08.08.12, 15:32
          Chcemy lecieć skądkolwiek w Europie mniej-wiecej w listopadzie.
          Biletów szukam na wszelkich wyszukiwarkach ale też na stronach linii bezpośrednio bo niewiele co tam lata. I na forach backpackerskich cztauję na kogoś kto znajdzie okazję smile
          A co?
          • kudlata87 Re: Podróż poślubna 08.08.12, 16:43
            jest taki program do wyszukiwania lotów nazywa się azuon. można go ściągnąć bez problemów tylko płaci się jakiś niewielki abonament. do zoszczędzonej kasie na bilety lotnicze nieporównywalne.
            polecam moze Ci sie przyda
            • sushi_girl Re: Podróż poślubna 08.08.12, 19:16
              Na pewno, bo znane mi sposoby póki co zawodzą smile
              Dzięki!
              • kudlata87 Re: Podróż poślubna 08.08.12, 19:26
                nie ma za co smile
                nie wiem tylko czy to na cały świat wyszukuje, czy tylko na Europę, bo jeszcze dalej nie latałam, ale można przynajmniej część lotu taniej znaleźć bo międzylądowania będą na pewno jeśli chodzi o drugą półkulę. powodzenia z szukaniem smile
          • pamoz Re: Podróż poślubna 09.08.12, 14:21
            To chyba poczatek lata? Jesli tak, to bedzie drogo...
            Skyscanner juz pewnie sprawdzalas. Mnie najczesciej udaje sie znalezc ciekawe ceny na expedia.co.uk. ale tak jak mowisz, w promocjach bezposrednio u przewoznikow tez mozna znalezc perelki (2 tyg temu alitalia miala loty z rzymu do rio za £220!!).
    • 83kimi Re: Podróż poślubna 08.08.12, 14:45
      Me lecimy do Australii smile
    • apsik87 Re: Podróż poślubna 08.08.12, 14:48
      nie wiem jak dla was ale dla mnie podroz poslubna powinna nastepowac praktycznie bezposrednio po slubie wtedy ma ona sens.tak samo jak plener slubny w dniu slubu a nie przed lub po-niektore pary tak robia ze po slubie z wygody zeby na spokojnie i tak dalje ale to juz nie jest pamiatka ze slubu ale z dnia tydzien po slubie nie wiem czy wiecie o co mi chodzibig_grin
      • duchess85 Re: Podróż poślubna 08.08.12, 15:37
        My prawdopodobnie wylecimy w poniedziałek po sobotnim ślubie, natomiast sesja będzie na pewno tego samego dnia. Fotograf mi tak doradził, powiedział że to nigdy nie są te same emocje na twarzach, kiedy robi się zdjęcia potem. Zaś robienie zdjęć przed ślubem to dla mnie kompletny absurd.
    • izu21 Re: Podróż poślubna 08.08.12, 15:13
      Zaraz po slubie jedziemy do Berlina bo musimy zlozyc w ambasadzie akt slubu. Przy okazji zahaczymy o jakis park rozrywki z rollercoasterami (gdyz poniewaz uwielbiam a w PL brak) i moze odwiedzimy te egzotyczna plaze pod dachem. A potem, w dalszej perspektywie oczywiscie Indie i Nepal plus jakies ewentualne przystanki. Chcialabym do Bhutanu ale droga wiza i duzo zachodu, poza tym odkad maja internet i telewizje to juz nie jes to kraj szczesliwych ludzi...
    • jagoda_pl Re: Podróż poślubna 08.08.12, 18:36
      My wyjedziemy pewnie jakoś miesiąc po ślubie. Tydzień po nim, moja mama wyprawia uroczysty obiad dla swoich przyjaciół z okazji zamążpójścia córkismile, następny weekend to ślub kuzynki, a potem mój już wtedy mąż ma wyjazd służbowy. Najpierw miał być Paryż (nuuuudawink) u znajomej, ale coś nam się terminy zgrać nie mogą. Na razie nastawiam się albo na jakieś last minute.
    • aguar Re: Podróż poślubna 08.08.12, 21:19
      A my jedziemy do Chorwacji na Półw. Istria równo tydzień po ślubie, zarezerwowaliśmy 10 noclegów z trzema posiłkami! Już się nie mogę doczekać.
      • arbuzunia Re: Podróż poślubna 09.08.12, 10:12
        A kiedy masz ten ślub? Bo jak narazie to Istria się jara...
        www.tvnmeteo.pl/informacje/swiat,27/istria-plonie-deszczu-nie-bylo-od-marca,54339,1,0.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka