Dodaj do ulubionych

niespodzianka podczas wesela

IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.12.04, 14:39
Nie interesuja mnie zabawy i konkursy w stylu przewlekania jajka przez
spodnie panow itp. Natomiast zastanawiam sie nad mozliwoscia zorganizowania
czegos fajnego dla gosci, np. konkursu, czegos oryginalnego, zabawnego,
jakiejs niespodzianki. Niestety, na zadnym weselu na ktorym bylam nic takiego
sie nie pojawilo poza standardem. Moze ktos z Was cos podpatrzyl lub wpadnie
na jakis pomysl?
Obserwuj wątek
    • Gość: dama Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:50
      Może to nie jest szczyt pomysłowości, ale pamiętam na weselu kuzyna bardzo
      podobało mi ( i nie tylko mi) się tango w wykonaniu mlodej pary, oboje w
      odpowiednich dla tego tańca strojach, po wcześniejszych lekcjach tańca, wypadli
      fantastycznie
    • Gość: dama Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 14:51
      Aha, przypomniało mi się. Na jednym z wesel był striptiz, to akurat mi się nie
      podobało
      • Gość: kasiakasia Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.12.04, 14:57
        Tango, brzmi super,ale odkad jestem z moim narzeczonym namawiam go na lekcje
        tanga. Bezskutecznie. I nie sadze ze te pomysl go zmusi do zmiany zdaniasmile.
        Natomiast szczytem o ktorym ja slyszalam bylo to, ze na weselu wystepowala Lola
        Lou, dla tych ktorzy nie wiedza to jedna z bardziej znanych drag queens w w-
        wie. Podobno rodzinie szczeka opadla...smile
        • adrian4u Re: niespodzianka podczas wesela 27.12.04, 15:15
          też byłem na takim weselu. Bya i Lola, był i folkowy zespół irlandzkismile
          Jedna babcia stwierdziła tylko, że "ta pani jakoś dziwnie śpiewa". Nie
          oświecałem jejsmile
          Ale ze względu na bardzo lluźne i zabawowe towarzystwo, wesele wypadło
          fenomenalniesmile Przynajmniej ja, jako gość, takim je właśnie pamiętamsmile
          • Gość: kasiakasia Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.12.04, 15:40
            To chyba bylo to samo wesele, bo tam wlasnie byly tez jakies irlandzkie tancesmile
            • adrian4u Re: niespodzianka podczas wesela 27.12.04, 16:54
              Może 1,5 roku temu, w Bristolu, Ani, sąsiadki mej?
              I wesele jak również i ślub były polsko-angielskie??? smile

Adrian
              • Gość: kasiakasia Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 28.12.04, 08:22
                Nie, nie Bristol, i nie polsko-angielskie. Ale zdecydowanie te same klimaty.
                Moze jacys znajomismile
    • wojtow Re: niespodzianka podczas wesela 28.12.04, 09:05
      Może być karaoke.
      • Gość: wbrew Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 09:47
        karaoke to jest rewelacja na poprawiny, ale jesli ktos ich nie planuje karaoke
        to swietny pomysl. oczywiscie to zalezy jacy sa goscie...
        • Gość: Jary Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.c151.petrotel.pl 28.12.04, 10:07
          JAk chcesz fajny pomysł, to pisz na priv jarwro@gazeta.pl.
          Jak rodzice zorganizowali to młodym (niespodzianka) to musieli potem zamiatać
          szczęki gościom z podłogi. Na weselu polsko-angielskim.
          Pozdrawiam
          Jarek
          • sara33 Szybki numerek ze świadkiem:) hihi 28.12.04, 14:54
            • adrian4u Re: Szybki numerek ze świadkiem:) hihi 28.12.04, 17:24
              ... nawet zakładając, że byłby twoim facetem?
              Domestos.... tia, tak to jakoś leciało....

kochana, sama zdradą się brzydzisz (pozwolisz, że nie zacytuję), a innym ją
              doradzasz? cóż za dziwna niekonsekwencja...

A
              • Gość: asia Re: Szybki numerek ze świadkiem:) hihi IP: *.chello.pl 30.12.04, 01:07
                Karaoke to nie jest dobry pomysl.Sama chcialam cos takiego zorganizowac, bo mam
                muzykalna rodzine i znajomych, ale doszlismy potem do wniosku, ze wlasciwie
                tylko jedna osoba spiewa i sie bawi, tudziez jakis chorek, a reszta siedzi i
                bije brawo, bo nic im innnego nie pozostaje.zabawy musze byc zorganizowane tak,
                zeby zaangazowac WSZYSTKICH gosci. np tance :panowie z broda z paniami w koku
                ect.smilebruneci z blondynkkami ect i tym sposobem w jednej chwili wesele sie
                jednoczy i wszyscy sie znaja
                • adrian4u Karaoke na weselu 31.12.04, 01:25
                  Kewstia tego, jak się to przeprowadzismile
                  można oczywiście iść na łatwiznę:
                  - Whisky
                  - przeżyj to sam
                  - jolka
                  - oh ela

ale można wybrać piosenki (jeśli się ma repertuarsmile, do tańca, skakania itpsmile
                  - Cała sala
                  - Prawy do Lewego
                  - jedzie pociąg (!!!)
                  - monika (dziewczyna ratownika)
                  - chałupy
                  - szał baj najt wink
                  itp, itd

uwierz, sprawdziło się to niejednokrotnie - ale trzeba - tak jak z muzyką -
                  MYŚLEĆsmile

współczuję ograniczonych repertuarowo i inicjatywowo - zespołu/DJ-a/wodzireja

Dziewczyny - WYMAGAJCIE, bo to przecież wasze najważniejsze święto, zaraz przed
                  urodzinami dzieciątkasmile

buziaki,

AdriAN
    • Gość: mala Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.gdansk.sprint.pl 02.01.05, 22:52
      ja byłam na weselu gdzie w przerwach kiedy nie grał DJ przygrywała kapela
      góralska - rewelacja
      • vanessa_io Re: niespodzianka podczas wesela 03.01.05, 09:53
        U mnie na weseleu dzięki pomysłowości właścicielki hotelu było mnóstwo
        niespodzianek.
        Jedną z nich był występ zespołu ludowego. Wykonywali przyśpiewki weselne i
        inne znane utwory. Goście byli zachwyceni. Wszyscy śpiewali bardzo wzruszeni.
        Może nie potrafię tego dobrze opsać, ale wesele wiele na tym zyskało.
      • Gość: malutka Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.elektron.com.pl / 80.51.78.* 28.02.05, 20:41
        Ja będąc na weselu u kuzyna "podpatrzałam" gre główką kapusty smile Panie 5 z
        jednej rodziny i 5 z drugiej - grały w piłke nożną kapustą smile na boso!
    • Gość: ola Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 03.01.05, 10:00
      Hej,
      na moim weselu bylo wiele niespodzinek dla gosci, a jedna z nich byl barman -
      mistrz Polski we freestyle'u czy cos takiego. Podczas wesela serwował gosciom
      bardzo wymyślne drinki, a po północy zrobił pokaz! Gościom sie bardzo podobało
      no i bylo niebanalnie! Polecam!
      • Gość: Katia Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 03:54
        3 lata temu byłam na weselu, gdzie po północy wodzirej z pomocą orkiestry
        (wodzirej był jednocześnie wokalistą) zorganizowali taką zabawę dla pary
        młodych: od ciotki z Ameryki dostali walizkę, a do niej wkładane były różne
        przedmioty, oczywiście każdy miał swoje przeznaczenie, więc była i np. kiełbasa
        (wiadomo - kształt) na wypadek gdyby pan młody wyjechał w delegację. Trwało to
        około 20 minut. Zabawa była przednia, śmiechu co nie miara dla wszystkich,
        nawet dziadkowie nie byli zgorszeni smile
    • kapio Re: niespodzianka podczas wesela 14.01.05, 18:08
      ja spotkałam się z takiego typu niespodzianką:
      o północy był tort, w którym ukryte zostały, zawinięte w papierki, 3 złote
      wisiorki - i wiadomo, ten kto znajdzie w swoim kawałku tortu niespodziankę, ten
      ją dostaje
      najlepsze były, przejęte i skupione na jedzeniu tortu, miny gości weselnych smile
      na szczęście nikt wisiorka nie połknął wink

tyle
    • Gość: Magda Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.238.80.35.adsl.inetia.pl 22.01.05, 18:58
      Wesele zaczynamy Polonezem... Taki rodzinny zwyczaj. Wydaje mi się że bardzo
      miły i elegancki. Musieliśmy tylko sami troszke przećwiczyć kilka podstawowych
      figur żeby ładnie wyszlo. Bo rpowadzimy...
      Robimy przentację w Power Point z opowiadaniem jak sie poznaliśmy, jak
      wyglądały nasze zaręczny, wakacje itp... troszkę tez powiemy o naszych
      rodzinach!

Oprócz tego ja zamierzam zaśpiewać dla mojego męża piosenkę, która bardzo wiąże
      się z naszym życiem. To będzie dla niego i gości niespodzianka a przygrywać
      bedzię moja siostra - świadkowa na pianiniesmile

Poza tym zabawy, zabawy. Będzie taniec z kotylionami, konkurs tańca, taniec pod
      kijkiem, husteczka haftowana... Bedzie spiewanie na dwa chóry - Panny Młodej i
      Pana Młodego...

Im więcej takich atrakcji tym weselej! Chcemy aby to był niezapomniany czas dla
      naszych rodzinek i dla nas.
    • rootka pilowanie pnia 23.01.05, 19:34
      a my bedziemy pilowac pien pila reczna, ktora musza trzymac dwie osoby. jesli
      dobrze idzie to znaczy ze panstwo mlodzi sobie beda razem dobrze raczic w
      przyszlosci smile
      • Gość: marzenka Re: pilowanie pnia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:35
        bardzo fajne pomysły wiele dały nam do myślenia
        • 82marta Re: pilowanie pnia 26.02.05, 18:43
          moze jeszcze jakies? to fajna sprawa z tymi niespodziankami wink
          • Gość: Monika Re: pilowanie pnia IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 26.02.05, 21:30
            Na naszyn weselu pojawił się zespół folkowy- witał nas spiewem i ok godziny 11
            tej orkiestra deta,która zagrała 100 lat i marsza.Dodam,ze to były grupy,do
            których ja wcześniej wiele lat należałam.Było super!I w zasadzie to była
            niespodzianka choc mogłam w zasadzie się domyślać.Pozdrawiam wszystkich.
            • Gość: Monika Re: pilowanie pnia IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 26.02.05, 21:32
              To byłzespół folklorystyczny
    • Gość: Nina Re: niespodzianka podczas wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.05, 20:21
      Byłam kiedys na weselu w górach,gdzie wodzirej w asyscie starszych(którzy byli zorientowani,co to za gosć i czym mniej wiecej sie zajmują) do każdej pary małżenskiej czy osoby solo spiewał przyśpiewke-a przy okazji zbierali pieniądze do koszyka,a w ten sposób troche kaski sie uzbierało i w ten sposób młodzi mieli już troche na orkiestre.A poza tym kojarzy mi sie zabawa z wałeczkiem,ktory przekazuje sie od osoby do osoby miedzy nogi bez uzywania rak(kiedy tez był banan),a do tego leciała jakas muzyczka,ale co to było dokładnie nie pamiętam
      • minerwamcg Re: niespodzianka podczas wesela 28.02.05, 22:53
        >A poza tym kojarzy mi sie zabawa z wałeczkiem,ktory prz
        > ekazuje sie od osoby do osoby miedzy nogi bez uzywania rak(kiedy tez był
        banan)
        > ,a do tego leciała jakas muzyczka,ale co to było dokładnie nie pamiętam

Hmmm. Każdy ma inny gust, osobiście jednak wolałabym wesele bez
        takich "niespodzianek".
    • pepperann Re: niespodzianka podczas wesela 28.02.05, 21:12
      bylam na jednym weselu, na ktorym panstwo mlodzi dali gosciom male upominki -
      wszytskie dziewczyny dostaly wachlarze, a faceci po cygarze (pan mlody byl
      hiszpanem, wiec to sie trzymalo konwencji). to byla niezamowita niespodzianka,
      badzo ozywila zabawe, natychmiat wszyscy zaczeli robioc grupowe zdjecia,
      zaczely sie tance a la carmen z wachlarzami. koszt chyba inie byl bardzo duzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka