Dodaj do ulubionych

organizacja wesela

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.05, 18:41
Od jakiegoś czasu organizuję całe wesela dla przyjaciół i rodziny(wizytówki,
kwiaty,przyjęcia, zespoły, itp.)- oczywiście nieodpłatnie. Ostatnio wpadłam
na pomysł, że mogłabym się tym zacząć zajmować zawodowo - i stąd moje pytanie-
czy Wy, jako przyszli nowożeńcy bylibyście zainteresowani usługami firmy,
która zajęła by się całą organizacją waszego wesela. Nie chcę, żeby moje
pytanie zabrzmiało jak reklama firmy - ja na razie chciałabym się
zorientować, czy w ogóle byłoby jakiekolwiek zainteresowanie takiego rodzaju
usługami.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • dafni Re: organizacja wesela 04.01.05, 20:05
      Myślę, że to nie jest zły pomysł. My jakiś czas temu zastanawialiśmy się nad
      zatrudnieniem kogoś, kto pomógłby nam znaleźć lokal, zespół, itd.
      Zniechęciliśmy się, bo trafiliśmy na nie do końca uczciwego menagera weselnego.
      Miał najwidoczniej podpisane umowy z lokalami i już przy pierwszej rozmowie
      widać było, że nie jest obiektywny. Polecał nam "swoje" miejsca, zniechęcał do
      tych, z którymi nie miał układów i które zapewne nic mu nie odpalały.
    • navajo1 Re: organizacja wesela 04.01.05, 21:20
      marzylam o tym przez rok, zeby ktos przyszedl i powiedzial "masz tu sukienke i
      ubierz sie ladnie na taki i taki dzien bo masz slub" - w wielkim skrocie
      oczywiscie - ale tak rzeczywiscie sa potrzebni tacy ludzie do organizacji i
      popieram pomysl, moja znajoma tez sie nad tym zastanawiala i moze nawet jej cos
      z tego wyjdzie, powodzenia zycze rowniez
    • slunko Re: organizacja wesela 05.01.05, 10:03
      ja tez jestem zainteresowana! wlasnie mialam zamiar szukac firm, ktore sie tym zajmuja...
    • wojtow Re: organizacja wesela 05.01.05, 10:05
      ja będąc już po mogę się wypowiedzieć - byłabym zainteresowana. Wolałabym aby
      ktoś mi przedstawił propozycje do wyboru. To oszczędność czasu (może nie
      pieniędzy) i nerwów.
    • Gość: natalka Re: organizacja wesela IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.05, 12:33
      Dzięki za poparcie mojego pomysłu. Chciałabym się jeszcze Was zapytać, gdzie
      byście się rozglądali za taką osobą: w gazecie, w internecie? - Zupełnie nie
      mam pojęcia, jak się zareklamować z takimi usługami.
      Z góry dziękuję za podpowiedź.
      • slunko Re: organizacja wesela 05.01.05, 13:04
        w internecie. poogladaj tez strony polonijne. z doswiadczenia wiem, ze jest duzo mlodych polakow mieszkajacych za granica, ktorzy wesele organizuja w kraju. dla nich twoj pomysl bylby zbawieniem wink
        pozdrawiam i zycze powodzenia. a moze nawet bedziemy kiedys razem wspolpracowaly wink
      • Gość: navajo1 Re: organizacja wesela IP: *.tecza.waw.pl / 217.153.187.* 05.01.05, 13:18
        jak najbardziej w internecie, jesli cie w nim nie ma to nie istniejesz,
        przedewszystkim ludzie tam szukaja na poczatku oraz branzowe czasopisma, ale
        internet to podstawa i taniej wychodzi
        powodzenia
        • Gość: natalka Re: organizacja wesela IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.05, 13:44
          Jeszcze jedno pytanie - zawsze pracowałam tylko na etacie i nie mam pojęcia,
          jak wycenić taką pracę, więc jak myślicie jaka byłaby uczciwa cena za takie
          usługi.
          • andzia353 Re: organizacja wesela 05.01.05, 14:14
            Natalko, prośba o kontakt ze mną na prv andzia353@gazeta.pl
    • amalita Re: organizacja wesela 05.01.05, 17:14
      Ja tez myslalam, ze wezme sie za taki biznes, bo uwielbiam organizowac rozne
      sprawy i organizacja mojego slubu byla dla mnie duza radoscia i trzeba
      przyznac, ze dopielam wszystko na ostatni guzik.
      Ale pojawilo sie jedno ale: wiadomo, ze sila rzeczy bedziesz musiala nawiazac
      wspolprace z okreslonymi lokalami, fotografami itd. I pojawilo sie juz na forum
      oskarzenie, ze pani od organizacji wesel narzucala im swoje kontakty. No bo jak
      inaczej? Wiadomo, ze sila rzeczy narzucisz, bo nie da rady pracowac ze
      wszystkimi, tylko bedziesz miala swoje sprawdzone grono.

A jak wybrac komus suknie? ja np. chcialam okreslony model, a po przymierzeniu
      okazalo sie, ze wygladam w nim jak tyczka. No i do slubu szlam w lekkiej bezie.
      To jest ciezki kawal chleba.

Zycze Ci szczesia i aby powiodly sie Twoje plany, ale tak naprawde organizacja
      slubu sprowadza sie do kilku priostych punktow (stoje, fotograf, fryzjerzy,
      stylisci, sala, orkiestra, kosciol, video, formalnosci - i wszedzie musza
      mlodzi sie okreslic lub stawic) i ile na tym zarobisz? a koszty (telefon,
      benzyna)?

Organizacja hucznego wesela wraz ze strojami, orkiestra (bez podrozy poslubnej)
      kosztuje ok. 30,000 PLN. Bo "tanszych" imprez nie oplaca sie brac. I teraz jaka
      narzucisz prowizje? 10%? to jest koszt sukni. Biorac pod uwage zamoznosc
      naszego spoleczenstwa, oplacalnych zlecen nie bedzie duzo.

Koszt biura, telefonu, benzyny zje Ci prowizje. Dodatkowo, to jest sezonowa
      praca. Polska to nie Ameryka. Nie chce Cie zniechecac, ale koszty stale sa
      stosunkowo wysokie, tracisz mnostwo czasu, a prowizji duzej nie wycisniesz.
    • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 06.01.05, 15:06
      popieram.
      jak zdecyduje sie na wesele to sie do Ciebie zglosze. Z powodow zawodowych nie
      mam czasu na jezdzenie po roznych miejscach. Chetnie porozmawiam o moich
      wyobrazeniach z jedna osoba w jednym miejscu, ktora w moim imieniu i na
      podstawie moich zyczen wszystko zorganizuje. Jestem w stanie poswiecic na taka
      usluge jedna miesieczna pensje, tj. ok 5000tys. Mysle, ze i tak zaoszczedze
      klopotow, pieniedzy i czasu. Przeciez to ma byc najpiekniejsze przezycie w moim
      zyciu. Pozdrawiam
      • amalita Re: organizacja wesela 06.01.05, 15:46
        Na zalatwienie formalnosci dokumentowych, odwiedzin u ksiedza itd i tak
        bedziesz musiala poswiecic czas.
        To, co mozesz zlecic innej osobie, to znalezienie zespolu, sali, sukni,
        fryzjera i makijazystki. Generalnie na to wystarcza 2 - 3 dni, jak sie czlowiek
        popyta znajomych, lub ma rozeznanie.
        Suknie i tak musisz obejrzec i przymierzyc, to samo i sala i w sumie cala
        reszta. Jak dysponujesz taka pensja, to zrobienie wesela w dobrym hotelu nie
        jest problemem. Czego tu szukac? czlowiek szuka, jak nie ma kasy i szuka taniej
        oferty. jak sie ma pieniadze, to zorganizowanie wesela nie ejst problemem...

czyli de facto wyrzucasz miesieczna pensje na cos, co i tak finalnie musisz
        sama zalatwic i co zalatwisz w dwa, trzy dni...

Ja osobiscie na szukanie sukni poswiecilam dwa dni, orkiestre wzielam te, przy
        ktorej sie bawilam u znajomych (umowa podpisana w 30 min), wizazystka tez
        polecona (proba: 4 H - i tak trzeba zrobic), sala: podzownilam po hotelach w
        Warszawie i obejrzalam te, co cenowo mi pasowaly.
        Mozna sie z tym naprawde uwinac szybko. Niwe rozumiem, co za problem.
        • amalita Re: organizacja wesela 06.01.05, 15:52
          Nie myslcie, ze kogos zniechecam. Po prostu na tyle dlugo pracuje z ludzmi, ze
          wiem, ze kazdy ma inny gust i takie firmy nie prosperuja za dobrze w Polsce...
          U nas wesela sa po prostu zbyt proste do zosrganizowaniasmile)
          • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 06.01.05, 17:35
            wszystko sama zorganizowalas !!- Ok.
            czy bylo to najpiekniejsze wydarzenie w Twoim zyciu?
            czy zespol, sala, wystroj stolow bylo niezapomiane. Moze mialas
            dwoch "karczkow" na kebordzie, ktorzy w remizie rozbawiali nudnymi wierszami
            godsci weselnych.
            Oczywiscie jesli zalujesz grosza na porzadne wesele (ktore masz raz w zyciu) to
            mozesz to sama zorganizowac. Zapewne sama szyjesz swoje ciuchy (bo taniej),
            sama hodujesz warzywa i sama znosisz jajka (bo taniej).
            Gratuluje podejscia do zycia i czasu.
            • amalita Re: organizacja wesela 07.01.05, 09:57
              Troche mnie zatkalo, jak przeczytalam, co napisalas... nie tylko ze wzgledu na
              tresc, jak i na forme.
              Mysle, ze mojego slubu oraz wesela i podrozy poslubnej, mozesz mi pozazdroscic.
              Wesele mialam w dobrym hotelu w Warszawie, w eleganckiej sali na 100 osob.
              Grala nam orkiestra, przy ktorej wszyscy sie dobrze bawili do rana. Sukienke
              sobie wybralam taka, ktora mnie chwycila za serce. Po prostu dzieki temu, ze
              mialam luz finansowy, moglam sobie pozwolic na rozne fanaberie i nie musialam
              przebierac w ofertach i szukac. Zrobilam wesele tam, gdzie wiedzialam, ze
              bedzie super. I tak bylo!!! W podroz poslubna polecialam na pewne malownicze
              wyspy, ktore moze sobie kiedys zobaczysz w folderze - bo zaloze sie, ze nawet
              nie wiesz, gdzie leza. No moze w zwiazku z ostatnimi wydarzeniami bys
              wiedziala....
              Najwiecej czasu zabiera ganianie na nauki i do ksiedza. Tego nikt za ciebie nie
              odfajkuje.
              Nie pisz bzdur dziewczynko, bo zarabiam wiecej niz ty. A moj czas bardzo
              szanuje i jestem dobrze zorganizowana. Czego jak widac o tobie nie mozna
              powiedziec.
              • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 07.01.05, 23:21
                widze, ze trafilo Cie to co powiedzialam - ha, ha.
                Szkoda mi Ciebie, ze jezdzisz w podroz poslubna tam gdzie reszta swiata dwa
                razy rocznie spedza urlop. Poniewaz sa to najtansze zakatki swiata.
                Co do zarobkow nie bede sie z Toba sprzeczac kto zarabia wiecej poniewaz tego
                nie musze udowadniac. Staram sie przynajmniej raz rocznie, jesli pozwoli mi na
                to czas, spedzac urlop na Sayszelach lub Maurycjusie. Sadze, ze wiesz gdzie to
                jest.
                zycze milej zabawy na tym forum.
                • amalita Re: organizacja wesela 10.01.05, 11:08
                  Glupiutka Juziu. Poniewaz nawet nie znasz ortografii miejsc o ktorych piszesz,
                  nie mam co z Toba gadac. Wyspy o ktorych pisalam, to nie Tajlandia. Szukaj
                  dalej.
                  Wspolczuje ze bidulko ciagle jezdzisz w dwa te same miejsca. Bo ja bym sie
                  zanudzila ogladajac co roku wyspy, ktore mozna objechac w jeden dzien
                  samochodem. Jest tyle pieknych miejsc na swiecie...
                  • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 11:30
                    uwazaj podrozniczko, zeby Cie szef nie nakryl na tym jak wykorzystujesz
                    internet w czasie pracy do prywatnych spraw bo jak widze to nawet niestac Cie
                    na lacze w domu.
                    Dziwne, ze tacy ludzie maja jeszcze prace.
                    • amalita Re: organizacja wesela 10.01.05, 12:20
                      smile)) przyganial kociol garnkowi. A co Ty robisz w tej chwili? siedzisz w domku?
                      myslalam, ze tak efektywnie pracujesz, ze nia masz na nic czasu, a tu prosze,
                      czyzby urlop? w domu urlop???smile) hihihi.

O moja prace sie nie martw.
                      Nie mam szefa.
                      • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 10.01.05, 18:48
                        hahaha, widze, ze nie przeoczysz zadnej mojej wypowiedzi - super. Czyzby byl
                        zastuj w pracy, brakuje zamowien? Zbliza sie bankrutctwo kolejnej firmy za co
                        my wszyscy podatnicy bedziemy zmuszeni placic.
                        • Gość: Martel Re: organizacja wesela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 22:49
                          patrzac na adres to od razu mi sie skojarzyly kasety z Polskimi Orlami///Bialy
                          Mis itp.smile
                          Jooziu Slonko troche luzu, po co ta "agresja"??
                        • amalita Re: organizacja wesela 11.01.05, 09:07
                          Pracuje w prywatnej firmie, wiec za jej ewentualne bankructwo nie bedziesz
                          Juziu musiala zaplacic, niech cie o to glowka nie boli. Wyluzuj troszke i
                          zamiast siedziec w domu przed komputerem (bo przeciez nie robisz tego w pracy,
                          prawdasmile)), wyjedz na ten urlopik. Jak nie wiesz gdzie, to ci poradze.
                          • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 11.01.05, 15:17
                            jestes strasznie kumata. zgadza sie, w przypadku upadku prywatnej firmy
                            wszelkie zobowiazania przejmuje na siebie rzad szwedzki - hahaha.
                            Skorzystam z Twojej oferty i w zwiazku z planowanym urlopem bardzo Cie prosze o
                            rade dokad moglabym pojechac (tylko prosze nie te tanie miejsca do ktorych
                            jezdzilas w podroz poslubna).
                            • amalita Re: organizacja wesela 11.01.05, 16:09
                              Droga Jozefo,

Napisz prosze, ile srodkow finansowych zamierzasz przeznaczyc na urlop, a z
                              przyjemnoscia polece miejsce stosowne do proponowanej kwoty.

Z pozdrowieniami
                              Oddana Amalita
                              • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 11.01.05, 17:01
                                "rok jak co rok" okolo 20tys. Przygotowalas juz odpowiednie katalogi? Pewnie
                                bedzie Ci szkoda, ze Ciebie nie stac na urlop za taka kase. Moze znowu
                                pojedziesz do Tailandii, Sri Lanki lub Sumatry za jedyne 2 tys. To przeciez
                                szczyt Twoich marzen i mozliwosci finansowych.
                                • amalita Re: organizacja wesela 11.01.05, 17:14
                                  Jozefo Szanowna.

Do Tajlandii, na wyspe Phuket, hotel *****, koszt za osobe wynosi ok 6000 PLN -
                                  to tak gwoli sprostowania falszywych informacji. Inaczej koszt sie przedstawia
                                  na np. Malediwach, alec teraz w zwiazku z powodzia, nie polecam.

Napisz, czy masz do wydania 20 tys na osobe, czy na dwie osoby, bo to troche
                                  robi roznicy.
                                  Polecam wypoczynek na Wyspach Wielkanocnych, w kurortach w Indiach (mozesz
                                  tydzien zwiedzac, a tydzien wypoczywac w dobrych warunkach), lub wybierz sie do
                                  Tanzanii - lepsze niz Kenia. A o tej porze roku w sam raz, bo akurat nie ma
                                  pory deszczowej.

Jesli moge drogiej Jozefie jeszcze w czyms pomoc, polecam sie na przyszlosc.
                                  • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 12.01.05, 12:28
                                    oczywiscie, ze na osobe. Jade sama.
                                    Aha kolezanko jeszcze cos, musze dzisiaj zrobic zakupy, moze bylybys na tyle
                                    dobroduszna i kupila dla mnie 1l mleka 3 buleczki i troche serka z dostawa do
                                    domu. Masz przeciez w pracy tak duzo czasu mysle, ze nie bedzie problemu.
                                    Czekam na zakupy.
                                    • amalita Re: organizacja wesela 12.01.05, 12:48
                                      Jozefo Droga,

Jakie to przykre, ze sama jezdzisz na urlop w te piekne zakatki... co zatem
                                      robisz na forum slubnym? tu sa same kobiety przed lub po slubie.
                                      Jesli chodzi o zakupy, jako osoba o wielkim sercu z mila checia bym ci pomogla,
                                      ale jak sama wiesz, jestem w pracy, a po pracy spedzam czas z mezem lub
                                      przyjaciolkami. Proponuje zatem abys poprosila o te usluge jakiegos kolegez
                                      pracy (chyba sa tacy?). Moze bedzie to okazja do zawiazania jakies ciekawej
                                      znajomosci?? tylko nie pros o tak malo wyrafinowane zakupy, proponuje wyslac go
                                      po jakas ciekawa ksiazke. Buleczki mozesz sobie kupic sama (czuzbys byla na
                                      diecie?). Moze wreszcie przstaniesz byc sama i zobaczysz, jak to milo ogladac
                                      swiat we dwoje.

Zycze Ci tego bardzo szczerze. A co do porady urlopowej, to nie radze jechac na
                                      Seszele, Mauritius - bo tam sa same pary, a co druga jest w podrozy poslubnej.
                                      Wybierz czesciej odwiedzane strony, wtedy poznasz wiecej mlodych ludzi: i
                                      dlatego o tej porze roku proponuje Ci wyjazd na Kube, do Brazylii, RPA,
                                      Tanzanii lub ostatecznie Kenii.

Szczerze oddana Amalita
                                      • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 12.01.05, 14:28
                                        tylko bez spoufalosci prosze. Ku Twojemu rozczarowaniu nie jestem lesbijka wiec
                                        z Twojego zabiegania o moje wzgledy nic nie bedzie.
                                        Prawdobodobnie swojego meza tez zlapalas na intelektualne zakupy ("po ksiazke")
                                        i dlatego dzisiaj odpisujesz na moje smieszne wpisy zamiast pomyslec jak
                                        moglabys mile i interesujaco spedzic czas ze swoim mezem.
                                        Juz wyobrazam sobie wasz zwiazek: siedzicie oboje przed kominkiem i czytacie
                                        cale wieczory ksiazki - strasznie podniecajace. To ma swoja nazwe -
                                        Nuda!!!!!!!!!. Jeszcze pare lat i bedziesz nalezala do grona Syngli poniewaz
                                        twoj maz poszuka sobie bardziej interesujacej kobiety.
                                        • amalita Re: organizacja wesela 12.01.05, 15:41
                                          Jozefo droga,

Nawet nie wiem czemu, ale czuje do ciebie nic sympatii - tak jest, jak sie ma
                                          do czynienia z kims poczciwym, delikatnie mowiac malego rozumku. Chce ci pomoc,
                                          wyciagam do ciebie reke, a ty ja tak odtracasz, zarzucajac mi nieczyste mysli,
                                          ach Juzka, jak tak moznasad(((

Joziu droga, jak juz piszesz te wypociny, badz logiczna: gdybym miala byc
                                          rozczarowana, ze nie jestes lesbijka, to na co mi maz? I ciesze sie, ze
                                          zauwazasz, jak smieszne jest to co piszesz. Mnie tez to bawi, dlatego
                                          odpowiadam. Ciekawe, ktora sie pierwsza wylamie?

Jak "zlapalam", a w moim mniemaniu poznalam mego malzonka, to juz pozostanie
                                          moja slodka tajemnica. Co razem robimy - rowniez. Wszak ta strona nie sluzy
                                          propagowaniu tresci o tematyce erotycznej.

Gdybym byla dla niego malo interesujaca, nie bylby ze mna tyle lat... a mysle
                                          bardzo szybko. I nie zajmuje mi to calego dnia, dlatego moge odpisywac na twoje
                                          smieszne posty i juz nie moge sie doczekac nastepnego.

Oddana Amalita
                                          • Gość: Juzia Re: organizacja wesela IP: *.proxy.aol.com 13.01.05, 11:50
                                            oooh jak milo miec wsparcie w Twojej osobie.
                                            Nalezysz do tych ludzi, ktorzy probuja sprawdzic sie w internecie - anonimowo-
                                            poniewaz brakuje Ci potwierdzenia Twojej inteligencji w rzeczywistosci.
                                            Niestety musze Cie rozczarowac, po inteligencji lub jakichkolwiek madrosciach w
                                            Twoich wypowiedziach ani sladu. Szkoda, ze nie moge Cie na lamach forum
                                            pocieszyc lecz zawsze uwazam, ze mowienie prawdy to najlepsza pomoc- wiesz
                                            przynajmniej jak Cie odbiera otoczenie. Wiec zamiast wypisywac wypracowania na
                                            cala strone skontaktuj sie z psychologiem, moze on bedzie mogl Ci pomoc.
                                            zycze szybkiego powrotu do zdrowia
                                            • amalita Re: organizacja wesela 13.01.05, 12:07
                                              Jozieczko droga,

Nie potrzebuje psychologa, ale dziekuje za rade. To milo, ze juz mniej zajadle
                                              piszesz. Robisz postepy. Trzymaj tak dalej.
                                              Bardzo sie przejelam, ze otoczenie w twej osobie zle mnie odbiera. Zaraz
                                              poszukam w sieci testu na intelignencje i go sobie zrobie. Jak wyjdzie zle,
                                              wyplacze sobie z rozpaczy oczy.

Jozka, moje ty sumienie, pisz prawde, mow bez ogrodek, co ja bym bez ciebie
                                              zrobila. jak dobrze, ze jest ktos taki jak ty w sieci. A kiedy na urlopik?
                                              wtedy przestaniesz pisac. Smutno mi jakos bedzie bez twoich blyskotliwych
                                              ripost.
    • lunatica natalko 06.01.05, 20:35
      myślimy o tym samym, żeby to co robiło się za free w końcu zaczęło przynosić
      jakieś profity... mam nadzieję, że za czas jakiś uda się to wszystko
      sformalizować... póki co dopełniam moją bazę danych o wszystkich usługach,
      które mogą być potrzebne...
      • dekoria Re: natalko 26.01.05, 20:13
        Mam nadzieję, że twoja baza danych jeszcze otwarta.
        Polecam się z dekoracjami.
        Pozdrówka
        Aga
        • pat_b Re: natalko 26.01.05, 22:50
          Ja rowniez jestem zainteresowana dekoracjami,moglabys mi podeslac wiecej
          szczegolow na maila? pat_b@tenbit.pl
    • panda102 Re: organizacja wesela 07.01.05, 16:18
      Od pewnego czasu przygotowuję swój ślub i wesele. Przeglądam czasopisma, w
      których reklamują się firmy oferujące organizację wesel. Ale nie skorzystałabym
      z takiej oferty, bo dla mnie przygotowania to sama przyjemność. Poza tym lubię
      mieć nad wszystkim kontrolę, więc nie powierzyłabym najważniejszego dnia w moim
      życiu w ręce obcych ludzi. Myślę jednak, że są osoby, które nie lubią tego
      typu "zamieszania" (np. mój narzeczony) i z chęcia "wyręczą" się taką firmą.
      Pozdrawiam i życzę powodzenia!!!
    • Gość: elvira Re: organizacja wesela IP: *.du.simnet.is 23.01.05, 23:32
      cudowny pomysł! marzę o firmie,która przyjedzie do mojego miasta i na miejscu
      zajmie się wszystkim ja z ochotę będę płaciła i siedziała u kosmetyczki ehhh
      ale to tylko marzenia
    • anna20045 Re: organizacja wesela 28.01.05, 22:48
      Dziewczyny,
      ale przecież w Polsce działają juz takie firmy i to nawet dużo ich jest.
      Najstarsza z nich jest już na rynku 5 lat! Także pomysł nie jest nowy, co nie
      znaczy, że zły. Tylko pytanie: czy w tej chwili rynek nie jest już zapełniony i
      czy wejście z nową firmą będzie miało rację bytu?
      A sprawa reklamy to z tego co wiem takie firmy ogłaszają się w internecie (w
      portalach branżowych) a tu nic o nich nie słychać...czyli nikt nie wie o ich
      istnieniu. Czyli internet jest chyba niewystarczający?
    • Gość: Magda Re: organizacja wesela IP: *.238.95.97.adsl.inetia.pl 28.01.05, 23:09
      Co do kosztów to ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła do kilku takich
      istniejących już firm i się najnormalniej w świecie zapytała ile kosztuje ich
      usługa... To przecież nie jest szpiegostwo gospodarczesmile
      Powodzenia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka