Dodaj do ulubionych

upominki dla gości weselnych

IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 04.01.05, 21:03
chcialabym dać każdemu z gosci drobne upominki- pamiatki z mojego slubu-
jakis drobiazg z powiedzmy wygrawerowanymi naszymi imionami.
Czy ktos robil cos podobnego lub wie kto sie zajmuje czyms takim, pozatym co
mozna drobnego dac...?
czekam na propozycje, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Venise Re: upominki dla gości weselnych IP: *.chello.pl 04.01.05, 23:28
      Ja mysle, ze na weselu nie ma co dodatkowo zaprzatac sobie glowe dawaniem
      upominkow gosciom. W koncu- to oni daja Tobie wink))

Proponuje piekne zdjecie z Waszej sesji slubnej i sliczne podziekowanie za
      przybycie smile Gosciom, ktorzy mieszkaja daleko- wrzucasz to do koperty, lakujesz
      i juz smile

Wiem, nowa moda taka... ale mnie sie podoba smile

Przemysl to smile

Buzi

Ania
      • Gość: kasia Re: upominki dla gości weselnych IP: 195.94.206.* 05.01.05, 09:24
        z miesiąc temu zaczełam też wątek na ten temat, na jednej z kaset weselnych
        widziałam własnie coś takiego i starsznie nam się spodobało, para młoda
        rozdawała takie małe śliczne woreczki z czyms w środku.
        poszukaj tego wątku bo było tam kilka odpowiedzi z pomysłami
        my napewno coś takiego zrobimy
        jak będziesz mieć jakis ciekawy pomysł lub namiary na kogos kto może cos
        takiego niedrogo przygotować to daj tez znać, będę wdzięczna.
      • suonco Re: upominki dla gości weselnych 17.03.05, 10:40
        Zgadzam się z Venise. My bywamy często, a nawet bardzo często na ślubach i
        weselach i nigdy nic poza zdjęciami (w poźniejszym czasie) nie otrzymaliśmy.

Kolejny zwyczaj zapożyczony z Zachodu (?) - szanujmy własne zwyczaje, piękne,
        staropolskie.

Pozdrawiam
    • slunko Re: upominki dla gości weselnych 05.01.05, 10:12
      mozna zlozyc krotki (podkreslam!) teledysk z waszego slubu i wesela, a potem przeslac wszystkim zaproszonym. sama cos takiego kiedys dostalam i bardzo mi sie spodobalo.
      • Gość: Kasia Re: upominki dla gości weselnych IP: *.ii / *.is.net.pl 05.01.05, 12:02
        Moim zdaniem "coś" wygrawerowane z Waszymi imionami to kolejny duperelek który
        wrzuca się do szuflady. No moze jakaś babcia lub ciocia by się ucieszyła ale
        inni? U mnie wszyscy przy wyjściu dostali pudełko ciasteczek, później zdjęcia.
      • Gość: Magda Re: upominki dla gości weselnych IP: *.adsl.snet.net 17.03.05, 01:21
        To dopiero przed nami, ale dla gosci mamy torebki wypelnione czekoladowymi
        cukierkami. Do tego sa wstazeczki z naszymi imionami i data slubu. Poza ty
        kazdy dostanie notesik z naszymi imionami, dla chetnych zapalki. Nie wiem
        jednak jak i gdzie sie to zamawia w Polsce. Ja jestem w Stanach, a tu wiadomo
        na punkcie wesel maja fiola. Wszystko jest, mozna dostac oczoplasu. Szukalam na
        stronach polskich, ale ciezko.
    • lunatica upominki dla gości 05.01.05, 12:22
      mogą być przeróżne. najczęściej są to słodkości, np cukierki lub czekoladki w
      paierkach imionami lub inicjałami młodych zapakowane w w tiulowe lub celofanowe
      woreczki przewiązane wstążeczkami... może to być wasze zdjęcie w mini formacie
      w mini ramce... świeczki w koszulakch z waszymi imonami i datą ślubu...

więcej pomysłów późnej, jeśli chcesz?
      • Gość: kasia Re: upominki dla gości IP: 195.94.206.* 05.01.05, 12:25
        lunatica- ja też bym chciała więcej pomysłów bo też czegoś szukam, a może wiesz
        gdzie takie rzeczy np. czekoladki z imionami można zamówić
        • Gość: navajo1 Re: upominki dla gości IP: *.tecza.waw.pl / 217.153.187.* 05.01.05, 12:35
          wszystkie czekoladki i slodkosci to mile ale malo trwale, mozna rozdac kazdemu
          smieszne koszulki niekoniecznie ze zdjeciem, bo to troche obciach, ale z jakims
          napisem kojarzacym sie z tym wydarzeniem i tym dniem. W Belgii naprzyklad po
          weselu dostalismy od gospodarzy wlasnie male woreczki z tiulu a w srodku byly
          takie specjalne czekoladki, ktore oni rozdaja na chrzciny i wesela, z
          dolaczonym bilecikiem, podobno sa bardzo trwale i mozna ich nie jesc bo chyba
          nawet nie sa smaczne ale leza na polce i tyle
          • lunatica więcej 05.01.05, 12:49
            fakt, że czekoladki, cukiereczki są nietrwałymi prezentami, ale to ma być
            symboliczna pamiątka - istotne znaczenie ma również koszt wyprodukowania takich
            prezentów - koszulki szt. 2 można przłknąć, ale 50? 100? to już większe
            pieniądze...
            --
            dziewczyny,
            więcej pomysłów po powrocie do domu...
            jak coś to piszcie na maila gazetowego smile
            pomysłów są setki smile)
            • Gość: ola Re: więcej IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 05.01.05, 13:41
              Na naszym weselu goscie dostali 5 migdałow w cukrze zapakowanych w tiul i
              przewiązanych wstązeczka z naszymi imionami i data slubu. Te 5 migdałow
              symbolizuje: milość, zdrowie, radość, płodność i pieniądze dlatego wlasnie sie
              je rozdaje. Oprócz tego dalismy jeszcze czekolady z naszym zdjeciem imionami i
              data slubu( to tak na wyjscie). Zrobilismy to sami. Tzn wydrukowalismy kartki
              ze zdjeciem, a potem sami oklejalismy te czeoklady. Duzo zabawy i mysle
              przyjemnosc dla gosci!
              • karoolin3 Re: więcej 17.03.05, 08:05
                A gdzie można kupić takie migdały? No i gdzie wykonać wstążeczki z imionami i
                datą?

Pozdrawiam
                • Gość: rumburak Re: więcej IP: *.tarman.pl / 217.117.128.* 17.03.05, 15:06
                  drukarnie przeważnie reklamują sie ze drukują wszystko i na wszystkimsmile)
                  A polską tradycją jest chyba dawanie gościom weselnych ciast. Kiedyś w
                  papierze, dziś obowiązkowo w "firmowym" pudełku
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka