Dodaj do ulubionych

wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie prosze

20.03.05, 14:29
w niedlugim czasie moj facet planuje mi sie oswiadczyc smile z tego co wiem nie
kupil jeszcze pierscionka,natomiast mi podoba sie strasznie jeden pierscionek
za prawie 900 zl(bialo-zolte zloto z malym brylancikiem) zdaje sobie sprawe
ze jest to niemalo,ale mysle ze bylby w stanie finansowo tyle wyłozyc(pracuje)
czy wypada jakos go zapytac czy móglby mi taki kupic, czy raczej dac mu wolna
reke w wyborze i nic nie sugerowac?
(a tak mi sie podoba ten pierscionek ,ze moglabym sie do niego dorzucić wink
Obserwuj wątek
    • mayessa Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 20.03.05, 14:42
      Ja sobie wybieralam sama pierscionek tzn. obeszlismy rózne sklepy-wybralam taki
      pierscionek jaki mi sie podobal, zostal zamówiony i zaplacony. Nie jestem pewna
      czy podobalby mi sie pierscionek wybrany przez niego (np.praktycznosc-pomijajac
      wyglad)
      • jagodajagoda Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 21.03.05, 10:23
        nie krepuj sie powiedz jaki chcesz dostac, unikniesz potem rozczarowania i
        facetowi tez jest latwiej gdy kobieta pokaze jaki chce, wbrew pozorom mezczyzni
        bardzo sie stresuja przy samodzielnym wybieraniu pierscionka
    • sunrise79 Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 20.03.05, 14:45
      a jesli to nie tajemnica ,mozesz powiedziec ile kosztowal? bo nie wiem czy
      troche nie przesadzam z tymi 900 zl?
      • mayessa Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 20.03.05, 14:50
        Oczywiscie,ze to nie tajemnica.530 czy cos kolo tego-biale zloto z brylantem
        • Gość: P. Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro IP: *.range217-43.btcentralplus.com 20.03.05, 21:29
          Ja wolalam niespodzianke...

• jagodajagoda Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 21.03.05, 11:30
        900 zl to nie przesada, moj kosztowal 800.
    • kogelmogell Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 21.03.05, 00:11
      A ja się zastanawiam, dlaczego Ty pytasz, czy wypada??? Przecież to nie jest
      obcy człowiek tylko twój przyszły mąż!!! To chyba powinniściw rozmawiać na
      wszystkie tematy, te dotyczące zaręczyn oraz pieniędzy też.
      A co do kwoty, to sama wiesz najlepiej czy go stać i jak zareaguje.
      Ja pierścionek wybierałam sama, w tej kwestii wolałam nie ryzykować wink
      niespodzianki, bo jednak nie był to mały wydatek (choć na pewno nie 900zł)
      a jakby mi się nie podobał to bym go nie nosiła...
    • boberek76 Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 21.03.05, 00:36
      myślę, że możesz mu zasugerować. ja mojemu narzeczonemu zasugerowałam, ba
      nawet razem wybieraliśmy. Wydaje mi się, że to chyba najbezpiecznijesze.

Pozdr i życzę powodzenia
      • Gość: rewa PRAWDZIWY BRYLANT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 11:36
        Na pewno najlepiej jak nie ma niedomówień. Wszystko jasno i dogadane: bo potem
        są sytuacje jak mojej znajomej, która dopiero rok poślubie wpadła na to, ze
        oczko w pierścionku to nie cyrkonia tylko brylant i że kosztował 2.500

A uwagi o DORZUCENIU się do pierścionka są okropne! Ja swój dostałam w
        okolicznościach nietypowych. (A jestem już trzy lata po ślubie) O ślubie
        myśleliśmy już dawno. Mieliśmy ustalony termin, względnie omówione wszystkie
        sprawy, i przechodziliśmy kiedyś w grudniu koło sklepu jubilerskiego. Mój
        przyszły zaproponował: wejdziemy? Wybraliśmy coś co było uniwersalne, a oczko
        nie zaciągnie nitek w swetrze...

Ważne jest, żeby tobie się podobał, a jego było na to stać. Moja inna znajoma,
        jak zobaczyła pierścioneo od swojego przyszłego to powiedziła, że takiego to ona
        nosić nie będzie...
    • sunrise79 Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 21.03.05, 08:59
      dzieki za wypowiedzi,myslalam ze tylko ja jestem taka wybredna,ale rzeczywiscie
      lepiej wczesniej o tym pogadac niz pozniej sie rozczarowac,bo sie nie podoba,bo
      nie pasuje itp
      pozdrawiam
    • Gość: marika Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 10:22
      My z moim narzeczonym czesto rozmawialismy o ślubie i zaręczynach. Ja zawsze
      chciałam żeby to była niespodzianka i niw wyobrażam sobie wybierania
      pierscionka. Oczywiście miałam obawy czy jeżeli on sam wybierze to będzie mi
      się podobał, bo przecieć póxniej nie wypada go nie nosić crying. czasami jak
      chodzilismy na zakupy to zagladalismy do różnych sklepów i pokazywałam jakie
      ewentualnie mi się podobaja ale szczerze mówiąc nie widziałam żadnego, który by
      mi się jakoś szczególnie podobał.
      Zostałam oczywiście zaskoczona przez mojego narzeczonego i dostałam Śliczny
      pierscionek smile))) Ostatnio widziałam taki w sklepie i kosztował o zgrozo ponad
      2 tys. Jak dla mnie to bardzo drogo ale myslę, że nie ma znaczenia ile
      pierścionek kosztuje on ma zupełnie inną wartość - uczuciową. smile))
    • Gość: lili Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro IP: 213.25.161.* 21.03.05, 11:27
      Wspólne wybieranie pierścionka jest raczej mało romantyczne. Gdyby mój facet
      zaciągnął mnie do juilera w takim celu, miałby wielkiego minusa. To ma być mój
      mąż, znamy się dobrze (w tym nasze gusta). Jezeli sam nie potrafi wybrac
      pierścionka, który mi się będzie podobał, to jest zwykłą ofermą, albo leniem.
      Mój pierścionek jest taki, jak powinin być, a mój narzeczony wybrał go sam.
      Zaręczyny były niespodzianką, a nie jakimś zaplanowanym przedstawieniem.
      Jeżeli nie jesteś pewna gustu przyszłego narzeczonego, to zawsze możesz mu coś
      lekko zasugerować, albo znaleźć posłańca w postaci siostry, mamy, czy koleżanki.
    • Gość: olga Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 11:56
      mó narzeczony ma dokładnei taki sam gust jak ja, więc wiedziałam, że kupi mi
      coś, co mi się spodoba. Możęcie nie uwierzyć, ale czasem proszę go, żeby
      przywiózł mi jakieś ciuchy na popołudnie, bo wypadło mi spotkanie po pracy i on
      zawsze przywozi to co trzeba. Mój pierścionek to pierścionek moich marzeń, choć
      był dla mnie kompletną niespodzianką.
      • Gość: furia ja też... IP: *.adsl.inetia.pl 21.03.05, 12:02
        dostałam od Narzeczonego pierścionek wybrany przez Niego wink
        i zaręczyny były dla mnie niespodzianką.
        pierścionek nie kosztował setek czy tysięcy złotych, bo mamy raczej kiepską
        sytuację materialną - ale jest w moim guście i spodobał mi się.
        powtórzę za którąś z dziewczyn: nie cena jest ważna, liczy się uczucie wink)
    • zonazofia1 Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 21.03.05, 14:14
      My szukaliśmy zareczynowego pierścionka razem. Określiliśmy wspólnie "górną
      granicę" finansową. Nie zależało mi na pierścionku drogim, oboje chcielismy,
      żeby był oryginalny i niepowtarzalny. Przeszlismy wiele sklepów, ale wzory były
      bardzo podobne, lub wręcz powtarzały się. Aż w koncu mój narzeczony wypatrzył
      ten jeden jedyny. Okazało sie, że był to pierścionek w moim rozmiarze (jedyny w
      sklepie!!!), tak jakby na nas czekał. Mimo, że szukalismy go razem, to mój
      mężczyzna go znalazł i można powiedzieć, że to był Jego wybór. Jest piękny
      złoto żólte błyszczące, żólte piaskowane , białe i brylant. No i zmieściliśmy
      się w cenie (do górnej granicy zabrakło dosłownie parę złotych big_grin)
    • Gość: Gość:Maxima Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro IP: *.chello.pl 30.03.05, 17:35
      Mój facet oświadczył,że sam wybierze i kupi mi pierscionek zaręczynowy.To czy
      bedzie mi sie podobać,czy będe go nosić to jego nie obchodzi.Wszelkie moje
      próby chodzenia z moim facetem po jubilerach (pokazania mojego gustu odnośnie
      biżuterii)kończą się fiaskiem.Takich sporów jest coraz więcej i to na różne
      tematy. Skoro coraz bardziej wyraźniejsze stają sie różnice między nami to
      zastanawiam sie czy ten zwiazek ma sens???
      • minerwamcg Po co zatem kupuje pierścionek? 01.04.05, 15:47
        Jeżeli nie obchodzi go, czy ci sie będzie podobać, to po co kupuje? Dla
        tradycji? Ze zwyczaju? A może żeby mieć to "załatwione" - tak, jak się załatwia
        samochód na ślub czy zapowiedzi.
    • Gość: deczko Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro IP: *.energis.pl 30.03.05, 17:49
      A ja niespodzianek nie lubie i strasznie trudno mi dogodzic. Wiec poszlismy
      razem, ja wybralam, a narzeczony kupil pozniej. Zreszta zrobil mi
      niespodzianke, bo powiedzial, ze pierscionek bedzie dopiero po nowym roku, a on
      juz go kupil wczesniej.

• Gość: mikolka Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 14:29
      narzeczony sam wypatrzył mi pierścionek ale wolał się upewnić czy może byćsmile
      dla pewności zrobilismy jeszcze rundę po innych jubilerach, ale ten wybrany
      przez niego był najpiękniejszy! oczywiście kupował go beze mnie.
    • anna.belle Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro 01.04.05, 15:21
      a ja wymarzylam sobie zegarek zareczynowy, bo nie lubie miec duzo na palcach,
      wiec obraczka w zupelnosci wystarczy smile i razem z moim mezczyzna wyszukalismy
      cos takiego co spodobalo sie i mnie i jemu.
      i mysle, ze nie ma na to zadnej reguly. najwazniejsze to umiec sie w takiej
      sprawie dogadac.
      pozdrawiam smile
      • Gość: aa Re: wybór pierścionka zareczynowego-doradzcie pro IP: *.kalisz.mm.pl 01.04.05, 20:11
        ja wybierałam pierścionek razem z narzeczonymsmile
        kupiliśmy obrączkę ze złota z granatami w koło....
        zapłacił 250zł...

najważniejsze żeby pierścionek pasował do obrączki jeśli chcesz nosić je na tym
        samym palcusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka