Gość: MK IP: 217.8.163.* 25.04.05, 13:30 WITAM, ILE WÓDKI, CZERWONEGO I BIAŁEGO WINA POTRZEBA NA WESELE DLA OK.95 OSÓB? CZY CENA ALKOHOLU W HURTOWNI ROZNI SIE BARDZO OD CENY Z KONCESJĄ W MAKRO, CASH&CARRY? PROSZĘ O RADY I PODZIELENIE SIĘ DOŚWIADCZENIAMI POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: ALKOHOL NA WESELU IP: 195.47.201.* 25.04.05, 13:37 powiem Ci, jak to bedzie u mnie - na wesele razem z poprawinami liczymy 1,5 litra [3 butelki] alkoholu na pare. niewazne, ze beda to takze dzieci, ale u nas jest moda na rozdawnictwo po weselu wiec tyle liczymy . oprocz tego, zapasowo 15 butelek. a co do reszty [winka] to nie wiemy, ale mysle ze na ok.100 osob to z 15 butelek, bo wino raczej nie idzie, Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinab1 Re: ALKOHOL NA WESELU 25.04.05, 14:45 My liczymy na wesele i poprawiny 1 butelke wodki na glowe. Wiem, ze wiekszosc kobiet z mojej rodziny nie pije, a mezczyzni raczej "sobie popuszczaja" na poprawinach, takze powinno wystarczyc.Co do wina, duzo nie bedzie, moja mama po prostu spytala faceta, ktory nam wynajmuje sale i organizuje cala reszte, ma dostateczne doswiadczenie by wiedziec ile trzeba kupic.Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
chipsi Re: ALKOHOL NA WESELU 25.04.05, 14:44 My kupiliśmy 0,5 L wódki na osobę (bez względu na wiek itd) + parę butelek na tzw szlogi + piwo, wino i alkochole kolorowe w jeszcze nie ustalonej ilości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ell Re: ALKOHOL NA WESELU IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.05, 16:56 jest jakaś taka zasada: 2 osoby - wódka - 3/4 do 1 litra 4- 8 osób wino - 1 butelka (podzielić na czerwone i białe) - w zależności od tego czy piją wino, czy nie ... z klorowymi alkoholoami jest największy problem, na weselu schodzą najszybciej - więc kupuje się chyba tyle na ile Cię stać, ja się skończą zawsze jest wódka i wino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: ALKOHOL NA WESELU IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 25.04.05, 17:26 My bedziemy miec 0.75 l na osobę , oraz około 20 butelek wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MK Re: ALKOHOL NA WESELU IP: 217.8.163.* 26.04.05, 09:25 Myslelem o jakis 0.5 do 0.7 na dwie osoby, jesli chodzi o wodke. Slyszalem ostatnio, ze wodka zawsze zostaje, a pije sie teraz wiecej wina. A jakies tanie miejsce w Warszawie do kupienia? Oprocz makro i hipermarketow, jakas konkretna hurtownia, moze przykladowe ceny? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś