Dodaj do ulubionych

ecru czy biała

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.05, 20:08
Dziewczyny, ciekawa jestem jaki kolor ma wasza suknia!! Moja ecru. I w
salonie w którym ją wypowżyczyłam i w innych które odwiedziłam zauważyłam że
więcej jest ecru.
Piszcie jakiego koloru macie suknie! I jeszcze jedno - nie wiem jak Wam
koleżanki w ecru, ale mi nie podobają się welony ecru - wyglądają jakby były
brudne. Też to zauważyłyście?? W związku z tym, a także z fasonem mojej sukni
z welonu zrezygnowałam wink
Obserwuj wątek
    • ewelinab1 Re: ecru czy biała 25.04.05, 20:17
      Ja tez mam suknie ecru, do tego welon w tym samym kolorze, ktory prezentuje sie
      bardzo dobrze.Do tego zaloze zlota bizuterie , ponczochy samonosne ecru i
      buciki ecru! Powodzenia
      • Gość: Ada biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:15
        biała smile
    • Gość: prawie_żona Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:18
      cappucino / toffiwink
      • Gość: ada Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:21
        ja mam suknię w kolorze "brudnego" różu (trudno określić ten kolor), tył jest w
        kolorze ecru, welon też taki będzie, i buty i pończochy.
        Nie uważam żeby welon ecru wyglądał jak brudny, to tak samo można powiedzieć że
        suknia ecru wygląda jakbyś ją kupiła 5 lat temu i zdążyła od leżenia zszarzeć.
        • Gość: Maddalena biała IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.04.05, 21:22
          Tylko i wyłącznie biel każdy inny kolor wypada założyć zawsze biel tylko w tym
          dniu
          • Gość: ada Re: biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:24
            stereotypy i zabobony,a to ponoć XXI wiek
          • ewelinab1 Re: biała 25.04.05, 21:26
            To twoja teoria z ta "tylko biela" czy ktos Ci tak powiedzial?
            • Gość: Maddalena Re: biała IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.04.05, 21:30
              i znów to samo..wasza zgryźliwość nie ma końca
              To jest moja opinia...nikt mi nie zabroni wyrażać opinii na temat koloru sukni
              A i chyba nikt nie zaprzeczy ze capuccino czy róż to sobie do teatru na operę
              założę
              a w białej wyglądałabym jak w ślubnej
              to działa również na odwrót

• ewelinab1 Re: biała 25.04.05, 21:32
                tylko zapytalam, gdzie tu widzisz zgryzliwosc?Jesli to twoje zdanie, to dodaj:
                moim zdaniem!Wtedy wiadomo o co chodzi po prostu!
                • Gość: Maddalena Re: biała IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.04.05, 21:33
                  To trzeba się domyślać że jak ktoś pisze na forum to w swoim imieniu????

Piszę w swoim imieniu
                  Maddalena
                  • ewelinab1 Re: biała 25.04.05, 21:37
                    Czasem ludzie przytaczaja czyjes wypowiedzi, lub gdzies cos wyczytaja.Napisalas
                    ze nie wypada, chcialam sie po prostu dowiedziec, z jakiego zrodla to
                    pochodzi.Zczystej ciekawosci.Nie badz przewrazliwiona!
                    • Gość: Maddalena Re: biała IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.04.05, 21:47
                      Widzisz to jest moja opinia co podkreśliłam, biała suknia to tradycja ślubna
                      tak samo jak nie ubiera się dzieci do chrztu w kolorowe ubranka czy na pogrzeb
                      nie chodzi się w złotych pantofelkach
                      Jestem konformistką w tym względzie
                      nie jestem przewrażliwiona tylko czasami zastanawiam się nad tym dlaczego
                      dziewczyny pozbawiają się przyjemności nałożenia białej sukni ten jeden raz w
                      życiu
                      Nic więcej
                      jeśli uraziłam przepraszam
                      to jest tylko moja opinia
                      • Gość: ada Re: biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:19
                        nie widzę żadnej przyjemności w założeniu białej sukni slubnej i dla głupiej
                        tradycji albo bo tak trzeba nie będę się zmuszała.

A swoją drogą niezła z ciebie świadkowa była skoro się o nic nie dopytałaś. Moja
                        świadkowa uczestniczy we wszystkich przygotowaniach, interesuje się moim ślubem,
                        cóż nie jest w końcu przypadkowo wybraną świadkową.
                        • ewelinab1 Re: biała 25.04.05, 22:23
                          Ja akurat mode mam gdizes, brzydko mowiac!Wybralam suknie o kroju klasycznym, w
                          kolorze, ktory mi pasuje i w ktorym zawsze chcialam miec suknie slubna. A
                          jesli ktos preferuje biel, prosze bardzo!Ale po co te teksty, ze jak brudna
                          itp.Uszanujcie wybor innych osob, nie kazdy ma taki sam gust. A, i
                          pamietajcie,ze do bialej sukni, makijaz musi byc perfekt!
                      • Gość: teresska Re: biała IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 10:40
                        Mialam podobne zdanie jak Ty. Suknie miala byc biala i innej mozliwosci nie
                        przyjmowalam do wiadomosci. Kiedy zaczelam rajd po salonach okazalo sie, ze i
                        fasony, ktore sobie upatrzylam i biel niekoniecznie do mnie pasuja. Wyszlo na
                        to, ze suknia ma kolor coffe/gold (tak napisano mi w salonie) i ma odkryte
                        ramiona (o czym w ogole wczesniej nie myslalam). Nawet moja mama, ktora mowila
                        ze biel i tylko biel kiedy zobaczyla mnie w tej sukience uznala, ze to
                        najlepszy dla mnie kolor. Wiec jak widzisz nawet najbardziej zawziete
                        tradycjonalistki czasami zmieniaja pogladay. Ja to mowia: tylko krowa nie
                        zmienia pogladaowsmile Pozdrawiam
          • amoniaaa Ja też 26.04.05, 10:34
            A ja uważam dokładnie tak jak Ty i też będę mieć białą. Jestem tolerancyjna -
            niech każdy zakłada jaką chcą, ale mi nawet inny kolor nie pasuje. W dodatku
            mój przyszły mąż nie chcę żebym miała "brudną" suknię wink Z pewnością wszystkie
            będziecie wyglądać wspaniale!!! Pozdrawiam
    • Gość: prawie_żona Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 21:46
      Gość portalu:Maddalena napisał(a):

>Tylko i wyłącznie biel każdy inny kolor wypada założyć zawsze biel tylko w tym
      >dniu

Nie zgodzę się z tym, że "biel tylko w tym dniu"! Latem b. często chodzę cała w
      bielismile Natomiast o azklasyfikowniu sukni do ślubnych, moim zdaniem, decyduje
      bardziej fason i przede wszystkim to, że ubiera się ją właśnie na slub!smile
      • Gość: Maddalena Re: ecru czy biała IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.04.05, 21:51
        No to opowiem coś.... 3 lata temu poproszono mnie na świadkową
        panna młoda ustalała ze mną wszystkie szczegóły oprócz jednego...nie
        powiedziała mi że będzie miała suknię capuccino/toffi właśnie, ja miałam też
        długą z gorsetem toffi i starozłotą spódnicą z wystającym tiulem...i niestety
        nie różniłyśmy się niczym
        Ona nawet welonu nie miała, też czarne włosy, też delikatny kwiatek we włosach
        i z tyłu można nas było pomylić
        było jej bardzo przykro
        mi również
        bo nie spodziewałam się takiego jej stroju
        • Gość: prawie_żona Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:14
          Niestey, nieszczęśliwe zbiegi okoliczności mogą się zdarzyć nawet w takiej
          sytuacji i dla mnie to nie powód, bym rezygnowała z koloru, który mi się podpba
          i mi pasujesmile
          Nauczona jednak Twoim doświadczeniem, porozmawiam ze świadkową nt. koloru jej
          strojusmile
          pozdrawiamsmile

PS Myslę, że kolor nie ma znaczenia! Ważne, byśmy się w sukniach naszych dobrze
          czuły!smile
    • Gość: Maddalena Re: ecru czy biała IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.04.05, 21:54
      Ecru jest wiecej bo wiszą takie do mierzenia, mniej widać zabrudzenia
      • ewelinab1 Re: ecru czy biała 25.04.05, 22:08
        m
        • Gość: Maddalena Re: ecru czy biała IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 25.04.05, 22:09
          ???
        • ewelinab1 Re: ecru czy biała 25.04.05, 22:11
          Mnie osobiscie biel nie pasuje.Mam suknie nawet nie kremowa, nazywa sie to
          kolor kosci sloniowej, swietnie pasuje, a jak zalozy sie na opalone cialo, a
          juz mialam okazje opalac sie od miesiaca na plazy, to swietnie sie prezentuje i
          nie widac ze jest jakas jaby brudna czy cos w tym stylu, jak wiele osob tu
          twierdzi!
      • Gość: A Re: ecru czy biała IP: *.broker.com.pl 26.04.05, 14:42
        Ja -kilka lat temu mialam bialą suknie do slubu-ale szczerze mówiąc tylko
        dlatego bo postawiłam na tradycję.Bardzo podobały mi się suknie ecru.Moim
        zdaniem sa wytworniejsze i bardziej eleganckie. Za 2 m-ce wychodzę powtórnie za
        mąż i całkiem możliwe ze założę ecru!
    • kot.bestia Re: ecru czy biała 25.04.05, 22:18
      A ja chciałam mieć białą i taka będzie. Ale faktem jest ze ecru jest ostatnio
      bardzo popularne
    • ardzuna Re: ecru czy biała 25.04.05, 22:20
      To zależy, w której jest bardziej do twarzy.
      • ewelinab1 Re: ecru czy biała 25.04.05, 22:24
        Ja akurat mode mam gdizes, brzydko mowiac!Wybralam suknie o kroju klasycznym, w
        kolorze, ktory mi pasuje i w ktorym zawsze chcialam miec suknie slubna. A
        jesli ktos preferuje biel, prosze bardzo!Ale po co te teksty, ze jak brudna
        itp.Uszanujcie wybor innych osob, nie kazdy ma taki sam gust. A, i
        pamietajcie,ze do bialej sukni, makijaz musi byc perfekt!

• uchacha Re: ecru czy biała 25.04.05, 22:33
          5 LATTEMU ECRI BYŁ HITEM I NA WŁASNYM ŚLUBIE OCZYWIŚCIE MIAŁAM TAKĄ I ŻAŁUJE
          DOPIERO TERAS NIESTETY
          • Gość: Meg Re: ecru czy biała IP: *.adsl.snet.net 26.04.05, 01:02
            Z wyborem koloru sukni zawsze jest problem, ale musimy zwrocic uwage w jakim
            kolorze bieli, czy ecru jest nam dobrze. Ja przymierzalam wiele sukien, we
            wszystkich odcieniach bieli, ecru. Wybralam diamentowa biel, zwana inaczej off-
            white. Nie patrzmy zawsze co jest akurat modne, tylko w czym nam dobrze.
            • Gość: annayen Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 07:48
              a jak wygląda diamentowa biel? wpada troszkę w niebieski? tak sobie ją
              wyobrazam.....
              • Gość: lika Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 07:54
                a ja strasznie chcialam ecru. ale jak przymierzylam, to sie zlalam
                kolorystycznie (jestem blondynka w lasnie w odcieniu ecru). no i mam biala z
                kolorowymi dodatkami. ineczej niz chcialam, ale tez ladnie.
                chyba najwiecej zalezy od tego w czym komu do twarzy
          • ewelinab1 Re: ecru czy biała 26.04.05, 13:16
            Serdecznie Ci wspolczuje!!!
    • apple13 Re: ecru czy biała 26.04.05, 07:59
      BIAŁA!!!
    • joannadab1 Re: ecru czy biała 26.04.05, 08:08
      biała
      • Gość: majowa-panna Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 08:43
        ja wolę ecru, poza tym przy mojej karnacji w białej wyglądałabym jak śmiertka.
        a tak troszkę się opalę i będzie ok.
      • Gość: annyen Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 09:17
        a jak to jest właściwie biała do jakiej pasuje karnacji???? Czy jak jestem
        blondynką z ciemnymi oczami (opalona) to nie będę straszyła w
        bieli??????????????????????????????
        • Gość: majowa-panna Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 12:42
          Ja jestem blada blondynka, oczy niebieskie i mam ecru.
    • Gość: vinga Re: ecru czy biała IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 26.04.05, 09:03
      Ja mam ecru, bardzo jaśniutki, właściwie tylko w obecności białej sukni widać,
      że nie jest ona biała. Ale szczerze mówiąc wolałabym białą, swoją miałam
      upatrzoną i gdy juz ją miałam kupic przymierzyłam jeszcze inną białą i wtedy
      stwierdziłam że lepiej mi w bieli. Niestety moja wybrana była w okazyjnej cenie
      i aby uszyć ją w bieli, musiałabym dopłacić drugie tyle. I zostało ecru, też
      ładna smile
    • Gość: Boo Re: ecru czy biała IP: 217.153.224.* 26.04.05, 09:26
      Ja tez popieram ecru. A to z prostego powodu - w bieli jest mi okropnie, jestem
      za blada. tylko nielicznym dziweczynom jest dobrze w śnieżnobiałej sukni.
      • hanna100 Re: ecru czy biała 26.04.05, 09:53
        Przed mierzeniem różnych sukni ślubnych, moja mama mówiła, że chciałaby by
        suknie była biała i z rękawkami. Jednak jak przymierzyłam biała, wyglądałam jak
        śmierć na zakręcie, w ecru było mi do twarzy. Miałam więc suknię ecru i bez
        rękawów, a i mama była zachwycona. Co do welonu, to polecam ecru ze złotymi
        niteczkami naszytymi w formie szlaczków i zawijasów.Myślę, że powinno się
        dobierać suknię do odcienia skóry, koloru włosów...
      • Gość: Agusia Re: ecru czy biała IP: 195.47.201.* 26.04.05, 09:56
        W ecru jest mi bardziej do twarzy.
        A przy okazji, buty ecru (oczywiście jeżeli znajdę odpowiednie)będę mogła
        założyć latem do jasnych ubrań.
        • majowa-panna Re: ecru czy biała 26.04.05, 12:53
          ja tez kupiłam buty ecru pod kątem wielorazowego użytku.
    • Gość: nina Re: ecru czy biała IP: *.crowley.pl 26.04.05, 10:30
      Moim zadniemsmile W białej dobrze wyglądają dziewczyny o ciemnijeszej karnacji,
      albo blondynki o porcelonowej cerze z różowym pigmentem skóry. Ja mam blondo-
      rude włosy, jasną cerę, ale z pigmentem żółtym, więc ECRU! Mierzyłam białą i
      wyglądałam jakbym była chora, fatalnie, a ecru ładnie zgrywa się z kolorem
      mojeje skóry, włosami itp. To kwestia indywidualna zalezna od urody, jak i od
      podejścia do ślub, ktoś może być tradycjonalistą i brać pod uwagę tylko kolor
      biały, mimo że będzie wyglądal średnio. A co do welonu, to nie zgdadzam się, że
      ecru welony są brudne, jak dobierze się idealnie do koloru sukni to jest
      pieknie, ale jak suknie jest bielsza, to normalne, że welon wydaje się taki
      byćsmile
      Pozdrawiam
    • Gość: kasia Re: ecru czy biała IP: 80.50.30.* 26.04.05, 11:37
      ja mam też ecru, bo w bieli wyglądałam koszmarnie, tylko sie uśmiałam, i welon
      odpada bo jak go założe to zamiast 180 cm wzrosty mam 2,50. Ha Ha I poza tym
      mam krótkie włosy a w dodatku mój przyszły mąż ma trochę mniej cm niż ja....
      Ale to nic , będzie dobrze
      • Gość: mikolka do Kasi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 14:57
        to ja mogłabym napisać dokładnie to samo co Ty! też 180cm, też narzeczony
        niższy i też suknia ecru, i jeszcze krótkie włosy, ale welon będzie (krótki),
        bo jakoś mnie nie wydłuża. na początku koniecznie chciałam białą , ale
        przymierzyłam parę białych sukni to zwątpiłam - jestem blada, mam ciemne włosy
        i w białym mogłabym co najwyżej straszyć jako biała damasmile
    • Gość: suonco Re: ecru czy biała IP: *.hurtap.com.pl 26.04.05, 15:43
      Ja będę miała ecri, a nawet nie ecri tylko brudną biel. Marzyłam o białej,
      takiej, która bielą będzie razić w oczy. Ale taką widziałam tylko jedną, jednak
      nie podobał mi się jej krój. Inne białe...czułam się jak przebrana a raczej
      przybrana. Coś nie grało. Druga sprawa to fakt, że salony sprzedają i posiadają
      na stanie w 90% suknie ecri. Tak więc mierząc ecri trudno było mi zdecydować
      się na zamówienie takiej w bieli... Jak nie zobaczę to nic z tego nie będziewink)
      Tak więc będzie ecri, w której jako jedynej czułam się dobrze. Troszkę mi
      szkoda ale komfort dla mnie jest najważniejszy.
    • marzena5 Re: ecru czy biała 26.04.05, 15:57
      ja mam ecru wyglądam w niej o wiele lepiej niż w białej...
      • Gość: nina Re: ecru czy biała IP: *.NET / *.telnet.krakow.pl 26.04.05, 16:31
        Będe miała biała suknie .Ecru też bardzo mi sie podobaja- ale koronka w
        sukience która wybrałam wyglądała nie ladnie w ecru więc dlatego biała.tongue_out
    • Gość: malgogaj Re: ecru czy biała IP: *.241.81.adsl.skynet.be 26.04.05, 18:40
      a bede miala w kolorze kosci sloniowej.....
      • Gość: arcx Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 21:17
        ja tez bede miala suknie w kolorze kości sloniowej (tak przynajmniej jest
        napisane na zamowieniu, moim zdaniem to jest bialy perlowy). Buty tez biale
        perlowe - jezeli ktoras widziala buty arrado albo arti di roma to ten
        najjasniejszy odcien. W ogole polecam buty arti di roma - kupilam je tydzien
        temu, troche rozchodzilam po domu, sa super wygodne (obcas 6,5 cm) - fakt, ze
        sa dosyc drogie, zaplacilam 330 zl, ale uwazam ze warto, bo jeszcze sie potem
        przydadza.
    • Gość: yskyerka Re: ecru czy biała IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.05, 22:49
      Ja miałam białą, bo w bieli mi bardzo do twarzy. smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka