Gość: paola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 08:12 potrzebuję kontaktu do sprawdzonej osoby,która zaśpiewa na moim ślubie w kościele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paola Re: AVE MARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 08:16 zapomniałam dodać,że ślub w Wa-wie w czerwcu. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: AVE MARIA IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 04.05.05, 09:51 11-go czerwca, 15:30.Masz jakiś namiar? Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: AVE MARIA 04.05.05, 10:56 Ja znam osobę, która być może mogłaby zaśpiwewać na Twoim ślubie, osoba ta śpiewa w hórze i już śpiewała na kilku ślubach. Skontaktuję się z nią jutro i zapytam. W razie czego podam jej namiar na Twoją pocztę, OK? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narta Re: AVE MARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 19:58 rozalio29 - prosze przekaz rowniez moj mail - narta_80@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: AVE MARIA 04.05.05, 20:08 Jak tylko bedę rozmawiała z tą dziewczyną wspomnę o Was dwóch. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: Do Paoli 04.05.05, 20:23 Jeżeli jesteś nadal zainteresowana to proszę o jakiś namiar, żebym mogła przesłać Ci telefon kontaktowy do osoby, o której wspominałam. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: Do Paoli IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 05.05.05, 13:01 mój adres: paula_77@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: Do Paoli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:28 Hallo, czy dostanę w końcu jakieś konkretne namiary????? Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rea Re: AVE MARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 01:15 Dziewczyny, ślub ma się raz w życiu... Może więc warto, by uświetnił go ktoś będący profesjonalistą? Chórzyści bywają różni (zdarzaja się wśród nich osoby z niezłym wykształceniem muzycznym), ale - u licha - mieszkając w Warszawie macie np. możliwość pójścia na Akademię Muzyczną, posłuchania studentów (a potem poproszenia o uświetnienie ceremonii - w 999% przypadków zgadzają się b. chętnie!), czy spytania tamże, chociażby na portierni (te panie duuuużo wiedzą!) o osobę kompetentnie śpiewającą... Zachodu niewiele, a będziecie mieli oprawę ślubu z prawdziwego zdarzenia. Jakby co - służę namiarami na wokalistów profesjonalistów. Nie śpiewają w "Hórze" (dysortografia?!), tylko na profesjonalnych scenach i estradach koncertowych. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AVE MARIA IP: *.aster.pl 06.05.05, 01:37 No tak. Niestety w Polsce panuje dziwna moda na zamawianie usług u amatorów. O zatrudnieniu muzyków zawodowców mało kto myśli. I potem mamy takie kwiatki, że jakiś organista - samouk, niegodny swej profesji, żada 300 zł za grę na ślubie, a nie umie nawet marsza weselnego i akompaniamentu do Ave Maria i śpiewa tak, że koty lepiej wyją. Przyzwyczajony, że nikt nie marudzi, w sytuacji gdy znajdziesz innego lepszego, bezczelnie żąda pieniędzy za to, że łaskawie nic nie zagra. Czysty kryminał. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: AVE MARIA 06.05.05, 13:24 Bardzo przepraszam koleżankę za błąd ortograficzny ( zwykle ich nie popełniam ). Zastanawia mnie tylko skąd tyle złości i pouczactwa ze strony szanownej koleżanki. Zamiast poradzić Paoli, sugerujesz że jest nieudaczna bo nie może w tak prosty sposób znaleźć sobie właściwej usługi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AVE MARIA IP: *.aster.pl 06.05.05, 13:58 Nie radzę Paoli, tylko odpowiadam na to, co napisała rea. Nic nie sugeruję. Jeszcze gorzej. Wyrażam swoją opinię. Nie o Paoli, której nie znam, ale raczej ogólną. Jestem muzykiem. Obserwuję po prostu co się dzieje, gdy większość młodych zabiera się za organizowanie muzyki na swoim ślubie. Mało kto ma pojęcie co z tym zrobić. Masowo zatrudniają amatorów. Ta sytuacja specjalnie nie dziwi. Bardzo niewielki procent społeczeństwa potrafi pójść na koncert muzyki klasycznej. Bardzo mało ludzi gra lub śpiewa. Zmysł artystyczny trzeba rozwijać. Jeśli się to zaniedbuje, to potem są problemy nie tylko z zauważeniem różnicy wykonań przez amatora i profesjonalistę, ale nawet z wybraniem repertuaru. Żeby móc coś zaproponować, trzeba samemu coś znać. Dla sporej części podstawowym żródłem utworów są melodyjki z telefonu komórkowego. To dość niski poziom. Sytuację ratuje powtarzane do znudzenia Ave Maria. Dlaczego tak popularne? Bo jedyne znane. Odpowiedz Link Zgłoś
rozalia29 Re: AVE MARIA 06.05.05, 14:05 Zmiana tonu wypowiedzi zmienia jej odbiór. Myślę, że warto brać to pod uwagę, by być zrozumnianym zgodnie z intencjami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: AVE MARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:32 Dlaczego AVE MARIA? Bo to przepiękny utwór na tę chwilę. Możesz mi polecić jakąś PROFESJONALNĄ osobę?? Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: AVE MARIA 06.05.05, 19:12 Ale KTÓRE Ave Maria? Jeśli nie napisałaś, które, mam wątpliwości, czy w ogóle wiesz, o czym piszesz. Dla ułatwienia, najbardzej znane Ave Maria są dwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: AVE MARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 21:34 Ależ po co te wątpliwości.... chodzi oczywiście o BACHA... (PROFESJONALISTA zna chyba wszystkie wersje???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AVE MARIA IP: *.aster.pl 06.05.05, 23:09 Jako profesjonalista odpowiadam, że Bach nie popełnił utworu pod tytułem Ave Maria. Jak można podejrzewać protestanckiego kantora o podobne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: AVE MARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 08:09 Droga PROFESJONALISTKO, prosiłam o kontakt do osoby, która zaśpiewa na moim ślubie AVE MARIA (dla laika jakim jestem w tej dziedzinie - W WYKONANIU BACHA), a nie o cały 'elaborat' na temat muzyki klasycznej. Bardzo diękuję za POMOC. Pa pa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AVE MARIA IP: *.aster.pl 07.05.05, 11:06 W wykonaniu Bacha nie będzie na pewno, ponieważ Bach umarł w r. 1750. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paola Re: AVE MARIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 18:08 Kopernik też dawno nie żyje, ale go ponoć ostatnio widziano na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: AVE MARIA IP: *.aster.pl 07.05.05, 23:14 Jeśli to cokolwiek zmienia w sprawie możliwości zorganizowania na ślubie "AVE MARIA (...) W WYKONANIU BACHA", to proszę, pozdrów serdecznie Kopernika ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
chmiel1973 Re: AVE MARIA 22.05.05, 13:02 zajrzyjcie moze on to napisal po smierci? www.merlin.com.pl/frontend/towar/168088 Odpowiedz Link Zgłoś
ardzuna Re: AVE MARIA 22.05.05, 15:01 Bach nie napisał Ave Maria, tylko Preludium C-dur z "Das Wohltemperierte Klavier", a Gounod mu to przerobił na Ave Maria (bez wiedzy Bacha rzecz jasna, i po jego śmierci), dodając głos i tekst. Zauważyłeś może, że jest tam przy autorze trochę więcej literek i wygląda to tak: "Johann Sebastian Bach, Charles Gounod"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnKa Re: AVE MARIA IP: *.aster.pl 07.05.05, 00:09 Poszukuję osoby ,która profesjonalnie zaśpiewa na moim ślubie.cała oprawa ceremonii jest niestandardowa,nawet bardzo i dlatego szukam kogoś kogo nie przestraszą nieszablonowe rozwiązania.Z oprawy muzycznej bezskutecznie poszukuję też organisty.Jesli możesz pomóc to podaj proszę do siebie email Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: AVE MARIA IP: *.aster.pl 07.05.05, 02:31 Jestem organistą. Życiorys mogę przesłać mailem. michelesaw@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AnKa Re: AVE MARIA IP: *.aster.pl 07.05.05, 00:12 O kontakt prosiłam oczywiście ree(jednak rea idiotycznie sie odmawia Odpowiedz Link Zgłoś