Dodaj do ulubionych

Muzeum w Otrębusach

10.08.05, 16:24
Czy któraś z Was była może w Muzeum Motoryzacji w Otrebusach w sprawie
wynajęcia samochodu do ślubu? Interesuje mnie, jak kształtują się ceny.

Dziękuję za info i pozdrawiam serdecznie.
Obserwuj wątek
    • dafni Re: Muzeum w Otrębusach 10.08.05, 16:35
      Okolo 1500 za trzy, cztery godziny. Generalnie nie chcą wypożyczać na krócej.
      Trzeba dużo wcześniej zamówić samochów, bo miejsce jest dość popularne.
    • leeloo26 Re: Muzeum w Otrębusach 10.08.05, 19:31
      My za 6h płacimy 2000, ale różnie to bywa z różnymi samochodami.
      Zamawialiśmy 4 m-ce temu i na 20 sierpnia to byl jeden z ostatnich samochodow.
      • agnrek Re: Muzeum w Otrębusach 01.12.05, 16:30
        Dwa lata temu moja siostra wynajęła u nich Czajkę. Samochód po przejechaniu
        kilkuset metrów się zepsuł. Kierowca nawet nie umiał otworzyć maski. Czekaliśmy
        zdenerwowani na samochód zastępczy, a gdy przyjechał, to jego kierowca z
        rozbrajającą szczerością powiedział, że przecież ta Czajka się psuje smile
        Brawo za profesjonalizm!
        • agnrek Re: Muzeum w Otrębusach 01.12.05, 16:33
          Zapomniałam o najważniejszym - zespuł się samochód i jeszcze zatrzasnęły się
          drzwi od strony panny młodej. Jak to wyglądało? Za 20 minut ślub, a panna młoda
          w zesputym samochodzie z całym bokiem sukienki uwięzionym w zepsutych drzwiach.
          Oczywiście, do kościoła wpadliśmy spóźnieni, zdenerwowani i z porwaną sukienką.
        • leeloo26 Re: Muzeum w Otrębusach 05.01.06, 14:55
          No proszę, a my nie mieliśmy najmniejszych problemów, natomiast wprowadzilśmy z
          Tatą w życie szatański plan spóźnienia sie na ślub... Co byłó nawet zabawne, nie
          ukrywam. Najbardziej wystraszony był ksiądz i dziewczyny, które przez pół
          wieczorku panieńskiego próbowały mnie "uratować" smile
      • morskafala1 Re: Muzeum w Otrębusach 01.12.05, 17:25
        Nie przerażaj mnie! Wybraliśmy w muzeum na czerwiec Cadillaca Eldorado. Mam
        nadzieję, że nic podobnego się nie zdaży i się nie zepsuje po drodze......
        Straszne......
        • robek78 warto mieć taksówkę w razie czego 01.12.05, 17:33
          filmowałem w lipcu ślub na który był wynajęty samochód z Otrębusów, spóźnił sie
          chyba 40 min., nie było kontaktu z kierowcą, młody juz dzwonił po taxi bo ślub
          za 20 min., ale w końcu dojechało auto z Otrębusów i chyba nawet zdązyli, ale
          to uroki starych samochodów.
          • agnrek Re: warto mieć taksówkę w razie czego 01.12.05, 18:53
            Równiez zamówiliśmy taksówkę, ale siostra miała łzy w oczach, po co te emocje w
            takim dniu? Dlaczego z atyle kasy dostali złom, który się zepsuł i niekumatego
            kierowcę???
          • a_weasley Re: warto mieć taksówkę w razie czego 01.12.05, 20:09
            > ale to uroki starych samochodów.

Jeżeli ktoś nie potrafi wykonać usługi na czas, zgodnie z zamówieniem i z
            rozsądną pewnością, że sprawę doprowadzi do końca, nie powinien brać się za
            świadczenie usług.
        • agnrek Re: Muzeum w Otrębusach 01.12.05, 18:56
          No niestety, młodzi kasę zapłacili z góry, bo dzień po ślubie wyjeżdżali. Nikt
          nie zadzwonił z firmy, nie przeprosił, nawet nie zaoferował niższej ceny. po
          prostu olewka.
          No i najważniejsze - skąd wziął się ten samochód zsatępczy? Kierowca był
          baaardzo rozmowny i powiedział mi, że w dniach, w których wynajmują samochody,
          zawsze w okolicy kręci się samochód zastępczy.
          Co się zepsuło w naszym samochodzie? Siedziałam koło kierowcy, po prostu
          przestał mu działac pedał gazu, jakby się urwał. Czerwiec, upał,a my na wielkim
          rondzie w Warszawie.
        • mreg Re: Muzeum w Otrębusach 14.12.05, 09:55
          Witam, ja jechałam jakiś czas temu tym samochodem. Pan przyjechał godzinę przed
          czasem. Porobiliśmy sobie zdjęcia w samochodzie.
          Po ślubie w piękny słoneczny dzień, czyli bez potrzeby rozkładania dachu, w
          pełnej opcji Cadilaca przejechaliśmy się po okolicy (dając gościom czas na
          dojechanie do sali weselnej i na przygotowanie naszego przywitania). Tę
          przejażdżkę zapamiętam do końca życia i polecam.
          Mieliśmy oczywiście małą przygodę, bo Pan kierowca namawiany przez Świadka i
          Pana Młodego przycinął za bardzo pedał gazu i przednie siedzenie ze świadkową
          nie wytrzymało działania siły bezwładności lądując na mojej sukni, ale
          przyznam, że było to tak zabawne (bez żadnych szkód), że zupełnie nikt do
          nikogo nie miał pretensji.
          Pozdrawiam.
    • lady_of_avalon Re: Muzeum w Otrębusach 01.12.05, 17:41
      A czy ktos wie czy gdzieś jeszcze w warszawie mozna wypozyczyc stare
      samochody??? Np. czy te co stały podczas targów ślubnych przed PKiNem to były
      właśnie z Otrębusów??
      • deville Re: Muzeum w Otrębusach 13.12.05, 08:25
        Trzeba przewertować internet - jest tego pełno !
        • lady_of_avalon Re: Muzeum w Otrębusach 13.12.05, 22:15
          No niestety wertowałam na prawo i lewo i w Warszawie żadnej firmy wynajmującej
          stare samochody nie znalazłam. Owszem było parę stronek osób które miały do
          wynajęcia jeden konkretny samochód, ale żaden mi nie przypadł do gustu.
          • deville Re: Muzeum w Otrębusach 14.12.05, 08:32
            Opisz mniej więcej auto jakie byś chciała...
            kabriolet czy nie, duży czy mały, w stylu starej limuzyny królowej czy coś
            innego...
            • lady_of_avalon Re: Muzeum w Otrębusach 14.12.05, 09:25
              Chodzi mi o takie autko jak w latach 30-stych jeżdziły. Koniecznie z otwieranym
              dachem. W stylu:mercedes 260 D czy horch 830 BL (to ze stronki muzeum). Z tym
              że nie musi byc az takie stare, wystarczy że będzie w tym stylu ;PPP
              • deville Re: Muzeum w Otrębusach 15.12.05, 09:29
                Cena będzie i tak na pewno odpowiednia, więc rozszerz zakres poszukiwań na
                terytorium całego kraju smile (dopłacisz za dojazd, ale i tak będzie drogo więc
                co tam wink
                Przejrzyj dokładnie CAŁĄ prasę ślubną pod kątem samochodów - nie wszyscy się
                reklamują w necie, nie do wszystkich w necie trafisz bez adresu...
    • minerwamcg A chcecie turkusową warszawę rocznik 1970? 01.12.05, 21:54
      Wielka, świeżo lakierowana, z przybraniem. Mogę dać namiary.
    • lady_of_avalon Re: Muzeum w Otrębusach 27.12.05, 17:15
      Bylismy w końcu w tych Otrębusach i mamy zarezerwowane sliczne autko - białego
      Oaklanda z 1928 r., z odkrytym dachem smile) Wyglada dokładnie tak jak sobie
      wymarzyłam.... jedyne co mnie niepokoi to jak daleko nim zajedziemy ;PPP
      To jest jeszcze ten model uruchamiany na korbkę...
      Co do cen to umówilismy się na 1400 zł za 4 godziny.
      Jak ktoś chce zobaczyć zdjęcie to zapraszam:
      www.slubne.pl/?pid=38&col=164&cmd=show_col
      (na stronie muzeum go nie ma)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka