a1ma 16.09.05, 12:42 Czy ktoś się orientuje czy są jakieś przeciwwskazania co do liczby świadków większej od dwóch? Ja chciałabym, żeby były to trzy pary naszych przyjaciół, 6 osób. Czy to jest możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dakota77 Re: liczba świadków 16.09.05, 12:52 I wszyscy maja ci sie podpisac pod aktem slubu? ta, chyba nie ma tyle miejsca. A nie mozesz miec pary swiadkow i dwoch par druzbow z druhnami? Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: liczba świadków 16.09.05, 13:01 mogę, ale chciałam, żeby było po równo, bo wszytkich ich kocham tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
civi1 Re: liczba świadków 16.09.05, 12:55 Byłam w zeszłym roku na takim weselu, (województwo małopolskie) byly 2 pary świadków (dróżbowie z druchnami), ale tylko pierwsza para podpisywała sie w kościele. Fajnie to wygladaóło w moich stronach takiego zwyczaju nie ma. POza tym bardzo mi sie podobała oprawa slubu i wesela w tamtych stronach Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: liczba świadków 16.09.05, 13:21 Ja miałam dwie pary swiatków, ale tez tylko jedna się podpisywała: drużkę i drużbę oraz starostę i starościnę. Odpowiedz Link Zgłoś