mmonas 04.11.05, 10:56 Słuchajcie - nie mam pojęcia jak to jest, ale czy cena 3 500 PLN za zespół w Warszawie to ok? Czy to dużo czy mało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justa52 Re: Cena za zespół 04.11.05, 11:19 moim zdaniem to duzo a tańszy zespół wcale nie znaczy gorszy ja znalazłam zespół z pod warszawy za 1800 zł grali od 15 do 7 rano mało i krutkie przerwy, myslę że takim zespołom z mniejszych miejscowości bardziej zależy i dlatego się starają pozdrawiam i dobrego wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
marcel52 Re: Cena za zespół 04.11.05, 12:18 Zespół a zespół to różnica.Cena zależy od wielu czynników. Np. w styczniu zespół zagra trochę taniej niż w czerwcu ponieważ to nie "sezon". My w zespole posiadając systemy bezprzewodowe, światła dyskotekowe (nie kolorofony) wytwornicę baniek na pierwszy taniec i zawodowych muzyków a nie "słupów" to trudno żebyśmy brali 1000 zł. Jak na Warszawę to jest cena średnia. U nas w branży jest tak samo jak w każdej innej. Jedni biorą mniej drudzy więcej. Ja znam zespoły od 1200-5600. Pamiętajcie te ceny nie biorą się z powietrza. Kupując fiata 126p nie wymagajmy jakości MERCEDESA. Odpowiedz Link Zgłoś
rybkad Re: Cena za zespół 04.11.05, 12:20 A ile trzeba zapłacić zespołowi "z klasą"? Odpowiedz Link Zgłoś
justa52 Re: Cena za zespół 04.11.05, 15:23 > Kupując fiata 126p nie wymagajmy jakości MERCEDESA. nie zgodzę sie z tobą myślę że niektórzy wolą zagrać 10 wesel po mniejszej stawce niż 2 za większą takie jest moje zdanie, może faktycznie cena była niższa bo ślub miałam pod koniec listopada Napewno nie byli to ,,słupy,, bo z wesela wszyscy są zadowoleni a zespół widać zna się na tym co robi , też posiadają systemy bezprzewodowe i światła dyskotekowe no ale widać że niektórzy to ,,zawodowi muzycy,, i co sie będą wysilać za marne grosze skoro są tacy zawodowi wszyscy i tak puszczają muzykę z dyskietek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcel52 Re: Cena za zespół 04.11.05, 20:45 Widzę, że justa52 jest super fachowcem w dziedzinie muzyki. Jeżeli myślisz ,że wszyscy grają z dysków to się głęboko mylisz. Wiesz chociaż co to jest muzyka na dyskietce? Popatrz co napisał koval1234. Tu wcale nie chodzi o marne grosze,bo 1800zł to jest bardzo dużo forsy, tylko jak ma konkurować cenowo zespół który ma sprzęt za 50 tyś z zespołem który ma stare rumple za 15 tyś? Jak chcemy w przyszłośći pokazać ludziom coś lepszego od innych to skąś musimy na to wziąć prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
justa52 Re: Cena za zespół 05.11.05, 03:09 > Widzę, że justa52 jest super fachowcem w dziedzinie muzyki nie jestem żadnym fachowcem jestem poprostu bardzo zadowolona ze swojego zespołu mimo że był 4 osobowy a nie zbija kokosów to zalezy co się komu podoba i kto jaka gotówka dysponuje a nie każdego stać na zespół za 4000 tys a tak swoja droga to chciałabym zobaczyc jak to gracie na ,,żywo,, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
minni1 Re: Cena za zespół 04.11.05, 15:33 marcel52 napisał: > Zespół a zespół to różnica.Cena zależy od wielu czynników. Np. w styczniu > zespół zagra trochę taniej niż w czerwcu ponieważ to nie "sezon". My w zespole > posiadając systemy bezprzewodowe, światła dyskotekowe (nie kolorofony) > wytwornicę baniek na pierwszy taniec i zawodowych muzyków a nie "słupów" to > trudno żebyśmy brali 1000 zł. Jak na Warszawę to jest cena średnia. U nas w > branży jest tak samo jak w każdej innej. Jedni biorą mniej drudzy więcej. Ja > znam zespoły od 1200-5600. Pamiętajcie te ceny nie biorą się z powietrza. > Kupując fiata 126p nie wymagajmy jakości MERCEDESA. A co to jest ta wytwornica baniek na pierwszy taniec i ile bieże twój zespół w sierpniu? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcel52 Re: Cena za zespół 04.11.05, 20:49 Wytwornica baniek to jest taka maszyna którą wieszamy na suficie i podczas niektórych utworów np. podczas pierwszego tańca lecą z góry bańki mydlane na Parę Młodą. Fajnie to wygląda na zdjęciach oraz na filmie. Niestety w sierpniu nie mamy już wolnych terminów. Napisz na priva to wyślę Ci w prezencie płytę CD mojego zespołu. Odpowiedz Link Zgłoś
blueheaven Re: Cena za zespół 05.11.05, 12:57 jesli jest aktualna oferta na zespół na wesele to polecamy swoje usługi cenę i szczegóły mogę przesłać na e-mail Odpowiedz Link Zgłoś
koval1234 Re: Cena za zespół 04.11.05, 18:48 moim zdaniem przeliczenmie jest proste, mowie to jako grający: 500-400zł razy człowiek w kapeli to przyzwoita stawka, do tego dojazd i masz cene zespołu, w mojej kapeli jest 6 ludzi. chyba ze kapela jest wschodzaca gwiazda szoł biznesu to do ceny doliczamy tyle i le gwiazda chce, moja kapela grala imprezy od 2500 do 4500. znam ludzi grajacych za 6000zł. tu dziala p[rawo popytu i podaży, pomińmy panów z dyskietką i zespołu 2-3 osobowe, to tak naprawde nie jest zespół tylko wokaliści z podkladami muzycznymi. i nikt mnie nie przekona ze jest inaczej. grałem w takiej kapeli 15 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
sylka23 Re: Cena za zespół 04.11.05, 22:10 Mysle, ze 3500 zl w Warszawie to nie jest duzo. Nasz zespol wzial 3400 zl w Belchatowie. Zespol skladal sie z 5 osob i zapewniam, ze nie grali z dyskietek Wszyscy byli naprawde zadowoleni, wokalistka super spiewala. Takze czasem warto dolozyc troche grosza i zamowic solidny zespol.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mmonas Re: Cena za zespół 04.11.05, 23:58 Bardzo Wam wszystkim dziekuję za informację. Dla mnie i mojego narzeczonego oprawa muzyczna jest baaaardzo ważna, jesteśmy nawet w stanie zrezygnować z ilości gości Pamiętam wesele mojej siostry jakieś 11 lat temu - muzyka była powiedzmy wprost może i poprawna, ale nic specjalnego. 3 osoby - keybord, wokal i gitara. Średnia prezentacja i... bardzo średnie wesele. Dlatego jesteśmy chyba w stanie dać więcej za muzę, ale żeby było naprawdę fajnie. Nie mam za bardzo porównania, byłam ostatnio na weselu jakieś 7 lat temu i żadna z moich przyjaciółek jeszcze się nie spieszy. No i zastanawiam się nad zespołem, ale nie chcę wydać fortuny na zespół Pracuję w branży, czasami robię imprezy dla dużych firm i wiem, że 6 000 - 9000 PLN to ok dla dużej firmy za imprezę, ale na litość boską, taka suma dla 2 młodych ludzi, którzy jeszcze w planach mają straaasznie dużo innych wydatków na wesele to katastrofa. Czasami jest wybór - albo ekstra zespół, albo podróż poślubna. Dlatego proszę o preferencyjne warunki dla nowożeńców pozdrawiam i czekam na Wasze opinie Odpowiedz Link Zgłoś
makumbala Re: Cena za zespół 05.11.05, 08:34 Mozna jeździć maluchem a mozna tez mecedesem. Od nas zalezy w co wsiadziemy. Nie oczekujmy jednak,ze komfort jazdy bedzie ten sam. To proste. Odpowiedz Link Zgłoś
minerwamcg Re: Cena za zespół 05.11.05, 13:10 No cóż. Nasz zespół (znany, koncertujący, nagrywający etc.) z dojazdem z Lublina do Warszawy wziął 3000. Mieli własny sprzęt nagłaśniający, mikrofony wprawdzie stacjonarne, ale też nie wymagaliśmy od nich tańców na suficie. Dyskotekowych świateł ani baniek mydlanych sobie nie winszowaliśmy, bo do tego, co grali (ethnic, folk) pasowałyby raczej nieszczególnie Nam i naszym gościom ten rodzaj muzyki i ten właśnie zespół pasował. Sześć osób, w ukraińskich strojach i z takimiż instrumentami, muzyka, że salę roznosiło, zero playbacku. Grali od początku wesela do trzeciej rano, przerwy robili krótkie. W naszym weselnym budżecie te trzy tysiące stanowiły sumę akurat pokaźną - ale uznaliśmy, i zadowolenie gości nas w tym utwierdziło, że warto było ich zaprosić. Odpowiedz Link Zgłoś