marysia96 03.01.06, 21:54 Wasza wymarzona piosenka na pierwszy taniec.A może zrezygnować z walca???Ja jestem ZA.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorcik10 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 04.01.06, 11:21 Take this waltz - Cohena... długie ale piękne. Odpowiedz Link Zgłoś
mxgrocho Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 04.01.06, 17:46 ja mialem elvisa presleya 'can fallin in love' super nie za szybkie latwe do zatanczenia wszyscy znaja i uwierz mi biorac walca trzeba go umiec dobrze zatanczyc ja poszedlem na intensywny kurs przed weselem i nie dalem rady tak jak chcialem chyba ze nauke bym zaczal pol roku wczesniej i zdecydowalem sie naq elvisa i jestm bardzo zadowolony.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha606 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 05.01.06, 10:10 mój pierwszy taniec był z repertuaru Eleni "nie odchodź nigdy za daleko" piękna Odpowiedz Link Zgłoś
asik81 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 16:23 U NAS BĘDZIE "ZAWSZE TAM,GDZIE TY" LADY PANK,ALBO PRÓCZ CIEBIE NIC" KILJAŃSKIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 16:26 A ja niekonwencjonalnie - Krystyna Prońko "Jesteś lekiem na całe zło". Odpowiedz Link Zgłoś
evelisia Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 17:37 my chcemy The power of love Jennifer Rush ale nie wiem co można do tego zatańczyć, chyba się będziemy po prostu gibać Apropos Jesteś lekiem na całe zło to chyba dość szybki kawałek, co? Dość oryginalne, super piosenka..może być ciekawie.. www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4205453 Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 18:39 Wcale nie szybki, ale trudny do tańczenia Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 10:04 Dlatego my już się wybieramy na kurs Ślub w czerwcu 2007. Odpowiedz Link Zgłoś
pantarejka Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 16:09 My chodzimy od 3 miesiecy Celem jednak jest wspolna zabawa, ruch i relaks, a nie pierwszy taniec weselny Slub w przyszlym roku (chyba, ze jakims cudem znajdziemy jakas fajna sale w tym roku), wiec nabyte umiejetnosci na pewno sie przydadza. Odpowiedz Link Zgłoś
a-g-aa Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 18:08 U nas Kayah i Kiljański " Prócz Ciebie nic". Odpowiedz Link Zgłoś
asia9961 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 18:21 ja mysle o "przetanczyc z toba chce cala noc..." Odpowiedz Link Zgłoś
balbie Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 18:50 U nas "Wonderful world" Louisa Armstronga. Krótkie ))) Odpowiedz Link Zgłoś
siwa2409 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 19:26 A u nas piosenka z flimu Uprowadzenie Agaty. Wielka miłość Seweryna Krajewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
dydki Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 19:47 A my będziemy tańczyć wtuleni do piosenki Anity Lipnickiej "Mosty". Piękna, wolna, ma coś w sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
fuczka Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 11:59 My też myślimy o tej piosence, nie wiem tylko czy da się do niej zatańczyć walca. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 20:54 No ładnie, a ja mam kłopot z M. uparł się na George'a Harrisona "Got my mind set on you". Pomijam, że będziemy tańczyć rockandrolla ale my będziemy tańczyć rockandrolla zamiast walca!! Poniżej wklejam tekst... mam podejrzenia, że chyba się ze mnie nabija I got my mind set on you I got my mind set on you I got my mind set on you I got my mind set on you But it's gonna take money A whole lotta spending money It's gonne take plenty of money To do it right child It's gonna take time A whole lot of precious time It's gonna take patience and time, ummm To do it, to do it, to do it, to do it, to do it, To do it right child I got my mind set on you I got my mind set on you I got my mind set on you I got my mind set on you And this time I know it's for real The feelings that I feel I know if I put my mind to it I know that I really can do it I got my mind set on you Set on you I got my mind set on you Set on you But it's gonna take money A whole lotta spending money It's gonna take plenty of money To do it right child It's gonna take time A whole lot of precious time It's gonna take patience and time, ummm To do it, to do it, to do it, to do it, to do it, To do it right child I got my mind set on you I got my mind set on you I got my mind set on you I got my mind set on you And this time I know it's for real The feelings that I feel I know if I put my mind to it I know that I really can do it But it's gonna take money A whole lotta spending money It's gonna take plenty of money To do it right child It's gonna take time A whole lot of precious time It's gonna take patience and time, ummm To do it, to do it, to do it, to do it, to do it, To do it right Set on you Set on you Odpowiedz Link Zgłoś
kasila Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 21:47 czesc!ślub mam w przyszłym roku, ale myślałam nad piosenką. Prawdopodobnie będzie to Kayah&Kiliański"Prócz ciebie..", M.Rozynek"Siłacz" lub (niestety nie znam tytułu ani wykonawcy, ale zaczyna się tak: )"śpij, zamnknij oczy śnij... " bardzo ładna i romantyczna piosenka, polecam. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
agu06 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 22:02 "śpij, zamnknij oczy śnij... " To jest "Kołysanka" Sumptuastic Odpowiedz Link Zgłoś
narta_80 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 12.01.06, 23:02 my tanczylismy do walca z filmu "Eyes Wide Shut" Shostakovicha - fantastyczny, monumentalny, piekny walc... i dosc oryginalny. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
akkia Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 09:45 Po prostu najpiekniesze są Mietka Szcześniaka...np "Maj się" Odpowiedz Link Zgłoś
mmraz Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 12:33 A propos Kiliańskiego. Czy zespoły są zazwyczaj chętne do puszczenia piosenki w oryginale. Tą piewrszą piosenkę chciałabym mieć w wykonaniu oryginalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
agus5 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 15:35 my będziemy mieć "zabiorę Cię" Kancelarii. Do szkoły tańca poszliśmy w czerwcu 2005 i cały czas chodzimy- co bardzo plecam, bo oprócz walca warto jest umieć tańczyć również na dalszej części wesela Odpowiedz Link Zgłoś
reszka.ja Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 16:38 my bedziemy tanczyc walca do piosenki Natalii Kukulskiej "zakochani" i zespol pusci te piosenke z plytki (to wlasnie oni nam takie rozwiazanie doradzili) Odpowiedz Link Zgłoś
lizbon Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 19:30 my Farba , teraz niepamietam tytułu Odpowiedz Link Zgłoś
malgoszac Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 19:50 ja mam slub dopiero w pazdzierniku...ale mysle o Niemenie do slow Tuwima czyli "Wspomnienie" Odpowiedz Link Zgłoś
gabrielarz Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 21:49 A ja myślę,że najlepsza pioseneczka to "Czekasz na tę jedną chwilę"z Uprowadzenia Agaty Odpowiedz Link Zgłoś
martusia81 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 23:15 agniecha606 mozesz wyslac mi ta piosenke?????:Eleni "nie odchodź nigdy za daleko" Odpowiedz Link Zgłoś
myszka217 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 13.01.06, 23:30 Ja też poproszę bo nigdzie nie mogę znaleść.Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
gumis82 Do Agniecha 14.01.06, 11:25 mozesz mi tez wysłac ta piosenke Eleni dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
agniecha606 Re: Do gumis82 16.01.06, 12:39 wiesz co nie mam tej piosenki na kasecie ani na płycie CD ponieważ ja i mój mąż chcieliśmy zupełnie inną Seweryna Krajewskiego "wielka miłość" ale lider zespołu który u nas grał zaproponował nam właśnie Elenii "nie odchodź nigdy za daleko" póścił nam ją u siebie i zdecydowaliśmy się na nią - zwłaszcza że jest bardzo ładna a po drugie do tej pory nie spotkałam się aby na jakimś innym weselu była spiewna. Odpowiedz Link Zgłoś
bea2379 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 14.01.06, 19:47 A my chyba zdecydujemy się na NIEBIESKą PIOSENKę wykonawca - Grzegorz Tomczak. Piękny utwór, na te okazję idealny tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 03:20 Niebieska piosenka Dokladnie przeczytajcie teskt. Tam zdaje sie jest mowa o smierci... Ja bym sie zastanowila, ale to chyba popularna piosenka. Ja niestety nie mialam przyemnosci sluchac, czytalam tylko tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
eandrys Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 10:38 u mnie byla kancelaria "zabiore cie". Przy okazji cos Wam poradze, co powiedział nam nauczyciel tanca: jeśli nie czujecie się bardzo mocno na parkiecie, to poproście kapelę lub prezentera, zeby puścił jakieś 2 min. utworu, nie więcej- bo pierwszy taniec to pewien stres, a gościom tyle wystarczy- i potem już zaprasza się gości do wspólnej zabawy. Poza tym ostatnio byłam na weselu, gdzie para młoda wybrała walca angielskiego- niestety nie udało im się go zatańczyć, mimo że umieli kroki- okazało się, ze sukienka młodej przeszkadza (w niej się trzeba umieć poruszać Odpowiedz Link Zgłoś
mamma320 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 11:12 W niebieskiej pisence nie ma nic o śmierci Jest piękan i my ją wybraliśmy a to tekst NIEBIESKA PIOSENKA - Grzegorz Tomczak Kto wstawi się za nami U Pana, co drogami Krętymi każe iść ? Kto nas usprawiedliwi, Gdy Pan się będzie dziwił, Że to już właśnie my? Ja wstawię się za Tobą I z podniesioną głową Dziękował będę że Pan dał mi właśnie Ciebie W radości i w potrzebie Na lepsze i na złe A Ty choć powiedz słowo, Że zawsze byłem z Tobą Bo chciałem tak ... i już I razem chleb jedliśmy I równym krokiem szliśmy Wśród wichrów, pośród burz Ty wciąż mnie ratowałaś Za rękę mnie trzymałaś Gdy z drogi chciałem zejść A ja otuchy krople Gdy oczy miałaś mokre Nieraz musiałem nieść I tak będziemy stali Aż w tej niebieskiej sali Do walca zaczną grać Ja wtedy z pierwszym taktem Poproszę Cię i raptem Zaczniemy wirować wolniutko walcować I kręcąc się kręcić na palcach na pięcie Troszeczkę bezmyślnie jak wiosną przebiśnieg Ty nieco szalona cóż żona to żona I w mojej Twa ręka niebieska piosenka Za serca nas chwyta niebieska muzyka Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_ala Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 21:28 Z interptetowanie piosenki to tak jak z ineretacja wiersza. Piosenka jest napisna w czasie przeszlym i mowi o tym, jak stajecie przed obliczem Pana Boga. Tak jak pisalam, nigdy jej nie slyszalam, tylko czytalam tekst. I tak jak mowie, mnostwo par wybiera te piosenke, glownie dlatego, ze mowi ona o wiecznej milosci, takiej az do ko konca dni watek na temat piosenek na pierwszy taniec (sa tam tez rozne testy): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=23072763&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
joasia84 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 19:12 Ja wybieram jednak "wielka miłość nie wybiera" czyli Czekasz na tę jedną chwilę Choć chyba zacznę się zastanawiać nad tą Eleni Mam czas Najważniejsze dla mnie żeby nie było to coś klasycznego bo może się nie udać a tak żaden problem Odpowiedz Link Zgłoś
gosiapol Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 19:21 u nas "Oczarowanie " Wodeckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
reszka.ja Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 19:54 a my wczoraj ogladalismy plytke z wesela jakiejs pary, tanczyli do piosenki z filmu "Shrek". Nie tanczyli jakiegos konkretnego tanca tylko cos szybkiego, dyskotekowego- wyszlo SUPER! Tak sobie mysle ze jesli ktos nie umie tanczyc to moze sie na cos takiego zdecydowac ale my bedziemy tanczyc walca angielskiego do piosenki Natalii Kukulskiej "Zakochani" Odpowiedz Link Zgłoś
myszka217 Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 20:06 My Kancelarie lub Kindla " Z kimś takim jak Ty" Odpowiedz Link Zgłoś
agaciha Re: Jaka piosenka na pierwszy taniec??? 15.01.06, 21:00 A my do piosenki Minnie Ripperton- Loving You ))) Boze jak ja lubie ten utworek Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
basialek Re: Eleni - W Twoich dłoniach 16.01.06, 14:32 za szybko eneter wpisałam to jest ta piosenka co agniecha606 jak ktoś chce to piszcie na meila to wyślę Odpowiedz Link Zgłoś
korridda Re: Eleni - W Twoich dłoniach 16.01.06, 14:35 basialek napisała: > za szybko eneter wpisałam > to jest ta piosenka co agniecha606 > jak ktoś chce to piszcie na meila to wyślę Właśnie tak myslam że tytuł musi być inny bo nigdzie nie mogłam jej znaleźć. Proszę wyślij mi ją na maila gazetowego. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś