niemamloginu2 26.01.06, 12:11 macie już pomysł jak udekorować "tło" za Młodą Parą ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minerwamcg Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 12:35 Nijak. A jeśli już, to jakaś kompozycja kwiatowa i tyle. Serca z balonów, plastikowe gołąbki, mrugające żaróweczki i napisy "szczęść Boże młodej parze" są obciachem już nawet w Pcimiu Dolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 12:37 Ja mam restaurację z fajnym klimatem piwnicznym, aż wstyd dołożyć tam cokolwiek na "ołtarz za młodymi". Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 12:37 ja myślę, ze ładna dekoracja za młodymi jest pięknym uzupełnieniem całości. U nas będzie obraz Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 12:40 Widziałam i kilimy i jakieś kapy z łózka ściągnięte, i balony, i obrączki - nic mi nie wpadło w oko kompletnie. Wolę fajniej udekorowane stoły i brak kiczu za sobą Ale to już wszystko kwestia gustu. Odpowiedz Link Zgłoś
megan.megan Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 12:44 o jakiej treści? jakiś religijny? Odpowiedz Link Zgłoś
megan.megan Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 12:44 mam tu na mysli ten obraz za młodymi. Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 12:48 tak obraz religijny - w końcu ślub jest uroczystością jak najbardziej religijną i w tym duchu zobowiązujemy się żyć dalej jako jedno Odpowiedz Link Zgłoś
dorcik_wk Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 15:05 A nie uważasz że nie wypada wieszać za młodymi obrazu np Matki Boskiej? To nie jest odpowiednie miejsce - ludziom strzelają różne rzeczy do głowy, jest alkohol, czasem niewybredne żarty, a obraz o tematyce religijnej powinien zachęcać do modlitwy, skupienia, przemyśleń. Tak tylko piszę, bo u nas nie było obrazu, choć rodzice męża chcieli, ale zgodzili się w pełni z moją argumentacją. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 15:07 Ja też uważam, że na weselu nie jest w dobrym tonie wieszać obrazy z Matką Boską. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka_1 Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 16:46 A ja się z tym nie zgodzę, przeciez przyjecie weselne to nie jest przeciez zadna orgia, czy jakis inny "grzeszny wymysl". Swietujemy razem z bliskimi nasz slub, to jest radosne swieto i symbole religijne w sali weselnej nie sa dla mnie niczym zlym. U nas tez bedzie obraz, poswiecony wczesniej w kosciele, taka jest tradycja w mojej rodzinie i w rodzinie mojego narzeczonego rowniez i ja sobie ten zwyczaj bardzo cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie.migotka Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 12:49 Tak, mam genialny pomysł Udekoruję miejsce za mną w NIC! I będzie pieknie Pozdr. ----------------------------------- W naszych czasach trzeba być optymistą, żeby rano, po przebudzeniu, otworzyć oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 14:56 Na naszej sali za nami będzie lustro, a na nim albo nic albo małe żywe różyczki poprzyklejane co kilka cm. Odpowiedz Link Zgłoś
kfiatek11 Re: dekoracja za młodymi 29.01.06, 00:20 na naszej sali też będzie za nami lustro, nie mam jeszcze pomysłu jak je udekorować Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak71 Re: dekoracja za młodymi 29.01.06, 00:31 A może szyfonem(nie myl z tiulem bo to coś innego) i kwiatami , najlepiej małe kompozycje z żywych kwiatków- kwiaty na tym lustrze powinny " grać " z kwiatami na staole i z wiązanki Panny Młodej, na zasadzie głównego motywu Odpowiedz Link Zgłoś
monica.d6 Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 16:45 A ja mam pomysl na dekoracje.I sama ja wykonuje.Wystroj ze świeczek(dlugi czerwony waz-uzywany w swieta do przystroju) i materiałow (organzy i tiulu) no i kwiaty.Pod samym spodem bedzie podszewka(jaka kolwiek) i na to serce ze swieczek umodelowane.Na to organaza ale tzreba ja pomarszczyc(bedzie lepiej odbijala swiatlo) no i reszta wystroj u gory i z boku z tiulu.Nad kolorami sie jeszcze zastanawiam, na pewno jeden do bordo. Dodam,ze i dekoracje stolu robie z tiulu. Z kwiatam jeszcze sie zastanowie.To taki jeszcze ogolny szkic. A tak w ogole umieszczania obrazu Matki Boskiej nie uwazam za cos niewlasciwego (zalezy od typu dekoracji). I nic to nie przeszkadza, ze to wesele. Młodzi sie oddaja pod opieke Matce Boskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: dekoracja za młodymi 26.01.06, 18:45 Dlaczego myślicie takimi stereotypami - ścianka materiału, ewentualnie jakieś na niej serce czy obraz...i to wsio... Jest mnóóóstwo pomysłów jak superowo udekorować salę - każdą bez wyjątku - trzeba tylko znależć odpowiedniego człowieka od dekoracji...co mi się fartnęło,hi,hi... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gosiak71 Re: dekoracja za młodymi 28.01.06, 23:46 jak jesteś tak pewna że to ktoś GENIALNY to podziel się kto to Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: dekoracja za młodymi 29.01.06, 09:55 czy GENIALNY to nie wiem, grunt, że mi pasuje a wymagania mam duuuże lubię jak ktoś "myśli" a nie tylko odwzorowuje hamerykańskie wzory ot, tyle ktoś chce - napriva proszę pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jestfajnie1 Re: dekoracja za młodymi 29.01.06, 14:32 wejdź na www.notopieknie.com znajdziesz tam różne, niepowtarzalne pomysły pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewadekor1 Re: dekoracja za młodymi 29.01.06, 15:29 Dużo zależy od tego co już jest za młodymi, jeżeli ściana to proponuję zawiesić wasze wspólne zdjęcie oczywiście w dużym powiększeniu np. w dekoracyjnej ramie. Może być też anyrama tylko brzeg musi być wykończony czymś białym i zielonym.Para młoda korzystniej wychodzi na filmie i na zdjęciach jak jest za nią coś białego i zielonego (nie proponuję zawieszać białej tkaniny ,będzie wygladało że coś trzeba zasłonić lub ,że to prowizorka). Cudownie wyglądają duże kompozycje ustawione na stojakach na brzegach stołu za młodymi , tak że kompozycje są mniej więcej na wysokosci ich głowy gdy siedzą . Stojaki można przewiązać tiulem . Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: dekoracja za młodymi 29.01.06, 18:02 niewidziaam tam "różnych" a już o "noepowtarzalnych" pomysłach nie wspomnę... to jakiś żart?)) Odpowiedz Link Zgłoś
niemamloginu2 Re: dekoracja za młodymi 29.01.06, 21:42 zgadzam się, ze "notopieknie" to moze raczej na studniówkę a nie na wesele... mnie nie ujęło, jestem na nie Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Jakiś napis stosowny do okoliczności 30.01.06, 00:04 (odpowiednio duży, żeby uwagę skupiał) na przykład: NIECH ŻYJĄ, NIECH ŻYJĄ, NIECH SIĘ ROZMNAŻAJĄ albo PLAN PIĘCIOLETNI WYKONAMY W CZTERY LATA ewentualnie, jeśli oboje po trzydziestce LEPIEJ PÓŹNO NIŻ WCALE. I do tego jakaś dekoracja, np. pianino, zza którego wystaje pięć główek Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
enamorada2 Re: Jakiś napis stosowny do okoliczności 30.01.06, 00:50 kurde, dobre Odpowiedz Link Zgłoś
bart_34 Re: dekoracja za młodymi 12.11.14, 20:22 My chcemy podświetlane tło a na nim dwa serduszka: happenings.pl/glowna/287-serce-z-tasiemka-50-cm.html. Serduszka będą w kolorze kwiatów i dodatków Odpowiedz Link Zgłoś
iskram1 Re: dekoracja za młodymi 12.11.14, 21:03 A moze natura , droga zwezająca sie ku górze , mocne drzewo , na dole kwiaty polne , ogólnie sala przystrojona w delikatne kwiaty , bez zadnych serc, obrączek , czy obrazów religijnych , przecież wszystko jasne , ot tak na goraco pomyslałam! Odpowiedz Link Zgłoś