emii3 31.01.06, 15:16 Mam problem-nie chemy na ślubie dostawac kwiatów tylko maskotki i slodycze <pozniej chcemy je zaniesc do domu dziecka> czy znacie jakis tekst który można dołaczyc do zaproszen? czy mowic raczej przy zapraszaniu gości .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mhania Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:20 A ja chcę dostać kwiaty. Goście chcą czuć, że przychodzą na ślub a nie na imprezę charytatywną... Dzieciom z domu dziecka powinno sie pomagać i myśleć bez takich okazji... Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:23 Masz rację, ale z drugiej strony kwiaty to pieniądze zmarnowane. Dostaje się ich tak zawrotne ilości, że jest kłopot. W domu wiadra musisz szykować i codziennie zmieniać wodę itd. A gdy wyjeżdżasz w podróż poślubną, to musisz wywalić w dzień po ślubie.Fajnie jest dostać kwiaty, ale nie tak duże ilości jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:24 W kwestii ilościowej - masz rację - ale każda róża ma kolce) Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:25 I oby nam sukienek nie ubrudziły do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:27 Zgadzam się całkowicie. Nie podoba mi się narzucanie gościom zachowań charytatywnych. Jeśli ktoś coś chce zrobić dla innych to powinien część z otrzymanych na ślubie pieniędzy przeznaczyć na jakiś "zbożny" cel. Ale to już jest znacznie trudniejsze niż rezygnacja z kwiatów, w szczególności, gdy doskonale wiadomo, że część gości się nie dostosuje i kwiaty również będą Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:28 A może jednak dopisać, a niech każdy gość zrobi jak uważa? ja jako gość przyniosłabym coś dla dzieci i naprawdę niewielki bukiecik dla młodych. Albo większe kwiaty na spółkę ze znajomymi. Odpowiedz Link Zgłoś
emii3 Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:28 no wlasnie , chodzi oi te ilosci , a nawet jesli bedzie dopisane ze maskotki i czekoladki to i tak trafi sie osoba któa przyjdzie z kwaitami. Odpowiedz Link Zgłoś
mhania Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:34 a tak poważnie - lepiej wogóle zrezygnować z wesela i tych wszystkich dodatków - za tyle kasy te wszystkie dzieciaki miałyby butów na 5 lat a może i więcej...jak pomagać to pomagać a nie rzucać 20 pluszowych misiaków... takie moje zdanie i basta Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:35 Pewnie, że lepiej, ale z realizacją gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
emib3 Re: Zaproszenia 31.01.06, 15:40 My właśnie zamówiliśmy zaproszenia. Umieściliśmy w nich taki tekst: Zamiast kwiatów chętnie przyjmiemy przybory szkolne, które ucieszą potrzebujące maluchy. I tyle. Jesli ktoś mimo wszystko przyniesie kwiaty, to też fajnie. Ale przynajmniej nie będzie ich taki ogrom. Wiem co było po weselu mojego brata. Po 3 wiadra w każdym domu i żadnej radości z tylu pięknych bukietów. A tak przynajmniej ktoś skorzysta. Ja osobiście nie widzę w tym nic złego. Słyszalam ostatnio o jednym slubie, gdzie Młodzi zażyczyli sobie karmę dla psów do schroniska. Co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś