Dodaj do ulubionych

Łódź, 20.03.06 r.

20.03.06, 08:19
Witam wszystkie kobietki, jak zwykle weekend minął szybko, za szybko sad
zaczął się nowy tydzień cięzkiej pracy...

adriannaaa jak suknia ?? wszystko pasuje ? nie wątpie ze tak jest smile

My zamówiliśmy obrączki klasyczne u jubilera Gold&Silver na Kościuszki smile za
dwa tygonie odbiór, juz się nie mogę doczekać.

Miłej pracy smilesmile
Obserwuj wątek
    • mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 08:26
      Cześć! Witam!
      Mówię Wam - straszny weekend miałam - kocioł na maxa przez całe dwa dni. Sama
      nie wiem co mnie tu dzisiaj przyciągnęło - chyba sterta papierkologi.
      Ale za to jutro i pojutrze dwa dni wolnego - chociaż nie tak do końca
      (podyplomówka), ale przynajmniej sie wyśpię smile
      Miłego dnia życzę.
      U mnie juz pachnie kawusia - a u Was?
      • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 08:48
        hej dziewczynki! super lena, ze obrazcki zamowilismcie - my wybralismy an
        stronie www.wec.pl z tytau sliczne. suknia. khem.. niestetyuncertain dziś idę do Najny
        - bo ponoc mżna am przerobki zrobić,.a le czarno to widzę, to jest razcej 32/34
        a nie 34/36.... o jakieś 6 cm za mała wszedzie..poza pasemwink no ale jest
        sliczna... pozatymprzymeirzałam moją wymarzoną - ten kolor i odpowiedni rozmiar
        w furodzrze - była przecudowna.... tylo ta cena mnie przerażasad( szkoda mi
        wydawac tyle peniędzy na jednen raz... maks dwa - bo kolor i fason sukni
        pozwalłaby ubrac ją jako wyjątkowo elegancką na wielki bal..
        • mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 09:02
          szkoda sad
          • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 09:06
            no wiem.. dziś idę do najny, zobaczyć czy cosz tym zrobią, ale watpię,a boję się
            troche ryzykowac, ze do sierpnia tyle nie zrzucewink
            • mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 09:16
              chyba tez bym nie ryzykowała?
              Ale może coś poradzą. Moja znajoma - brała ślub będąc w ciąży - od ostatniej
              przymiarki do dnia ślubu troszeczke przytyła i spece od sukien wstawiali jej z
              boku takie specjalne kliny. Wszystko było na tyle profesjonalnie zrobione, że
              nic nie było widać - gdyby nie pokazała to nie zwróciałabym w ogóle na to uwagi.
              mam nadzieję, że się uda. I miejmy jeszzce nadzieję, że nie będą to duże koszty.
              • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 09:28
                no zobaczymy, kobieta, od której mam ta keickę mowi,z eprzymierząła ja
                dziwczyna z duuużym biustem, a sukneka na prawde jest wąziutka, nawet jak dla
                menia nosze górę 34/36 i powiedzieli jej, ze owszem,a el suknia straci fason..
                no zobaczymy... narazie jeszcze sie nie załamuję.. poczekma do wieczorawink
                nojagorsze jezt, to,z e TAK blisko było spełnienia tego sukniowego marzeniawink
                tfu tfu tfuwink
    • mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 09:44
      Dzieczyny ratujcie! Jestem tak okropnie zmęczona, że zaraz chyba padnę!
      A do tego wszystkiego moja "ukochana" work-mate działa mi na nerwy od samego
      rana, wrrrr...
    • mrowka05052007 weekendowe targi 20.03.06, 10:09
      Czy widziałyście może jakis harmonogram weekendowych targów? Chciałabym przyjść
      akurat jak bedzie jakiś pokza ale nie mogę znaleźć nic na ten temat.
      • alaska_26 Re: weekendowe targi 20.03.06, 10:54
        witam, mowisz o targach w kaskadzie na narutowicza? Na ten moment wiem tylko, że
        trwaja przez sobotę i niedzielę w godzinach 11-19, faktycznie zapowiadają się
        ciekawie,miejmy nadzieję,że uda sie wyszperać jakieśdokładniejsze informacje
        • adriannaaa Re: weekendowe targi 20.03.06, 11:02
          no wąłnie szukałam, ale nic eni widzęuncertain widzialam tylko, ze kweicień a maj
          zapowiadaja jeszcze jedne.. choć tym razem usług i towarów okolicznościowychsmile
          • mrowka05052007 Re: weekendowe targi 20.03.06, 11:11
            Ze względu na mój termin ślubu - spokojnie mogłabym poczekac do kwietnia czy
            maja z wizytą na targach, ale... Jeśli będą odwołane tak jak te które miały być
            w lutym w Hali Społem. Dlatego idę (prawdopodobnie w sobotę)!
        • mrowka05052007 Re: weekendowe targi 20.03.06, 11:09
          Cześć! Widzę, że nas znalazłaś smile)
          • alaska_26 Re: weekendowe targi 20.03.06, 11:15
            witam, nie natrudziłam się zbyt wielesmile
            • alaska_26 Re: weekendowe targi 20.03.06, 11:16
              miałam znakomite wskazówkiwink
    • mrowka05052007 Gdzie ta wiosna? 20.03.06, 11:23
      Słyszałyście, że podobno już dzisiaj jest poczatek
      astrologicznej/astronomicznej wiosny? Tylko gdzie ta wiosenna pogoda? Chociaż
      przed chwilką u mnie bardzo ładnie świeciło w okienko słoneczko.

A w ogóle to ... czas na drugą kawę.
      • lena_lodz Re: Gdzie ta wiosna? słuszne pytanie.... 20.03.06, 11:24

• alaska_26 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 11:34
      Drogie forumowiczki, właśnie jestem na etapie poszukiwań sukni ślubnej, bardzo
      podobają mi się jednoczęściowe, w miarę dopasowane kreacje. Może w trakcie
      waszych wędruwek po salonach zauważyłyście cosik w tym stylu, proszę o namiary
      jakie salony warto odwiedzić, z góry dziękuję.
      • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 11:45
        widze,z e alaska ammy podobny gustwink ja wybałam sposabelle mo. 333 z ubiegłego
        roku.. dianasalon.com/model_333.html w kolorze cappuccino. zakochałąm się
        w niej od pierwszego wejżenia; własnie wisi u mnei w pracy w szafie - niestety
        za mała o 2 rozmiaryuncertain i w ecru...

btw wąłsnie sie załamałam, czy to prawda,z e slubów cywilnych neiudzielaja juz w
        pałacu na kościuszki, tylko w tym urzedzie na piłsudskiego??!!sad(((
        • alaska_26 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 11:48
          nie uwierzysz, to moja faworytka, przymierzałam ją w NAJNIE wraz z długim
          welonem tworzy super całość, tylko ja preferuję ją bez trenu
          • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 11:53
            smile) ile kosztuje w najnie?? włąsnie dziś idę spytać czy mi ją przerobia - ja che
            z trenem,a le bez welonu - slub cywilny. ja [rzymierzałam ją w furorze, tam
            kosztuje 1730 suknia, + 380 tren... w ogole to jst TA i ZADNA INNAsmile)))
            depresja;0 włąsnie napisałam do furory iloe kosztopwała by z wieszaka..
            • alaska_26 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 11:57
              W Najnie też około 1700, ale myślę ,że jest na tyle niepowtarzalna, że aż warta
              tych pieniędzy, kiedy ślubujecie (może odkupię od ciebie hi, hi)
              • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 12:01
                albo ja od ciebiewink) my jak jużnapisałam 12. sierpnia.. wiem,ze jest jedna taka
                do sprzedania, ale na dziewczynę wzrost 160 + chyab 7 cm obcasy, w kol
                cappucino, z trenem i chyab welonem, w ofertach sukien slubnych jest jeszcze. ja
                mowie - mam taka nrozmiar 32/34 - jest na rpawdę malutka, wiem, ze kobieta che
                za nią około 600 ale suknia wymaga czyszczenia i jest ecru. dziś idę z nią do
                najny - czy dało by rade ją "bezbleśnie" poszerzyć...
                • alaska_26 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 12:12
                  My 02.09.2006, więc ewentualnie ja od ciebie, ale potrzebuję rozmiar 38 n 170cm
                  wzrostu, więc z tą co masz chyba niewiele da sie zrobić, może na targach w
                  przyszłą sobote w Kaskadzie będzie coś godnego uwagi, a jak nie to w przyszłum
                  tygodniu wyruszam w wędrówkę po salonach (wypożyczalniach- może gdzieś są w tym
                  stylu który preferuję).
                  • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 12:15
                    no ta ecru ejst na 170... ale malutka - jakieś 85/60/90...
                    czyli też cena cię przeraza?smile
                    • alaska_26 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 12:23
                      nie zupełnie, liczyłam na to, że zmieszczę sie w 2000,ale mam jeszcze niedosyt
                      poszukiwań, a poza tym może udałoby się znaleść w wypożyczalni, (tylko z tym
                      wypożyczaniem to też różnie bywa) powiedz mi czy ta "z wieszaka" jest tańsza?
                      Nie wiem czy nie będziesz miała problemu, żeby ja poszerzyć ponieważ jej
                      wieszchnia warstwa jest koronkowa, no ale ja nie jestem ekspertem w tej
                      dziedzinie, najlepiej idz do salonu i zapytaj.
                      • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 12:26
                        wiem,a le koronka jest w miare elastyczna. gorzej jest ze spodem. bo tam jest
                        mało do poszerzania. a co do tej z wiezsaka to nie wiem jeszcze nie dostałąm
                        odpowiedzi. no wiezs, jak bys nei chiała trenu, to mzesz kupić ja ebzsmile i
                        kosztuej wtedy mniej. a czy ona jest w wypożyzcalniach.. nei wiem.. tec che
                        szukac.. jak bys znalazła przede mna daj znaćwink
                        • alaska_26 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 12:29
                          jasne, dobra zabieram się z pracę, pa,pa, pozdrowionka
          • mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 11:55
            Nooo, widzę, że się dziewczyny zgadałyście smile)
        • alaska_26 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 11:53
          adriannaaa, a kidy i gdzie masz ślub i wesele?
          • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 11:55
            my 12.08, slub uSC na piłsudskiego://// a wesele - hmm to jeszcze cały czas
            kwestia otwarta - bo robimy tylko małe przyjęcie.. i jeszce nie wiemy gdzie...
            woleleiśmy pojechać na 2 tygo do amroka w podroz poslubna, zwlaszcza, ze moja
            cała rodzina jest przyjezdna (ja jestem zpoznania) , tak jak i duża czesc
            rodziny mojego narzeczonego... więcwink
    • alaska_26 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 12:06
      W zasadzie my też długo zastanawialiśmy się nad organizacją wesela, ale
      doszliśmy do wniosku, że chcemy się cieszyć tym dniem ze wszystkimi nam bliskimi
      osobami, z rodzinką i przyjacółmi. Po imprezce może jakiś urlopik (dokładnie
      jeszcze niesprecyzowany kiedy i gdzie) ale razem zawsze i wszędzie jest
      rewelacyjnie.
      • mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 12:36
        Mamy bardzo podobne plany.
        • emib3 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 14:18
          Cześć dziewczynki!A ja dopiero teraz mam chwilkę, żeby się przywitać w ten
          uroczy poniedziałekwink))Jak ja lubię poniedziałki......
          • mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 14:29
            Cześć Pracusiu smile
          • lena_lodz Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 14:36
            juz myślałam że o Nas zapomniałaś...
            u mnie tez kocioł, co jakis czas dostejemy, przepraszam za słwnictwo "jeby" od
            szefa sad dobrze że jeszcze godzinka i uciekam do domku...
            • adriannaaa Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 14:42
              ehh a ja isę dowiedziąłam, ze młody ma gorączkę i trzeb ago zabrac z
              przedszkola... i pewnie będę musiał wziąść wolne coanjmniej 2 dnisad
              • mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 15:00
                smile) - "uroki" macierzyństwa
                Właśnie tego najbardziej się obawiam: najpierw nocne wstawania (zaznaczam, że
                śpioch ze mnie przeogromny), później choroby z przedszkola, szkoły...
                Ale dzieci jak najbardziej chcę mieć!
                • lena_lodz Trening dla przyszłych rodziców 20.03.06, 15:02
                  Trening przedrodzicielski
                  Dla wszystkich rodzicow teoretycznych ku przestrodze, dla faktycznych w celu
                  weryfikacji rzeczywistosci:

Zapomnij o poradnikach na temat wychowywania dzieci i przestan bujac w
                  oblokach. Oto dziewiec sposobow na sprawdzenie, czy jestes juz gotowy
                  zostac dobrym rodzicem.

Kobiety aby przygotowac sie do macierzynstwa:

wloz szlafrok i przymocuj na brzuchu worek z grochem. Trzymaj go tam przez
                  9 miesiecy. Po tym czasie wyjmij z worka 10 procent grochu.

Mezczyzni:

Aby przygotowac sie do ojcostwa, pojdz do najblizszej apteki, wyloz cala
                  zawartosc portfela na lade i oddaj aptekarzowi.

Nastepnie pojdz do supermarketu i zalatw, by cala Twoja pensja byla co
                  miesiac przelewana bezposrednio na konto sklepu.

Aby przekonac sie, jak beda wygladaly Twoje noce, powinienes chodzic po
                  pokoju od 5 po poludniu do 10 wieczorem, noszac mokry tobolek o wadze okolo
                  5 kilogramow. O 10 wieczorem odloz tobolek, nastaw budzik na polnoc i idz
                  spac. O polnocy wstan i chodz po pokoju z tobolkiem na rekach do godziny
                  pierwszej. Nastaw budzik na 3 rano. Poniewaz nie mozesz zasnac, wstan o 2 i
                  wez sobie cos do picia. Wroc do lozka o 2.45. Wstan, gdy budzik za dzwoni o
                  3. Spiewaj piosenki przy zgaszonym swietle do godziny 4. Ustaw budzik na 5.
                  Wstan.
                  Zrob sniadanie. Postepuj tak przez 5 lat. Sprawiaj wrazenie zadowolonego z
                  zycia.

Wydraz melon, robiac mu z boku maly otwor o srednicy pileczki pingpongowej.
                  Zawies na sznurku u sufitu i rozbujaj. Wez miseczke wodnistej papki i
                  sprobuj za pomoca lyzeczki przelozyc jej polowe do wnetrza bujajacego sie
                  melona, udajac przy tym, ze jestes samolotem.

Druga polowe papki wylej sobie na kolana. Jestes juz gotow karmic roczne
                  niemowle. Aby przygotowac sie na karmienie raczkujacego dziecka, rozsmaruj
                  dzem na kanapie i wszystkich zaslonach. Ukryj paluszek rybny za szafa i zostaw
                  go tam na pare miesiecy.

Ubieranie maluchow nie jest wcale takie latwe, jak sie wydaje. Kup osmiornice i
                  siatkowa torbe. Sprobuj wlozyc osmiornice do torby tak, by zadne jej ramie nie
                  wystawalo na zewnatrz. Czas przeznaczony na to zadanie: cale przedpoludnie.

Przygotuj sie do wyjscia rano z domu. Czekaj pol godziny przed drzwiami do
                  ubikacji. Wyjdz z domu. Wroc. Wyjdz ponownie. Wroc. Wyjdz i odejdz
                  kilkanascie metrow od domu. Wroc. Wyjdz i oddalaj sie bardzo powoli. Po
                  drodze zatrzymuj sie, by dokladnie przyjrzec sie kazdemu niedopalkowi na
                  chodniku, kazdej gumie do zucia, kazdemu papierkowi i kazdemu martwemu
                  owadowi. Wroc pod dom. Krzycz glosno, ze masz juz tego wszystkiego dosyc, az
                  sasiedzi stana w oknach i z zaciekawieniem zaczna sie na Ciebie gapic.
                  Teraz jestes juz gotow, by zabrac swojego malucha na spacer.

Pojdz do supermarketu, zabierajac ze soba cokolwiek, co przypomina dziecko w
                  wieku przedszkolnym. Najlepiej nadaje sie do tego dorosly koziol. Jesli
                  chcialbys miec wiecej niz jedno dziecko, wez ze soba kilka kozlow. Zrob
                  sprawunki na caly tydzien, nie spusczajac ich z oczu ani na chwile. Zaplac za
                  wszystko, co kozly zjedza lub zniszcza.

Naucz sie na pamiec imion bohaterow dobranocek. Kiedy zorientujesz sie, ze
                  spiewasz podczas kopieli "Ja jestem pan Tik-Tak", jestes gotow, by zostac
                  rodzicem. Pamietaj, aby wszystko to, co mowisz, powtarzac przynajmniej piec
                  razy.

Zanim dorobisz sie potomstwa poszukaj ludzi, ktorzy maja juz dzieci.
                  Krytykuj ich bezustannie za brak konsekwencji i cierpliwosci, za to, ze nie
                  ucza swoich pociech dyscypliny i ze pozwalaja im na wszystko. Doradzaj im
                  bez przerwy, co powinni zrobic, by dzieci wczesniej szly spac, jak maja je
                  nauczyc dobrych manier i zachowania przy stole. Ciesz sie tym okresem.
                  Nigdy pozniej nie bedziesz juz tak doskonalym ekspertem w wychowywaniu
                  dzieci.
                  • mrowka05052007 Re: Trening dla przyszłych rodziców 20.03.06, 15:16
                    smile))
    • lena_lodz Do jutra Kobietki :) 20.03.06, 15:21

• mrowka05052007 Re: Łódź, 20.03.06 r. 20.03.06, 16:03
      Na mnie tez juz czas!
      Do "przeczytania" w ... czwartek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka