Dodaj do ulubionych

Wrocław- salony

20.03.06, 23:24
mam prośbę! czy Wrocławianki mogą napisac, gdzie warto zajrzeć w poszukiwaniu sukienek?jakie salony, jakies namiary? gdzie jest fachowa obsługa i duzy wybór??czeka mnie taka wycieczka po sklepach, więc wole zasiegnąc fachowej opiniismilepozdrawiam
Obserwuj wątek
    • marlena.k1 Re: Wrocław- salony 20.03.06, 23:30
      jest bardzo fajny salon "gral" na sokolniczej,z reszta tam jest caly szereg
      salonow,ale tam maja bardzo ciekawe ceny(przepiekna suknia ,ktora mi sie
      spodobala kosztowala 1600zl)i panie sa bardzo uprzejme,powiedzialy mi,ze jesli
      bede potrzebowala suknie na "juz",a akurat takia suknia,ktora mi sie podoba
      bedzie za mala czy za duza ,to zrobia mi przerobki w ciagu dwoch
      tygodni.Ostatecznie suknie nie zakupilam we Wroclawiu,ale gdybym kupowala to na
      pewno bym kupila wlasnie w tym salonie.
    • joanna_25 Re: Wrocław- salony 20.03.06, 23:39
      hej Gaatta:
      oto plan, który ja wykorzystałam:
      ul. Sokolnicza salon Bella i salon Belissima: okolica szaro-bura i nie robi
      ciekawego wrażenia, ale w tych dwóch salonach (bo po drodze jest ich jeszcze
      kilka, małych, gdzie szyją Ci sukienkę na zamówienie)jest bardzo uży wybór, w
      Beli obsługa dość specyficzna, właścicielka zachowuje się jakby była tam za
      karę, ale z drugiej strony widać, że się zna na rzeczy i co
      najważniejsze "kitu" Ci nie wciśnie, jak sukienka nie będzie dobrze na Tobie
      leżała to Ci to szczerze poiwe i doradzi inny krój. W Bellisima barzdo duża i
      wygodna przymierzalnie, co daje komfort i pomaga. Miłe dziewczyny, dużo modeli
      na manekinach co ważne, bo te z wieszaków cięzko ocenić bez założenia..

Potem proponuję NOT na Piłsudskiego i salon FLOSSMANN. Radzę pojawić się tam w
      tygodniu bo w sobotę jest istny młyn!! Ja trafiłam tam w piątęk około 12:00 i
      czekałam do przymierzalni 30minut! Modeli niby dużo, obsługa jako tako (ja
      akurat źle trafiłam, ale jest tam jedna przesympatyczna babeczka, która
      poznałam na targach w hali lud... Mi nic sie tam nie spdobało...
      Potem rynek i dwa salony ADELINE. Jeden na Szewskiej (na przeciwko kościoła) -
      miłe dziewczyny, dużo sukienek na manekinach, przestronne przymierzalnie, a
      drugi na WITA STOSZA, gdzie czułam sie chyba najfajniej. Bardzo profesjonalna
      obsługa, piękne sukienki, ładnie wyeksponowane. Przy zakupie sukienki dostajesz
      7 dni w Karpaczu gratis (pomysł na prezent dla rodzicówsmile), i jakies tam inne
      dodatkowe rewelacjewink
      Nie polecam na pewno AGORY, choć to od Ciebie zależy gdzie pojedziesz. Mimo, że
      mają olbrzymi wybór sukni, byłam na ich pokazie organizowanym na przełomie
      listopda/grudnia (jakoś tak) i na kilkadziesiąt modeli nie spodobało mi się
      nic. ...(kwestia gustu). Do takich mnijszych porozrzucanyc po mieści (jest
      jeszcze spory na pl. Bema) nie dotarłąm, ale ja już swoją wymarzoną kieckę mam.

POWODZENIA
      i miłych wrażeń!!!
      pzdr
      • marlena.k1 Re: Wrocław- salony 20.03.06, 23:44
        jesli chodzi o Agore to i ja sie podpisuje,w sumie tam spodobala mi sie tylko
        jedna suknia tak w miare,ale za to kosztowala 3800,z reszta nie bylo to i tak
        cos co moglo powalic.
      • gaatta Re: Wrocław- salony 21.03.06, 00:02
        dziekuje bardzo!!zwłaszcza, ze plan bardzo szczegółowy, także skorzystam!czyli na poczatek Sokolnicza, skoro od tego zaczynałyście, a pózniej mysle, ze okolice rynku, czyli Szewska i W. Stwosza!A znacie salon- chyba na Oławskiej?tzn.idąc od rynku, z oławskiej skręca się w lewo, salon tak na rogu?warto zobaczyć?i jeszcze jedno- ciekawi mnie, ile trzeba dac za sukienke, że funduja 7- dniowy pobyt w K?smile
        Dziekuje za inf,pozdrawiam
        • joanna_25 Re: Wrocław- salony 21.03.06, 00:09
          sukienka, która "łapała się" na super ofertęwink)kosztowałą 2.700 plus welon,
          halka i wspomniane "wczasy" gratis!!. Także żaden szok!! Salon o którym
          wspomniałaś na rogu Oławskiej rzeczywiście jest i jest tam od lat, ale po
          wejściu masz wrażenie, że stoją tam sukienki... z dawnych lat.
          Bardzo "przykurzony" salon.
          Acha, no i zapomniałam wspomnieć o Cymbeline na ul....nie pamiętam, również
          boczna Oławskiej, tam dzie jest salon Clarins. Tylko że tam ceny od 3.000 w
          góręwink I sukienki bardzo ekstrawaganckie, Zdradzę Ci jeszcze tajemnicę, że Bela
          na Sokolniczej jest drugim salonem Cymbeline (ten sam właściciel), a ceny 100
          razy przyjemnieszesmile

pzdr
      • gaatta Re: Wrocław- salony 21.03.06, 00:06
        wielki dzień w czwartek, więc wtedy napisze czy udało coś się znaleźc, ale skoro Ty już wybrałas, to może się pochwalisz?smileo ile oczywiście, gdzieś zdjęcie tej sukienki można znaleźć!
        • joanna_25 Re: Wrocław- salony 21.03.06, 00:12
          pochwalę się jak tylko będzie gotowa!! SZYJE SIĘ!!! niestety nie udało mi się
          znaleść "tej jedynej" we Wrocławiu a że moja znajoma jest krawcową to uszyje mi
          taka "wymarzoną", kóra powstała w mojej wyobraźni po tym rajdzie przez
          salony!!!!
          też jakieś rozwiązanie co nie???

pzdr
          • gaatta Re: Wrocław- salony 21.03.06, 00:14
            oczywiściesmilema byc wymarzona, więc skoro nie udało się takiej znaleźć, to trzeba sobie jakos radzić!przynajmniej masz pewność, że będzie w 100% taka, jak sobie wymysliłaś!
            Pozdrawiam ciepło
      • alice291 Re: Wrocław- salony 26.03.15, 17:41
        WITAJCIE.
        ODRADZAM WSZYSTKIM SALON SUKNI SLUBNYCH MARZENIE WE WROCLAWIU NA SOKOLNICZEJ!!!!!!! PANI KIEROWNICZKA OWSZEM MILA SERDECZNA POKI NIE PODPISZECIE UMOWY I NIE ZAPLACICIE ZADATKU! POZNIEJ DIAMETRALNIE SIE ZMIENIA AZ NIE DO POZNANIA!!!! A JEDNAK SKORO PŁACIMY ZA SUKNIE I TO NIE MALO TO CHYBA MAMY PRAWO MIEĆ PYTANIA, PROŚBY ŻEBY MOŻE COŚ ZMIENIĆ LUB DOSZYĆ KTO PŁACI TEN WYMAGA! ZANIM ZAPŁACIŁAM ZADATEK BYŁO NA PRAWDĘ MILO..SERDECZNIE ALE PO PARU TYGODNIACH JAK PRZYSZŁAM PONOWNIE I ZAPYTAŁAM TYLKO O PARĘ DROBNYCH RZECZY TO BYŁA ODPOWIEDZ "A PO CO A NA CO NIE MA TAKIEJ POTRZEBY TAK NIE BĘDZIE" NO SZOK! DOWIEDZIAŁAM SIĘ TEZ OD INNYCH LUDZI ZE TAK WŁAŚNIE TAM JEST I ZE TO CZĘSTE W TYM SALONIE!DZIEWCZYNY NA PRAWDĘ NIKOMU NIE ŻYCZĘ TEGO CO DOŚWIADCZYŁAM W TYM SALONIE! LEPIEJ DOPŁACIĆ DO SUKNI W INNYM SALONIE I BYĆ MILO OBSŁUŻONYM DO KOŃCA !
    • sabcia85 Re: Wrocław- salony 21.03.06, 08:53
      czesc Dziewczyny jestem tu nowa i nie zabardzo wiem jak mam załozyc nowe
      pytanie??
      Chciałaby sie zapytac wszystkich dziewczyn z okloic Rzeszowa gdzie moge znalezc
      fajna sale na wesele musi byc duza bo gosci mam 160smile pozdrawiam i prosze o
      pomoc
      • gaatta Re: Wrocław- salony 21.03.06, 09:26
        napisałam Ci wszystko na maila gazetowego!w razie wątpliwości pytaj, postaram się pomócsmile
    • ewcia1980 Re: Wrocław- salony 21.03.06, 09:36
      po moich wizytach w salonach we Wroclawiu moge polecic:
      - Flossman w NOTie
      - Agore na Solskiego
      - Belissime na Sokolniczej
      wszedzie bylam obslugiwana bardzo fachowo, nikt nie krecil nosem, ze chce
      przymierzyc suknie, panie byly bardzo pomocne ale nie natretne.
      jesli chodzi o przymierzalnie to najgorsza byla we Flossmanie a najwygodniejsza
      w Agorze.
      suknie zamowilam w Belissimie: rozsadne ceny, ja jeszcze zalapalam sie na
      znizke, ktora obowiazywala do konca stycznia, suknie piekne ale dosc "ciezkie".
      za tydzien we wtorek jade na przymiarkie juz mojej sukni.

pozdrawiam i zycze przyjemnych wypadow po salonach slubnych.
    • malita26 Re: Wrocław- salony 21.03.06, 09:47
      Hejsmile Ja polecam Ci salon na ul.Sienkiewicza "Moda ślubna - Lisa Ferrera". Jadąc
      od pl.Bema mijasz po prawej ogród botaniczny, przejeżdzasz skrzyżowanie i
      kilkanaście metrów dalej jest ten salon (po ptawej). W salonie są głównie suknie
      Demetrios, obsługa jest przesympatyczna a przymierzalnia najlepsza w jakiej
      byłamsmile Obsługa jest naprawdę bardzo cierpliwa, możesz mierzyć wiele modeli
      sukni... Nawet jeśli z góry mówisz, że danego modelu na pewno nie zamówisz, ale
      chciałabyś zobaczyć jak w takim fasonie wyglądasz (ja np. mierzyłam klasyczną
      bezę). Ponadto możesz robić sobie zdjęcia przy przymiarce, a większość salonów
      zezwala na to dopiero przy zamawianiu sukni.
      Jeśli chodzi o inne salony, to zdecydowanie odradzam Agorę (fatalna obsługa,
      traktują Cię jak intruza, który przeszkasza "szanownym paniom" w piciu kawy). W
      "Bellisimie" na Sokolniczej jest okey, kobitki całkiem miłe i suknie też
      ciekawe... Natomiast pozostałe salony na Sokolniczej to takie małe saloniki,
      gdzie szyją Ci suknie na zamówienie, czasem w tych salonach widać gdzieś w kącie
      maszynę do szycia... Niby wszystko okey, ale kiedy przyjrzysz się tym sukniom z
      bliska, to jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia...
      Na temat salonu Flossmann w NOT na ul.Piłsudskiego mogę powiedzieć tylko tyle,
      ze nie idź tam w sobotę... Ja byłam właśnie w sobotę i jak zobaczyłam ilość
      dziewczyn w kolejce do mierzenia suknien to od razu odpuściłam... W "Adeline"
      zarówno na Szewskiej jak i na Wita Stwosza jest całkiem miło, duży wybór sukni,
      a obsługa i przymierzalnie w porządku.
      Życzę przyjemnego poszukiwania sukni i wytrwałości, bo to naprawdę męczące
      zajęciesmile Ja swoją suknie już zamówiłam, oczywiście w salonie na
      ul.Sienkiewiczasmile Pozdrawiam!
    • alice291 Re: Wrocław- salony 26.03.15, 18:04
      WITAJCIE.
      ODRADZAM WSZYSTKIM SALON SUKNI SLUBNYCH MARZENIE WE WROCLAWIU NA SOKOLNICZEJ!!!!!!! PANI KIEROWNICZKA OWSZEM MILA SERDECZNA POKI NIE PODPISZECIE UMOWY I NIE ZAPLACICIE ZADATKU! POZNIEJ DIAMETRALNIE SIE ZMIENIA AZ NIE DO POZNANIA!!!! A JEDNAK SKORO PŁACIMY ZA SUKNIE I TO NIE MALO TO CHYBA MAMY PRAWO MIEĆ PYTANIA, PROŚBY ŻEBY MOŻE COŚ ZMIENIĆ LUB DOSZYĆ KTO PŁACI TEN WYMAGA! ZANIM ZAPŁACIŁAM ZADATEK BYŁO NA PRAWDĘ MILO..SERDECZNIE ALE PO PARU TYGODNIACH JAK PRZYSZŁAM PONOWNIE I ZAPYTAŁAM TYLKO O PARĘ DROBNYCH RZECZY TO BYŁA ODPOWIEDZ "A PO CO A NA CO NIE MA TAKIEJ POTRZEBY TAK NIE BĘDZIE" NO SZOK! DOWIEDZIAŁAM SIĘ TEZ OD INNYCH LUDZI ZE TAK WŁAŚNIE TAM JEST I ZE TO CZĘSTE W TYM SALONIE!DZIEWCZYNY NA PRAWDĘ NIKOMU NIE ŻYCZĘ TEGO CO DOŚWIADCZYŁAM W TYM SALONIE! LEPIEJ DOPŁACIĆ DO SUKNI W INNYM SALONIE I BYĆ MILO OBSŁUŻONYM DO KOŃCA !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka