Dodaj do ulubionych

dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybrać?

04.04.06, 15:17
Dziewczyny proszę Was bardzo o pomoc. Doradźcie mi, którą sukienkę mam wybrać?
Zastanawiam się nad Pronovias Neptuno a Pronovias Jaguar.
www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=1&poz=324
www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=4&gr=4&poz=0
Obserwuj wątek
    • lady_of_avalon Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:19
      najlepiej Indię ;PPP
      Jaguar moim zdaniem wygląda jak jej ubogi krewny ;PPP
      Neptuno - zupełnie inny styl, zalezy czy masz figurę do wyżej wymienionych
      rybek czy nie....
    • dusia0701 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:19
      zdecydowanie Neptunosmile
      • marti_ka82 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:23
        a mi sie podoba jaguar ile kobiet tyle gustow wink tak wiec radze poradzic sie
        osoby ktora znasz i ktora zna twoj gust i potrafi obiektywnie popatrzec na
        ciebie smile bo wiesz my tu nie znamy twojego typu urosy, sylwetki i tak do konca
        doradzic nie mozemy wink
        • lady_of_avalon Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:26
          A widziałaś Jaguara i Indie na żywo????
          • monias11 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:28
            Prosta rada - wybierz te w ktorej wygladasz olsniewajaco - najlepiej i
            najladniej.
          • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:28
            Jaguara mierzyłam wczoraj, a India szczerze mówiąc nie widziałam na żywo
            • lady_of_avalon Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:30
              To jak pójdziesz następnym razem przymierz koniecznie !!! ;PPP
              • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:33
                Idę w czwartek do Madonny, więc przymierzę India i pewnie sobie tak namieszam w
                głowie, że nic nie wybiorę. A czas goni, bo weselicho 09 września smile))
    • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:27
      Najpierw byłam za Neptuno, a później przymierzyłam Jaguar i "wszyscy" byli
      zachwyceni. Dodam jeszcze, że ja wcale nie rozglądałam się za korankami no i
      Jaguar zamieszała mi troszkę w głowie smile)
    • bacha1979 głos na Neptuno. 04.04.06, 15:28
      • pantarejka Re: głos na Neptuno. 04.04.06, 16:10
        Zgadzam się. Neptuno jest sukienką dla panny młodej. Ta druga to sukienka dla
        kobiety - wampa smile Panna młoda powinna robić wrażenie swoim romantyzmem i
        niewinnością, a nie powalać sex-appeal-em.
    • kasik1979 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:29
      mi z sukien w Madonnie najbardziej podoba sie Neptuno
      • kati_t Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:31
        zdecydowanie da druga!

do sukni jak ta piewsza, trzeba mieć długą łabędzią szyję, i prościutkie
        plecki, nie ma nic gorszego jak mała szyjka i coś takiego wokół niej - nie
        lubię tego stylu ogólnie.
    • orangewhatever Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:48
      jaguar byłaby ładna, gdyby nie ten ogon paskudny, a Neptuno ma bardzo ładną
      górę, ale musiałabym obejrzeć całość, żeby ocenić.
      • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:59
        poniżej linki do Neptuno w całej okazałości smile)
        www.mlodapara.com.pl/_baza/suknie_obrazki/pronovias_neptuno-przod.jpg
        www.mlodapara.com.pl/_baza/suknie_obrazki/pronovias_neptuno-tyl.jpg
        www.mlodapara.com.pl/_baza/suknie_obrazki/pronovias_neptuno.jpg
        • orangewhatever Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:36
          fajna, bo nie wydziwiona, i chyba nie na kole, z tego co widzęsmile
          i mały ogon mawink))
    • yoga22 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 15:50
      Preferuję Jaguar! Suknia jest wyjątkowa i niepowtarzalna. Piękna, zmysłowa ma
      w sobie nutę delikatności i elegancji a za razem bije sexem i odwagą. Nie da
      się przejś obok nie zauważając jej. Suknia z nowego milenium dla kobiet, które
      idą z poczuciem czasu.
      • usa83 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:03
        Zdecydowanie Jaguar! Ta druga też ładna,ale troche już mi się "przejadła"
    • nionczka Neptuno 04.04.06, 16:17
      Glosuje na Neptuno, ale moze Cie unieszczesliwiam w ten sposob? Moze lepiej Ci
      w Jaguarze? Obie ladne, ale Neptuno piekniejsza!
    • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:21
      boję się tego, że w Neptuno będę wyglądać troszeczkę "ciotkowato" wink, a Jaguar
      dodaję charakteru wink
      • lady_of_avalon Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:43
        Dla mnie Neptuno jest rzeczywiście troszke oklepana ;PP
        Poza tym nie lubie takiej góry, która wygląda jak owinięta metrem gazy...
        Jak lubisz takie zwiewne klimaty to może przymierz jeszcze tę:
        www.suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=0&poz=305
        • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:53
          też ładna, ale góra mi się chyba mniej podoba wink
        • muszka1979 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:58
          oj, wcale nie jest oklepana! smile))
          mnie się nie kojarzy z gazą, raczej fajnie podkresla biust.
          nie obrażaj się, nie piszę złośliwie smile
          sama ją będę miała więc rozumiesz...
    • paulucha3333 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:41
      Jaguar!!!jest dla odwaznej dziewczyn chcacej w ten wyjatkowy dzien dzien
      wygladac inaczejsmile))jest piekna sukienka,Neptuno tez jest ladna dla dziewczyn
      lubiacych prostote i delikatnosc...ja wybralabym jaguar...spojrz jeszcze na
      Paseo z La Sposy tez jest pieknawinkpozdrawiam mam nadzieje ze jaki to nie bedzie
      wybor bedziesz zadowolona w 100%
      • maya28 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:49
        Ja też oddaje głos na Jaguar. Jedyny minus w tej sukience ( dla mnie) to
        koronka na biodrach ma taki poziomy wzór, który optycznie bardzo je poszerza. I
        jeżeli masz bioderka, to wydają sie wtedy za duże. Ale jeżeli to nie jest
        problem przy Twoje figurze, to moim zdanie bajeczna suknia. Ktos pisal o
        Indii.. dla mnie ona ladnie na zdjeciu wyglada, ale na zywo nie podoba mi sie
        koronka, to juz wole Ideal.
      • muszka1979 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 04.04.06, 16:53
        Ja sama wybrałam Neptuno, a też przymierzałam się całkiem powaznie do Indii
        (Jaguara nie przymierzałam). India i Jaguar bardzo mi się podobają ale są
        zupełnie inne niż Neptuno. To wszystko zależy od Twojej sylwetki! A właściwie
        nie tylko - także do osobowości, charakteru... Ja byłam na 100% zdecydowana na
        Indię, ale poszłam do salonu z rodzicami i siostrą i oni doradzili mi
        Neptuno...i byli więcej niż przekonani, że to jest to! A mam figurę do Indii wink
        Neptuno zdecydowanie gorzej prezentuje się na zdjęciu. Ja przymierzałam ja z
        malutkim bolerkiem i wszystko wygląda slicznie! Ale styl jest zupełnie inny niż
        Jaguar. Moja rada - masz jeszcze naprawdę dużo czasu, idź z kimś naprawdę
        zaufanym, kto zna Twój gust, styl i dobrze Ci życzy. I przemyśl sobie to sama.
        Obie są piękne, więc na pewno każdy wybór będzie dobry!
        No to się rozpisałam wink
    • ewik_75 JAGUAR!!!! 04.04.06, 17:01
      Neptuno jest straszliwie nudna....
      Taka zwyczajna, jak z tasmy i strasznie szablonowa.

Jak to ktos wyzej napisal "panna mloda nie ma zachwycac seskapilem" - a czemu
      nie??? Niech zachwyca!
      Bo w Neptuno trudno zachwycac seksapilem...
      • wezyr17 Re: JAGUAR!!!! 04.04.06, 23:11
        Moim zdaniem Neptuno. Widziałam ją niedawno na allegro, ktoś sprzedaje za dość
        niska cenę ten model.
    • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 00:04
      Ja wybrałam jaguara. Początkowo nie byłam do niej przekonana-po przejżeniu
      zdjęć-jednak jak zobaczyłam ja na zywo i po przymiarce-w madonnie w krakowie-
      nie mialam zadnych watpliwości i to własnie w niej wystapie 19.08.2006r. Jest
      naprawde piękna i robi wrażenie. Przymierzałam tez indie ale to jednak nie było
      to.Naprawde nie sugeruj się zdjeciem-sukienkę trzeba obejrzeć bezpośrednio i
      przymierzyć wtedy zdecyduj w kórej czujesz się najlepiej i która spełnia Twoje
      oczekiwania. Pozdrawiam
      • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 09:04
        Paula343 możesz mi napisać ile masz wzrostu i jaki nosisz rozmiar, bo ja się
        zastanawiam czy nie jsetem zbyt niska do Jaguara. Też przymierzałam sukienki w
        salonie Madonny w Krakowie i w sklepie jakoś mi się Jaguar podobała. Wróciłam
        do domu i mam dylematy smile
        • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 10:22
          173 cm. Mnie panie z madonny zamawiają rozmiar 36 bo ta która przymierzałam (38)
          jest za duża. Powiem Ci ze ja nie mam watpliwości i nie miałm że jaguar jest
          przecudny i ze to jest sukienka moich marzeń. Moja mam jak mnie w niej
          zobaczyła to najpierw ją zamurowało a potem sie popłakała ze wzruszenia. Suknia
          naprawde robi wrażenie-prosta i zarazem bardzo elegancka. Daj znac co
          zdecydowałaś. Pozdrawiam
          • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 10:46
            Ja też musiałabym mieć 36, bo 38 była duża, tylko że ja mam 168 cm, ważę ok 55
            kg (mam nadzieję,że schudnę troszkę przed weselem) i nie wiem czy mam
            odpowiednią figurę do Jaguara. W sumie siostrze się podobało, a Panie w salonie
            same mi ją zaproponowały. A planujesz welon do tej sukni??? Myślałaś już nad
            kwiatkami do niej??? Pewnie musiałyby być jakieś skromne, bo Jaguar sama w
            sobie jest ozdobna.
            • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 12:43
              po co masz jeszcze chudnąć. Według wzrostu i wagi wydaje sie że masz idealna
              figurke. Powiem Ci że ja waże 60 kg i mam 173 cm i wydaje mi sie że wyglądam w
              niej super-a jestem zawsze dość krytycznie nastawiona do swojej figury-i dobrze
              sie w niej czuje. A co do welonu to kupiłam długi-to było też marzenie mojej
              mamy- poczatkowo miałam do niego negatywne nastawienie, ale po założeniu
              całości przekonałam sie do niego. Po ceremoni ślubnej zdejmę go i wepne sobie
              żywego kwiatka. Jeśli chodzi o bukiet to myślałam o kaliach przewiązanych
              tylko wstążką.
              • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 13:41
                O kurcze! Chyba mamy podobny gust smile). Ja też byłam do welonu nastawiona
                negatywnie, ale jak mierzyłam do sukienki długi welon to stwierdziłam, że
                całość wygląda nieźle. No i oczywiście welon tylko do kościoła smile))
                A co to kwiatków to kalie (koniecznie przewiązane gładką wstążką w kolorze
                sukni lub koronką)są u mnie na pierwszym. Kolor ni to bordo, ni to fiolet smile))
                • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 14:20
                  u mnie kalie racze ecru tak jak sukienka wstążka też raczej ecrue albo lekko
                  złota. Mój narzeczony idzie w mundurze-jest strazakiem-i ma na ni złote dodatki
                  więc złota wstążka by pasowała.
                  Faktycznie mamy podobny gust.
                  a kiedy Twój ślub??
                  • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 15:14
                    Ślub mamy 9 września. Kalie ecru są śliczne, tylko zastanawiam się czy nie są
                    zbyt jasne do Jaguara. Ja osobiście widziałam take bardzo jaśniutkie ecru.
                    • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 15:21
                      To ja 19 sierpnia takze 3 tygodnie wcześniej. Pani z madonny dała mi kawałek
                      materiału z sukienki żeby dopasować sobie dodatki. Takze jak bede wybierała
                      kolor kwiatów to napewno zabiore sobie ten skrawek. Ale tez myslalam żeby
                      kwiaty byly jaśniejsze lub ciemniejsze niż suknia.
                      • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 15:33
                        a kiedy zamawiałaś sukienkę???
                        • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 15:42
                          w piatek 31.03.2006. A na przymiarkę mam się umawiać po 20 lipca (3-4 tygodnie
                          przed slubem).
                          • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 15:48
                            ja idę jutro do Madonny jeszcze raz przymierzyć Jaguara i Neptuno i może w
                            końcu się zdecyduję smile))
                            • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 15:54
                              To życze powodzenia. jedyne co mogę poradzić to : wybierz taką w ktorej
                              najlepiej sie bedziesz czuła to Twój dzień i Ty masz być zadowolona.Daj znac co
                              wybrałaś. Pozdrawiam
                              • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 16:22
                                Na pewno dam znać. Dziękuję za słowa otuchy i pozdrawiam smile)
                                • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 06.04.06, 10:56
                                  Paula 343 zastanawiałaś się może nad jakąś narzutką lub szalem do Jaguara???
                                  • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 06.04.06, 11:57
                                    nie będę miała ani szala ani narzutki tylko długi welon do kościoła
                                    przynajmniej narazie
                                    • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 06.04.06, 12:56
                                      No właśnie, ja też myślałam, że nic tylko welon, ale wczoraj mi zamieszali
                                      troszkę w głowie, że jak będzie chłodno to zmarznę sad
                                      Wydaje mi się, że do Jaguara to cięzko byłoby coś ciekawego dobrać.
                                      • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 06.04.06, 17:11
                                        dlatego nic nie szukam do nakrycia pozatym wydaje mi się że było by już za duzo
                                        wszystkiego, dlatego tylko suknia i welon.
                                        • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 06.04.06, 22:32
                                          Właśnie wróciłam z Madonny i dalej nic nie wiem. Wiem tylko tyle, że Neptuno
                                          odpada całkowicie, a w Jaguar wyglądałam jakoś przesadziście sad. Zbyt duży
                                          kontrast jest między pasem a biodrami. Pani w salonie powiedziała mi, że wg
                                          rozmiarówki Pronovias musiałaby mi zamówić rozmiar 34, ale wydaje mi się, że
                                          wtedy sukienka będzie zbyt obcisła. Czy Twoja też będzie taka opięta???
                                          • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 06.04.06, 22:46
                                            Tak moja będzie dopasowana-mam mieć sprowadzony rozmiar 36 bo jak pisałam
                                            wcześniej 38 jest na mnie sporo za duże. Ja jestem zadowolona moim wygladem w
                                            tej sukni. Biodra i biust są prawie tej samej szerokości i mam ładne wcięcie w
                                            talii. Takze ja jestem zadowolona. Najważniejsze zeby biodra i biust były
                                            proporcjonalne. Skoro masz różnice między biodrami a pasem to wydaje mi się że
                                            masz ładna sylwetkę. Ja jeszcze przymierzałam indie ale w niej wygladałam źle i
                                            żle sie czułam. Nie był to fason dla mnie.
                                            • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 07.04.06, 15:18
                                              Wydaje mi się, że rozmiar 36 byłby dla mnie ok, tylko troszkę zwęziłoby się w
                                              biuście, a Pani w sklepie twierdzi, że musi być rozmiar 34, bo sukienka ma być
                                              obcisła na maxa wink. Moje wymiary 86-61-91 (czytać od góry smile) przy 168 cm, więc
                                              nie wiem czy nie ma zbyt dużego kontrastu między biustem a biodrami.
                                              • paula343 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 07.04.06, 23:57
                                                no nie wiem co mam powiedzieć nie widziałam Cie jak wygladasz. Decyzja należy
                                                do Ciebie. Musisz sie w niej dobrze czuć, a pozatym to Ty decydujesz jaki
                                                chcesz rozmiar i czy wogóle chcesz ta suknie. Pani ma Ci tylko doradzic a nie
                                                wybierac za Ciebie.
                                                A osoby które z Tobą były przy przymiarce co mówią??
    • lulu29 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 08:57
      ja bym wybtrała Jaguar bo jest taka z bajeraki , koroneczki przepiękne a ta
      druga tak skromniutka strasznie . W sobote jade przymierzać sukieneczki z
      PRONOVIAS i La sposta sa przecudowne smile) m.in Jaguar też smile
    • majka733 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 10:59
      wg mnie zdecydowanie neptuno. osobiście nie znoszę koronek...
    • kaluha Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 11:43
      ja przymierzałam neptuno, bo podobała mi się na zdjęciu. ale wybrałam trochę
      podobną
      suknie-slubne.pl/kolekcje.php?m=1&kol=3&gr=0&poz=0
      prenentuje się znacznie lepiej, w neptuno wygladalam jakoś nijak, czegoś
      brakowało. ale oczywiście trzeba przymierzać, koniecznie!
      • marzenka1000 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 05.04.06, 12:49
        pięęęęęęęękna suknia. gratuluję wyboru
        pamiętam jak szukałam sukni dla siebie to przymierzałam podobną ale z
        opadającymi rękawami i strasznie mnie to denerwowało. szkoda ze nie było
        jeszcze wtedy bez ramiązcek. z pewnością wybrałabym własnie tę.
        a jesli chodzi o neptuno to faktycznie - wyglądałam w niej nijak i uwazam ze
        jest oklepana. widziałam w niej juz dwie panny młode smile i widze że wciąz
        dziewczyny wybierają tę suknię
    • greenhills Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 06.04.06, 13:10
      Bez dwoch zdan ta pierwsza. druga jest tak zwyczajnie...zwyczajna.
    • anna.nawrot Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 06.04.06, 19:29
      A ja wczoraj, po czterech miesiącach czekania dostałam wreszcie swoja suknie -
      Badila w kolorze jasnego szampana. Ale wiem już, że TRZEBA przymierzyć suknię.
      Modelka ubrana w Badila na zdjęciach w internecie wygląda jak niedożywiona
      dziewczynka ubrana w za dużą sukienkę. Natomiast ja mam czym "wypełnić" suknię
      i zakochałam się w niej od pierwszego wejrzeniasmile wszystkie moje przyjaciółki
      też..
    • nathkas Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 12.04.06, 16:30
      hej śliczne są, ja wciąż nie moge sie zdecydować i prawdę mówiąz zaczyna mnie
      troche irytowac to wybieranie, już byłam pewna co do wyboru do momentu jak nie
      przymierzyłą pewnej koronkowej i wszystcy zgodnych chórem powiedzieli że ma byc
      koronkowa. Mam pytanko, w jakij cenie sa te sukienki?? Pewnie kosztują majątek
      sad
      pozdrawiam
      nathkas
      • e.magdunia Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 12.04.06, 17:49
        Ja wybrałam Neptuno i nie żałuję!! Suknia zrobiła furrorę, wszystkim bardzo się
        podobała, a ja czułam się w niej rewelacyjnie. Mimo, iż jest bardzo delikatna i
        prosta ma w sobie to COŚ. Oczywiście każdemu pasuje co innego i nie każda panna
        młoda dobrze by w neptuno wyglądała, suknia raczej nie należy do tych, które
        optycznie wyszczuplają więc dla chcących coś ukryć odpada. Gdybym miała
        wybierać po raz drugi na pewno wybrałabym znowu Neptuno! Pozdrawiam
    • costerco Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 12.04.06, 17:57
      Druga sukienka jest ładniejsza
    • sylwia7775 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 12.04.06, 20:09
      Kochana! Jaguar jest cudowny! Ja sama wahalam sie pomiedzy nia i 319 Atelier
      Diagonal. Wybralam te druga gdyz pasuje do niej dlugi dlugi welon, co zawsze
      bylo mim marzeniem... (Jaguar na zywo jest jeszcze piekniejszy - szczegolnie w
      kolorze starego zlota, lub ecru)
      ale Jaguar jest dla kobiet z charakterem... Jest bardzo seksowna, ale
      jednoczesnie nie przesadzona... takie skradanie sie seksapilu... do tego piekny
      koronkowy welon.... lata 20 - te...(jak i cala sukienka). Mysle ze jezeli ja
      wybierzesz to powinnas pomyslec o dodatkach, samochodzie, calym klimacie wesela
      w stylu lat 20 - tych...
    • olaszka1 Re: dziewczyny doradźcie, którą sukienkę mam wybr 21.04.06, 09:35
      Dziękuję Wam dziewczyny za opinie. Jednak wygrała Jaguar (złota) smile Wczoraj już
      zamówiłam i do odebrania będzie ok 10 sierpnia smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka