Dodaj do ulubionych

05.04.06 r. Łódź

05.04.06, 08:21
Hello dziewczyny smile
czy wczoraj coś mnie omineło ?? bo nie mogę znaleźć posta z dnia
wczorajszego sad
W poniedziałek odebraliśmy obrączki smile jejkuś jak pięknie wyglądają na
palcu smile kilka razy je wyjmowaliśmy i zakładaliśmy smile ale niedługo zostaną
już na stałe na Naszych paluszkach smile

miłego dnia smile
Obserwuj wątek
    • mrowka05052007 Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 08:28
      Heeeeej!
      Ale macie fajowo! Wklej link - to wszystkie obejrzymy!
      Wczoraj - chyba faktycznie była jakiś sądny dzień: taki mało gadatliwy.
      U mnie w pracy - chwilowy kocioł, więc pewnie przez cały tydzień nie będę zbyt
      pilną uczestniczką forum.
      Pozdrawiam!
      • adriannaaa Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:02
        Witam!
        no wczoraj to chyab nikogo nei byłosmile))) ja genetalnie mam ostatnio sądne dni -
        wlasnie zmeineilismy biuro, i wczoraj po przyjściu okazło się,z e nic eni
        działa... łazcnei z telefonamismile więc...

lenka - dawaj link do tych obrączeksmile) my sie ie mozemy zdecydowaćsmile) z jednej
        stronyc chciałabym takie cieniutkie złote
        www.wec.com.pl/product.php/1,29/819/Obraczki-tradycyjne-fazowane-P310
        albo takei tytanowe
        www.wec.com.pl/product.php/1,22/702/Obraczki-Titanum-Ti-1-4-damska-z-
        • lena_lodz Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:09
          To są Nasze obrączki, tradycyjne, bez udziwnień
          www.wec.com.pl/product.php/1,29/172/Obraczki-tradycyjne-polokragle-C510-
          szer.-5-mm.html

chcieliśmy na początki takie
          www.wec.com.pl/product.php/1,19/450/Obraczki-APART-model-216.html ale na
          Naszych paluszkach nie wyglądały ładnie
          • adriannaaa Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:14
            fajnesmile no i klasyczne - nie ma obawy, ze za 20 alt będą wyglądac śmieszniewink
            • mrowka05052007 obrączki 05.04.06, 10:21
              Te drugie - to jest nasz typ. Tylkoe, że z białego złota.
              Chociaż doszły mnie słuchy, że białe złoto się ściera, buuu... nawet byliśmy w
              Aparcie - i sprzedawca nam to potwierdził. Podobno zależy od użytkowania.
              Mojego M. siostra miała ślub w czerwcu i już własnie zauważyła, że ta pierwsza
              warstwa jej się ściera. ale robi wszystko w swojej obraczce, w przeciwieństwie
              do męża, który zaraz po przyjściu do domu zdejmuje.
              Regeneracja obraczek najpierw jest w ramach gwarancji (2 lata), później - ok
              30zł chociaz jak ma się karte Apartu to podobno tez robią gratis.
              Ach - zastanawiam się... Od poczatku chcieliśmy z białego złota (pierścionek
              tez taki dostałam)

• adriannaaa Re: obrączki 05.04.06, 11:48
                owisz,z e robią je też w białym złocie?smile a jaki jest koszt?? bo wiem,z e tytanu
                nie mozen powiekszyć ani zmniejszyć - choc z moją i tak był by problem - bo to
                obrączka z kamieniem.. no tak - niby się ściera - one są zwykle rodowane.. ale
                wiesz, ja mam a raczej miałam ( bo zgubiłam jeden0 kolczyki z białego złota, i
                miłąm je dosc długo, jakośnie widziałam by szczegolnie zmieniło kolor...
                bardziej sciera sie matowienie... no to to znika bardzo szybko.
                • mrowka05052007 Re: obrączki 05.04.06, 13:35
                  Nie pamiętam dokładnie ceny - ale ok. 350zł/szt. ze zmniejszeniem/powiększeniem
                  nie ma problemu (tak przynajmniej mówią).
                  • adriannaaa Re: obrączki 05.04.06, 13:41
                    no bo na strone weca jest info,z e ze względy nu na kamień w obrączce, to nei da
                    się jej powiekszyć czy zmneijszyc.. choć wg mnie - skoro raz go wsadzili, to 2.
                    raz też mogawink
                    • lena_lodz Re: obrączki 05.04.06, 13:52
                      Jubiler u którego kupiliśmy obrączki też stwierdził że jeżeli obrączka ma
                      jakieś wzory lub kamienie będzie problem z ewentualnym poszerzeniem co nie
                      dotyczy obrączek gładkich
        • lena_lodz Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:19
          Te pierwsze to nie za cieniutkie ??
          • adriannaaa Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:21
            no własnie mnei się takei cieniutkei podobaja.. jakos srednio moja reka wyglada
            w zwykłęj obrączce...
          • adriannaaa Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:28
            Lena, powiedz mi,zteż zamawialiśmcie ze strony wec? bo jestciekawa jakei
            wykonanie jest i czas realizacji, no i czy jesteście zadowoleni?smile) bo trochę
            obawiam się zakupu obroczek, kórych nei widzę w realu.. choc z ego co pamietam,
            to kupowaliście gdzieś an piotrkowskiej, prawda?
            • lena_lodz Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:33
              Kupiliśmy w Gold and Silver na Kościuszki, czekaliśmy 10 dni. Moim zdaniem
              lepiej kupić u jubilera, nie tylko możesz zobaczyc obrączki ale przeciez musisz
              znać rozmiar. Ja zastanawiałam się nad rozmiarem 17" i 18" w końcu wziełam 18"
              bo przeciez zawsze pacle mogą spuchnąć i luźno wchodzi i schodzi.

Kiedyś myślałam że każda obrączka ładnie wygląda na palcu a jednak tak nie
              jest...z tych dwóch wzorów co pokazałaś podobają mi się te złote..delikatne...
              • adriannaaa Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 11:13
                no wąłsnie, te złote sa sliczne i delikatne, ale te tytanowe.. fajne, takei
                inne, i to pierwsze obraczki, które podobają mi sie z kaieniem... widziałam je
                na żywo - i fajnie wyglądają... ale jeszcze trzeba te cieniutkie przymierzycwink
    • mrowka05052007 ciągle cisza 05.04.06, 09:58
      A u nas ciągle cisza...
      Pewnie Was pochłonęły przygotowania! Pewnie tez tak będę miała jak już
      nadejdzie czas.
      planujcie, planujcie... a ja tym czasem skocze na kawusie z mleczkiem.
      • inga34 Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:00
        pod kawusiowy temat się podłączamsmile
        mam rumieńce - może od solarium??
        powinnam moze czymś twarz zabezpieczać? nie wiem...
        Ogólnie kurs tańca sympatyczny, choć wiele nam barkuje do dotarcia - a co
        bedzie w tańcu z innymi??
        Ogólnie iło, bo Łódź sie rozsłoneczniłasmile
        Pozdrowiniasmile
        • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:04
          zazdroszczę wam tego kursu tańca.. tez bym chciałasad( ale czasu brak...
          inga - n jateż powinnam się na solarium wybraćsmile))a wczoraj pod wpływem impulsu
          zakupiłam sobie BIO C.L.A. z zieona herbatą... ciekwe czy zadziała?/ no i
          znalazłam dziewczyne z suknią w moim rozmiarze:0 z wawki neistety.. no i dziś am
          się spotkac z inna zainteresowaną. laski - prosze o modłu w moim imieniu do św
          Judy - patrona spraw beznadziejnychsmile)ta suknie a musi byc mojabig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • inga34 Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:07
            a co to za suknia??? jakiś twój wymarzony model?? wrszawa daleko nie jestsmile
            Ja mam szytą. Moich rozmirów nie było za wiele w sklepach, jak BIO C.L.A.
            zadziła - daj znaki więcsmilehehe
            • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:15
              tia - cymbeline - model petrawinkslub.waw.pl/komis/suknie/10022_b.jpg
              • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:16
                naz ywo jest o sto razy piekniejsza - ma dosć długi tren, i piekny kolor -
                jedwaban taftawink)))) no zakochaąłm sie od pierwzego wejżeniasmile)))
                • mrowka05052007 Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:25
                  suknia jest sliczna!
                  Możesz zdradzić ile kosztuje?
                  • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:51
                    ja za nia bede pałcic około 1100 - przynajmniej tyle chce dziewczyna (cena do
                    negocjacji), nowa w salonie kosztowała w zeszłym roku w Łodzi 2800 (model jest z
                    2004 i kupienie go w salonei graniczy z cudemwink, pozatym ja od razu stałam na
                    stanowiskiu,z e kupię uzywaną - wolę mieć coś ekstra za mniejsze pieniadze,
                    nawet jeśli to bedzie keicka używana, niz coś co mi się srednio będzie podobało...)
                    • mrowka05052007 Re: ciągle cisza 05.04.06, 13:39
                      Ups!
                      Używana czy nowa - to jest mój dylemat.
                      Z jednej strony odstraszają ceny, a z drugiej - chciałabym miec taką, która
                      bedzie uszyta tylko dla mnie.
                      • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 13:41
                        J aolałam kwestię "tylko dl amnie" wole miec ta jedwabną taftę użytą raz, nic
                        satyne - która meni się srednio podoba, .. cena u meni gra duzą rolę- sami
                        płącimy za wszystko.. wiec.. a do tego jeszcze podróżpoślubna to kolejny kosztwink
                        postawiłam na używan - lub wypożyczenie - ale moj narzeczony stwierdził -żadnego
                        wypożyczania!smile
                        • mrowka05052007 Re: ciągle cisza 05.04.06, 13:50
                          u nas co prawda wesele będą współfinansować rodzice (tak jakoś nas oboje
                          wychowali), ale postanowiliśmy, że za niekóre rzeczy zapłacimy sami - w tym
                          m.in. za nasze stroje. A zatem cena też odgrywa dużą rolę, bo nie zarabiamy
                          fortuny (ale żyć się jakoś da!). Trochę się tylko obawiam - i czasami dopada
                          mnie ponurak z tego powodu - że nie będę sobie mogła pozwolić na taką suknię
                          jaka będzie mi się podobała najbardziej. Ale cóż: jak się nie ma co się lubi -
                          to się lubi co się ma wink
                          • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 13:56
                            smile))) no własniesmile) co do współfiannsowania - to sądzę,z e jakośnam pomogą -
                            znająć przynajmniej moich, natomiast jeszcze z nimi o tym nei rozmawialiśmy - a
                            juz wogole z rodzicami narzeczonego.. ale powiem szczerze, ze... hmm.. ie cche
                            za bardzo od nich pomocy, bo nie chcę by moja siostra miała do meni pretensje -
                            oni prawie 2 lata temu się pobierali, ale nie chieli robić wesela (brak kasy)
                            więc wzieli cywilny, a po roku miał byckośceilny.. no i nie wyszło.. nadal są
                            bez kościelnego, i bez wesela.. ja natomiast miałąm już jedno wesele - za które
                            prłacili rodzice.. więc.. było by to trochę nie fair w stosunku do niej. a cchę
                            by był to normalny słub, z jelsi nei chucznym weselem, to imprezą weselną,
                            suknią słubną jak trzeba, zdjęcami w plenerze i samochodem wink)))
                            moze to głupio zabrzmialo teraz, ale chcę żeby dla mnie i mojego nrzeczonego ten
                            slub miał to wszystko - co dla inych ma kościelny i konkordatowy..
                            • mrowka05052007 Re: ciągle cisza 05.04.06, 14:20
                              doskonale to rozumiem
                              U nas to trochę odwrotnie dla odmiany: w czerwcu ubiegłego roku siostra mojego
                              M. miała ślub i wesele. Wiemy ile to kosztowało rodziców i dlatego też chcemy
                              część kosztów przejąć na siebie. Będzie ciężko - bo staramy sie tez o kredyt na
                              mieszkanie 9chcąc nie chcąc - jakieś 7 tys i tak trzeba mieć: notariusz,
                              prowizja dla biura...) Ach... żeby tak pencja była ciut wieksza. Ale nie będę
                              narzekać - sa tacy co mają jeszcze gorzej.
                              Wszystko sie ułoży! - wiem to!!
                              • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 14:26
                                sic!!
            • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:17
              photos.allegro.pl/photos/oryginal/91/9132/913263/91326386_2
              photos.allegro.pl/photos/oryginal/91/9132/913263/91326386_3 tu sa lepsze
              ujęcia wg mniewink
              • inga34 Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:20
                Bardzo ładna, niesamowicie eleganckasmile
                • adriannaaa Re: ciągle cisza 05.04.06, 10:51
                  dziękismile własnie o to mi chodziłosmile))
    • mrowka05052007 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:14
      OOO - cześć dziewczyny!
      • adriannaaa Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:25
        czesc mroweczkosmile
      • emib3 Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 10:25
        Cześć!!Po wczorajszym dniu zwątpiłam czy jeszcze się spotkamy na łódzim wątku, a
        tu dzis proszę...całkiem nieźle idziesmile))U nas wszystko brnie do przodu w
        niedzielę odbiór świstków na kursie przedmałżeńskim, no i kolejne wizyty z
        zaproszeniami..Tyle tych ludzi jeszcze zostało!!!
        Najważniejsze, że słonko wyszłosmile))
    • mrowka05052007 troszkę popracuję 05.04.06, 10:35
      Wracam do pracy.
      Zajrzę do Was chwilkę później wink)
    • lena_lodz Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 11:09
      Tak ładnie Nam szło smilesmile nadrabiałyśmy zaległości i teraz znowu zastój sad
      • adriannaaa Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 11:15
        hehe, ja oddaję sięmojejulubonej pracowje rozrywce - ogladam buty w neciewink btw
        mozecie być ze meni dumne - wczoraj opanowałam się przed kupenm ślicznych
        szatynowo - skórkowych szpilek w biało czarna krateczkęsmile))) ostało sie an
        zakupie jeansowych rycbaczkówsmile))) (chyba dlatego,z e pasowały na mnie jako
        pierwsze od dłuższego czasuwink))
        • mrowka05052007 Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 13:43
          w nazwiązaniu do wiosennych zakupów - mam smutek crying
          W poniedziałek definitywnie zakończyły swój żywot moje ulubione jeansy. Czym
          prędzej pobiegłam wczoraj do sklepu, w celu zakupu nowej pary (dość drogie sa
          to fakt - ale za to bardzo dobrze sie w nich czuję i fason mi odpowiadał i w
          ogóle). I rozegrał się dramat... Nie ma juz takiego modelu! Co prawda można
          kupic podobne fasony, ale to już nie to samo. Złapałam lekkiego doła - obeszłam
          inne sklepy - bez rezultatu.
          • adriannaaa Re: 05.04.06 r. Łódź 05.04.06, 13:51
            doskoanle cię rozumiem... ja mam jedne ukochane - dostałam je od przyjaciółki,
            która kupiła je w Japonii - więc razcej nei kupiet akich samych tutajuncertain no a nei
            stety ostatnio okaząły sie za małe:///// (to powoduje jeszcze wiekszy dół)
    • mareszka Fotograf? 05.04.06, 13:50
      Skoro już jesteśmy na subforum łódzkich ślubów, to może powiecie mi, gdzie mogę
      znaleść fotografa, którego zdjęcia rzucą mnie na kolana. Chcę reportaż plener i
      może studio. Wesela nie będzie.
      Szukam fotografa z fantazją, który pomoże nam wybrać i miejsce i pozy. Jeśli
      wiecie coś o takim to dajcie, prosze adres, a najlepiej stronkę gdzi esą próbki
      twórczości. Bo czasem jak patrzę na mdło-cukierkowe studyjne zdjęcia na tle
      posteczka z gołąbeczkami.

Dziękuję z góry

Mareszka
      • lena_lodz Re: Fotograf? 05.04.06, 14:12
        www.foto-sobieraj.com.pl może Cię zainteresuje
        • mareszka Re: Fotograf? 05.04.06, 14:17
          BArdzo dziękuję. Szczerze mówiąc już oglądałam tę stronkę. I cóż, no nie podoba
          mi się cukierkowe studio z plastikowymi rekwizytam, ckliwymi i dość... kiczowatymi.

ALe dzięki
          • lena_lodz Nie przesadzasz troszke ?:) 05.04.06, 14:24
            ale może coś znajdziesz mniej kiczowatego smile powodzenia w szukaniu
            • mareszka Re: Nie przesadzasz troszke ?:) 05.04.06, 14:30
              Nie obrażaj się Lenka. O gustach się nie dyskutuje. Wolałabym coś bardziej, no
              nie wiem, naturalnego, mniej oklepanego.
              Dziękuję za radę, szukam dalej
      • mrowka05052007 Re: Fotograf? 05.04.06, 14:25
        To może mnie się uda:
        My planujemy nasze zdjęcia tu: www.waszezdjeciaslubne.pl
        Ale ostatnio byłam na stronie: www.ulanka.net i tez było O.K.
        Do ulanki dostałam wizytówke na targach, więc pewnie tez jest z Łodzi lub
        okolic.
        Poza tym widziałam w necie duuuuzo fajniastych - niestety nie z Łodzi (nad czym
        sama ubolewam)
        • mareszka Re: Fotograf? 05.04.06, 14:33
          Bardzo dziękuję Mróweczko!
          Na tego Witkowskiego kiedyś przypadkiem wpadłam w necie i mi się spodobał. Potem
          nie mogłam go znaleść.

Dzięki, dzięki
          • mrowka05052007 Re: Fotograf? 05.04.06, 14:36
            nie ma za co.
            ciesze się, że pomogłam
        • adriannaaa Re: Fotograf? 05.04.06, 15:04
          całkeim fajen te zdjecia, hmm. my zbieramy informacje i podglądamy strony -
          chcemy by fotografem był znajomy - ale własnie mnampowiedział, ze mamy sie
          modlic, bo jego zona ma termin porodu w okolicach naszego slubusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka