azanna 20.04.06, 13:46 Wynajmujecie jakieś firmy w tym celu? Ile jesteście w stanie na to przeznaczyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnrek Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 13:49 Ja bym starsznie chciała, ale szkoda mi kasy. Mój ślub będzie jedyny w tym dniu, więc nikt za mnie tego nie zrobi. Postanowiliśmy jednak wydać pieniążki na oprawę muzyczną, bedziemy mieli trąbkę,a dekoracje... niech się dzieje wola nieba Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 13:52 Wiesz Agnrek - ja właśnie mam ten problem- muszę się na coś zdecydować do soboty. Mój proboszcz nie życzy sobie firm zewnętrznych - sztucznych kwiatów, a z prawdziwych taka dekoracja jaka mi się podoba kosztuje - bagatela - 450zł. Też jesteśmy jedyną para w tym dniu i to boli w tym aspekcie bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 13:53 Mnie już nie. Muzyka będzie tak piekna i wzruszająca, że brak dekoracji nie będzie raził. Może jedź na giełdę kwiatową i kup kosze kwiatów po prostu? Odpowiedz Link Zgłoś
aggravka pomysł? 20.04.06, 13:56 moja mamuska jest florystka, mieszkamy jednak w malej miejscowosci wiec nie czesto ale zdarza sie ze wykonuje dekoracje przedslubne. wszytsko zalezy od wielkosci Kosciola ale nie da sie zdzialac wiele za mniej niz 500zł. mysle ze dobrym pomyslem jest tez zakup kilku paczek róż we wlasnym zakresie, po upewnieniu sie co do wazonow w danym Kosciele (bo jak sieokazuje sprawa nie jest tak oczywista jak nam by sie zdawac moglo Odpowiedz Link Zgłoś
carolaa_1 Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 14:48 Ja wynajełam za 250 zł - same stojaki+ strojenie krzeseł dla młodych, no i oczywiście kwiaty zywe oczywiście we własnym zakresie Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 14:55 Jak pytałam to włąsnie mniej więcej tyle kosztuje dekorowanie koscioła, bez wdawania się w szczegóły,chciałam sie zwyczajnie zorientować ile ta przyjemność może kosztować... Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 14:58 No i nie wiem co mam zrobić, bo trochę się łamię. Mój narzeczony uważa, że mi chyba na mózg padło, że w ogóle rozpatruję takie kwoty. Ale dla mnei to jest ważne. Gdyby nie było, nie miałabym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 14:59 Azanna, mi na mózg już dawno padło, ale odpadło bardzo szybko, gdy narzeczony poznał kwoty. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 15:01 Mnie się wydaje, że mi też odpadnie od mózgu (pod przymusem lubego). Odpowiedz Link Zgłoś
liste_k Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 15:02 Ale się ubawiłam jak to przeczytałam Do tej pory mordka mi się cieszy Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 15:00 Wiem, wiem, że wazne. Zależy jeszcze jaki jest kosciół.. Mój mimo, że jest nowy to wyglada troche smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 15:02 Mój jest duży i dość ascetyczny w wystroju - co mnie ogólnie się podoba, ale właśnie na tym tle takie dekoracje mocno widać. Teraz np. z okazji Wielkanocy jest prześlicznie przysttrojony. Odpowiedz Link Zgłoś
agnrek Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 15:04 Ja mam stary i zabytkowy kościół. Nie cierpię tych nowoczesnych, gdzie czuję się jak na hali marketowej. Odpowiedz Link Zgłoś
azanna Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 15:06 A ja mój lubię. Może nie jest najpiękniejszy, ale jestem parafianką od wielu lat lat - pierwsza msza, która sie w nim odbyła to była moja I Komunia. Dobrze się w nim czuję i nie zamieniłabym go na żaden inny. I księży też bardzo lubię, szczególnie tego, który będzie odprawiał mszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kościoła 21.04.06, 08:10 azanna napisała: > A ja mój lubię. Może nie jest najpiękniejszy, ale jestem parafianką od wielu > lat lat - pierwsza msza, która sie w nim odbyła to była moja I Komunia. Dobrze > się w nim czuję i nie zamieniłabym go na żaden inny. I księży też bardzo lubię, > > szczególnie tego, który będzie odprawiał mszę. > Ja też swój lubię i dlatego nawet przez myśl mi nie pzreszło brać slub w innej prafii. Odpowiedz Link Zgłoś
bacha1979 Re: dekoracja kościoła 20.04.06, 15:05 azanna napisała: > Mój jest duży i dość ascetyczny w wystroju - co mnie ogólnie się podoba, ale > właśnie na tym tle takie dekoracje mocno widać. Teraz np. z okazji Wielkanocy > jest prześlicznie przysttrojony. Dokładnie to samo u mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
szelma81 Re: dekoracja kościoła 02.05.06, 13:30 a ja wynajme moja siostre do przyczepienia na kazdej lawce bialych kwiatkow kt kupie na gieldzie kwiatowej i zrobie z polnych i ogrodowych kwiatow bukiet na oltarz bo bede miala taki wiejski sielski slub Odpowiedz Link Zgłoś
kami315 Re: dekoracja kościoła 02.05.06, 19:13 Ja mam stary, zabytkowy kościół. Sam w sobie jest tak wyozdabiany, że wystarczy koszyk lub dwa kwiatów gdzieś w okolicach ołtarza i jakieś ozdóbki na siedzenia dla młodych i świadków. Z tego co pamiętam, nikt go raczej dodatkowo nie ozdabia. Odpowiedz Link Zgłoś
madzilove Re: dekoracja kościoła 03.05.06, 12:27 Na moim slubie wszystkim zajela sie kobietka z kwiaciarni.Bylam super zadowolona.Bukiety dla mnie i starszej,w kosciele wiazanki przy oltarzach,stroiki przy lawkach,kwiatki do sypania.Poza tym kwiaty na samochod,do butonierek,na stoly w restauracji i drzwi pokoi w hotelu.Wszystko kosztowalo 2000zl. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_waw Re: dekoracja kościoła 03.05.06, 12:36 a w jakim miesice to bylo? Albo raczej skad ta pani kwiaciarka byla? Odpowiedz Link Zgłoś
madzilove Re: dekoracja kościoła 04.05.06, 11:20 Kwiaciarnia w Wesolej(Warszawa)po lewej stronie na UL.Pulku Praskiego,jadac od Warszawy.Florystka to P.Honorata,cudowna,przemila i slowna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś