filar_zf 09.05.06, 09:06 Cześć Dziewczynki ciężki tydzień się szykuje. Dzisiaj o 11 mam rozmowę okresową, trzymajcie kciuki !! Miłego dnia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
inga34 Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 09:35 Witajcie A nam dziś instalują od słonecznej strony żaluzje nowe, co by sie tak nie nagrzewało latem. O 11:00 właśnie... Głowa boli. Znowu zasłony były odsłonięte - Adam przed zasniecie je odsłania, czy on jest złośliwy??? W dodatku dzis ten kurs tańca - nie mam chęci Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 09:45 Cześć dziewczynki )) A u nas piękne słoneczko i zapowiada sie piękna sobota. A nie wierzyłam, że w Gdańsku się jeszcze zdązy wypogodzić przed tym ważnym dniem A w pracy jak na złość straszne zamieszanie i duzo roboty - nie mogę się normalnie zająć stresem przedślubnym, tylko musze pracować. No ale jeszcze tylko jutro do pracy a potem już urlopik. Szkoda tylko, że ciągle tyle spraw do załatwienia. Miłego dnia życzę wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:05 Cześć Kobietki za oknem piekną pogoda w pracy chłodne pomieszczenie może wysiedzi się te 8 godzin byle do 18!! już mi niedobrze na samą myśl... Zuziu trzymamy kciuki... Matimoni jak ja już bym chciała być już przed samym tym dniem... a tak jeszcze muszę poczekać Miłego dnia Kobietki Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:07 cześć Dziewczyny! No Monia, już tylko 5 dni i podpisujemy cyrografy Ja mam w biurze mnóstwo roboty, do tego nocki nad fuchą zarywam - po prostu suuuper. Nie mam czasu nawet podjechać do Sowy małego "nieoficjalnego" torta zamówić - ehhh... Znając życie to wszystko w piątek po pracy załatwiać będę. Ślub niby nieoficjalny i bez bajerów, ale pomimo wszystko jakiś tam obiadek dla świadków i mamy z deserkiem przygotowac trzeba, na solarium trzeba i na pazury - a fucha mi nad głową wisi Aha, zapomniałam też dodać, że wyspac też by się przydało, ale z tym równie ciężko co z czasem na pozostałe rzeczy. No dobra, kończe te narzekania i trochę porysuję sobie, bo szef lata po biurze jak z pieprzem. Pozdrowionka! Ps. Monia - podeślij po ślubie nam jakieś fotki - ślicznie prosimy Ja też będę jakieś tam miała, bo porobi nam w urzędzie chłopak mojej siostry, więc też wyślę. Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:33 Cześć Aniu i Kasiu No, już tylko pięc dni, chociaż ciągle nie bardzo to do mnie dociera. Może jak już skończy sie ta praca i będę miała wolne na załatwianie "ostatków" to wtedy jakoś sobie uświadomię, że to już Pewnie Aniu masz to samo, skoro nawet nocki zarywasz z powodu nawału roboty. Na razie lekki stresik objawia się jedynie problemami ze snem, ale tylko rano - budzę sie (szczególnie w weekendy) o godz. 7, oczy jak 5 zł i myślę co jeszcze mam dziś załatwić. Więc chyba przed ślubem nie mam szans na wyspanie się. Aniu piszesz, że jeszcze nie zamówiłaś tortu, a ja jeszcze ciągle nie zamówiłam kwiatków No ale dziś mam to załatwić - i chyba jednak będę zamawiać u naszego ogrodnika, bo jak sie okazuje oni tez sprowadzają kwiaty z hurtowni i dla mnie sprowadza kalie. Po południu idę obgadać szczegóły. A zdjęcia wyślę, ale pewnie dopiero tak tydzień po, bo wezmę sobie urlop i nie będe miała swobodnego dostępu do neta Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:37 Mati, wszystko będzie ok, nie martw się !! Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:43 Będzie dobrze!!! Ja właśnie z moja ulubioną fryzjerka się umawiałam Muszę urlop na następny piątek załatwiać, bo w weekend przyjącia i nie będzie zbyt swobodnie Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:49 Na fryzurke próbną czy już docelową? Masz wizję swojej głowy? Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 11:25 wizja jest, ale Anglea musi to dopracować No i na farbowanie się umówiłam i na docelową też juz siebie wpasałam, świadkową moją i mamę. A włosy chcę mieć pofalowane, rozpuszczone i zebrane tylko te z przodu... No i na jaśniej się muszę zrobić bo mama i Adaś nalegają. Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:46 Cześć Babeczki! Marznę w moim zabitym dechami pokoiku do któego to śliczne słonko nie dociera Zaczynają mi ciarki chodzić po plecach jak czytam wasze posty na kilka dni przed... przeżywam razem z Wami/ Fajnie że mamy tak porozkładane śluby w czasie, będziemy mogły dlugo żyć tym tematem. Zuzia, napisz jak po rozmowie. ostatnio wspominałaś o nieciekawych klimatach w pracy. Aniu, podziwiam twoją pracowitość. ja bym chyba wszystko pieprznęła żeby móc się zająć ślubem. (Tak gadam, ale sama ostatnio też biorę sobie na łeb fuchy, bo z kasą cienko) Pozdrawiam Was wszystkie i zabieram się dopracy bo jestem dziś spóźniona (długa wizyta u lekarza). Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:51 Też bym to pieprzneła w cholerę jakby z kasą nie było krucho - dzis mamy 9-ty a wypłaty jeszcze nie było wiec każdy sobie radzi jak może. Nieraz siedzę, noc, zimno, ja ryczę, bo nie mam już siły i rysuję dalej. Przed kościelnym dam sobie siana z fuchami, ale teraz póki się nadarza okazja i mogę, to muszę to wykorzystać - będzie trochę grosza na góry latem. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:59 moze nie tyle dzielna, co po prostu mam twardę dupę Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 11:06 albo naiwność -ehhhh. Bądź za dobrym, to Cie zjedzą Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:58 Ja na cywilny jednak nie zamawiam żadnych kwiatków, musi mi torebka wystarczyć Tort kupujemy w Sowie, truflowy - mniam mniam! Nie będziemy teraz wydziwiać (na wydziwianie przyjdzie czas w lipcu), taki standardowy kupimy nieduży, może z napisem "Ania i Krzyś" albo coś w tym rodzaju Najgorzej, że nie mam czasu nawet tam podjechać i go zamówić, bo pracuje w Sopocie, więc najszybkiej SKM-ką do Wrzeszcza "pod filarami" dotre. Przynajmniej fryzjerke mam umówioną na sobotę rano (w Brzeźnie) i pazury na czwartek, bo niedawno zdarłam moje akryle, żeby nowe położyć (4 lata już noszę akryl). Martwi mnie jednak, że nie wlezę w gorset, który kupiłam jakieś 1,5 miesiąca temu, bo znów mi się zamiast schudnąć - przytyło i mogą być problemy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:35 Dziewczyny, pogoda piękna, a ja się coraz bardziej stresuję, ale godzina opierdzielania i będzie po wszystkim, a dwie z Was do soboty będzie trząść - Aniu, Mati )) będzie wspaniale i na zdjęcia oczywiście sią zapisuję ) Wczoraj dzwonili do mnie teściowe, byli zobaczyć ten lokal, moi rodzice po usłyszeniu też sa ciekawi - 120 zł z poprawinami, 4 ciepłe posiłki, na poprawinach nic się nie powtarza, bez cisat, tortu, napajów, wódy i owoców, ale część z tego da się po rozsądnych cenach załatwić. Teren zamknięty, 30 km od Wrocławia, pokoje 30 zł za osobę, nie wiem w jakim stanie, ale po remoncie, hotel ma jedną gwiazdkę, więc może nie będzie źle. Sala na 120 osób, patio, zieleń. Jedziemy w czwartek po pracy Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:41 Zuzia- po pierwsze powodzenia z tym spotkaniem o 11 oby szybko było po CO do sali - no cena oka, więc chyba warto się zainteresować. tam gdzie będzie nasze wesele mają od 80 do 130zł za osobę menu. Trochę pozmieniali moi rodzice, a ja w sumie i tak nie wiem - nie pamiętam, co będzie. Wybrali za 130, a za naclegi nam zeszli - jako, że całość wynajmujemy i będą kosztować po 20 czy 25 (już nie pamiętam). No i my dostaniemy oddzielne miejsce do spania. Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:48 Opis sali brzmi całkiem zachęcająco. Ania i Monia, ja też oczywiście będę czekać na fotki! Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:57 Godzina "0" się zbliża : Co do tej sami to zawsze z balonów, ołtarzyków za młodymi, można zrezydnować, mają być tylko kwiaty,. Martwią mnie pokoje i sala, ogólnie jakie ma wrażenie, wszytsko będzie wiadome w czwartek popołudniu. Mati, a Ty musisz nam powiedzieć na co mamy zwracac uwagę jesteś pierwsza, więc będziemy polegac na Tobie ) Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 11:01 Oczywiście Opowiem wszystko co będę pamiętać )) Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 10:53 Trzymam kciuki za "rozmowę" - na pewno będzie ok. A opis lokalu rzeczywiście wygląda ciekawie - warto sprawdzić. Aha - a zapomniałam wspomniec o najwazniejszym - "zaliczyłam" pierwszą spowiedź - obyło się bez bólu - ksiądz jakiś taki niezainteresowany był, nic go moje grzeszki nie wzruszyły, a w końcu były niemałe, bo kilka dobrych lat nie byłam u spowiedzi. A sama spowiedź trwała chyba 1 minutę i 30 sekund. Najpierw - ja tchórz - wysłałam Krzysia i jak on tak szybko wyszedł to myślałam, że zemdleję, bo pomyślałam, że nie dostał rozgrzeszenia. A on mi mówi, że w porzadku i już załtwione. Ze mną bylo dokładnie tak samo, krótka spowiedź, jeszcze krótsze kazanie i pokuta i po wszystkim - nie było się czym denerwować Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 11:01 Ja idę do spowiedzi w najbliższych dniach. Mus, bo w piątek chcę wreszcie iść do bierzmowania. Wszystko będę miała w innych kościołach: ślub, kurs do bierzmowania, nauki przedmałż., spowiedź, bierzmowanie i ślub. Zaliczę chyba 10 parafii! Odpowiedz Link Zgłoś
ann_jazon Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 11:05 a gdzie byliście spowiadać sie? mnie przed świętami rozgrzeszył w mikołaju Odpowiedz Link Zgłoś
matimoni Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 11:10 Ja byłam u "Józefa" w Gdańsku. Nie wiem czy kojarzysz - taki koścół blisko dworca w którym spowiedź jest codziennie, a przed świętami to nawet całodobowo Dużo ludzi specjalnie tam jeździ się wyspowiadać, żeby nie robić tego w swojej parafii więc pewnie Ci księża są przyzwyczajeni do ciężkich grzechów )) dlatego mi tak łatwo poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 11:35 Ja mam nadzieję że namówię mojego proboszcza na jedną spowiedź przed ślubem, bo mój chłop to taki niekościelny, już od dłuższego czasu nie przystępuje do sakramentów, a przez to bez sensu iść do spowiedzi jak się wie że będzie się grzeszyć Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 14:21 oj... chyba jakaś długa..... wcieło Zuzię jak osiem! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 14:38 ja zaczynam się martwić o Zuzie... Odpowiedz Link Zgłoś
bogui Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 14:51 Może dostała ochrzan za pogaduszki na forum w czasie pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 15:44 Dziewczynki, sory, że sie nie odzywam, rozmowa skończyła się o 12.30,ale później jeszcze spotkanie, i dostałam do zrobienia zadanie przy którym umieram, ledwo żyję, a czaszka mi dymi Przepraszam, że tak się martwiłyście. Rozmowa pozytywnie, nawet bardzo, jedyny ochrzan leciutki to taki, ze powinnam sama coś od siebie robić, np. zrobić sbie kilka deklaracji samodzielnie, a później przyjść do sprawdzenia, ale ogólnie luzik ) Wracam do tabelek. Całuję P.S Dzisiaj znowu dłużej Odpowiedz Link Zgłoś
inga34 Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 15:48 oj, to dobrze, że cię nie wcielo na dobre ja już gotowa do wyjścia - jade do domku po buciki, a potem chba z A. gdziś sie umówię i na te tańce ... ale mam lenia... wrrrr.... A Ty nie siedź za długo!!! Ciekawe co Ty tam robisz Ja zrobiłam plan urlopów, ale nikt nie wie nic na pewno!!! No i musze materiały na targi przygotować - bo za tydzień panowie jadą Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 16:08 Uff kamień z serca Widzisz nie było się czego bać Nie siedź za długo heh czasami trzeba odpocząć Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
filar_zf Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 16:13 Zapomniała Wam powiedzieć, że dostałam podwyżkę )) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 17:31 Nooo Gratulacje!!! tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
kasiababik Re: Pogadajmy - 09.05.06 09.05.06, 17:53 Spoko tylko się cieszyć No ja jeszcze jakieś 7 min. i do domciu... Odpowiedz Link Zgłoś