20.05.06, 14:42
Hej.mam do was takie pytanie.Czy nie wiecie przypadkiem,czy mozna skrocic
obcas??chodzi mi o jakis 1 -1,5 cm.Czy któraś z was to robiła?Jakie "wrażenia" smile
Obserwuj wątek
    • mrowka05052007 Re: OBCAS!! 20.05.06, 14:43
      Podobno można - ale zalezy to od butów.
      Taką informację dostałam od szewca. W rezulacie niezdecydowałam się - a buty
      leżą ukryte w szafie.
      • anna7755 Re: OBCAS!! 20.05.06, 15:11
        j.w. robiłam coś takiego u szewca w w-wie, na solidarności, buty są ok.
        • joan121 Re: OBCAS!! 22.05.06, 16:22
          ja dziś idę ze swoimi w tej sprawie - szefc przy metrze wilanowska, zobaczymy
          co powiesmile
          • azova Re: OBCAS!! 23.05.06, 15:16
            A jeśli któraś z Was nie ma zaufanego szewca, to polecam w Warszawie zakład na
            Hożej 25. Kiedyś starłam fleka i kawałek obcasa nad nim i szewc ślicznie mi go
            podciął. Nawet nie widać, że coś zepsułam smile Od kilku lat naprawiam tam
            wszystkie buty jakie mam do naprawy (nie tylko ja, ale też wielu moich
            znajomych)i gorąco polecam. Jesli coś jest możliwe w tym zakładzie na
            pewnozrobią to dobrze.
            • szara82 Re: OBCAS!! 23.05.06, 19:40
              A jak się skraca obcas, to buty nie tracą na wyglądzie i wygodzie? Pytam z ciekawości, może też bym to jednej parza zafundowała, ale się boję że je popsujesad
    • arieska Re: OBCAS!! 23.05.06, 19:47
      Mozna, ale to zalezy od fasonu butow. Noski nie moga byc "zadarte", bo po
      obnizeniu obcasa pojda bardziej w gore. Nawet przy butach bez zadartych noskow
      przy obnizeniu noski (czubki butow) sie "uniosą"-mam nadzieje,ze jasno to
      opisalam. Wiec nawet w takim przypadku obnizenie to max. 1 cm, inaczej bedzie to
      wygladac nienaturalne.
    • anna7755 Re: OBCAS!! 01.06.06, 10:43
      witam!
      było o obniżeniu, a jak myślicie można podwyższyć obcas, jakieś 1,5-2 cm???
      • mojave Re: OBCAS!! 01.06.06, 10:48
        to wszystkozalezy od fasonu, sposobu wykonania materiału z jaiego zrobione są
        buty, w niektorychmozna w innych nie, najlepiej wziąć buty i iść sie konkretnie
        zapytać szewca.
        • anna7755 Re: OBCAS!! 01.06.06, 10:55
          no właśnie, najlepiej iść do szewca surprised)
          tylko, że ja się zastanawiam nad kupnem butów (oczywiście ślubnych), i jak dla
          mnie to mają one trochę zaniskie obcasiki, jak stawałam bardziej na palcach to
          też się dobrze układały. więc się wacham, buty nie są drogie, ale... się
          zastanawiam.

p.s. dzisiaj będąc w c.h. czekając na coś tam, weszłam z nudy do baty, a tam
          przecena białych butów, jak zazwyczaj ich buty mało mi odpwiadają, to te są ok.
          tak myślę. pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka