kfiatuszek1903 20.05.06, 14:42 Hej.mam do was takie pytanie.Czy nie wiecie przypadkiem,czy mozna skrocic obcas??chodzi mi o jakis 1 -1,5 cm.Czy któraś z was to robiła?Jakie "wrażenia" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrowka05052007 Re: OBCAS!! 20.05.06, 14:43 Podobno można - ale zalezy to od butów. Taką informację dostałam od szewca. W rezulacie niezdecydowałam się - a buty leżą ukryte w szafie. Odpowiedz Link Zgłoś
anna7755 Re: OBCAS!! 20.05.06, 15:11 j.w. robiłam coś takiego u szewca w w-wie, na solidarności, buty są ok. Odpowiedz Link Zgłoś
joan121 Re: OBCAS!! 22.05.06, 16:22 ja dziś idę ze swoimi w tej sprawie - szefc przy metrze wilanowska, zobaczymy co powie Odpowiedz Link Zgłoś
azova Re: OBCAS!! 23.05.06, 15:16 A jeśli któraś z Was nie ma zaufanego szewca, to polecam w Warszawie zakład na Hożej 25. Kiedyś starłam fleka i kawałek obcasa nad nim i szewc ślicznie mi go podciął. Nawet nie widać, że coś zepsułam Od kilku lat naprawiam tam wszystkie buty jakie mam do naprawy (nie tylko ja, ale też wielu moich znajomych)i gorąco polecam. Jesli coś jest możliwe w tym zakładzie na pewnozrobią to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
szara82 Re: OBCAS!! 23.05.06, 19:40 A jak się skraca obcas, to buty nie tracą na wyglądzie i wygodzie? Pytam z ciekawości, może też bym to jednej parza zafundowała, ale się boję że je popsuje Odpowiedz Link Zgłoś
arieska Re: OBCAS!! 23.05.06, 19:47 Mozna, ale to zalezy od fasonu butow. Noski nie moga byc "zadarte", bo po obnizeniu obcasa pojda bardziej w gore. Nawet przy butach bez zadartych noskow przy obnizeniu noski (czubki butow) sie "uniosą"-mam nadzieje,ze jasno to opisalam. Wiec nawet w takim przypadku obnizenie to max. 1 cm, inaczej bedzie to wygladac nienaturalne. Odpowiedz Link Zgłoś
anna7755 Re: OBCAS!! 01.06.06, 10:43 witam! było o obniżeniu, a jak myślicie można podwyższyć obcas, jakieś 1,5-2 cm??? Odpowiedz Link Zgłoś
mojave Re: OBCAS!! 01.06.06, 10:48 to wszystkozalezy od fasonu, sposobu wykonania materiału z jaiego zrobione są buty, w niektorychmozna w innych nie, najlepiej wziąć buty i iść sie konkretnie zapytać szewca. Odpowiedz Link Zgłoś
anna7755 Re: OBCAS!! 01.06.06, 10:55 no właśnie, najlepiej iść do szewca ) tylko, że ja się zastanawiam nad kupnem butów (oczywiście ślubnych), i jak dla mnie to mają one trochę zaniskie obcasiki, jak stawałam bardziej na palcach to też się dobrze układały. więc się wacham, buty nie są drogie, ale... się zastanawiam. p.s. dzisiaj będąc w c.h. czekając na coś tam, weszłam z nudy do baty, a tam przecena białych butów, jak zazwyczaj ich buty mało mi odpwiadają, to te są ok. tak myślę. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś