Dodaj do ulubionych

Oryginalnie

07.06.06, 13:03
Witam!
Jak w oryginalny sposób możjna dać komuś pieniądze na ślubie?
Jakieś propozycje?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • agnrek Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:04
      Dać kartę kredytową z limitem do wydania.
      • ilekobietamalat Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:06
        nie da sie dac kartywink niestetysmile
        sama nie wiem,dla mnie dawanie pieniedzy zawsze bylo krepujace. ale moze
        zamiast w 'kopercie' to jakos fajnie zapakowac w pudeleczko, bibulki,
        wstarzeczki, i cos wrzucic jeszcze do srodka.
        • agnrek Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:21
          Tak się składa, że mój narzeczony jest specem od kart w pewnym banku i da się smile
          Kupoujesz kartę przedpłacową (pre-paid), wpłacasz na rachunek na przykład 500
          pln.
        • nionczka Re: Oryginalnie 07.06.06, 16:16
          My w zeszla sobote dalismy maly sejfik z kluczykiem. Tam wlozylo 20 osob (cala
          paczka) swoj wklad i zmeknelismy. A poza tym nie dalismy im kodu.
          Powiedzielismy, ze sa 4 cyfry a jedna z nich to 7. Oni teraz sa w podrózy po
          Wietnami, ale jak wroca dostana kolejne wskazówki. Az w koncu wyslemy im
          zdjecie, na ktorym widac numerek.

Inna paczka na tym samym weselu wreczyla puste kopery albo z banknotami po 5 € a
          reszte wplacili im na konto (numer wzieli od siostry).

Poprzednim razem tez razem zapakowalismy 2000€ (w identycznych kopertach) do
          kartonu jak na telewizor wypchanego po brzegi makaronami. Podobno je nawet jedli
          smile makarony nie pieniadze.

Z taka paczka az strach pomyslec co my dostaniemy wink

Wszystko zalezy od stopnia zazylosci z mlodymi i od ich poczucia humoru.
          • annajustyna Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:09
            Ty sie chwalisz luksusem czy faktycznie chcesz komus pomoc????
            • nionczka Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:11
              ???
              • annajustyna Re: Oryginalnie 08.06.06, 21:11
                Mam na mysli te opowiesci o podarowanych 2 tys. Eur...
                • dr_kaczusia Re: Oryginalnie 08.06.06, 22:54
                  Mi sie wydaje, ze kolezanka mieszka i pracuje za granica... sadze, ze tam po
                  prostu ceny sa podobne jak u nas tylko w euro... wiec zalozmy, ze wesele za
                  osobe kosztuje ok 100eur... skoro u nas sie daje "zeby sie zwrocilo" to tam
                  pewnie tez... wiec 2000eur to zrzuta 10-20osob czyli "paczki"... wiec to chyba
                  nie jest jakis kosmos skoro tam ludzie zarabiaja po kilka tys eur/mies...
                  • annajustyna Re: Oryginalnie 08.06.06, 23:13
                    Znam zagraniczne realia, bo sama mieszkam na Zachodzie...Tylko te liczby w
                    polskiej rzeczywistosci tak raza, a nic nie wnosza merytorycznie wposcie, ze
                    musialam zareagowacsmile)).
                    • nionczka Re: Oryginalnie 09.06.06, 10:25
                      Annajustyna, liczby mialy wnosic merytorycznie bo mailo byc 2 tys w banknotach
                      po 20. I to bylo najfajniejsze. Mnostwo identycznych banknotów w kartonie
                      makaronów. Ale chyba ktos mnie rozproszyl i nie dopisalam. Tak to jest jak sie
                      na forum rozmawia i pracuje rownoczesnie.
      • athandavan Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:06
        To zalezy jak dobrze znasz mlodych. Jesli wiesz cos o ich planach i guscie to na
        przyklad wiele znanych sieci handlowych (np. IKEA) maja takie specjalne bony na
        okreslona sume, ktore mozna w ich sklepie zrealizowac.

Moze to?
        • grzeniow Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:08
          Na pewno pieniadze, nie bony ani nic z tych rzeczy.
          Mam jeden pomysł, żeby powrzucać pieniądze do baloników nadmuchanych i taki pęczek balonów podarować, ale jeszcze szukam pomysłów.
          • ilekobietamalat Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:11
            o to z balonikami jest dobrewink
            tak mnie natchnelo,ale moze to troche glupie, kiedys byly takie serie 'w razie
            potrzeby zbic szybke' mozesz wlozyc w taka ramke pieniadze.. jak sie zorientuja
            ze tam jest wiecej to sie zorientuja, jak nie to ich porblem;P
            pieniadze too potwornie niewygodny prezent.
            • grzeniow Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:12
              Tez bym wolal cos kupic, ale chcieli pieniadze wiec niech maja smile
              Wszyscy im daja kase wiec o tyle dobrze.
              • ilekobietamalat Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:20
                to przyczep je do misia czy czegos takiego. beda mieli pamiatke i pieniadzewink
                w smyku takie fajne misie robia, moze ci doczepia jakas specjalna kieszonke na
                pieniazki
                • nionczka Re: Oryginalnie 07.06.06, 16:19
                  Misia to mozna nawet wypatroszyc. ja tak dostalam kiedys od tesciowej pizamke w
                  misiu. Nawet sie nie zorientowalam, ze w nim cos jest smile
              • matimoni Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:26
                Ja np. pieniądze dostałam w takiej kartce w kształcie tuby - zamykanej - w
                środku była kartka z życeniami i pieniądze zwinięte w rulonik - ale jako
                pierwszy pieniądz było stare 1000 zł - sprzed denominacji - jak to rozwijałam
                była pewna, że tam beda tylko stare pieniądze - dopiero po chwili zauwazyłam,
                ze były tez aktualne wink
                A od cioci dostałam ramkę do zdjęć i w nią były powkładane pieniądze misternie
                posładane w maleńką kosteczkę tak, ze bylo widac tylko nominały - mogłam bez
                rozkładania ramki policzyć ile ich jest wink piękny obrazek wink
          • bogui Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:18
            Na baloniki to bym uważała: jeszcze je przekłują gdzieś na dworze na wietrze i
            będą tylko patrzeć smutnym wzrokiem jak ich prezent ulatuje w przestworza
    • magda_z6 W Śwince Skarbonce 07.06.06, 13:30
      Takiej do tłuczenia wink
      • aniolki21 Re: W Śwince Skarbonce 07.06.06, 13:35
        kiedys slyszalam jak ktos kupil male drzewko i do galazek poprzyczepial
        banktony np .10 zl
        • annajustyna Re: W Śwince Skarbonce 07.06.06, 18:11
          A potem, co sie stalo z tym drzewkiem, to wszyscy widzieli na filmiku,
          reklamowanym w jednych z watkowwink))). Ale pomysl bardzo fajny, tylko na swiece
          trzeba uwazacsmile)).
    • agnieszka5661 Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:36
      ja też bym się bała z balonikami... że gdzieś odfruną...
    • agnieszka5661 Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:41
      jakby to był ktoś z moich bardzo bliskich znajomych, wiedzący, że mam duże
      poczucie humoru to chyba bym zamieniła kasę w jakimś markecie na złotówki i inne
      monety, tak żeby było ich bardzo dużo. Wsypałabym do jakiegoś woreczka z
      materiału a la sakiewka i tak bym im dała wink
    • orangewhatever Re: Oryginalnie 07.06.06, 13:52
      hehe, ostatnio ktoś tu podawał linka do śmiesznych filmów z wesel.
      młoda para dostała w prezencie drzewko udekorowane zwiniętymi w kwiatuszki
      banknotami, tylko niestety drzewko się zajęło od świecy, i cała kasa dosłownie
      poszła z dymemsmile
      bo to jakieś sztuczne i cholernie łatwopalne drzewko było.
      • ewakrys Re: Oryginalnie 07.06.06, 14:16
        Ja tak zrobiłam swojej przyjaciółce. Dałam jej kwotę w zł w takiej sakiewce,
        prezent ogólnie zrobił duże zaskoczeniesmile
    • adriannaaa Re: Oryginalnie 07.06.06, 14:52
      pozwijac w "tubki" banknoty i zrobic z tego bukiet - niestety trochę sie
      wygniotą - można je pospinać cieniut,kimi drucikami, i wszystko owinac jakąs
      łądną koronka czy papierem.. kiedyś naurodziny zrobiłam coś tkeigo koleżance -
      ale ze starych banknotów - bardzo fajnei to wyglądało..
    • malita26 Re: Oryginalnie 07.06.06, 17:52
      Możesz kupić jakąś ładną szkatułkę (kuferek) i wrzucić tam same 5 -cio
      złotówkismile Wrzuć ich tyle, żeby w sumie dawały tyle, ile planujesz podarować...
      Myśle że może się to spodobać... pieniądze wydadzą, a kuferek będą mieć na
      jakieś drobiazgi i będzie im przypominał o Tobie...

Pozdrawiam!
      • a.bc Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:04
        Pewien niemiec -szef mojego kuzyna zrobił tak:
        zamowił papierowy pokój dla lalek o wumiarze 25X20 i grubosci 5 cm/ takie
        pudełeczko z przodu otwarte/
        W srodku były mebelki/ tak jak by sie patrzyło z boku na pokój/ łózko,
        lampka,szafa a w srodku pieniądze złozone w taki sposób jak ubrania na
        wieszakach
        Nie wiem czy jasno napisałam ale wyglądało to FANTASTYCZNIE

Czasami ludzie daja równiez wiazankę kwiatów a jednym z elementów przebrania
        sa pieniądze
        • a.bc Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:07
          Mam jeszce jeden pomysł- wsadzcie kase do ładnej butelki z cienką szyjka, jak
          beda potrzebowali to ją zbijąsmile
          • pelka-ka Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:20
            Wśwince - skarboncesmile
            • mrowka05052007 Re: Oryginalnie 07.06.06, 18:27
              Tak zrobiła moja mama u swojego chrześniaka - było fajnie i oryginalnie, a
              świnka ma nawet swoje 5 minut na filmie weselnym

-
              nasz suwaczek smile
    • delma2 Re: Oryginalnie 07.06.06, 21:29
      w przezroczystym pudełeczku, pomiędzy róznymi słomkami-papierkami - zwinięte z
      rulony (np po 10 pln), kilka rulonów.
      • a.bc Re: Oryginalnie 07.06.06, 21:33
        Mam jeszce jeden pomysł, wymieńcie przeznaczoną kwotę na groszówki i wsypcie w
        jeden worek- zapamiętają do konca zyciasmile
    • marzenka_79 Re: Oryginalnie 08.06.06, 14:03
      My mielismy ślub 03.03.2006r.winkjeszcze nie ochłonęlismy dobrze, ale jeden
      prezent z pieniedzmi mielismy zapakowany w sztywny kartonik w złoty kolorze, w
      tym była taka drewniana ładna szkatułka a w niej pieniadze w postaci
      10złotówekwink fajne to bylo i ładnie wygladalo bo ten kartonik byl ladnie ubrany
      w kwiatki i folię przez kwiaciarkę chybawink
    • vinea Re: Oryginalnie 09.06.06, 10:31

A ja widziałam taki pomysł: Ozdobne pudełko i w środku banknoty poskładane
      w "łódki" (origami) - bardzo oryginalnie to wyglądało, Jak morze pieniędzy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka