Dodaj do ulubionych

ślub w remontowanym kościele

18.06.06, 11:51
Witam
Za tydzień (24.06) nasz ślub, a tymczasem kościół wygląda jak plac budowy.
Ksiądz coś tam przebąkiwał o remoncie, ale nie o takim zakresie -mówił o
"kosmetyce ołtarza", a tym czasem nawa główna, posadzka,ławki i ściany
wypaprane są wapiennym pyłem, stoją rusztowania itp.
No to poszliśmy do proboszcza, żeby porozmawiać, a tym czasem on potraktował
nas jak "podludzi", powiedział że remont planowany był od dawna, itp. No i
oczywiście nie rozwinie dywanu na ślub, "bo mu ludzie wybrudzą".
Jesteśmy zdruzgotani tą sytuacją, nie ma szans na zmianę kościoła,narzeczona
co chwila popłakuje, "bo inaczej sobie ten dzień wymarzyła".
Proszę, pomóżcie jakoś, może znacie instytucję z Kuj-Pom. która mogłaby
udostępnić długi dywan(chodnik, ozdobną wykładzinę)-naturalnie zostanie
wyczyszczony.
Pozdrawiam-Michał
Obserwuj wątek
    • kalinazkalinowa Re: ślub w remontowanym kościele 18.06.06, 12:00
      zmieńcie kościół
      u mnie też była taka sytuacja kościół w stanie surowym ślub odbył się w innym
      kościele
      • caysee Re: ślub w remontowanym kościele 18.06.06, 13:47
        Myslisz, ze w ciagu tygodnia znajda kosciol, ktory o tej godzinie bedzie wolny?!
        • kasia_kar Re: ślub w remontowanym kościele 18.06.06, 14:42
          A co zaszkodzi spróbować i szukać?
    • kasia_kar Re: ślub w remontowanym kościele 18.06.06, 12:51
      U mnie też podobny problem. W kościele, w którym chcemy brać ślub po zimie
      wyszedł duży grzeb nad głównym ołtarzem bardzo widoczny, bo ciemny na białej
      ścianie. Miało być malowane na komunię, ale proboszcz stwierdził, że będzie
      robił wentylację i nie opłaca się malować bo to jest rozwiązanie tymczasowe.
      Rozumiem go, ale niestety ten grzyb będzie na niektórych zdjęciach sad

Uważam, że rusztowania i pył to bardzo dzuży problem, poszukajcie w pobliżu
      kościoła, który ma w tym dniu wolny termin, zawiadomcie najważniejszych gości i
      poproście porboszcza, że wywiesicie na wejściu do remontowanego kościoła kartkę
      z informacją dla pozostałych gości, że ślub X i Y odbędzie się w innym kościele
      (np. pół godziny później by mieli czas przejechać) i narysujecie mapkę jak
      dojechać. Powodzenia, na pewno ta zmiana się uda!
    • lanka_cathar Re: ślub w remontowanym kościele 18.06.06, 18:27
      Nam też remontują katedrę, ale przecież to chyba nie przeszkadza w wzięciu
      ślubu??? Przynajmniej nam nie przeszkadza, a kościół zawsze można zmienić.
    • deczko Re: ślub w remontowanym kościele 18.06.06, 20:03
      Bylam kiedys na slubie w kosciele, ktory byl w stanie surowym! Czyli wszedzie
      tylko goly beton, zero posadzki, przy scianach rusztowania. Szczerze powiem, ze
      bylam w szoku i myslalam, ze ja bym sie nie zdecydowala na taki slub. Ale to
      bylo male miasto, dwa koscioly na krzyz i nie bylo zadnego wyboru. Coz, moze
      dlatego zapamietalam tak ten slub, bo wlasnie byl w takim kosciele. Mysle, ze
      powinniscie to przebolec i jak tylko sie da, nie robic zdjec, gdzie jest remont.
    • lena_lodz Re: ślub w remontowanym kościele 19.06.06, 08:25
      Nasz ślub 01.07 a za tydzień proboszcz rozpoczyna remont głównego ołtarzasad
      nieststy nic na to nie poradzimy, siła wyższa...bardzo Nas to zdenerwowało ale
      nie przeszło Nam przez myśl zmiana kościoła. Na 2 tygodnie przed ślubem a tym
      bardziej na tydzień przed to chyba kiepski pomysł. Po co stwarzać dodatkowe
      zamieszanie ? i nie potrzebnie się denerwować ?
      Ja wierzę że wszysko się odbędzie pięknie smile i Tobie Michał i wszystkim
      nowożeńcom z remontowanych kościołów życzę tego z całego serducha smile
    • ilekobietamalat Re: ślub w remontowanym kościele 19.06.06, 08:31
      a nie moze wam udzielic slubu przed kosciolem?smile
      • ebenark Nasz kościół też remontują 19.06.06, 08:48
        Remont miał się skończyć przed 24. czerwca ale cały koścoł stoi w rusztowanich
        (w środku) mimo możliwości wyboru innego koscioła, chcemy wziąć slub w tym,
        ponieważ ja się w nim chrzciłam i słyszałam że dobrze jest jak się weźnie ślub
        w kościele, gdzie chrzciła sie Panna Młoda.
        Życzę powodzenia
        • kasia_kar Re: Nasz kościół też remontują 19.06.06, 23:59
          Nigdy nie słyszałam o czymś takim.

Niestety u mnie to niemożliwe, bo po pierwsze mieszkamy obydwoje daleko od tej
          miejscowości, a po drugie kościół, w którym byłam chrzczona spłonął kilka lat temu.
      • sandraa3 Re: ślub w remontowanym kościele 19.06.06, 10:40
        Dokladnie. Znam taka sytuacje. W środku był remont, więc slub odbył się pod
        gołym niebiem. Bajka smile
        • silgna Re: ślub w remontowanym kościele 20.06.06, 07:25
          Ja mam to szczęscie, że remont sie do naszego ślubu zakończy, ale moja
          koleżankamiała niemały problem, bo tydzień przed ślubem ksiądz zadecydował sam,
          ze śluby należy przenieść do innego koscioła! To dopiero cyrk, zaproszenia
          rozesłane do ceremonii 6 dni, a tu taka bomba. Ale wyszli na tym całkiem
          nieźle, bo pobrali sie w prześlicznym malutkim kościele a wsi pod miastem,
          która stanowi częśc parafii ksiedza. Moze to jest jakieś wyjscie z sytuacji?
          Pozdrawiam
    • joasia.sadowska Re: ślub w remontowanym kościele 20.06.06, 08:54
      a moze kupcie poprostu dlugi, czerowny chodnik?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka