gardenia_nowak 27.06.06, 12:33 robi któraś z Was coś odbiegającego od tradycyjnych kanonów gatunku? )))))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sierpniowe_popoludnie Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 12:59 Tak - bierzemy sam cywilny z własnej nieprzymuszonej woli i samym tym faktem wzbudzamy sensację "jak to bez kościlenego?!" Poza tym stawiamy na znajomych a nie rodzinę, której nie widzieliśmy od -nastu lat, robimy wesele 35 km od Wwy, bez orkiestry za to z DJ'em i grillem zamiast zasiadanki przez całą noc. Do ślubu jedziemy samochodem terenowym a nie limuzyną. A od hotelu w prezencie dostaliśmy pokaz barmański zamiast oczepin Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 13:10 extra My też bierzemy "tylko" ślub cywilny i oczywiście już padają tolerancyjne pytania - dlaczego? nie robimy wesela tylko garden party - 2-3 godz. w środku dnia. I nie wydajemy fortuny na ciuchy Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 13:14 a ja słyszałam o ślubie w godzinach ranych,a nastepnie plener chyba w jakiś ogrodach pałacowych. Nie znam detali, ale pomysł bardzo mi sie spodobał Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowe_popoludnie Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 14:05 my też nie - suknię wypożyczam zamiast kupować, garnitur mojego P. będzie (w planach) później nadawał się na uroczyste okazje I jako pierwszą piosenkę będziemy mieć mix z "One way ticket", "Don't worry be happy", "Always look on the bright side of life" i "Unforgettable" (główny motyw) )) Moi rodzice zemdleją ))) Odpowiedz Link Zgłoś
nionczka Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 17:55 My tez bierzemy tylko cywilny, ale nikt nas nie pytal dlaczego nie koscielny. padaly za to pytania "A po co Wam to? Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 08:53 no nas też jedna osoba zapytała, czy to coś zmieni w naszym życiu - powiedzieliśmy, że w zasadzie to nie - mieszkamy razem dwa lata, mamy wspólne finanse, razem kupiliśmy samochód, ale niestety z punktu widzenia prawa jesteśmy obcymi sobie osobami - i tylko dlatego formalizujemy związek. Odpowiedz Link Zgłoś
karolin-k Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 16:49 gdzie robicie ślub i przyjęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 08:54 ślub w USC, przyjęcie w zaprzyjaźnionym ogrodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariszka72 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 13:21 Mieliśmy baaaardzo "oryginalny" ślub, jeśli tak można powiedzieć, i też tylko cywilny Opisywałam szczegółowo naszą ceremonię tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=619&w=43599917&a=43615272 Już prawie 3 tygodnie minęły, a my nadal słyszymy o tym, jaki to był niezwykły i piękny ślub A przecież niczego nie robiliśmy dla innych, tylko skoncentrowaliśmy się na SOBIE i tym, co dla NAS jest ważne I o to chodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
nikusia1986 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 13:43 nie wiem czy to jest coś orginalnego ale chce zatańczyć (pierwsza piosenka) do maanam-po to jesteś na świecie Normalnie żadnego walca ani nic poprostu jestem zakochana w tej piosence. Na początku chciałam ją zadedykować mojemu P. w czasie wesela (ale mam jeszcze kilka tytułów ), ale stwierdziłam, że będzie szok dla wszystkich, jeśli zatańczymy do tego Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 14:36 My będziemy mieć oryginalny ślub, aczkolwiek dla niektórych godny potępienia: 1. ślub kościelny TYLKO I WYŁĄCZNIE dla oprawy (hipokryzja, profanacja, etc., ale mamy powody); 2. czerwona suknia; 3. brak welonu; 4. płacimy za całość sami; 5. robimy dzielone wesele na obiad dla rodziny i imprezę dla znajomych; 6. ja idę w japonkach, sprawdzałam - nic nie widać, bo suknia długa; 7. nie chcemy prezentów, kasy, maskotek etc. - podobno jesteśmy nienormalni, bo jak można tego nie chcieć; 8. ślub będzie w tygodniu; 9. bez oczepin; 10. bez pierwszego tańca; 11. bez wódki; 12. sesja w dniu ślubu; 13. żadnych Ave Maria i marsza weselnego. To chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowe_popoludnie Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 14:40 super mnie czerwoną suknię wybił z głowy przyszły małżonek - nie lubi tego koloru Będziesz piękna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 14:52 Dzięki! Mnie starał się wybić, do spółki z moją Mamą, teściowa załamała ręce, że jak tak można nie na biało. A kto powiedział, że panna młoda ma być na biało??? Mój ojciec skomentował, że Chinki chodzą do ślubu na czerwono, bo biały to kolor żałoby. Coś chyba o tym wie - z Chinką był żonaty. A teraz narzeczony zmienił zdanie, bo suknia mu się strasznie podoba na żywo. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowe_popoludnie Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 14:55 Czyli też narzeczony oglądał Cię w sukni przed ślubem? Mi pomagał wybrać W końcu komu mamy się podobać, jak nie przyszłym mężom? I "olać" przesądy, że to pecha przynosi! Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 15:04 Jasne, że widział! Razem z moją Mamą (świadkowa) pomagali mi wybierać, chociaż i tak w końcu sie uparłam i wybrałam sama. Odpowiedz Link Zgłoś
sierpniowe_popoludnie Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 15:08 Też się uparłam i wybrałam tę, w której czułam się najlepiej, a nie tę, za którą były mama i siostra (świadkowa). Moja prostsza, za to wygodniejsza I mój wybór poprał mój prawie-mąż i tata, czyli mężczyźni mojego życia. A co męskie oko, to męskie! Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 15:13 Mojemu ojcu też się bardzo podoba, a jego żona stwierdziła o mnie, że wyglądam jak księżniczka. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxxx1 Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 10:51 ...A ja też miałam sam ślub cywilny i niby tak orginalnie było, ale czegoś brakowało-i kościoła i taty prowadzącego do ślubu i sukni i welonu do ziemi i teraz po 2 latach wzięłam ślub (bez wesela, tylko bardzo elegancki obiad)i wspominam go jako jeden z najpiękniejszych dni...Dziewczyny warto było! Mój mąż też tak mówi Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 11:27 każdemu wg gustu. Jestem ateistką, mój ojciec zmarł przeszło 4 lata temu, a zresztą i tak nie poprosiłabym go o odprowadzenie do ołtarza, bo to jest sprzeczne z moimi feministycznymi zapędami , bo ślub to nasza decyzja - narzeczonego i moja, więc razem pojedziemy z naszego wspólnego mieszkania do urzędu i razem z niego wyjdziemy. Welony mnie się nie podobają, będzie krótka imprezka zamiast wesela za to zapraszamy dużo ludzi. To jest to, czego pragnę. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaxxx1 Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 11:58 Też tak mówiłam 2 lata temu Za wyjątkiem tego, że jestem ateistką, bo zawsze byłam wierząca, ale reszta się zgadzaPozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gardenia_nowak Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 12:16 no coż. najwyraźniej Ty zmieniłaś zdanie. Nam to zdecydowanie nie grozi. Odpowiedz Link Zgłoś
cantatea Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 17:21 Ślub, jak i imprezę poślubną miałam nie tyle oryginalne, co takie, jakie chciałam: jako "suknię ślubną" miałam tradycyjny chiński cheongsam, a na nogach skórzane rzymianki (było je widać jak najbardziej, bo sukienka do pół łydki), bez welonu, bukietu, rękawiczek i ch.w. czego jeszcze jeszcze; do kościoła, jak i na późniejsze imprezy udaliśmy się pieszo, tak jak i reszta gości; imprezę mieliśmy dzieloną, tj. dla rodziny dwugodzinny obiad (przyjechali z daleka, więc wypadało ich chociaż nakarmić), a po tym impreza z przyjaciółmi w klubie - klimatycznie, przy piwie, bez weselnego folkloru. Na obiedzie rodzinnym - 20 osób, w knajpie - ok.60; zaproszenia papierowe rozesłaliśmy tylko rodzinie zamiejscowej, reszta gości była zaproszona mailowo lub ustnie i nikt się nie obraził; nie było fotografa ani kamerzysty, gości poprosiłam, aby nie robić zdjęć w kościele, więc nikt się podczas ślubu nie szwendał; Nie mieliśmy jeszcze: ustrojonego kościoła, trębaczy, chórów, ślubnych czytań, ksiąg weselnych, czekoladowej fontanny ..... Odpowiedz Link Zgłoś
marvel_maid Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 12:24 lanka_cathar napisała: > 1. ślub kościelny TYLKO I WYŁĄCZNIE dla oprawy (hipokryzja, profanacja, etc., > ale mamy powody); Wybacz, że się wtrącam, ale to naprawdę przesada. Wymarzoną oprawę można mieć i na cywilnym, więc po co w ten sposób traktować sakrament, skoro nic dla Was nie znaczy. Nie powiem, żebym sama była święta, ale sakramentów w ten sposób nie traktuję. Odpowiedz Link Zgłoś
lanka_cathar Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 12:47 No widzisz, tylko, że nam pasowały dwie opcje: zamek w Malborku (trochę daleko) lub kościół gotycki lub neogotycki w Warszawie. Cywilnego w kościele nie weźmiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 14:39 ja wzielam slub "za granica"(nie bede pisac gdzie bo raz juz p.golinda mowila ze sie chwale na plazy,tylko we dwojke, romantyzm w pelni,stresu zero......znajomym i rodzinie przeslalismy w tym samym dniu fotki emailem...polecam Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 16:41 my nie robimy tradycyjnego wesela, gdyz nie lubimy takich imprez.. poprostu obiad i potem przyjecie w ogrodzie (jesli bedzie pogoda), z muzyka regge, soul i i rnb nastrojowa na zmiane z wesola taki klimat wakacji.. wiem ze wiele gosci nie jest szczesliwa z tego powodu, ale stwierdzilam ze goscie nigdy nie sa zadowoleni, a my nie bedziemy sie meczyc po to aby ich na sile uszczesliwiac mam nadzieje ze mimo takiego pomyslu goscie spedza milo czas Odpowiedz Link Zgłoś
maya28 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 16:48 Dokladnie Twitti, zawsze się znajdzie część gości, ktorej cos nie będzie pasowało na weselu, bo ona by zrobiła inaczej. Najważniejsze ze Wam sie podoba. Poza tym zawsze musi być ten pierwszy raz. Już sobie mysle, jak kolejne pokolenia dostana wygawor od jakiejś cioci w stylu- jak to nie chcecie robic grilla po ślubie? przeciez wszyscy tak robią. I nie będzie muzyki regge, soul i i rnb??? Co to w ogóle za wesele w takim razie? U cioci Twitti to dopiero było wesele.. zebys to widziała.. )) Tak będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 17:01 fajnie by bylo trzymajcie sie swoich pomyslow i nie dajcie ich zniszczyc tradycyjnym rodzinom ci co nas kochaja i tak beda z nami Odpowiedz Link Zgłoś
erka80 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 17:28 Ja biorę ślub w sierpniu na plaży w egzotycznym kraju. Tylko my dwoje. Znajomi i rodzina dowiedzą się o naszym ślubie dopiero z zawiadomień, które wyślemy wraz z pocztówkami zaraz po ceremoni slubnej Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 17:39 czyli jednak wszystko sie udalo? Odpowiedz Link Zgłoś
erka80 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 19:24 rzymianka3 napisała: > czyli jednak wszystko sie udalo? Niestety nie mogliśmy już wycofać pieniedzy z biura i siłą rzeczy musieliśmy załatwić wszystko sami. Dziś wysłaliśmy do Ambasady dokumenty, mam nadzieję, że wszystko uda się na czas Wysłałam do Ciebie kilka dni temu maila na adres, który mi podałaś, zobacz cy coś doszło Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 19:35 dostalam i odpisalam.NIe doszlo? Odpowiedz Link Zgłoś
erka80 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 22:55 rzymianka3 napisała: > dostalam i odpisalam.NIe doszlo? Nie, nie dostałam od Ciebie maila ale nadal czekam Odpowiedz Link Zgłoś
rzymianka3 Re: oryginalny ślub... 28.06.06, 09:48 cos mi nawala..a tyle popisalam. Napisze jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
aldialdi Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 19:08 Hmmm...była suknia w kolorze brudnego różu co moja teściowa mało zawałem nie przepłaciła, był DJ zamiast orkiestry, nie było rosołu - kolejny ale mojej teściowej, był samochód terenowy i zero zabaw na weselu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaga9 Re: oryginalny ślub... 27.06.06, 22:43 hm...wprawdzie nie na egzotycznej plaży ( a pomysł mi się podoba), ale w jednym ze znanych romantycznych misteczek wschodniej Polski, daleko od superfajnej rodzinki, która o wszystkim dowie się po (wiedzą rodzice i rodzeństwo), w niebieskiej sukience, bo to "mój" kolor (niedawno się dowiedziałam, ze w takim kolorze biorą ślub ciężarne- a to peszek;P). Bez welonu, orkiestry, ustrojonego samochodu- wynajmujemy na 2 dni pokój w bezpośrednim sąsiedztwie kościoła, więc na piechotkę Bez wesela i przyjęcia, za to z nocą poślubną i wyjazdem w podróż dnia następnego. Tak zawsze chciałam i tak będzie Aha, nawet nie w sobotę Odpowiedz Link Zgłoś